Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016

Προσφυγάκια και σχολείο, πάλι-― με αριθμούς (σχόλια-εικόνες) #refugeesgr



Το είδαμε κι αυτό. Λουκέτο σε σχολείο για να μη μπουν τα προσφυγάκια να κάνουν μάθημα Ειρωνεία που δεν παρατήρησαν οι γονείς με το λουκέτο είναι που η δράση τους συνέπεσε με την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης, εκείνου του Νόμπελ που ψιθυριζόταν ότι θα έπαιρναν ελληνικά νησιά επειδή έσωσαν τους πρόσφυγες από πνιγμό και πείνα.
Εν μικρώ λοιπόν λουκέτα για να μη μπουν πέντε πρωτάκια στο Δημοτικό. Εν μεγάλω τάχα ακούμε την απορία 'πού θα χωρέσουν 50.000 πρόσφυγες και μετανάστες' σε μια χώρα που αδειάζει και ρημάζει, που την εγκαταλείπουν ιθαγενείς και ξένοι, που κατά επίσημα στοιχεία σχεδόν μισό εκατομμύριο ντόπιοι έχουν μεταναστεύσει λόγω Κρίσης την τελευταία πενταετία.

Σας φέρνω νέα, σχόλια, εικόνες και ολίγα νούμερα, έτσι για να θυμηθούμε την πραγματικότητα.

Και τα φρέσκα:
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις γονέων στον Προφήτη του δήμου Βόλβης, κατά της φοίτησης παιδιών προσφύγων στο δημοτικό σχολείο του χωριού. Από τους 130 μαθητές, σήμερα προσήλθαν 25 στις τάξεις, έναντι 16 χθες, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του σχολείου, Σωτήρης Τσιομπάνης.
Ο ίδιος έκανε λόγο για νοοτροπία των κατοίκων της περιοχής που έχει ιστορικό, καθώς το 2011, όταν το σχολείο συγχωνεύθηκε με άλλα δημοτικά γειτονικών χωριών (Ευαγγελισμό, Νυμφόπετρα), οι γονείς των μαθητών και πάλι είχαν αντιδράσει απέχοντας από τα μαθήματα, μη στέλνοντας τα παιδιά τους στο σχολείο έως τον Δεκέμβριο...ereportaz
 Χίος: «Δημοψήφισμα» γονέων για τα προσφυγόπουλα
Διανομή ερωτηματολογίου σε δημοτικό σχολείο

Νέο κρούσμα ακραίας αντίδρασης για την ένταξη προσφυγόπουλων στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα σημειώθηκε στη Χίο. 
Σύμφωνα με το politischios.gr, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Χίου μοίρασε στους μαθητές ερωτηματολόγιο, ζητώντας από τους γονείς τους να απαντήσουν για το ενδεχόμενο ένταξης παιδιών προσφύγων στις εκπαιδευτικές μονάδες του νησιού.
Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι η φοίτηση προσφυγόπουλων σε σχολεία της Χίου, προς το παρόν, δεν προβλέπεται.
Ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου αντέδρασε, σταμάτησε τη διανομή που είχε γίνει σε μερικά τμήματα και δεν επέτρεψε στους μαθητές να παραδώσουν τα έγγραφα στους γονείς τους.
Όπως τονίστηκε στους εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, η όποια διαδικασία θα έπρεπε να γίνει εκτός σχολείου, σε γενική συνέλευση του φορέα τους.
Η ενέργεια του Συλλόγου Γονέων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Χίου προκάλεσε αναβρασμό στην κοινότητα του νησιού, καθώς πολλοί την χαρακτήρισαν απαράδεκτη και ρατσιστική. Επιπλέον, έκαναν λόγο για παραπλανητικό τρόπο που τίθενται τα ερωτήματα, με στόχο να προκύψει το επιθυμητό αποτέλεσμα.





