Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

Μεθαμφεταμίνες: Ο Mat Southwell καλεσμένος του Δικτύου Χρηστών Δ.Ο.Χ.Ψ.Ο. (video)



Την περασμένη Πέμπτη το Δίκτυο Ομοτίμων Χρηστών Ψυχοδραστικών Ουσίων*, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ομιλία με θέμα τη χρήση της κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, στη χώρα μας γνωστή και ως «σίσα» και τις προσεγγίσεις για τη μείωση βλάβης του συγκεκριμένου πληθυσμού. Καλεσμένος ομιλητής του Δικτύου ήταν ο Mat Southwell, σύμβουλος του IDPC για θέματα διεκδίκησης με την HIV ομάδα του UNODOC και τους φορείς του ΟΗΕ αλλά και γνωστός ακτιβιστής για θέματα χρήσης ουσιών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 
Την ομιλία, η οποία ήταν ο επίλογος ενός τριήμερου δράσεων του Δικτύου, παρακολούθησαν μέλη της κοινότητας των χρηστών, καλεσμένοι από εμπλεκόμενους φορείς και οργανώσεις που εργάζονται στο πεδίο, όπως, ο ΟΚΑΝΑ, το ΚΕΘΕΑ, η PRAKSIS, το Κέντρο Ζωής, ο Διογένης, ο Προμηθέας, το Steps κ.α αλλά και απλός κόσμος και φοιτητές που αναγνωρίζουν ότι οι χρήστες έχουν ίσα δικαιώματα με τους υπόλοιπους πολίτες. Ξεχωριστή σημασία είχε η παρουσία του κ. Κων. Μπαργιώτα, βουλευτή της  Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αφού βασική επιδίωξη του Δικτύου είναι η εμπλοκή του στη διαμόρφωση της πολιτικής για τα ναρκωτικά και η εποικοδομητική του συνεργασία με όλους τους πολιτικούς φορείς για την επίλυση των σοβαρών ζητημάτων που σχετίζονται με τα ναρκωτικά.  
Η ομιλία του Mat Southwell, που καταχειροκροτήθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους, έκλεισε με μια ιδιαιτέρως θερμή συζήτηση, στην οποία ακούστηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες απόψεις και τέθηκαν καίρια ερωτήματα, ως προς την ποιότητα των υπηρεσιών μείωσης βλάβης, το κατά πόσο ανταποκρίνονται στη χρήση μεθαμφεταμίνης και στο τι μπορεί να γίνει. Αυτό αποδεικνύει το ενδιαφέρον των φορέων αλλά και της κοινωνίας των πολιτών για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη πληθυσμιακή ομάδα. 
Το Δίκτυο Ομοτίμων Χρηστών Ψυχοδραστικών Ουσιών ευχαριστεί θερμά όλους τους παρευρισκόμενους για το ενδιαφέρον τους και τις γνώσεις – εμπειρίες που μοιράστηκαν μαζί μας και δεσμεύεται για περισσότερες δράσεις ανάλογου περιεχομένου στο εγγύς μέλλον.  
ΔΙΚΤΥΟ ΟΜΟΤΙΜΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΨΥΧΟΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ

Απόσπασμα από την ομιλία του Matt Soutwell στην Φορμαικα: facebook 













___________________________________________________________________________________________
Απόσπασμα από την ομιλία του Matt Soutwell στην Φορμαικα: facebook https://www.facebook.com/drug.peers.net/videos/1850135401751184/

ΔΙΚΤΥΟ ΟΜΟΤΙΜΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΨΥΧΟΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΟΥΣΙΩΝ:
https://www.facebook.com/drug.peers.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.