Porta photo©by Pierre Couteau for DC

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018

'Μ' όλο που το αποφεύγω να εισέρχομαι στων Χριστιανών τα σπίτια..' Αμβρόσιος μάς καλεί
Ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος φημίζεται για φιλοχρυσαυγιτικές καμπανοκρουσίες και για τον μισαλλόδοξο λόγο που, δυστυχώς, χαρακτηρίζει πια τη λαοφιλή Χριστιανοσύνη.
Την Πέμπτη δικαίως δικάζεται. Εννέα ομοφυλόφιλοι άνδρες κατέθεσαν μήνυση για τα ομοφοβικά παραμιλητά του (και συγκεκριμένα για μια ανάρτησή στο προσωπικό του blog) που βρίθουν μίσους για τους αδελφούς και τους πλησίον 

Φέρνω την είδηση,
τη μήνυση με την ανάρτηση,
σχόλια και εικόνες,
συνδέσμους για να θυμηθούμε τις κατάρες να σαπίσει χέρι υπουργού και τα στομάχια όσων δε νηστεύουν,
συνδέσμους για να θυμηθούμε το βιογραφικό του Μητροπολίτη, κατά κόσμον Αθανασίου Λενή, ιερέα της χουντικής Αστυνομίας,
συνομωσιολογία (αρχιχρυσαυγίτης μάς καλεί να συμπαρασταθούμε αλλά ''Ελλην Νους' κάτι υποπτεύεται),
ανάρτηση στου ίδιου του Μητροπολίτη στο blog στην οποία αναφέρεται στην μήνυση. Στο γλαφυρό του ύφος με τα πολλά θαυμαστικά, τα bold, τα κεφαλαία  ξεκινά με τη μήνυση, προχωρά σε σημειώματα φίλων που θέλουν να παραστούν ως μάρτυρες για άσχετα περιστατικά (συμπεριφορά σε σεισμό και για Βοσνία) και κλείνει με αγίους. Θα το απολαύσετε πιστεύω. Όμως γελάμε μα δε χαιρόμαστε διότι είναι ολέθρια για την κοινωνία μας η επιρροή του χριστιανοταλιμπανισμού  και είναι θλιβερή η ανοχή τέτοιων κρουσμάτων από την Εκκλησία.Η Είδηση
Στις δικαστικές αίθουσες θα βρεθεί την προσεχή Πέμπτη ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος με την κατηγορία «πώς προέτρεψε διαδικτυακά σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος και βία κατά ομάδας προσώπων»!


ΚΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΠΙΣΜΑ
(Ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αιγίου)
Δυνάμει των αρθρ. 245, 320 & 321 Ποινικής Δικονομίας 