Γιάννης Κολμανιώτης
Matsoukatidis Theodoros ο τραμπουκος γονιός του Ωραιοκάστρου .Και πρώην αντιδήμαρχος παρακαλώ του προηγούμενου συνδυασμού . Πόση δημοκρατία ν' αντέξει πια αυτός ο Δήμος ? Άραγε ποια είναι η σύνθεση του πληθυσμού και από που κρατά η σκούφια τους ?

Μα από τι είναι φιαγμενοι αυτοί οι άνθρωποι που δεν αφήνουν μικρά παιδιά να μάθουν γράμματα
και μάλιστα τα γράμματα τις πατρίδας τους που υποτίθεται ότι αγαπούν;

Μαθητές στη Θεσσαλονίκη, δέχθηκαν με χειροκροτήματα προσφυγόπουλα. Αυτή είναι η πραγματική Ελλάδα, φασίστες στο & Μυτιλήνη.




Λέσβος: Λουκέτο στο λουκέτο βάζουν γονείς που «δεν είναι ρατσιστές, αλλά…» (video) ‪http://dlvr.it/MQJC1p 

Πάτρα:Αλληλεγγύη στα προσφυγόπουλα από την ΠΑΣΠ ΑΕΙ - ‪http://go.shr.lc/2e5aQW2 

Αρνούνται και στη Φιλιππιάδα την ένταξη στα σχολεία των παιδιών προσφύγων ‪http://bit.ly/2cjqlDh 

«Δημοψήφισμα» – πρόκληση σε δημοτικό της Χίου για το αν θέλουν τα προσφυγόπουλα


Σε σχολείο της Μυτιλήνης, για να μην μπουν τη Δευτέρα παιδιά προσφύγων και κάνουν μάθημα, μια παρέα γονιών των Ελλήνων μαθητών, έβαλαν λουκέτο στην πόρτα. Και κλείδωσαν απ'έξω ΚΑΙ τα δικά τους παιδιά, τελικά.
Όχι, δεν είναι απλώς και μόνο ρατσιστές. Είναι επικίνδυνα ηλίθιοι και ακατάλληλοι για γονείς.


Δεν βλέπω νοικοκυραίους να σκίζουν τα ιμάτιά τους τώρα που γονείς στη Μυτιλήνη πέρασαν λουκέτο στο σχολείο των παιδιών τους για να μην έρθουν πέντε , ναι πέντε , προσφυγόπουλα .

Δε θυμάμαι γονείς να λουκετάρησαν σχολεία όταν η Διαμαντοπούλου δεν είχε στείλει βιβλία μια ολόκληρη χρονιά
Ούτε όταν τα σχολεία δεν είχαν καθαρίστριες και η ηπατίτιδα ήταν προ των πυλών.
Ούτε όταν πέφτουν σοβάδες.
Ούτε όταν δεν έχουν εκπαιδευτικούς.
Εύκολο το λουκέτο για τα προσφυγάκια διότι για τα παραπάνω πρέπει να χεις συνείδηση γιατί στέλνεις τα παιδιά σου σχολείο.

Απο ποτέ ενημερώνονται οι γονείς για τις εγγραφές παιδιών σε σχολεία? Ως τι αποφασίζουν ποιος θα γραφτεί να λάβει παιδεία? Όταν εμείς βάζαμε λουκέτα για να κάνουμε κατάληψη ερχόταν η αστυνομία και μας έλεγε ότι θα έρθουν με εισαγγελέα να μας συλλάβουν γιατί παρενοχλουσαμε το δικαίωμα στην παιδεία. Υπάρχουν νόμοι η όχι? Εφαρμόζονται κατά περίπτωση? Ρητορικά τα ερωτήματα φυσικά


