Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

Η εξαθλίωση των χρηστών δεν είναι φυσικό φαινόμενο ― Ναλοξόνη κ.α. αλήθειες





Φίλη δημοσιογράφος γράφει με λύπη για τους χρήστες γύρω από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, χυμένους στα παγκάκια με σύριγγες και μελανιασμένα μέλη. Κι άλλοι Αθηναίοι συζητούν γι αυτά.
Όμως η κατάσταση αυτή δεν είναι φυσικό φαινόμενο αναπόφευκτο, είναι συνέπεια προπαγάνδας, ιδεοληψιών και κατάχρησης κονδυλίων.

Με ψέματα στην Ευρώπη που μας χρηματοδοτεί εξακολουθούμε μια πολιτική εξολόθρευσης του χρήστη ενώ με τη μοντέρνα πραγματιστική αντιμετώπιση 'Μείωσης Της Βλάβης' αλλού αυτά έχουν λυθεί.
Εμείς στερούμε το υποκατάστατο ενώ αλλού μοιράζεται σ' όποιους το έχουν ανάγκη ακόμα κι από βανάκια (κινητές μονάδες), εμείς γκρινιάζουμε για τα πτώματα στους δρόμους ενώ αλλού χρήστες, οικογένεια και Αστυνομία έχουν πρόχειρο το αντίδοτο, εμείς γκρινιάζουμε για πεταμένες σύριγγες στα παρκάκια ενώ αλλού έχουν ασφαλείς χώρους χρήσης, εμείς οργανώνουμε 'επιχείρηση σκούπα'  στις πιάτσες να μαζεύει η Αστυνομία τους αρρώστους για καψώνι ενώ είναι η πολιτική μας που στήνει πιάτσες.

Άραγε θα τολμήσουν κάποτε οι πολιτικοί να δουν τη λύση που είναι μπροστά τους και να αντιμετωπιστεί επιτέλους και στον τόπο μας η χρήση ως δικαίωμα και ο εθισμός ως ασθένεια για την οποία το φάρμακο έχει βρεθεί;
Η Υγεία είναι ζήτημα ιατρικό και πρέπει και σ εμάς κάποτε να διαχωριστεί από ιεδεολογήματα περί καθαρών και βρώμικων ανθρώπων κι από την επιβολή στους αδύναμους των ουτοπικών  φαντασιώσεων των δυνατών (και χρηματοδοτημένων).

Διότι, θα το ξαναπώ: Η εξαθλίωση των χρηστών δεν είναι φυσικό φαινόμενο αλλά σοβαρότατο αδίκημα.
_____________________________________________________
Φέρνω:
Πίνακα Δικαιωμάτων Εξαρτημένων Ατόμων
Οδηγίες επιβίωσης από υπερβολική δόση (πώς να μην πάθουμε o.d./ πρώτες βοήθειες.
Ναλοξόνη: Τι είναι και πώς είναι
Εικόνες,
Συνδέσμους για πολύ περισσότερα.



Ναλοξόνη
Η Ναλοξόνη (εμπορική ονομασία φαρμάκου narcan) είναι ανταγωνιστής των οπιοειδών, που σημαίνει πρακτικά ότι αναιρεί τη δράση των οπιοειδών στον εγκέφαλο. Χρησιμοποιείται σε περιστατικά υπερδοσολογίας.
Εννοείται στην Ελλάδα οι αρμόδιοι εντός αδρανούν, εκτός ψεύδονται
Οδηγία της ΕΕ για μεγαλύτερη πρόσβαση στη Ναλοξόνη 








Σύνδεσμοι για περισσότερα








Κλεάνθης Γρίβας
«Από όποια άποψη κι αν το δει κανείς, η απαγόρευση των ναρκωτικών αποδείχθηκε παράλογη και καταστρεπτική. Έχει αποτύχει. Και δεν είναι ανορθόδοξο, είναι εγκληματικό να γεμίζουν ακόμα οι φυλακές με χρήστες ή στην καλύτερη περίπτωση με εξαθλιωμένους οικονομικά νέους. Επί εννέα δεκαετίες τώρα, εκατομμύρια άνθρωποι καταδικάζονται σε στέρηση της ελευθερίας τους, οδηγούνται στον ξεπεσμό, την αρρώστια και τον θάνατο για ένα έγκλημα χωρίς θύμα. Αυτή η μαζική ανθρωποθυσία στον βωμό του παραλογισμού και της τρομοκρατίας της απαγόρευσης πρέπει να τερματιστεί». http://politis.com.cy/article/o-kleanthis-grivas-ston-p-nomothetiki-rithmisi-ton-narkotikoni-moni-lisi



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.