Καλούμε τον Αμβρόσιο- Αθανάσιο Λενή του Γεωργίου κάτοικο Αιγίου – Ρωμανιώλη 43, να εμφανισθεί αυτοπροσώπως ενώπιον του ΜΟΝΟΜΕΛΟΥΣ Πλημμελειοδικείου ΑΙΓΙΟΥ την 15η του μήνα ΜΑΡΤΙΟΥ 2018, ημέρα ΠΕΜΠΤΗ και ώρα 09.00 για να δικασθεί ως υπαίτιος για το ότι
          Κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι στο Αίγιο στις 4-12-2015 με πολλές πράξεις τέλεσε πολλά εγκλήματα και ειδικότερα: 
          Α) Με πρόθεση μέσω διαδικτύου, ως δημόσιος λειτουργός, προέτρεψε σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν αν προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος και βία κατά ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία και τη σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων και πιο συγκεκριμένα ο κατ/νος, ως Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας με αφορμή την κατάθεση προσς ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου που αφορά το σύμφωνο συμβίωσης, το οποίο περιελάμβανε και τα ομόφυλα ζευγάρια στο ρυθμιστικό του πεδίο δημοσίευσε στο προσωπικό του ιστολόγιο http://mkka.blogspot.gr/2015/12/blog-post_9html άρθρο με τίτλο «ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ! Ας μιλήσουμε έξω από τα δόντια ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ», στο οποίο αναφέρει: 
«…Από τα ΜΜΕ σήμερα 4 Δεκεμβρίου 2015 πληροφορηθήκαμε, ότι απεβίωσε ο ηθοποιός Μηνάς Χ....βας. Διαβάζουμε λοιπόν σε κάποιο ιστότοπο: «Πολλοί δεν γνώριζαν καν ότι ήταν ομοφυλόφιλος. Με αφορμή όμως την κηδεία του, βγήκε και τον ξεφώνησε, ότι είναι τέτοιος, ο εραστής του (από πάνω ή από κάτω;) ο νεαρός Κώστας Φαλ.....κης, .......μαινόμενος που ο Νόμος δεν του επέτρεψε να παντρευτεί τον ηθοποιό με τον οποίο συζούσε τα τελευταία 25 χρόνια!» (βλ. "xairete.blogspot.gr" 04.12.2015).  
__________Στη συνέχεια στο προσκήνιο προέβαλε μια άλλη ηθοποιός και Βουλευτής, θαυμάστρια και φίλη του αποθανόντος, η κα Άννα Β..., η οποία, απευθυνόμενη πρός τον νεκρό, είπε και τα εξής: «Στη μνήμη της προσωπικής σου αγωνίας, θα βοηθήσω να περάσει το σύμφωνο συμβίωσης από τη Βουλή των Ελλήνων»!!!!!
_______Καταγγέλλουμε, λοιπόν, απερίφραστα το θράσος αυτού του πολιτικού προσώπου! Καταγγέλλουμε αυτή την ενέργεια και την καταδικάζουμε χωρίς δισταγμό! Η ομοφυλοφιλία είναι εκτροπή από τους Νόμους της φύσεως! Είναι κοινωνικό κακούργημα! Είναι αμαρτία! Όσοι, λοιπόν, είτε την βιώνουν, είτε την υποστηρίζουν δεν είναι φυσιολογικοί άνθρωποι! Είναι αποβράσματα της Κοινωνίας! 
_________Δυστυχώς, αδελφοί μου, σήμερα την Ελλάδα διοικούν και μερικά τέτοια ανθρωπάρια! Ασφαλώς αποτελούν μια μικρή μειοφηφία στο σύνολο των Μελών της Βουλής των Ελλήνων! Υπάρχουν όμως! Είναι μερικά αποβράσματα της Κοινωνίας, περι- θωριακοί άνθρωποι, ελαττωματίες, εξευτελισμένοι, άνθρωποι του σκότους οι οποίοι τώρα πιά με την ευκαιρία της υπεροχής της αριστερής πτέρυγας σήκωσαν πια κεφάλι! 
_________Σας συμβουλεύω: Μη τους πλησιάζετε! Μη τους ακούτε! Μη τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της Κοινωνίας! Δικαίωμά τους, βέβαια, είναι κρυφά -ιδιωτικά- να ζούν όπως θέλουν! Αλλά κάποιοι ξεφτυλισμένοι δεν μπορούν να υπερασπίζωνται δημοσίως τα πάθη της ψυχής των! Την Ελλάδα μας διοικούν σήμερα πια άθεοι άνθρωποι! Σας υπενθυμίζω, λοιπόν, τα λόγια του Λεχ Βαλέσα της Πολωνίας: 
«άνθρωπος χωρίς Θεό είναι επικίνδυνος!»
__________ Ε, λοιπόν, αυτούς τους ξεφτυλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους! Δεν είναι άνθρωποι! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με νοητική διαταραχή! Δυστυχώς, αυτοί είναι τρις-χειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους, που ζούν στα τρελλοκομεία! Μή διστάζετε, λοιπόν! Όταν και όπου τους συναντάτε, φτύστε τους! Μη τους αφήνετε να σηκώνουν κεφάλι! Είναι επικίνδυνοι! Η Εκκλησία μας προσεύχεται γι' αυτούς ως εξής: «Εκλείποιεν αμαρτωλοί από της γης και άνομοι, ώστε μη υπάρχειν αυτούς» (Ψαλμός 103). Δηλ. Ας εξαφανισθούν από την γή όλοι οι αμαρτωλοί και όλοι οι άνομοι, ώστε να μην υπάρχουν! Στον αγύριστο να πάνε όλοι αυτοί οι καταραμένοι!» 
          Όλων των ανωτέρω τοποθετήσεων έλαβαν γνώση οι αναγνώστες του εν λόγω ιστολογίου, ο ίδιος δε, λόγω της ιδιότητάς του ως θρησκευτικού λειτουργού, γνώριζε ότι ο λόγος του έχει μεγάλη δύναμη, πειθώ και αποτελεσματικότητα, κατά τρόπο που μπορεί να προκαλέσει επιελή για τη ζωή, την ελυθερία και τη σωματική ακεραιότητα των ομόφυλων προσώπων και ζευγαριών. 
          Β) Ως θρησκευτικός λειτουργός δημόσια και με την ιδιότητά του διέγειρε τους πολίτες σε εχθροπάθεια κατά άλλων πολιτών και συγκεκριμένα ο κατ/νος με την ιδιότητα του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας σε άρθρο που δημοσίευσε στο προσωπικό του ιστολόγιο http://mkka.blogspot.gr/2015/12/blog-post_9.html με τίτλο «ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ! Ας μιλήσουμε έξω από τα δόντια ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ», ανέφερε μεταξύ αλλων: 
                    «Η ομοφυλοφιλία είναι εκτροπή από τους Νόμους της φύσεως! Είναι κοινωνικό κακούργημα! Είναι αμαρτία! Όσοι, λοιπόν, είτε την βιώνουν, είτε την υποστηρίζουν δεν είναι φυσιολογικοί άνθρωποι! Είναι αποβράσματα της Κοινωνίας! 
_________Δυστυχώς, αδελφοί μου, σήμερα την Ελλάδα διοικούν και μερικά τέτοια ανθρωπάρια! Ασφαλώς αποτελούν μια μικρή μειοφηφία στο σύνολο των Μελών της Βουλής των Ελλήνων! Υπάρχουν όμως! Είναι μερικά αποβράσματα της Κοινωνίας, περι- θωριακοί άνθρωποι, ελαττωματίες, εξευτελισμένοι, άνθρωποι του σκότους οι οποίοι τώρα πιά με την ευκαιρία της υπεροχής της αριστερής πτέρυγας σήκωσαν πια κεφάλι! 
_________Σας συμβουλεύω: Μη τους πλησιάζετε! Μη τους ακούτε! Μη τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της Κοινωνίας! Δικαίωμά τους, βέβαια, είναι κρυφά -ιδιωτικά- να ζούν όπως θέλουν! Αλλά κάποιοι ξεφτυλισμένοι δεν μπορούν να υπερασπίζωνται δημοσίως τα πάθη της ψυχής των! Την Ελλάδα μας διοικούν σήμερα πια άθεοι άνθρωποι! Σας υπενθυμίζω, λοιπόν, τα λόγια του Λεχ Βαλέσα της Πολωνίας: 
       «άνθρωπος χωρίς Θεό είναι επικίνδυνος!» 
__________ Ε, λοιπόν, αυτούς τους ξεφτυλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους! Δεν είναι άνθρωποι! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με νοητική διαταραχή! Δυστυχώς, αυτοί είναι τρις-χειρότεροι και πολύ πιό επικίνδυνοι από κάποιους, που ζούν στα τρελλοκομεία! Μή διστάζετε, λοιπόν! Όταν καί όπου τους συναντάτε, φτύστε τους! Μη τους αφήνετε να σηκώνουν κεφάλι! Είναι επικίνδυνοι! Η Εκκλησία μας προσεύχεται γι' αυτούς ως εξής: «Εκλείποιεν αμαρτωλοί από της γης και άνομοι, ώστε μη υπάρχειν αυτούς» (Ψαλμός 103). Δηλ. Ας εξαφανισθούν από την γή όλοι οι αμαρτωλοί και όλοι οι άνομοι, ώστε να μην υπάρχουν! Στον αγύριστο να πάνε όλοι αυτοί οι καταραμένοι!», διεγείροντας τοιουτοτρόπως τους πολίτες σε εχθροπάθεια κατά των ομόφυλων προσώπων και ζευγαριών.
          Για παράβαση άρθρων 1,12,14,18,26§1α,27§1, 51, 53,57,79,94 και 196 ΠΚ και αρθ. 1Ν.327/79, ως τροπ. Με αρθ. 1Ν.4285/14.
ΜΑΡΤΥΡΕΣ: 
1)   Λύο Καλοβυρνάς – Αθήνα 
2)   Αλκιβιάδης Δελαντώνης – Π. Φάληρο Αττικής
3)   Μενέλαος Σιαφάκας – Αθήνα
4)   Άλκης Ιωαννίδης -  Αθήνα
5)   Michael Huber- Αθήνα
6)   Πέτρος Σαπουντζάκης – Αθήνα
7)   Ιωάννης Παπαγιαννόπουλος – Αθήνα
8)   Νίκος Σοφιανός – Αθήνα
9)   Βασίλειος Θανόπουλος – Οικισμός Λάκκας Αναβύσσου Αττικής
10)                
ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΑ
1)   Αντίγραφο δημοσιεύματος