Ο γάτος μου έχει διαβατήριο με πάμπολλες σφραγίδες για τον τακτικό εμβολιασμό και αποπαρασίτωση του.
Κάποιοι κάτοικοι της Λέσβου δηλώνουν ανερυθρίαστα ότι τα παιδιά τους εδώ και χρόνια δεν εμβολιάζονται για την φυματίωση - δηλαδή ομολογούν ότι παραβαίνουν τον νόμο περί εγκληματικής αμέλειας ανηλίκου σε βαθμό κακουργήματος με θύμα ανυπεράσπιστα παιδιά των οποίων έχουν την κηδεμονία ως γονείς.
Αντί να συλληφθούν και να τους αφαιρεθεί η κηδεμονία των παιδιών, τους επιτρέπεται να κυκλοφορούν ελεύθεροι και να υποκινούν πογκρόμ εναντίον μειονοτήτων και δη προσφυγόπουλων στα οποία απαγορεύουν την πρόσβαση σε θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα όπως αυτό της παιδείας.
Το άλλοθι τους είναι ότι τα παιδιά τους δεν έχουν κάνει εμβόλιο κατά της φυματίωσης. Δηλαδή αιτιολογούν ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας με την εγκληματική αμέλεια εις βάρος των ίδιων τους των παιδιών.
Δεν έχουν την παραμικρή συνείδηση περί της ακραίας τους εγκληματικότητας και ομολογούν όλα τα άνωθι μπροστά στις κάμερες ενώ τρομοκρατούν αθώους με λουκέτα και συμμορίες στους δρόμους.
Η οποιαδήποτε πολιτεία κυνηγάει και βάζει δυσβάστακτα πρόστιμα σε άρρωστους τρίτεκνους που πουλάνε κουλούρια "χωρίς άδεια"
Ο γάτος μου είναι πολύ τυχερότερος από τα παιδιά κάποιων γονέων στην Λέσβο και εγώ, ως αναρχοαυτόνομος ρέμπελος περιθωριακός είμαι πολύ πιο νομοταγές, υπεύθυνο και συνειδητό άτομο από τον μέσο Ε************** νοικοκυραίο.








Τα επίσημα στοιχεία, και όχι η άποψη του καθενός, λένε κάποια πολύ συγκεκριμένα πραγματάκια: Στο τέλος του 2015 οι πρόσφυγες έχουν εγκατασταθεί σε 169 χώρες και περιοχές. Πρωταθλήτρια χώρα στην υποδοχή προσφύγων είναι η Τουρκία που μέχρι το τέλος του 2015 είχε στο έδαφός της 2.541.352 πρόσφυγες.

Δεύτερο έρχεται το Πακιστάν με 1.561.162 πρόσφυγες και τρίτος ο Λίβανος με 1.070.854. Ο Λίβανος με περίπου 6 εκατομμύρια πληθυσμό έχει πάνω από ένα 1 εκ. πρόσφυγες. Την ίδια ώρα, μας λένε ότι οι 55 χιλιάδες πρόσφυγες στην Ελλάδα των 10-11 εκατομμυρίων κατοίκων είναι υπερβολή! Πριν λίγα χρόνια, μόνο τα χωριά στην περιοχή των Πρεσπών είχαν 10 χιλιάδες κόσμο και τώρα είναι άδεια, αλλά δεν χωράνε άλλοι πρόσφυγες. Για την ιστορία, οι υπόλοιπες χώρες που συμπληρώνουν την πιο φιλόξενη δεκάδα είναι το Ιράν, η Αιθιοπία, η Ιορδανία, η Κένυα, η Ουγκάντα, το Κονγκό και το Τσαντ.

Όσο για αυτούς που λένε ότι οι πρόσφυγες θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα είναι προφανές ότι έχουν εξοργιστική άγνοια για τα αιτήματα και τα "θέλω" των προσφύγων. Οι πρόσφυγες περπατάνε χιλιάδες χιλιόμετρα, περνάνε μέσα από ποτάμια, ανεβαίνουν βουνά και πληρώνουν απίστευτά ποσά για να φύγουν από την Ελλάδα. Όσο ήταν ανοιχτά τα βόρεια σύνορα της χώρας, οι πρόσφυγες δεν καθόταν πάνω από 4-5 ώρες στην ελληνική επικράτεια. Ξέρουν ότι η χώρα είναι σε τραγική οικονομική κατάσταση και το μόνο καλό που βρίσκουν εδώ είναι ότι δεν πέφτουν βόμβες και δεν κινδυνεύει η ζωή τους. 

