Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Ρατσιστή χτίζεις την Κόλασή σου (με τραυματισμό προσφύγων σε 'τροχαίο)



Τρεις πρόσφυγες παρέσυρε και τραυμάτισε ένα όχημα κοντά στη δομή φιλοξενίας προσφύγων της SINATEX στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης. Ο οδηγός τους τους έβρισε  και τους εγκατέλειψε  αβοήθητους».
Θέλουμε να ζούμε σε μια κοινωνία στην οποία μπορεί να βρεθεί μαχαιρωμένος ή χτυπημένος από αυτοκίνητο όποιος δεν αρέσει στον άλλο; Καταλαβαίνουν οι ρατσιστές ότι αυτό είναι κατάντια και ότι βλάπτει πιο πολύ από όλα τα χώρα που υποτίθεται αγαπούν και τάχα θέλουν να προστατέψουν;

Θα σας το πω πιο απλά:
Τη ρητορική μίσους μπροστά σας θα τη βρείτε.
Οι άνθρωποι στους οποίους επιτίθεστε ίσως να αγωνιστούν ακόμα πιο πολύ να φύγουν από τη ζούγκλα που λέτε πατρίδα σας γιατί είναι ελεύθεροι κι ας είναι κλεισμένοι σε στρατόπεδα και καταυλισμούς. Εσείς όμως είστε δέσμιοι, εδώ θα ζήσετε κι εσείς κι όλο σας το σόι κι η Κόλαση που χτίζετε θα γίνει το τοπίο του μέλλοντός σας.


Οδηγός τραυματίζει 3 πρόσφυγες, τους βρίζει και τους εγκαταλείπει αβοήθητους -Απλό τροχαίο ατύχημα;

Η φράση «αδιευκρίνιστες ακόμη οι συνθήκες γύρω από το συμβάν» συνόδευε χθες την είδηση του ΑΠΕ-ΜΠΑ ότι «τρεις πρόσφυγες παρέσυρε και τραυμάτισε ελαφρά ένα όχημα κοντά στη δομή φιλοξενίας προσφύγων της SINATEX στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης».
Αργότερα έγινε γνωστό ότι «ο οδηγός που παρέσυρε τους άτυχους πρόσφυγες συνελήφθη από το τμήμα τροχαίας Λητής όπου και πήγε αμέσως μετά το συμβάν ώστε ν’ αναφέρει το περιστατικό και αφού σχηματίσθηκε δικογραφία από τον εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος».

Απλό ατύχημα; Κάθε άλλο! 

Θύματα και αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν έναν οδηγό που συνειδητά έστρεψε το αυτοκίνητό του προς την άκρη του δρόμου όπου στέκονταν οι πρόσφυγες, τους χτύπησε, φρέναρε λίγο πιο πέρα, βγήκε από το αυτοκίνητο, στράφηκε προς τα θύματά του και έκανε τη γνωστή χυδαία χειρονομία με υψωμένο το μεσαίο δάχτυλο του χεριού του συνοδεύοντάς την με πολλά “fuck you!” και άλλες παρόμοιες εκφράσεις. Κατόπιν μπήκε ξανά στο αυτοκίνητό του κι έφυγε αφήνοντας αβοήθητους τους τρεις τραυματίες.

Και μόνο το τελευταίο, δηλαδή το γεγονός ότι απομακρύνθηκε από τον τόπο του συμβάντος χωρίς να παραμείνει και να παράσχει βοήθεια, μιλάει από μόνο του. 
Για τους πρόσφυγες που ήταν μάρτυρες του συμβάντος δεν χωρεί αμφιβολία ότι πρόκειται για ρατσιστική επίθεση, και είναι ανάστατοι καθώς αυτή τη διαδρομή πολλών χιλιομέτρων επί της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας είναι υποχρεωμένοι να την κάνουν συνεχώς για να φτάσουν στο κοντινότερο χωριό και κατάστημα και να προμηθευτούν τα αναγκαία, ακόμη και νερό. Τι πρέπει να περιμένουν και να φοβούνται στο μέλλον εάν αυτό που βίωσαν χθες καταγράφεται χωρίς παραπέρα διερεύνηση ως απλό τροχαίο ατύχημα με ελαφρούς τραυματισμούς "από αμέλεια";

Είναι φανερό ότι «οι συνθήκες γύρω από το συμβάν» δεν μπορεί να παραμείνουν «αδιευκρίνιστες». 
Η δική μας θέση ήταν από την πρώτη μέρα και είναι δίπλα στους εξόριστους και στις εξόριστες της SINATEX. Έτσι και στη διευκρίνιση του συμβάντος θα μας έχουν κοντά τους –και μακάρι να αποδεικνυόταν ότι ήταν ένα αιματηρό μεν αλλά «απλό ατύχημα». 

Το ερώτημα είναι: οι αρμόδιοι θα συγκινηθούν βλέποντας το αίμα στην άσφαλτο, και θα κινηθούν όπως αρμόζει σε μια δημοκρατική Πολιτεία ή θα ολιγωρήσουν όπως κάνουν σε όλα τα θέματα που αφορούν στην ασφάλεια, την υγεία και την αξιοπρέπεια των προσφύγων;



"αφού σχηματίσθηκε δικογραφία από τον εισαγγελέα αφέθηκε ελεύθερος». Αν έχουμε κάποια εξέλιξη, θα σε ενημερώσω.

Alkis Taxakis Οπωσδήποτε υποβολή , από τους παθόντες, μήνυσης για επικίνδυνη σωματική βλάβη και, ενδεχομένως για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αν συνάγεται από τα πραγματικά περιστατικά κάτι τέτοιο, ώστε να συσχετισθεί με την ήδη σχηματισθείσα προανακριτική δικογραφία, να λάβει χώρα προανάκριση και επί της μήνυσης και εν τέλει να ασκηθεί συμπληρωματική δίωξη- αν τυχόν η εισαγγελία, μετά το πέρας της προανάκρισης, απαγγείλει αρχικά κατηγορία για σωματική βλάβη από αμέλεια περί την οδήγηση. Οπωσδήποτε λήψη φωτογραφιών των παθόντων, ώστε να προκύπτουν ευκρινώς οι σωματικές βλάβες που υπέστησαν, εφοδιασμός με αναλυτικές ιατρικές γνωματεύσεις των θεραπόντων του νοσοκομείου, που διακομίστηκαν και αίτημα -που υποβάλλεται, στο παρόν στάδιο, στην αστυνομική αρχή, που διενεργεί προανάκριση- για παραπομπή προς εξέταση από ιατροδικαστή. 
Επίσης εξασφάλιση μαρτύρων αυτοπτών , γνώση των στοιχείων τους (διεύθυνση κατοικίας και τηλέφωνο), γνωστοποίησή τους στην προανακριτική Αρχή (κατ' αρχήν) και αίτημα να κληθούν προς εξέταση.


Το δημοσίευσε και το racist crimes watch

2 σχόλια:

  1. Υπαρχουν οι ασυνειδητοι ρατσιστες συμπολιτες μας,
    αυτο το γνωριζουμε, εχουμε αντιληφθει ομως οτι συτο
    τον ρατσισμο τους τον καλλιεργει η ανυπαρκτη δικαιοσυνη?
    Οταν πριν λιγα χρονια αθωωσαν με ελαφρια καρδια τους
    δολοφονους της Μανωλαδας, εδωσαν το μηνυμα σε ολους αυτους
    τους ανεγκεφαλους.."χτυπατε,σκοτωνετε οτι διαφορετικο" εμεις
    ειμαστε εδω να σας αθωωνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.