Αίγιο 7-7-2017
Η Εισαγγελέας
Κωνσταντούλα Αθανασοπούλου

Για δηλώσεις υπερβολικής αγάπης δικάζεται μεθαύριο ο καλός παππούλης Αμβρόσιος
Και συγκεκριμένα για την προτροπή του στους πιστούς να φτύσουν τους ομοφυλόφιλους
Έφτασε η μέρα, αγαπητοί φίλοι, που ο μητροπολίτης Καλαβρύτων, Αμβρόσιος, γνωστός για τις αγαπησιάρικες δηλώσεις του, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την ομοφυλοφιλία, θα βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος και για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους....
....Έτσι, ο φιλαράκος της Χρυσής Αυγής, Αμβρόσιος, θα αναγκαστεί να λογοδοτήσει γι’ αυτή την δήλωση στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου, την ερχόμενη Πέμπτη. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι ο ομοφοβικός του λόγος δεν περιορίζεται σε αυτή την ανάρτηση, αλλά όπως μπορείτε να τσεκάρετε και μόνοι σας, το blog του δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ορυχείο καλοσύνης.
Αυτό είναι κάτι που είχαν καταλάβει εδώ και καιρό lgbtq ακτιβιστές και γι΄αυτό μάλλον πριν από 3 περίπου χρόνια είχαν αποφασίσει να του αποστείλουν κάμποσα δεματάκια από σκατά ζώων, μέσω αυτής της υπέροχης εφαρμογής.

Για συμπαράσταση:


Στις 15 Μαρτίου εκδικάζεται μια σημαντική υπόθεση ρητορικής μίσους από υψηλόβαθμο υπάλληλο της Εκκλησίας για δύο πλημμελήματα. Όταν τον Δεκέμβριο του 2015 ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος έγραφε ένα κείμενο μίσους και προτροπής σε βία σε βάρος των ομοφυλόφιλων στο προσωπικό του ιστολόγιο έκανε αυτό που κάνει αυτός και πολλοί άλλοι στη θέση του. Οι ομοφυλόφιλοι και τρανς άντρες και γυναίκες θεωρούμαστε νόμιμα θηράματα – οι βρισιές και η λοιδορία σε βάρος μας είναι καθημερινό φαινόμενο. Μέχρι πρόσφατα στη χώρα μας, κάθε φορά που εκκλησιαστικοί λειτουργοί και/ή πολιτικοί επιδίδονταν σε ρητορική μίσους εναντίον συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων έμεναν ατιμώρητοι.
Όχι όμως αυτή τη φορά. Εννιά γκέι άν
τρες αποφάσισαν να δράσουν και στις 16 Ιανουαρίου 2016 κατέθεσαν μήνυση κατά του μητροπολίτη. Η εισαγγελέας έκανε δεκτή τη μήνυση και οδηγεί τον μητροπολίτη σε δίκη για τέλεση δύο πλημμελημάτων:

1. δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους με βάση το άρθρο 1 του νόμου 4285/2014 για την καταπολέμηση του ρατσισμού (ο λεγόμενος αντιρατσιστικός νόμος)

2. κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος, σύμφωνα με το άρθρο 196 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με το οποίο «θρησκευτικός λειτουργός ο οποίος κατά την ενάσκηση των έργων του ή δημόσια και με την ιδιότητά του προκαλεί ή διεγείρει τους πολίτες σε εχθροπάθεια κατά της πολιτειακής εξουσίας ή άλλων πολιτών τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι τριών ετών». Η δίκη είναι προγραμματισμένη για τις 15 Μαρτίου 2018 στο Αίγιο και χρειαζόμαστε την έμπρακτη υποστήριξή σας: να είστε μαζί μας εκεί την ημέρα της δίκης, για να δείξουμε μια δυναμική παρουσία ενάντια στον σκοταδισμό, τη μισαλλοδοξία και τη βία εναντίον συνανθρώπων μας.

Γιατί να έρθω;
Η δίκη αυτή είναι ιστορική. Είναι η πρώτη φορά που υψηλόβαθμος δημόσιος λειτουργός δικάζεται για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος. Σε χρειαζόμαστε να είσαι εκεί μαζί μας, για να μας στηρίξεις ηθικά και να εμψυχώσεις τους μάρτυρες που θα καταθέσουν και θα εξηγήσουν γιατί ο δημόσιος λόγος του μητροπολίτη αποτελεί κίνδυνο για την κοινωνία μας.