Αυτά είναι τα γεγονότα, όπως προκύπτουν από τα επίσημα στοιχεία και από τις προσωπικές εμπειρίες ανθρώπων που έχουν ασχοληθεί με το θέμα. Τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες και επιχειρήματα ανθρώπων που δεν θέλουν να υπερασπιστούν τις πολιτικές απόψεις τους και ψάχνουν στήριγμα στην ελληνική εκδοχή του ναζισμού.  









SL

Όταν ανέλαβε μητροπολίτης Χίου ο Μάρκος,οι πλείστοι χάρηκαν.
Τον ξέραμε σαν καθηγητή σε σχολεία,είναι θεολόγος και φιλόλογος,με μεγάλη Παιδεία,ήπιος,πολυγραφότατος,σεμνός,διένειμε στην κυριολεξία τα ιμάτια του στους φτωχούς.
Άρκεσε ο συνδυασμός της Εξουσίας + το προσφυγικό για να μας δείξει τον άλλον άνθρωπο,τον ακριβώς αντίθετο απ΄ό,τι έλεγαν όλοι,όχι εγώ,τους μελίρρυτους παπάδες δεν τους συμπαθώ.
Προτιμώ τους άγριους παπάδες με την αψάδα στη φωνή.




Είμαι εξαντλημένη..
Αλλά θελω να σας μεταφέρω οτι είδα σήμερα... Πριν πάω σε ενα απο τα σχολεία υποδοχής που μου είχαν ορίσει, πέρασα απο τον Ελαιώνα. Ήθελα να αγκαλιάσω τον Μοχάμεντ και τα άλλα παιδιά στη πρώτη αυτή ημέρα σχολείου.
Ατμόσφαιρα γιορτής επικρατούσε. Το πουλμαν θα ερχοταν στη 1.30μμ αλλά από τις 12 τουλάχιστον τα παιδάκια ειχαν κάνει σειρές για το ποιος θα μπει πρώτος στο πούλμαν.
Είχαν φορτώσει στις πλάτες τις σχολικές τσάντες που τους είχαν χαρίσει οι οργανώσεις και φώναζαν συνθήματα: "ΣΧΟ-ΛΕΙ-Ο !!! ΣΧΟ-ΛΕΙ-Ο!!!!!" Αυτές οι τσάντες δεν βγήκαν ουτε στιγμή απο τις πλάτες τους. Σα να είχαν κολλήσει πάνω τους
Έφυγα πριν τα πούλμαν και πηγα στο σχολείο που μου ειχαν πει. Από εξω παρά την εγκύκλιο του ΥΠΕΠΘ και την ανακοίνωση του Συνήγορου, υπήρχαν κάμερες και δημοσιογράφοι.
Στην αίθουσα εκδηλώσεων είχε τοποθετηθεί ενα μεγάλο τραπεζι με λιχουδιές και χυμούς. Τετραδια και μολύβια περιμεναν τα παιδιά στα θρανία.Δώρα από την εκκλησία.
Μια ατμόσφαιρα γιορτής επικρατούσε κι εδώ..Δάσκαλοι, γονεις, εθελοντές, και διάφοροι τοπικοί παράγοντες πηγαινοέρχονταν ανάμεσα στις αιθουσες. Τηλεφωνήματα, γέλια, ανυπομονησία. Τα παιδια του ολοήμερου ξέφευγαν από τη επιβλεψη των εφημερευοντων για να τρυπώσουν στην αιθουσα και να τσεκάρουν μπας και είχαν μπει τα προσφυγάκια και δεν τους το είχε πει κάνεις. «Μα γιατι αργούν;" Μας ρωτούσαν συνεχώς.
