Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Διαζύγιο λόγω Ανάγνωσης




Ο κύριος  Νέλσον πήρε διαζύγιο επειδή ενώ εκείνος καθόταν η γυναίκα του διάβαζε. 'Υπερβολικά', σε 'μη αναγκαίο βαθμό' [unnecessary degree]. Πίστευε, συμπλήρωσε ο κ. Νέλσον ότι η δουλειά της ήταν πιο σημαντική από το γάμο της. Μέχρι του σημείου δηλαδή που διάβαζε βιβλία και χειρόγραφα ακόμα κι όταν εκείνος είχε καλεσμένους. 
Το παρατηρήσατε; Ακόμα κι όταν ο άνδρας είχε καλέσει φίλους του, η γυναίκα η σωστή που ξέρει να κρατά το σπίτι της όφειλε να υπηρετεί κι όχι– ήμαρτον Παναγίτσα μου- να διαβάζει.
Ήταν 6 Δεκεμβρίου 1938 και η είδηση δεν έφτασε στον Τύπο ως αξιοπερίεργη αλλά επειδή η ένοχη αναγνώστρια ήταν μεγάλη σταρ του σινεμά.
Η Μπέτη Ντέιβις, κορίτσι από τα δικά μας.

Η αλήθεια βεβαίως ήταν άλλη. Ασυμφωνία μεν αλλά και η ερωτική της περιπέτεια με το Χάουαρντ Χιουζ ο οποίος κατονομάζεται στα έγγραφα του διαζυγίου αλλά δεν αναφέρεται στην εφημερίδα.
Το ενδιαφέρον για μας είναι που θέλοντας να σώσουν τα προσχήματα έκριναν αληθοφανή δικαιολογία χωρισμού την ανάγνωση.
Γι αυτό το επαναλαμβάνω με κάθε τρόπο: Love_Girls_Who_Read. Only.  Διότι μετράμε διπλά και τρίδιπλα αφού καμιά μας δεν είναι μόνο μια αλλά αμέτρητες, όλες εκείνες που γινόμαστε διαβάζοντας. 

Μαζί με τα αποκόμματα σύνδεσμοι για τις συλλογές μου:
Fb
Pinterest





6 σχόλια:

  1. Ντροπή η γυναίκα σου να έχει ερωτευτεί άλλον...Οπότε ο απατημένος σύζυγος θέλησε να εκτρέψει αυτή την απάτη στον δήθεν ( ή υπαρκτό) έρωτα και κατά επέκταση απάτη με τα βιβλία και το διάβασμα. Η απιστία αλλά και η ανεπάρκεια του συζύγου είναι δεδομένη ούτως άλλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εννοώ ντροπή για τον κύριο Νέλσον που είχε ένα ''κούτελο'' στην κοινωνία και δεν μπόρεσε να έχει την γυναίκα του δούλα και κυρα.
    Κάτι δεν κατάλαβα; Το στούντιο έπαιξε ρόλο στον χωρισμό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν το διαζύγιο βγήκε λόγω μοιχείας αλλά οι Times γράφουν περί ανάγνωσης σίγουρα, όπως συνηθιζόταν, μεσολάβησε το 'studio' -η εταιρία παραγωγής της για να της σώσει την υπόληψη. Όπως έκαναν και με κάθε σκάνδαλο.

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.