Πώς να έρθω;
Μπορείς να έρθεις με δικό σου μέσο ή δήλωσε συμμετοχή στην ημερήσια εκδρομή που θα οργανώσουμε στο Αίγιο για τους σκοπούς της δίκης. Αν ενδιαφέρεσαι να έρθεις μαζί μας στο Αίγιο στις 15 Μαρτίου, παρακαλούμε στείλε ημέιλ στο contact@10percent.gr ή gp@avmag.gr στο για να δούμε πόσες/οι θα είμαστε και άρα να δούμε και το όποιο κόστος.

Πού θα γίνει η δίκη;
Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου, οδός Κορίνθου αρ. 67
Υπάρχει περίπτωση να αναβληθεί η δίκη;
Ναι, πάντοτε υπάρχει τέτοια περίπτωση με όλες τις δίκες. Για τον λόγο αυτό, στείλε μας στοιχεία επικοινωνίας για να σε ενημερώσουμε εγκαίρως, ειδικά αν σκοπεύεις να έρθεις με δικό σου μέσο.

mkka:

 ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΘΗΣΟΥΝ «ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ!»

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ! 

 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ! 


__________Με το υπ΄ αριθμ.  Β17-246 ΚΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΠΙΣΜΑ της Κυρίας  Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Αιγίου καλούμαι ενώπιον του  Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου την 15ην Μαρτίου για να δικασθώ ως κατηγορούμενος επί παραβάσει των άρθρων 1,12,14,18,26 §1α, 27 §1, 51, 53, 57 79, 94 και 196 του Π.Κ. και του άρθρου 1 του Ν. 927/79, ως ετροποποιήθη με το άρθρ, 1 του Ν. 4285/14.  

_________Ειδικώτερα κατηγορούμαι, ότι «με πρόθεση μέσω διαδικτύου…προέτρεψα σε πράξεις ή ενέργειες, που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος, και βία κατά ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη και ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία και τη σωματική ακεραιότητα  των ως άνω προσώπων ….»

________Το αδίκημα, για το οποίο και θα δικασθώ, είναι η αρνητική στάση μου ως προς τους ομοφυλοφίλους!  Η προτροπή μου «φτύστε τους», όπως δημοσιεύθηκε στο Blog (βλ. 09.12.2015), όπως αποδείχθηκε, τους ενώχλησε πολύ!

________Μήπως όμως και εμάς δεν μας ενώχλησαν είτε κάποιες προκλητικές φωτογραφίες τους, είτε τα Gays Parties, τα οποία με τόση υπερηφάνεια παρουσίαζαν; 

________Παραδιδόμεθα, λοιπόν, στην κρίση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, την οποία τιμάμε και στην οποία έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη!

________Παραδιδόμεθα στα χέρια των μισούντων ημάς! Ας δείξουν όλη τους την κακία επάνω μας!

________Παραδιδόμεθα στα χέρια και των αγαπώντων ημάς! Ήδη κάποιοι εκλεκτοί άνθρωπο έσπευσαν να μας συμπαρασταθούν! Ζητούν π.χ. να έλθουν ως Μάρτυρες υπερασπίσεως κατά την διεξαγωγής της δίκης! Μας γράφουν συγκινητικά μηνύματα, όπως π.χ. ο Παιδίατρος κ. Σωτ. Β. Καρανικόλας: 

«1. Μόνο εγώ γνωρίζω  τι κάνατε στο σεισμό του Αιγίου το 1995. Ειδικά τις πρώτες 15 ημέρες, που είχαμε μαζί με τον Δήμαρχο την ευθύνη της πόλης με εντολή του Υπουργείου Εσωτερικών ….και τις διαστάσεις και την έκταση μιάς τεράστιας προσφοράς….

2. Γνωρίζω από πρώτο χέρι την αξία και ε θ ν ι κ ή σημασία των ανθρωπιστικών αποστολών όπου κάναμε στον πόλεμο της Βοσνίας….».
_________Τέλος παραδιδόμεθα στα χέρια του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, του αληθινού Θεού, ο Οποίος συχαίνεται τον Σοδομισμό και γι’ αυτό ακριβώς έρριψε φωτιά από τον Ουρανό και κατέκαψε τα Σόδομα και τα Γόμορρα! 
________Η χριστιανική μας ιδιότης διδάσκει την αγάπη προς τον αμαρτωλό άνθρωπο, αλλά συγχρόνως και το μίσος προς την αμαρτία! 
________Εμείς, γράφοντας το «φτύστε τους» εννοούσαμε «περιφρονείστε τους»! Η έκφρασή μας είχε ένα μεταφορικό χαρακτήρα! Το συνηθίζουμε άλλωστε στην καθημερινή ζωή. Συχνά σε ένα συνομιλητή μας, ο οποίος μας εκφράζει παράπονα  για την κακή συμπεριφορά προς αυτόν κάποιου συνανθρώπου μας, λέμε: «παράτα τον, αδελφέ μου, φτύσε τον!» Είναι τρόπος εκφράσεως και όχι βέβαια συμπεριφοράς, αφού για τον καλό χριστιανό ισχύει ο λόγος του Κυρίου μας: «όστις σε ραπίσει επί την δεξιάν σιαγόνα, στρέψον αυτώ και την άλλην» (Ματθ, 5, 39). 
________Προσευχηθήτε, λοιπόν, αδελφοί μου, ώστε να τελειώσει αισίως και αυτή η περιπέτεια! Να ενθυμείσθε την ημερομηνία: Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018. 
_________Την πνευματική μας πορεία και συμπεριφορά έχουν σφραγίσει περιστατικά, όπως τα παρακάτω:

ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
«….ανάμεσα στα πλήθη ήταν και μια αμαρτωλή γυναίκα, που ήρθε και αυτή να δει τον άγιο. Κάποια στιγμή μάλιστα έπεσε και κάτω, για να ασπασθεί τα πόδια του. Με τη Χάρη του Παναγίου Πνεύματος ο άγιος, σαν την κοίταξε, γνώρισε αμέσως την αμαρτία της. Χωρίς να τον ακούσει κανένας, με τρόπο γλυκύ και ταπεινό, ψιθύρισε στη γυναίκα «Κυρά μου  μη με εγγίσεις». Εκείνη όμως επέμενε. Και τότε ο άγιος με αυστηρότητα φανέρωσε μπροστά σε όλους την αμαρτία της…..» Βλ. Συναξαριστήν της  12ης Δεκεμβρίου)

ΑΓΙΟΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Απευθυνόμενος προς τον Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Θεοδόσιο, τον υπαίτιο της σφαγής 7.000 ψυχών στον Ιππόδρομο της Θεσσαλονίκης,  «αποστέργων να συναντήση τον Αυτοκράτορα, του οποίου αι χείρες απέσταζον από το αίμα, απεμακρύνθη των Μεδιολάνων,  καταφυγών εις εξοχήν, και εκείθεν δι’ επιστολής του ήλεγξε τον Αυτοκράτορα…..». «Το αμάρτημά σου δεν εξαλείφεται παρά με δάκρυα και ειλικρινή μετάνοιαν…» έγραφεν ο Αμβρόσιος. 
Πλήν όμως ο Θεοδόσιος δεν έδωσε σημασίαν στα λόγια του Αγίου Αμβροσίου, Επισκόπου των Μεδιολάνων, οπότε αποφάσισε να μεταβή στο ναό για να εκκλησιασθεί. Τότε ο Άγιος Αμβρόσιος,  δημοσίως, απευθυνόμενος προς τον Αυτοκράτορα, ιστάμενον ακριβώς στην είσοδο του Ναού, τον εμπόδισε να εισέλθει στο ναό με τα λόγια αυτά: «Φύγε, λοιπόν, και μη επιχειρής δευτέραν  παρανομίαν να προσθέσης εις την πρώτην και δέξου το επιτίμιον, το οποίον μετ’ εμού  σοι επιβάλλει άνωθεν ο Θεός, ο των όλων Δεσπότης…» (βλ. Συναξαριστήν της 7ης Δεκεμβρίου).
Αυτή, λοιπόν, είναι η εκκλησιαστική παράδοσις! 

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, 12 Μαρτίου 2018
********************

 