«Πως αισθάνεσαι;» Ρώτησα μερικά.
"Ανυπομονησία...Αγωνία..Αισθάνομαι Περιέργεια".
Κάποια είχαν μάχη μέσα τους. Από τη μία κάποιος τους είχε μεταφερει το μήνυμα : «Να προσέχετε τα πράγματά σας μην σας τα κλέψουν!» Αλλά από την άλλη ειχαν δουλέψει το θεμα πολύ καλά με τους δασκάλους τους. «Πιστεύετε στ αλήθεια πως μπορεί να σας κλέψουν τα πράγματα;" , ρωτησα την παρέα που είχε θέσει τη σκέψη αυτή..
«Ακόμα και αν συμβεί αυτό θα καταλάβω...Δεν θα στεναχωρηθώ!", είπε ένα κορίτσι.
Το πούλμαν ηρθε. Η πύλη ανοιξε. Και τα παιδιά των προσφύγων μπήκαν μεσα στο προαύλιο του σχολείου.
Αυθόρμητα όλος ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Σαν να υποδεχόμαστε ολυμπιονίκες που είχαν κερδίσει σπουδαία μετάλλια...
Τα παιδάκια γελουσαν σαστισμένα.
Αφου κάθισαν στα θρανία, ένας από τους παλιούς μαθητές του σχολείου, αραβόφωνος, βοήθησε στη διερμηνεία. Χωρίς αυτόν δεν θα ειχαμε καταφέρει πολλά.
Μετά πήραν το λόγο οι δάσκαλοι και ο διευθυντής, . Μετά έπαιξαν παιχνίδια γνωριμιας . Ενας Αφγανός μπομπιρας ρώτησε : «Μα γιατί είστε όλοι τόσο χαρουμενοι που ήρθαμε; Δεν το καταλαβαινω» (που να σου εξηγούμε μικρουλη!)
Μπήκαν τα μεγαλύτερα παιδιά του σχολείου και τραγούδησαν ελληνικά τραγουδια στα παιδακια που κοιταγαν με τα μάτια και το στόμα διάπλατα.
Εκεί ξέσπασα σε κλάματα που δεν μπορούσα να συγκρατήσω. Τα παιδια αυτα τα ξέρω απο τις δράσεις στον Ελαιώνα. Με κάποια είχα παιξει μαζί τους και πάνω στις λάσπες της Ειδομένης... Τα ιδια αυτα παιδιά τωρα βρίσκονται πάνω στα πράσινα ελληνικά θρανία..κρατούν μολύβι και μπλε τετραδιο.. Κάποια απο αυτα δεν έχουν πάει ποτε σχολείο εξαιτίας του πολέμου..
Την ωρα που τα βάζαμε στο πουλμαν για την επιστροφή, η Φατιμέ με ρώτησε, πότε θα ξαναέρθουν εκδρομή στο σχολείο.
"Κάθε μέρα εδώ θα ερχεσαι Φατιμέ"..
Με ρωτησε αλλες 2 φορές μηπως και δεν το καταλαβε καλα...
Κάθε μέρα εδώ θα είσαι Φατιμέ.
Κάθε μέρα εδώ.
Και η παρουσία σου θα αλλάζει λίγο λίγο την χωρα μου και θα την κάνει πιο όμορφη και πολύχρωμη!
Ευχαριστώ..



ΣΛ…
Μόνο με τη λογική.
Προς Χιώτες και άλλους νησιώτες τηλεγραφικά μερικά πράγματα για το προσφυγικό.
Οι άνθρωποι που πέρασαν τη θάλασσα με βάρκες δεν το καναν για τη πλάκα τους αλλά για να σωθούν από πολέμους και δυστυχία.
Για να φτιάξουν μια καλύτερη ζωή όχι στην Ελλάδα,που την θεωρούν πέρασμα,αλλα για να πάνε στις πλούσιες χώρες της Ευρώπης.
60 χιλιάδες πρόσφυγες αποκλείστηκαν στην Ελλάδα,όχι με απόφαση τους,αλλά με την απόφαση της ΕΕ την οποία συνυπέγραψε με ενθουσιασμό η κυβέρνηση.
6 μήνες μετά την υπογραφή της Συμφωνίας,δεν έχει γίνει ούτε ένα βήμα μπροστά,διότι,εξαρχής φαινόταν,και πολλοί το φωνάξαμε,ότι στόχος της συμφωνίας ήταν να εγκλωβιστούν εδώ,στο μνημονιακό προτεκτοράτο,άνθρωποι μαντρωμένοι σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Πακτωλός χρήματος έρευσε προς τις ΜΚΟ,κανείς δεν γνωρίζει ποιες και πόσο χρήμα πήραν,και οι τοπικές κοινωνίες,αν και στην αρχή ήταν,ως επι το πλείστον αλληλέγγυες,βλέπουν τώρα τα νησιά από πύλες εισόδου να μετατρέπονται σε χώρους στιβάγματος προσφύγων.Και αντιδρούν.
Και αντιδρούν γιατί,εκτός των άλλων,οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες ξέμειναν από λεφτά και επειδή το κράτος τους υποσιτίζει ή τους ταΐζει σκουπίδια πρέπει να φάνε,έτσι κλέβουν,μικροκλοπές αλλά το αίσθημα της ανασφάλειας απλώνεται στις μικρές κοινωνίες των νησιών όπου όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους.
Τα κέντρα περιορισμού των προσφύγων είναι άθλια σε όλα τα επίπεδα,γυναίκες,παιδιά και ενήλικες στιβάζονται ανεξαρτήτως εθνοτικής καταγωγής και θρησκευτικής επιλογής,κάτι που δημιουργεί προϋποθέσεις βόμβας αν το συνδυάσουμε με την απελπισία που νιώθουν αυτοί οι άνθρωποι που δεν μπορούν να πάνε πια μήτε μπρος μήτε πίσω.
Οι τοπικές αρχές είναι αντιστοίχου επιπέδου αποτελεσματικότητας με την κυβέρνηση και το προσφυγικό αποτελεί,εδώ και καιρό,πεδίο πολιτικής διαμάχης για το χτίσιμο πολιτικού προφίλ προς μελλοντική άγρα ψήφων.
Μέσα σε αυτό το κομφούζιο που μοιάζει με βραδυφλεγή βόμβα βρήκαν πρόσφορο έδαφος ακροδεξιοί και φασίστες για να σπείρουν μίσος και να προπαγανδίσουν πογκρόμ και αλληλοσφαγή ενώ τα ίδια πρόσωπα δεν δείχνουν ανάλογο ενδιαφέρον όταν κόβονται μισθοί και συντάξεις,κλείνουν μαγαζιά και γίνονται κατασχέσεις περιουσιών.
Τα άτομα αυτά καταφέρνουν να βγάλουν στο δρόμο νοικοκύρηδες,γηραιές κυρίες,ηλικιωμένους σπέρνοντας τους το φόβο,νέους ανθρώπους που δεν βλέπουν μέλλον,γυναίκες ,ανθρώπους που δεν είναι ακροδεξιοί,μπορεί να είναι συντηρητικοί αλλά δεν είναι φασίστες.
Η αστυνομία παρακολουθεί,επιθέσεις σε δημοσιογράφους,σε φοιτήτριες,δεν τιμωρούνται,βίντεο με ολοκάθαρα πρόσωπα τραμπούκων περνούν απαρατήρητα.
Επειδή η κατάσταση θα οδηγήσει μαθηματικά σε θάνατο ανθρώπου,παρακαλούνται άπαντες με βάση τη λογική τους να σκεφτούν ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ για τη κατάσταση και να μην βαράνε ανυπεράσπιστα γυναικόπαιδα.
Και να καταλάβουν όλοι ότι με όποιον διαδηλώνεις δίπλα-δίπλα σε χαρακτηρίζει.
Αν διαδηλώσεις αγκαλιά με φασίστες μην νευριάσεις αν αύριο σε πουν φασίστα.
Η μόνη λύση είναι ο ψυχρός νους και η λογική.
Την έχει κανένας;S.L.

