Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Ο έντιμος παραμένει πουλημένος; Σαρκοζί και άλλοι...



Συνέλαβαν το Σαρκοζί για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας το 2007 από τον Καντάφι που δολοφονήθηκε άγρια το 2011 όταν εισέβαλαν στη Λιβύη γαλλικές ειδικές δυνάμεις (με ΝΑΤΟ και άλλους).
Θυμήθηκα το Σάιμον Κάμερον, έναν παλιό πολιτικό, που έλεγε ότι έντιμος πολιτικός είναι εκείνος που κάνει αυτό για το οποίο χρηματίστηκε δηλαδή «όταν πουληθεί παραμένει πουλημένος».

Και ναι, ξέρω, πέφτετε από τα σύννεφα και σε τι κόσμο φέρατε τα παιδιά σας...




Υπενθυμίζω από 2012
Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί χαρακτήρισε «ατιμία» τις κατηγορίες του πρώην πρωθυπουργού της Λιβύης αλ-Μπαγκντάντι αλ-Μαχμούντι σχετικά με τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του το 2007.
«Χθες, το CNT, η κυβέρνηση της Λιβύης, είπε ότι το κείμενο (που αναφέρεται στην χρηματοδότηση) είναι πλαστό, ο μεταφραστής του (Μουάμαρ) Καντάφι είπε ότι είναι πλαστό και ο αποδέκτης του περίφημου εγγράφου ανέφερε ότι είναι πλαστό», δήλωσε ο Σαρκοζί στο στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού Canal+.
«Ο πρώην πρωθυπουργός του Καντάφι, του οποίου συνεισέφερα να οργανωθεί η αποχώρηση, μπορεί να λέει ότι θέλει, όλοι γνωρίζουν ότι αυτό το έγγραφο είναι πλαστό», πρόσθεσε ο αρχηγός του κράτους.
«Κοιτάξτε με, λέω στον Καντάφι: Κάντε μου μια μικρή κατάθεση, πενήντα εκατομμυρίων», δήλωσε αστειευόμενος.«Το 2012, φαντάζεστε ότι μπορεί να γίνει μυστικά μεταβίβαση 50 εκατομμυρίων ευρώ; Αλλά ποιος πιστεύει σε τέτοιες ανοησίες; Είναι ατιμία, είναι γελοίο», τόνισε ο Σαρκοζί.
«Πιστεύετε ότι αυτά γίνονται έτσι; Και για να ευχαριστήσω τον Καντάφι, αποφασίζω να εισβάλουμε στην Λιβύη;» διερωτήθηκε ακόμη.
Ο πρώην πρωθυπουργός της Λιβύης Αλ-Μπαγκντάντι αλ-Μαχμούντι, που είνα φυλακισμένος
στην Τυνησία, δήλωσε την Τετάρτη ότι το καθεστώς Καντάφι είχε «χρηματοδοτήσει την
προεκλογική εκστρατεία το 2007» του υποψήφιου Σαρκοζί.


______________________________________________________
Former French PM Nicolas Sarkozy arrested in Gaddafi poll funding inquiry

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.