Γιατί θα πάω στη Γιορτή Υπερηφάνειας (Athens Pride) απόψε
Ο ρατσισμός πάσης φύσεως είναι ο πιο ύπουλος και αποτελεσματικός δρόμος προς την απελευθέρωση των βίαιων και εγκληματικών ενστίκτων που βρίσκονται καταχωνιασμένα στο υποσυνείδητο ή το ασυνείδητο κάθε ανθρώπου από την εποχή των Πρωτόπλαστων και των γιών τους Άβελ και Κάιν. Η αποδοχή του «άλλου» και η στήριξη του δικαιώματος στη διαφορετικότητα, η συνεχής καλλιέργεια των αισθημάτων αλληλοσεβασμού, είναι η ευγενέστερη τέχνη της ζωής εν κοινωνία. Εξάλλου, όλοι είμαστε διαφορετικοί. Ευτυχώς. Να μην πολυλογώ με αυτονόητες κοινοτοπίες, αλλά σε όλο μου τον βίο αγωνίζομαι καθημερινά (στα μικρά και στα μεγάλα) εναντίον του ρατσισμού: το ιδεολογικό υπόβαθρο και η σημαία του ναζισμού. Εδώ και καιρό, οι αθλιότητες πάμπολλων ρασοφόρων σε σχέση με όλα τα κοινωνικά ζητήματα με έχουν φτάσει στα όρια μου. Από το Προσφυγικό μέχρι το Σύμφωνο συμβίωσης, από τα λεγόμενα τους για την Καθολική Εκκλησία μέχρι τις ύβρεις εναντίον των ομόφιλων και τις απίστευτες χυδαιότητες που εκσφενδονίζουν από άμβωνος (τον οποίο εκμεταλλεύονται με τον χειρότερο τρόπο). Επιπλέον, τα ΜΜΕ τους δίνουν και μικρόφωνο. Ο Θεσσαλονίκης έχει γίνει τηλεοπτικός σταρ, διατυμπανίζοντας την κακότητά του, τις εθνικολαϊκίστικες ιδεοληψίες του και τα πιο ζοφερά συνθήματα των δυνάμεων του σκοταδισμού. Η υποκρισία είναι το λιγότερο. Το σκότος εξαπλώνεται σαν τη χολέρα.
Πρωί πρωί σήμερα ακούω και πάλι από τον ΣΚΑΪ 100,3 τις «δηλώσεις» του Καλαβρύτων σχετικά με τη Γιορτή Υπερηφάνειας. Τα σχόλια των δύο δημοσιογράφων είναι μεν αρνητικά, αλλά με αρκετή δόση ελαφρότητας. Αναγκάζομαι να στείλω μήνυμα, γιατί θεωρώ υποχρέωσή μου να «πω την άποψή μου» επωνύμως.
Μήνυμα 1. Ο Αμβρόσιος δεν είναι «λίγο ακραίος» όπως είπατε. Άθλιος ρατσιστής είναι. Ένα υποκείμενο που ντροπιάζει το σχήμα του και ωθεί την κοινωνία σε ακρότητες ή ακόμα και εγκλήματα. Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και δεν σηκώνει αστεία. Καλημέρα
Διάβασαν το μισό στον αέρα και το σχολίασαν, επαναλαμβάνοντας το εύρημα ότι εκφράζει μερίδα του κόσμου κλπ. Επειδή είναι συμπαθείς επαγγελματίες, απάντησα:
Μήνυμα 2. Για εσωτερική χρήση: Και η Χρυσή Αυγή «εκφράζει» μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Αλλά οι κληρικοί δεν είναι εκφραστές του λαού. Δεν είναι πολιτικοί. Πνευματικοί οδηγοί είναι. Διδάσκουν, δίνουν το παράδειγμα, κατευνάζουν τα πάθη, βοηθούν τον κόσμο να κατανοήσει. Μην παρασύρεστε από τις σαχλαμάρες που είπε ο Αρχιεπίσκοπος στο ΣΚΑΙ εκείνο το βράδυ. Ήταν απαράδεκτος (ίσως αιχμάλωτος των αθλίων). Και πάλι καλημέρα
Αλλά στους λίγους φίλους αυτού του ΦΒ (που έφτιαξα για να διαχειρίζομαι το ΦΒ του Πανοράματος), και σε πολλούς άλλους, θέλω να πω ότι μετά και από τις νέες χυδαιότητες του Καλαβρύτων, θα κατέβω πλησίστια το απόγευμα στη Γιορτή. Θέλω να στηρίξω με την παρουσία μου τους γνωστούς και άγνωστους φίλους που αντιδρούν στην καταπίεση που τους ασκεί η κοινωνία με κάθε τρόπο και σε όλα τα επίπεδα. Κατανοώ ακόμα και τις ακρότητες ή το κιτσαριό που αναμειγνύονται συνήθως σε αυτές τις γιορτές, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Δεν είναι του γούστου μου κι ούτε πιστεύω ότι με φιέστες διαμαρτυρίας λύνονται προβλήματα. Ίσως και να προκαλούν τους νηφάλιους. Αλλά οι καθημερινές ταπεινώσεις, η καταπίεση, οι εξευτελισμοί, ο αφόρητος οικογενειακός βραχνάς, οι πράξεις βίας, δηλαδή όλα όσα υφίστανται οι ομόφιλοι μόνο και μόνο επειδή «διαφέρουν» από την επιβεβλημένη και τόσο υποκριτική «νόρμα», οδηγούν την πιο συνειδητή μερίδα των ομόφιλων σε μια γενικευμένη αντίδραση με προκλητικό χαρακτήρα. Από την άλλη πλευρά, οι ανήκοντες στη «νόρμα» εκμεταλλεύονται με τον αισχρότερο τρόπο όσους έχουν υιοθετήσει τους εξτρεμισμούς (και το κιτσαριό) ως αντίδραση. Αρκεί να δεις τα περισσότερα τηλεοπτικά πρωινάδικα και απογευματινά κουτσομπολίστικα, με τα οποία διασκεδάζει αναρίθμητο πλήθος συμπατριωτών, κυρίως ηλικιωμένοι και νοικοκυρές, κι όλη η αγνή επαρχία (= παραδοσιακά, το πιο συντηρητικό τμήμα του πληθυσμού), για να καταλάβεις πώς προβάλλεται (και γελοιοποιείται) η διαφορετικότητα προς όφελος της θεαματικότητας και του κέρδους.
Θα κατέβω το βραδάκι στο Σύνταγμα, όπου θα καταλήξει η φιέστα. Θα χορέψω κι εγώ για να γίνω ένα με φίλους, φίλες, ομόφιλους, ομόφιλες, ετερόφιλους και ετερόφιλες (!). Πόσα υποκρύπτουν αυτές οι κοινώς αποδεκτές λέξεις-έννοιες, που τις χρησιμοποιούμε με τόση άνεση και ελαφρότητα. Όσο για τους σκοταδιστές ρασοφόρους, σκέφτομαι να καταθέσω αγωγή. Αναζητώ δικηγόρο που θα αναλάβει με πολιτική συνείδηση και προσωπική θέρμη το θέμα. Όμως, αν γνωρίζετε ότι γίνεται ήδη μια τέτοια κίνηση, παρακαλώ ενημερώστε. Κι αν συμμερίζεστε τις απόψεις μου, αν σας βρίσκουν σύμφωνους τα παραπάνω, αν έχετε αντιληφθεί πού οδηγούν όλα αυτά –σε μια εποχή, μάλιστα, που βάλλεται επί εικοσιτετραώρου βάσεως η νοημοσύνη μας, η αξιοπρέπειά μας, το μεδούλι του αξιακού μας κώδικα– ας μου επιτρέψετε να σας προτρέψω: κάντε κάτι. Η αδράνεια δεν απέχει πολύ από τη συνενοχή. Ούτε οι δικαιολογίες του τύπου «ποιος ακούει» αντέχουν. Γνωρίζοντας, βεβαίως, ότι όλα έχουν κόστος. Καμιά φορά μόνο κόστος χωρίς αποτέλεσμα (το παρακολουθήσαμε και με την ερντογανοποίηση της Τουρκίας). Αλλά να μην αποβιώσουμε, έχοντας διανύσει βίο σαν τα λάχανα. Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς κι ένα πολύχρωμο παπαγαλάκι, τα σέβη μου.

Την Πέμπτη στο μονομελές του Αιγίου δικάζεται ο Αμβρόσιος (ο γνωστός φασίστας και ναζιστής παπάς) για πρόκληση ρατσιστικού μίσους με τη δήλωση φτύστε τους για τους ομοφυλόφιλους. Ευκαιρία να δείξουμε πόσο πολύ "αγαπάμε" τους ρατσιστές.

ο γλυκούλης παππούλης Αμβρόσιος,το 2015 είχε προτρέψει τους πιστούς μέσω της σελίδας του,να φτύνουν τους ομοφυλόφιλους όπου τους βρίσκουν, και δικάζεται μεθαύριο στο Μον/λες Πλημ/κείο Αιγίου,σίγουρα με κάποιο άρθρο που θα μιλά για υπερβολική αγάπη προς το συνάνθρωπο

Έπιασαν τον γιο του άλλου σε ναζιστική οργάνωση και λεει ο γιος μου πηγαίνει κατηχητικό απο μικρός. Και ο Αμβροσιος πάτερ ειναι αλλά δηλώνει φασίστας.