―Θες να δημιουργήσεις Τρομοκράτες;
―Σκότωσε το παιδί κάποιου που δε σε πείραξε.
__________



Ωραιόκαστρο/δείγμα γονέα-φασίστα!
Βρίζει χυδαία & δίνει παράδειγμα "αντρισμού" στα παιδιά, ακριβώς έξω από σχολείο!
Δέκτες των προπηλακισμών και των χυδαίων υβριστικών χαρακτηρισμών ήταν άτομα, που μοίραζαν ενημερωτικό υλικό ενάντια στο ρατσισμό και υπέρ της αλληλεγγύης στα προσφυγόπουλα.
από καθεστωτικό
νεώτερα:
Πρόκειται για τον Θ. Ματσουκατίδη (https://www.facebook.com/matsoukatidis.theodoros) τέως αντιδήμαρχο με το συνδυασμό «Ωραιόκαστρο ΤΩΡΑ» του τέως Δημάρχου Δημ.Σαραμάντου. Ο κ. Ματσουκατίδης έχει πρωταγωνιστήσει στις αντιδράσεις εναντίον των προσφυγόπουλων αυτές τις ημέρες στο Ωραιόκαστρο και ειδικότερα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο.
Όμως δεν είναι απλά ένας «προστατευτικός γονιός» καθώς είχε αναρτήσει στο προφίλ του στο facebook τον ύμνο της Χούντας με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν έντονες αντιδράσεις τόσο από πολίτες όσο και από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Τότε ο ίδιος είχε σπεύσει να διαγράψει τις αναρτήσεις αλλά και να δικαιολογήσει ...τα αδικαιολόγητα κάνοντας λόγο για "κακοήθειες" αλλά και για μία καταγραφή ιστορικών αρχείων.
Ο ίδιος όμως «απελευθερωμένος» πια από την θεσμική του θέση συνεχίζει να κοινοποιεί αναρτήσεις από την ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής αλλά και από ακροδεξιές σελίδες με περιεχόμενο περί «ισλαμοποίησης της Ελλάδας» και περί «οργανωμένου σχεδίου εθνοκάθαρσης» ενώ έχει μπει μπροστάρης στον «αγώνα» των γονέων του εν λόγω δημοτικού σχολείου ενάντια σε προσφυγόπουλα κυνηγημένα από τον πόλεμο.




Χαστούκι σε όσους «έχουν βγει στα κάγκελα» σε όλη τη χώρα, αλλά και στη Χίο ειδικότερα τις τελευταίες ημέρες, αποτελεί η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Χίου, που ξεκαθαρίζει ότι παιδιά και ενήλικες δεν κινδυνεύουν να νοσήσουν από τους μετανάστες που είναι δίπλα τους, αλλά από σειρά άλλων παραγόντων.
Ως επιστημονική ιατρική κοινότητα, τονίζει στην ανακοίνωσή του, «γνωρίζουμε ότι τα παιδιά και οι ενήλικες κινδυνεύουν να νοσήσουν από το κάπνισμα, την παχυσαρκία, την κακή διατροφή, τα τροχαία ατυχήματα και πολλά άλλα, όχι όμως από την παρουσία του μετανάστη δίπλα τους. Αυτούς τους πραγματικούς κινδύνους της δημόσιας υγείας είμαστε πρόθυμοι να καταπολεμήσουμε και να συμβάλουμε με την ενημέρωση – αγωγή υγείας σε όσο το δυνατό ασφαλέστερη και πιο υγιή ανάπτυξη των παιδιών μας».
Το θέμα αυτό, λόγω της έντασης που έχει προκληθεί από γονείς και συλλόγους γονέων, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το ερωτηματολόγιο – «δημοψήφισμα» του Συλλόγου Γονέων του 7ου δημοτικού σχολείου του Αγίου Θωμά, στην πόλη της Χίου, απασχόλησε το διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου, που έδωσε εγγράφως – όπως είχε δεσμευθεί – τις απαντήσεις του στα σχετικά αιτήματα.
Αφού αναφέρεται στα ισχύοντα σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό των προσφύγων – μεταναστών ο Ιατρικός Σύλλογος τονίζει ότι οι εμβολιασμοί στην συντριπτική τους πλειονότητα προστατεύουν τον εμβολιαζόμενο και δευτερευόντως το περιβάλλον του και για τον λόγο αυτό ως ιατρική κοινότητα «επιμένουμε στην αναγκαιότητά του για το σύνολο του πληθυσμού (γηγενών και μεταναστών)».
Διευκρινίζει ότι καμία ιατρική πράξη δεν μπορεί να έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα και στην συνέχεια «επιτίθεται» στους Χιώτες, που αφήνουν ακάλυπτα τα παιδιά τους, τονίζοντας ότι «με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι πολλοί συμπολίτες μας επιλέγουν να μην εμβολιάσουν τα παιδιά τους μη ακολουθώντας τις οδηγίες του εθνικού προγράμματος εμβολιασμού με αποτέλεσμα να τα αφήνουν απροστάτευτα απέναντι σε πιθανές λοιμώξεις».
Περαιτέρω, ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου διευκρινίζει ότι «το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) εκδίδει εβδομαδιαίως δελτίο επιδημιολογικής επιτήρησης των  σημείων φροντίδας υγείας των προσφύγων – μεταναστών, από το οποίο προκύπτει ότι δεν υπάρχει καμία σοβαρή απειλή της δημόσιας υγείας». 
Και προσθέτει σε ό,τι αφορά την επικαιρότητα που έχει αποκτήσει το θέμα: «Τους τελευταίους μήνες και με αφορμή την σχεδιαζόμενη φοίτηση των παιδιών των προσφύγων στα σχολεία έχουν δημιουργηθεί εντάσεις. Πιστεύουμε ότι είναι αποκλειστική ευθύνη της πολιτείας να εξασφαλίσει την ομαλή και ασφαλή πρόσβαση αυτών των παιδιών στις δομές υποδοχής εκπαίδευσης». 
Καταλήγοντας, ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου κάνει γνωστό ότι έχει προγραμματίσει την έλευση ειδικού επιστήμονα από το ΚΕΕΛΠΝΟ, στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωσης για το κοινό, στοχεύοντας στην αντικειμενική και επιστημονική προσέγγιση του ζητήματος.


2 σχόλια:

  1. Δε μου βγαίνει άλλο συναίσθημα, πέρα από ντροπή!
    Ντροπή που ζω σε μία χώρα με τέτοιους ανθρώπους...
    Ντροπή που για άλλη μία φορά, την πληρώνουν αθώες ψυχές...
    Ντροπή που κάποιοι βλέπουν τα παιδιά, βάση χρώματος και εθνικότητας...
    Ένα άει σιχτίρ, βγαίνει από τα τρίσβαθα του είναι μου, για όλους αυτούς!
    Eίναι και γονείς, τρομάρα τους!
    Καλώς σε βρήκα ξανά Δάφνη μου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχω λόγια πια. Νιώθω πως επαναλαμβάνομαι. Μα δε γίνεται και να μην τα λέμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.