Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Για τα ναρκωτικά φωνή βοώντος στο Πεδίον του Άρεως η Ημερίδα





Ημερίδα για τα ναρκωτικά στο Πεδίο του Αρεως οργανώνει η γνωστή  κοινότητα «Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως» που συχνά κάνει διαμαρτυρίες για το σοβαρό αυτό ζήτημα όπως πρόσφατα, (11 Μαρτίου) στο GREEN PARK.
Διαβάζοντας και για τη νέα τους εκδήλωση γνωρίζω πως πάλι τίποτε δε θα καταφέρουν. Διότι διαβάζω τη λίστα καλεσμένων και βλέπω ότι παρά την ασυνήθηστη πληθώρα Υπουργών, λείπει το βασικό συστατικό που δίχως αυτό η συνταγή δε θα πετύχει. Λείπουν οι Χρήστες. Εμείς.
Εμείς που ξέρουμε γιατί μαζεύονται εκεί οι χρήστες, που ξέρουμε καλά ποιες πολιτικές δεν απέδωσαν, που γνωρίζουμε πως όλη η αστυνόμευση του κόσμου δε θα καταφέρει παρά να μεταφερθεί, για λίγο, η πιάτσα λίγο πιο κάτω, με αποτέλεσμα να στηθούν νέες ομάδες ανήσυχων πολιτών και νέες διαμαρτυρίες.

Εμείς ξέρουμε καλά τι δεν αποδίδει, πώς να μην κινηθούμε, τι να μην κάνουμε αλλά και τι να κάνουμε για να γίνει το πάρκο η όαση δροσιάς και πράσινου που κι εμείς θέλουμε να απολαμβάνουμε με τα παιδιά και τους αγαπημένους μας.



Στόχος της ημερίδας είναι η διεξαγωγή ενός ουσιαστικού και εποικοδομητικού διαλόγου ανάμεσα σε κατοίκους, τοπικούς και επιστημονικούς φορείς και πολιτικούς αρμόδιους 
Nikos Libertas/SOOC

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Απριλίου, 11:00 πμ. στο χώρο του κλειστού γηπέδου μπάσκετ που παραχωρεί ευγενικά ο Πανελλήνιος Γ.Σ. (είσοδος από την οδό Ευελπίδων)

Η κοινότητα «Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως», μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της 11/3/18 στο GREEN PARK, διοργανώνει την 1η Απριλίου 2018 ημερίδα με αντικείμενο το μεγάλο ζήτημα των Ναρκωτικών στο Πεδίο του Άρεως και με αίτημα την επεξεργασία ενός αποφασιστικού σχεδίου δράσης για την αντιμετώπιση του χρονίζοντος αυτού προβλήματος.
Οι κάτοικοι συνειδητοποιώντας πως παραβιάζονται βασικά ανθρώπινα δικαιώματα, αναζητούν και απαιτούν λύση αποτελεσματική για τους ίδιους και τους τοπικούς φορείς και αξιοπρεπή για τους χρήστες.

Στόχος της ημερίδας είναι η διεξαγωγή ενός ουσιαστικού και εποικοδομητικού διαλόγου ανάμεσα σε κατοίκους, τοπικούς και επιστημονικούς φορείς και πολιτικούς αρμόδιους, για την επιλογή εκείνων των προτάσεων με την υλοποίηση των οποίων θα αντιμετωπισθεί επιτέλους η τραγική κατάσταση που παρουσιάζει ένας ζωτικής σημασίας δημόσιος χώρος υπερτοπικής εμβέλειας, όπως είναι το Πεδίο του Άρεως αλλά και η καταστροφική διάχυση του προβλήματος στις γύρω γειτονιές.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1 Απριλίου, 11:00 πμ. στο χώρο του κλειστού γηπέδου μπάσκετ που παραχωρεί ευγενικά ο Πανελλήνιος Γ.Σ. (είσοδος από την οδό Ευελπίδων).
Αν και ζητήθηκε, για συμβολικούς και ουσιαστικούς λόγους, από την Περιφέρεια Αττικής να διαθέσει το κτίριο του «Αλσους» (τ. Οικονομίδη), για την πραγματοποίηση της ημερίδας, δυστυχώς η απάντηση ήταν αρνητική.
Στην ημερίδα έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι: Υπουργοί Υγείας, Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης, η Περιφερειάρχης Αττικης, ο Δήμαρχος Αθηναίων, η Εθνική Συντονίστρια για τα Ναρκωτικά, ο διευθυντής του ΚΕΘΕΑ, ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Γ.Σ.
Η Συντονιστική Επιτροπή της κοινότητας Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως εχει συγκροτηθεί από:
1. Επιτροπή Κατοίκων για το Πεδίο του Αρεως
2. Αναπτυξιακός και Εξωραϊστικός Σύλλογος «Αθηνά»
3. Φίλοι των Αστέγων του Πεδίου του Αρεως
4. Κίνηση Γονέων για το Πεδίο του Αρεως



ΠΡΟΣΘΕΤΩ εμβόλιμο
 Αφότου έγραψα τα παραπάνω έμαθα ότι μπορεί να μην είναι στην αρχική ανακοίνωση αλλά στην Ημερίδα θα παραστεί δικός μας. Ο πολύ δικός μας, και φίλος μου, ο αξιόλογος και γνώστης Μάριος Ατζέμης ο οποίος και προσωπική πείρα χρήσης και Θεραπειών έχει στη φαρέτρα του, και εμπειρία της εργασίας του με οροθετικές/ους στη 'Θετική Φωνή' , αλλά και την ικανότητα επικοινωνίας.

Οι Υπουργοί, διάβασα, θα λάμψουν δια απουσίας, η Εθνική Συντονίστρια Για Τα Ναρκωτικά ξέρουμε τι ασάφειες θα πει (ή τι θα στείλει να διαβαστούν εκ μέρους της) όμως, αν βρεθείτε εκεί, το Μάριο Ατζέμη συστήνω να τον ακούσετε με προσοχή.



___________________________________




Για το θέμα έχω ξαναγράψει. Έγραφα το 2017 με ευκαιρία την εκδήλωση «Με φακούς και φαναράκια»:
..Επιθέσεις έχουν δεχθεί ακόμα και εθελοντές που πηγαίνουν να προσφέρουν βοήθεια, μεταξύ αυτών και δικοί μας, του Δικτύου Χρηστών (νυν-πρώην).

Να «καθαρίσει» το πάρκο είναι το αίτημα. Όμως δε μιλάμε για σκουπίδια, μιλάμε για ανθρώπους, σαν εμάς. Οπότε, ας πούμε πως κάνουμε μια «επιχείρηση σκούπα» και διώχνουμε κάθε εξαθλιωμένο. Τι θα βγει;
Διότι αν ζούμε σε μια κοινωνία που δε φτάνει τις εκκαθαρίσεις στα άκρα, Το Πρόβλημα, (δηλαδή οι άνθρωποι) αύριο ή θα είναι πάλι εκεί ή θα πάει παραπέρα, μεταφέροντας τα ίδια αλλού, όπως έγινε παλιότερα και με το «καθάρισμα» των Εξαρχείων κι όπως θα γίνει και με το Μενίδι τώρα που έφτασε σε Τύπο και κανάλια.

Καιρός λοιπόν να δούμε αυτό το πρόβλημα ρεαλιστικά. Το Πεδίον του Άρεως είναι το αποτέλεσμα των συνεπειών της οπισθοδρομικής ελληνικής πολιτικής για τα ναρκωτικά που έχει μείνει δεκαετίες πίσω, αμετακίνητη, σε πεπαλαιωμένες εμμονές και αγκυλώσεις. Πολιτική που έχει εγκαταλειφθεί από άλλες ευρωπαϊκές χώρες με αποτελέσματα θεαματικά. 

Αλλά αποτελέσματα δε θα δούμε αν δεν υπάρξει ενημέρωση πολιτών (που δεν οφείλουν να γνωρίζουν) και Αστυνομίας· αν δεν εκσυγχρονιστούν τα μέτρα...☞ goo.gl/dNQdBZ


____________________________________________________
Και μια άσχετη παρατήρηση


11 Μαρτίου οι «Επιμένουμε Πεδίο του Άρεως» επέλεξαν ως δράση της οργάνωσής τους το «άσπρισμα» της πρόσοψης του Green Park. Το κέντρο της Αθήνας είναι φημισμένο πλέον για τα graffiti που κοσμούν τους τοίχους του δίνοντας χρώμα στην άσχημη πόλη μας. Το συγκεριμένο σημείο μάλιστα έχω δει πολλούς ξένους να το φωτογραφίζουν. 
Δεν περιμένω από όλους να βρίσκουν του γούστου τους τα graffiti. Νόμιζα όμως ότι θα ήταν νομοταγής αυτή ιδίως η ομάδα ανθρώπων που συστάθηκε και αγωνίζεται για την επιβολή της τάξης.  Διότι, κι αν δεν τους αρέσει το graffitο ως Τέχνη, δε νομίζω να τους άρεσε να μάς γίνει συνήθεια να αρπάζει ένα κουβά ασβέστη και να βγαίνει για ασπρίσματα των ξένων ή δημόσιων τοίχων όποιος τυχαίνει να διαφωνεί με την αισθητική των άλλων.

Ρωτώ δηλαδή: Από πού και με ποια διαδικασία δίνεται άδεια να βάφονται προσόψεις από άσχετους ιδιώτες;
Για να γίνω κατανοητή δημοσιεύω  εικόνες πριν και μετά.



Η ηθοποιός Μιμή Ντενίση με μια μπατανόβουρτσα να ασπρίζει τον τοίχο του εγκαταλελειμμένου Green Park, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης στην πρώτη γραμμή, κάτοικοι με σφυρίχτρες και κουβάδες με λευκή μπογιά μπροστά από το πανό «Φτάνει Πια! Απαιτούμε Πεδίο του Αρεως Ελεύθερο-Καθαρό-Ασφαλές».
Ετσι κάλυψε το φωτορεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ τη χθεσινή διαμαρτυρία πολιτών ενάντια στην υποβάθμιση του ιστορικού πάρκου.
Σεβαστή η φωνή των κατοίκων, αναγκαία η φροντίδα για έναν από τους ελάχιστους πνεύμονες πρασίνου της Αθήνας.

Μόνο που η φτώχεια, η αστεγία, η εξαθλίωση, η τοξικομανία -κοινωνικά προβλήματα που καθρεφτίζονται στις εικόνες εγκατάλειψης του πάρκου- δεν λύνονται ούτε με βούρτσες, ούτε με επιχειρήσεις-σκούπα.


 De gustibus non est disputandum βεβαίως μα πείτε μου, σας αρέσει αυτό:


Στην Καθημερινή,  H ώρα της αλήθειας για το Πεδίον του Αρεωςτο άρθρο κομματολογεί αγνοώντας εντελώς την ανθρωπιστική πλευρά.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.
Σας φέρνω δυο σχόλια όμως από το (εν προκειμένω) δημοκρατικότερο Protagon



Εικόνα προφίλ








Πάλι για μας χωρίς εμάς δηλαδή.

Για το Δίκτυο Ομότιμων Χρηστών Ψυχοδραστικών Ουσιών, μιλάω.
Όλοι θα πουν πάλι γνώμες, όλοι θα συμφωνήσουν μα οι χρήστες γνώμη δε θα πουν.
Κι ας είμαστε εμείς οι μόνοι που γνωρίζουμε καλά το ζήτημα.
Μην απορείτε μετά που οι αποφάσεις σας δεν εφαρμόζονται.
Ένα από τα συνθήματά μας είναι το 'Ποτέ για μας χωρίς εμάς'. Επειδή δίχως τη δική μας γνώμη, από μέσα, άλλο δε θα κάνετε από το να μεταφέρετε την πιάτσα για λίγο λίγο πιο κάτω. Επειδή, έχει αποδειχθεί ότι λύση δεν είναι η καταστολή. Είμαστε κι εμείς πολίτες, είμαστε κι εμείς κάτοικοι και γονείς. Θέλουμε κι εμείς ασφαλές πάρκο για τα παιδιά μας. Γιατί εμάς δε μάς ακούτε;

Δημήτρης Μπάρκας  
Μήπως θαπρεπε να καλέσετε και τους άμεσα ενδιαφερόμενους,δηλα δη τους ίδιους τους χρήστες;Δεν είναι θέμα του συγκεκριμένου παρκου μόνο, έχει να κάνει με την πολιτική της χώρας μας ,η οποία είναι πολύ αναχρονιστική.

___________________________________________________
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ






Με σχόλιό μου:
για εκδήλωσή τους της 27/9/2017
Από το 2015


_____________________________________________________________




2 σχόλια:

  1. Δάφνη, το ξέρεις καλύτερα από μένα μάλλον, ότι γύρω απο την χρήση και τους χρήστες κινείται ένα πολιτικός μηχανισμός που εκμεταλλεύεται και την χρήση και τους χρήστες.
    Οι χρήστες χρησιμοποιούνται για ένα σωρό πολιτικές σκοπιμότητες. Για αναπλάσεις, για πωλήσεις ακινήτων, για ανέβασμα και κατέβασμα αξίας μιας περιοχής, για ύπαρξη ή όχι πανεπιστημιακού ασύλου κλπ... Μου λένε πολλοί για την Πλάκα ως underground περιοχή του 60' και πως εξελίχτηκε - πωλήθηκε σε λίγους, αφού υποβαθμίστηκε. Κάτι τέτοιο συμβαίνει στις μέρες στην Κυψέλη, στην Βαθη κλπ.. Κάπου είχα διαβάσει οτι οι τεχνοκράτες σε ευρώπη και όχι μόνο γκρινιάζουν γιατί η Αθήνα δεν έχει City, όπως άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Τα funds γνωρίζουν το μέλλον και οι υπουργοί απλώς υπακούουν.
    Οι χρήστες δυστυχώς είναι πολύτιμοι για το Κράτος (τι θα έκανε το Κράτος δίχως Βαρβάρους;;) Ο Τόσκας τι θα πει άραγε; Θα πει για το πραγματικό σχέδιο των αφεντικών του, που περιλαμβάνει το πάρκο του Άρεως, το κτήριο του Πολυτεχνείου και γενικά το μελλοντικό σχέδιο για το κέντρο της Αθήνας; Θα πει γιατί πηγαινοφέρνει τις πιάτσες των ναρκωτικών; Θα πει τελικά πόσο πολύ τον βολεύει αυτή η κατάσταση;;
    Βρώμα πολύ. Και όχι από το πάρκο του Αρεως αλλά απο την αίθουσα όπου θα μιλήσουν για το πάρκο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την Πλάκα την προλαβα. Όλο το 1980 άλλαξαν χέρια και τάξη τα υποβαθμισμένα. Μέχρι εκβιασμοί είχαν καταγγελθεί και θυμάμαι σε σπίτι φίλου να καλούμε όλη νύχτα την αστυνομία και να μην έρχεται. Ώσπου έφυγαν τα 'φιλέτα' και πεζοδρομήθηκαν τα στενά.

      Για τη Βάθη γνωρίζω και ποια πολιτικός...

      Οι εξαθλιωμένοι και βέβαια χρησιμοποιούνται, όπως κι 'έγχρωμοι' στο Λονδίνο του 1960. Μα να 'ταν μόνο αυτό.. θα είχαμε έναν εχθρό.

      Αλλά έχουμε πολλούς. Ανω του 40% των φυλακισμένων είναι μέσα για σχετικές υποθέσεις (δε μιλώ για φόνους με ελαφρυντικό παραμύθια για τη 'δόση' αλλά για ασήμαντα παραπτώματα συνέπεια της απαγόρευσης). Τι χρήμα δίνουν αυτά στο κράτος, πόσους δικηγόρους συντηρούν;

      Κι ακόμα- κι εκεί ως Οργάνωση εμείς οφείλουμε να εστιάσουμε- στην Ελλάδα εκείνοι ακριβώς που μονοπωλούν 'θεραπεία' δε νοιάζονται για τις ζωές των χρηστών, δε θέλουν να εφαρμόσουν όσα με επιτυχία γίνονται αλλού (και χρηματοδοτούνται γι αυτά) μόνο διορισμένοι-γαντζωμένοι και δίχως να αξιολογούνται γράφουν βιβλία που μας 'ψυχολογούν' κι επιμένουν σε ξεπερασμένες απάνθρωπες μεθόδους Πλύσης Εγκεφάλου/ αποδόμησης προσωπικότητας/ διωγμών του χρήστη/καταστολής και βίας.

      Αχ.. αλλά μην αρχίσω και δε σταματώ.

      Ευτυχώς έχω ένα καλό νέο: Η Οργάνωση επικοινώνησε μαζί μου και - θα έχει κι έναν δικό μας. Δεν είναι στην Ανακοίνωση αλλά είναι άξιος κι ενήμερος.
      Τώρα αυτό θα προσθέσω στο άρθρο (γι αυτό μπήκα και είδα το σχόλιο σου).

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.