Μετα την σφαγή το 43 στα Καλάβρυτα πρέπει να έγινε εποικισμός της πόλης από φιλοναζί, γιατί δεν μπορώ να φανταστώ Καλαβρυτινό να ανέχεται τόσα χρόνια τέτοιο παπά 


Θα έλεγα ότι μια εικόνα που μας απωθεί δεν την αποθηκεύουμε για πάσα χρήση ούτε την αναπαράγουμε στο ιστολόγιο και τα ιντερνετικά προφίλ μας. Όμως κι αν διαμαρτύρονται για Σόδομα και Γόμορρα και ο ποιμήν  στο ιστολόγιό του και το κοπάδι δείχνουν μια επιμονή να ανεβάζουν εικόνες περιπτύξεων άνδρα με άνδρα και γυναίκας με γυναίκα.  Περίεργα πράγματα γίνονται «στων Χριστιανών τα σπίτια»..
Σε δρόμους της Πάτρας (εικόνα από Βαθύ Κόκκινο)


____________________________________________
 *Ο τίτλος
 από το 'Μύρης· Aλεξάνδρεια του 340 μ.X'. του Καβάφη  όπου το αγαπητό μου: 
..πήγα στο σπίτι του, μ' όλο που το αποφεύγω
να εισέρχομαι στων Χριστιανών τα σπίτια,
 προ πάντων όταν έχουν θλίψεις ή γιορτές...Αμβροσίου: http://mkka.blogspot.gr
ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΓΟΜΟΡΡΑ!
ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ «ΜΟΝΤΕΡΝΟΥΣ» 

Για συμπαράσταση:
https://www.youtube.com/watch?v=MJeiVBwZ0uwΠροσθέτω μετά την αθώωση

Αν αυτά που είπε ο Αμβρόσιος τα λεγε ο οποιοσδήποτε και στη θέση της λέξης «ομοφυλόφιλοι», έβαζε τη λέξη «παπάδες», θα τρώγε κάνα εικοσάρι χρόνια

Αθώος ο χουντικός Αμβρόσιος. Μπράβο στην Ελληνική Δικαιοσύνη που κατάφερε για ακόμα μια φορά να πάει κόντρα στην κοινωνία και να αθωώσει αυτό το υποκείμενο...

«Αν είχα όπλο και με άφηνε ο νόμος θα το χρησιμοποιούσα να ξεμπερδεύουμε.» «Δεν είναι δημιουργήματα του Θεού. Γιατί ο Θεός δεν έφτιαξε ανώμαλους.» «Όλους αυτούς ο Θεός τους σιχαίνεται.» Ηθικός αυτουργός πλέον για κάθε μπουλινγκ, αυτοκτονία και ξυλοδαρμό λοατκι ατόμου #Αμβρόσιος

Στο μεταξύ για να αποφανθείς ότι προτρέπει σε βία ο Αμβρόσιος δεν χρειάζεται να έχεις σπουδάσει στη Νομική, αρκεί να είσαι ζωντανός και άνω των 5 ετών ξερωγω.

Ήπια λίγο παραπάνω και με πήρε ο ύπνος πάνω στον ώμο του ταξιτζή . Πάλι καλά που δεν μένω Αιγιο να με έβλεπε ο Αμβροσιος να είχαμε άλλα .


Μη διστάζετε, λοιπόν! Όπου κι αν τους συναντάτε φτύστε τους! Μην τους αφήσετε να σηκώσουν κεφάλι! Είναι επικίνδυνοι! (Για τους παπάδες και τους δικαστές λέω. Και ΔΕΝ είναι προτροπή σε βία. Υπάρχει δεδικασμένο).«Οι ομοφυλόφιλοι δεν είναι δημιουργήματα του Θεού» είπε ο Αμβρόσιος και αθωώθηκε. Εε σωστο ειν αυτο.. και βασικα κανεις μας δεν ειναι δημιουργημα Θεου.. 

Για να λέμε του στραβού το δίκιο,χειρότεροι από τον Αμβρόσιο είναι αυτοί που του φιλάνε το χέριΧριστιανός ο Αμβροσιος, Φιλελευθερος ο Άδωνις, Αριστερός ο Τσιπρας.

Τον Παστίτσιο τον συνέλαβαν και τον καταδίκασαν απλά και μόνο επειδή σατίριζε τους χριστιανοταλιμπάν. Αν έγραφε "αν είχα όπλο θα το χρησιμοποιούσα" λογικά θα καταδίκαζαν με τον τρομονόμο. Γιατί ο Παστίτσιος δεν ήταν Αμβρόσιος.


Παστιτσιος. Σατυρισε την μανια ορισμένων να καπηλεύονται έναν νεκρο λαλημένο μοναχό. Καταδίκη, κατασχεσεις. Αμβροσιος. Προτροπη σε προγκρομ κατα ζωντανων και δρωντων ανθρώπων που δεν εγκρίνει τα γούστα τους. Μια χαρά. Αυτη η χώρα δεν σώνεται με τίποτα

Έχουμε όση θρησκεία μας χρειάζεται για να μισήσουμε, αλλά όχι όση χρειάζεται για να αγαπήσουμε. Τζόναθαν Σουίφτ. #Αμβρόσιος


ναι αλλά ο Αμβρόσιος έκανε δρόμους
Ομολογουμένως είναι πολύ μεγάλο το μούδιασμα που προκλήθηκε σε ένα μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας από την πρόσφατη δικαστική απόφαση, με την οποία ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος αθωώθηκε για το παραλήρημα μίσους στο οποίο είχε προβεί μέσω του προσωπικού του ιστολογίου εναντίον των ομοφυλόφιλων. Κι αυτό γιατί πολλοί είναι αυτοί που εκτιμούν πως η συγκεκριμένη απόφαση δεν αφορά μόνο τα άτομα με σεξουαλική διαφορετικότητα, αλλά στην ουσία άπτεται θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Είναι προφανές βέβαια ότι τόσο η όλη διαδικασία όσο και η τελική ετυμηγορία του δικαστηρίου στάθηκαν ιδιαίτερα τραυματικές για όσο άτομα τα βίωσαν από κοντά. Ήταν αυτά ακριβώς τα άτομα που έκαναν τη μηνυτήρια αναφορά εναντίον του Μητροπολίτη και σήμερα λίγες μέρες μετά την πρωτοφανή δικαστική απόφαση δηλώνουν την πρόθεσή τους να κυνηγήσουν την υπόθεση εντός κι εκτός συνόρων, εκφράζοντας όμως παράλληλα την ανησυχία τους που τα «μηνύματα» που στέλνει αυτή.
«Το δικαστήριο δε μας αντιμετώπισε ως ανθρώπους»
«Είναι σαφές πως πρόεδρος κι εισαγγελέας του δικαστηρίου είναι κατά κάποιο τρόπο ηθικοί αυτουργοί για οτιδήποτε διαπραχθεί εις βάρος ομοφυλόφιλων» αναφέρει μιλώντας στο Tvxs.gr ο gay ακτιβιστής, Λύο Καλοβυρνάς, και τονίζει παράλληλα την απογοήτευσή του επισημαίνοντας: «Λυπάμαι γιατί συντάχθηκαν απολύτως με τις δυνάμεις του σκότους. Από τις πρώτες ερωτήσεις της έδρας ήταν σαφές πως στόχευαν στην αθώωση του Αμβρόσιου». Την ίδια στιγμή πάντως, ο κύριος Καλοβυρνάς δεν παραλείπει να τονίσει πως όσο απογοητευτική κι αν υπήρξε η έκβαση τη συγκεκριμένης υπόθεσης, εξακολουθεί να είναι σίγουρος για τη θετική στάση της κοινωνίας συνολικά πάνω στο ζήτημα: «Ο Αμβρόσιος κι απόψεις του αποτελούν μειοψηφία, απλά κάνουν πολύ φασαρία. Άλλωστε, ανέκαθεν το μίσος τσίριζε, σε αντίθεση με την αγάπη» σημειώνει χαρακτηριστικά.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται κι ο εκπαιδευτικός και μέλος του Πολύχρωμου Σχολείου, Πέτρος Σαπουντζάκης, ο οποίος επίσης κατέθεσε ως μάρτυρας στη δική: «Το μήνυμα που πέρασε το δικαστήριο είναι σαφέστατο, άλλο βέβαια πώς θα το πάρει η κοινωνία. Το μήνυμα είναι: μπορείτε να κάνετε όχι μόνο αυτά αλλά και χειρότερα». Ο κύριος Σαπουντζάκης θεωρεί πως η δικαστική απόφαση δείχνει πολύ άσχημα σημάδια σχετικά με τη λειτουργία των θεσμών: «Νιώθω πως το κράτος αυτοκαταργήθηκε, πως το δικαστήριο δε με αντιμετώπισε ως άνθρωπο. Οφείλουμε όλοι να σεβαστούμε την απόφαση, αλλά δε γίνεται κανείς να παραβλέψει την απαξίωση και την απανθρωπιά που τη διέπει» τονίζει με έμφαση. Αντίθετα, εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξος για την «ετυμηγορία» της κοινωνίας: «Έγινα δέκτης πολλών θετικών μηνυμάτων με τα την έκδοση της απόφασης. Ακόμη και πιστοί του Αμβρόσιου, ακούγοντας τα όσα έλεγε στην απολογία του, η οποία ήταν απολύτως προκλητική, διαφωνούσαν εμφανώς με αυτά, δεν το έκρυβαν».
«Επιτακτική η ανάγκη βελτίωσης του νομοθετικού πλαισίου»
«Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί μια μεγάλη ήττα όχι μόνο για τη ΛΟΑΤ κοινότητα αλλά για κάθε πολίτη με δημοκρατικές ευαισθησίες» δηλώνει από τη μεριά της στο tvxs η πρόεδρος Υποστήριξης Διεμφυλικών, Μαρίνα Γαλανού, προσθέτοντας πως φοβάται πολύ για το τι θα επακολουθήσει αυτής της απόφασης: « Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ρατσιστικός λόγο θα έχει τον ασυμμάζευτο», τονίζει με έμφαση. Παράλληλα, επισημαίνει την ανάγκη ώστε να υπάρξει πίεση από όλες τις πλευρές προκειμένου να αλλάξει η κείμενη νομοθεσία, η οποία αφορά όσους υιοθετούν ρητορική μίσους.
Ανάλογη άποψη εκφράζει κι ο δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, Βασίλης Σωτηρόπουλος, ο οποίος κάνει λόγο για «επιτακτική ανάγκη λοιπόν να συγκροτηθεί από το Υπουργείο Δικαιοσύνης μια νομοπαρασκευαστική επιτροπή προκειμένου να αποκατασταθούν οι ατέλειες του νόμου», αναφερόμενος στον κίνδυνο σε διαφορετική περίπτωση, «να ακολουθήσουν μόνο αθωώσεις σε αντίστοιχες περιπτώσεις». Εντοπίζει δε στην υπόθεση αθώωσης Αμβρόσιου προβλήματα ακόμη και στον τόπο διεξαγωγής της δίκης επισημαίνοντας ότι «όταν αντικείμενο της υπόθεσης είναι ένα διαδικτυακό δημοσίευμα μισαλλόδοξου λόγου, ο νόμος ορίζει ότι αρμόδιο δικαστήριο μπορεί να είναι και αυτό του τόπου κατοικίας των θιγόμενων κι όχι του κατηγορούμενου». Υπενθυμίζει μάλιστα ότι «η αρμοδιότητα του δικαστηρίου είναι κομβικής σημασίας όταν πρόκειται για άτομα με επιρροή στην τοπική κοινωνία και γι’ αυτό η νομοθεσία επιτρέπει την επιλογή του δικαστηρίου στο οποίο επήλθε η σημαντικότερη βλάβη από το αδίκημα».


______________________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου