Porta photo©by Pierre Couteau for DC

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018

Πτολεμαΐδα και η Πρωτοβουλία μαθητών ενάντια στις εθνικιστικές καταλήψεις (video, σχόλια)


«Η Κύπρος είναι ελληνική και η Μακεδονιαά
Η Κύπρος είναι ελληνική και η Μικρά Ασιαά.» 

Δήμαρχος:
«Δυστυχώς την εξωτερική πολιτική τη χαράσσουν οι  κυβερνήσεις».

Φαλτσαδούρες, στρατόπληκτα αγόρια που φαντασιώνονται πως μπήκαν όχι σε Πανεπιστήμια αλλά στις «ειδικές δυνάμεις», πνεύμα διχαστικό και φιλοπόλεμο.
Πού; Στην Πτολεμαΐδα όπου δε λείπουν προβλήματα κι αιτήματα για να διαδήλωναν όχι μόνο μαθητές μα άνθρωποι όλων των ηλικιών.
Στην Πτολεμαΐδα που θερίζουν οι καρκίνοι κι οι βρώμικες πρέζες, στην Πτολεμαΐδα που για να τροφοδοτηθεί η χώρα με ηλεκτρικό πληρώνουν οι κάτοικοι τίμημα βαρύ, με επιβίωση δύσκολη και ζωή δυσβάσταχτη από τους σοβαρούς κινδύνους υγείας που προστίθενται στις  μόνιμες συνέπειες εγκατάλειψης της Ελλάδας μακριά από Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Δε βλέπουν τα προβλήματα; Δε βλέπουν τους κινδύνους; Γονείς αυτά τα παιδιά δεν έχουν; Δασκάλους δεν έχουν να ερευνήσουν μαζί τους καθαρότερες πηγές ενέργειας και καλύτερο επίπεδο ζωής; Δεν έχουν αιτήματα για βιβλιοθήκες, για σπουδές, για σινεμά και θέατρα, για ταξίδια και υποτροφίες, για Μείωση της βλάβης και υποκατάστατα;

Φαινεται πως όχι, δεν έχουν.
Αντί γι αυτά, αντί για μαθητικές εργασίες, που ξυπνάνε κι ανοίγουν τα μυαλά, έχουμε μαζικό ψεκασμό με το παλιό γνωστό υπνωτικό, σημαίες και πατρίδες κι όνειρα απατηλά Μεγάλων Ιδεών που οδηγούν σε ολέθριες ήττες ατομικές και εθνικές.

Θλίψη να βλέπεις νέα παιδιά να στρατοκαυλιάζονται καθώς ξελαρυγγιάζονται επαναλαμβάνοντας ξεπερασμένα κούφια συνθήματα άλλων αιώνων, τραγουδώντας άρρυθμα κι ανεγκέφαλα πως «Η σημαία παγαπώ/ έχενα λευκό σταυρό/ και θατην υπηρετώ/ μέχρι να με βρουν νεκρό»  με μαέστρο ένα χρυσαυγιτόπουλο και σημαιοφόρους «μαθητές» μιας κάποια ηλικίας.


Φέρνω το video και σχόλια, φέρνω και στήριγμα όσων ανέφερα για καρκίνους και θανάτους από πρέζα. 
Φέρνω και, ανάσα αισιοδοξίας, το πλήρες κείμενο   'Πρωτοβουλίας Μαθητών ενάντια στις εθνικιστικές καταλήψεις' που ευτυχώς ήρθε να απαντήσει στην Πτολεμαΐδα  ( για να μη χάσουμε κάθε ελπίδα).
ΤΖΙΖ
Μαθητική παρέλαση στην Πτολεμαΐδα, με συνθήματα των ειδικών δυνάμεων και του εθνικιστικού χώρου.
ΧΑ και ακροδεξιά ΝΔ κάνουν πάρτυ στη Μακεδονία, δυστοπικές εικόνες ενός μέλλοντος που βρίσκεται πολύ πιο κοντά απ'οτι πιστεύαμε.
Η διείσδυση της ακροδεξιάς στους μαθητές, αποδεικνύει τη συστηματική εργαλιοποίηση όλων αυτών των δήθεν αυθόρμητων συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία, που διχάζουν εν τέλει την κοινωνία σε τέτοιο βαθμό που το χάσμα που δημιουργείται εγκυμονεί θανάσιμους κίνδυνος.
Η Ιστορία έχει αποδείξει πως δύσκολα θα αποφύγουμε τα κακά ξεμπερδέματα.
Συγχαρητήρια στους μαθητές κυρίως Πτολεμαΐδας για τα πανό και τα συνθήματα μπροστά στις κάμερες για τις καταλήψεις για Μακεδονία. Κατάφεραν να στιγματιστούν σε βίντεο ως χρυσαυγιτοειδή από τα 16 τους. Καλή επιτυχία στα φοιτητικά τους χρόνια. Θα τους λατρέψουν οι συμφοιτητές τους.


Δεν είναι τυχαίο που η πρέζα θερίζει εκεί.


στην Πτολεμαΐδααντί να κάνουν καμιά κατάληψη για τον καρκίνο που θερίζει την περιοχή λόγω των εργοστασίων της ΔΕΗ, κάνουν για την ονομασία κάποιων ξένων. Αυτά συμβαίνουν όταν στο κεφάλι έχεις σκατά αντί για μυαλό.

Εν τω μεταξύ την Πτολεμαΐδα και να την δίναμε δεν θα την έπαιρναν


Εθνικιστικό κρεσέντο σε σχολεία. Σόου της φασιστικής ΕΜΑΘ στη Σταυρούπολη, μπρατσωμένος ηλικιωμένος "μαθητής" στην Πτολεμαίδα και πάει λέγοντας... Οι φασίστες είναι στα σχολεία και στρατολογούν τα παιδιά μας, Ας ξυπνήσουμε
Σκηνές που σοκάρουν από το εθνικιστικό κρεσέντο σε σχολεία. 
Υπό την αιγίδα φασιστικών ομάδων αλλά και την επίσημη στήριξη της Χρυσής Αυγής, γονέων, ΜΜΕ , της φασιστοεθνικιστικής Επιτροπής Μακεδονικού Αγώνα Θεσσαλονίκης (ΕΜΑΘ), μαθητές προχωρούν σε καταλήψεις περιεχομένου εθνικιστικού, αλυτρωτικού και φασιστικού. 
Η ιστορία επαναλαμβάνεται κι όχι σαν φάρσα. Οι φασίστες στρατολογούν τους νέους καθώς  το σύστημα επιστρατεύει τις εφεδρείες του......

 


Thekla Tselepi
· 
Παρακολουθώντας το βίντεο απο τήν διαδήλωση τών μαθητών στην Πτολεμαϊδα (που με τίποτα δεν πάει τό χέρι να τήν κοινοποιήσω),
σκέφτομαι πως όταν τό πιό ανυπότακτο κομμάτι τής νεολαίας, (που είναι αυτό τών εφήβων), στρατιωτικοποιείται κι ακολουθεί υπερσυντηρητικές εθνικοθρησκευτικές ιδέες καί πρακτικές,
σημαίνει πως τό σκότος είναι ήδη εδώ.
Σημαίνει πως ο ήλιος μπορεί ν' ανατέλλει καθημερνά, αλλά είναι νύχτα.
Καλή μας δύναμη συγκρατούμενοι. Θα χρειαστούμε κάθε σταγόνα ανθρωπιάς μέσα μας για ν' αντιμετωπίσουμε αυτό που είναι ήδη εδώ κι εξαπλώνεται.
Τό "κανένας μόνος του στήν κρίση" αντικαθίσταται εκ τών πραγμάτων από τό "κανένας σύντροφος μόνος του απέναντι στόν φασισμό".
Αλληλεγγύη μόνο. Halina Halina Sid Sid
ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΤΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ
Πρωτοβουλία μαθητών και σχολείων εναντία στον φασισμό /εθνικισμό από το 1ο ΕΠΑΛ Νεάπολης , 1ο ΓΕΛ Καλλιθέας ,1ο ΓΕΛ Πεύκων ,1ο ΓΕΛ Πεύκης, 2ο ΓΕΛ Πεύκης, 6ο ΓΕΛ Αμαρουσίου ,1ο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο/Λύκειο Κερατσινίου Δραπετσώνας ,1ο ΓΕΛ Βριλησσίων, 2ο ΓΕΛ Θήβας, Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας, Λεόντειο Λύκειο Πατησίων, Πρότυπο ΓΕΛ Βαρβάκειου Σχολής, 1ο ΕΠΑΛ Πρέβεζας, 1ο ΓΕΛ Πρέβεζας, 2ο ΓΕΛ Πρέβεζας, 1ο γυμνάσιο Πρέβεζας, 2ο γυμνάσιο Πρέβεζας, Πειραματικό Λύκειο Αγίων Αναργύρων, 2ο ΓΕΛ Δάφνης , 5ο ΓΕΛ ζωγράφου , 2ο ΓΕΛ Χολαργού , 3ο Γυμνάσιο Γαλατσίου , 6o ΓΕΛ Ν.Ιωνίας

The Press Project

Πρωτοβουλία μαθητών ενάντια στις εθνικιστικές καταλήψεις

Δεκάδες σχολεία της χώρας συντονίζονται ενάντια στις εθνικιστικές καταλήψεις, που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες μέρες. Η Πρωτοβουλία μαθητών και σχολείων εναντία στον φασισμό /εθνικισμό έχει προβεί σε συλλογή υπογραφών και καλεί σε άμεση αντιφαστιστική δράση με ανακοίνωσή της

Ολόκληρο το κείμενο της Πρωτοβουλίας:

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια συντεταγμένη προσπάθεια φασιστικών ομάδων μέσα στα σχολεία. Συγκεκριμένα, είδαμε καταλήψεις σχολείων με εθνικιστικά και φασιστικά συνθήματα, πορείες μαθητών σε πόλεις της Β. Ελλάδας, ακόμα και στοχοποίηση μαθητών και εκπαιδευτικών από φασίστες. Σα να μην έφτανε αυτό τις επόμενες μέρες έχει κυκλοφορήσει στα social media κάλεσμα για πανελλαδική μέρα καταλήψεων με ανάλογο περιεχόμενο. Καταγγέλλουμε και στεκόμαστε απέναντι σε κάθε τέτοια προσπάθεια που σπέρνει το δηλητήριο του φασισμού και του ναζισμού στα σχολεία μας.

Η μέθοδος με την οποία διάφορες ακροδεξιές φασιστικές ομάδες (μεταξύ των οποίων και η Χρυσή Αυγή) καλούν στις εθνικιστικές καταλήψεις στις 29/11 είναι η κλασική μέθοδος του παρακράτους, δηλαδή ανώνυμα και στα μουλωχτά, χωρίς ανάληψη ευθύνης. Να μη μιλήσουμε φυσικά για δημοκρατικές διαδικασίες και συλλογικές αποφάσεις. Θα ήταν αστείο…

Προσπαθούν να παρουσιαστούν σαν αγνοί πατριώτες που νοιάζονται για το καλό μας και το καλό της χώρας . Προσπαθούν να παρουσιαστούν ως αντισυστημικοί ταυτίζοντας τους αγωνιστές και το κίνημα με την ξεπουλημένη συστημική κυβέρνηση Σύριζα. Να μην χάψουμε τα ψέματα τους πίσω από το αγνό »πατριωτισμό βρίσκεται ο επικίνδυνος εθνικισμός , το μίσος και ο φασισμός . Ο εχθρός μας είναι οι το σύστημα , η φτώχεια , η εκμετάλλευση, ο πόλεμος , ο φασισμός όχι οι γειτονικοί λαοί . Ο εχθρός μας βρίσκεται στις κυβερνήσεις , στις τράπεζες , στην Ε.Ε και όχι στους γειτονικούς λαούς . Την ίδια στιγμή που μας λένε για εθνικά θέματα εννοούν να ετοιμαστούμε να πολεμήσουμε για τα κέρδη των αφεντικών τους αντί να παλεύουμε για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας.

Οι αγωνιστές μαθητές που συμμετείχαν στις πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις της περασμένης περιόδου θυμούνται πως αυτοί που τώρα καλούν σε μαθητικές φασιστικές καταλήψεις και οξύνουν την εθνικιστική-φασιστική ρητορεία στα σχολεία ήταν οι ίδιοι που όταν οι μαθητές κατέβαιναν στον δρόμο για να προτάξουν το σχολείο των αναγκών τους, αδιαφορούσαν και πολλές φορές κατέστειλαν τους αγώνες μας .

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ

Πρέπει να τσακίσουμε το φασισμό! Δεν ξεχνάμε το Φύσσα, ή τον Αλέξη Γρηγορόπουλο και όλα τα υπόλοιπα θύματα του φασισμού! Απέναντι σε αυτούς να παλέψουμε για την παιδεία των αναγκών μας για δουλειά με δικαιώματα, για να κοιτάμε το μέλλον μας με αισιοδοξία και όχι με ανασφάλεια.

Καλούμε όλους τους μαθητές να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να μετατρέψουν την εθνικιστική φιέστα σε πανελλαδική μέρα πολύμορφης δράσης ενάντια στον φασισμό και τον εθνικισμό . Να κρεμάσουμε πανό να πραγματοποιήσουμε συμβολικές αποχές , να πάρουμε αποφάσεις καταδίκης της συγκεκριμένης δράσης μέσα από τις συνελεύσεις μας , τα 15μελή και τα 5μελή .

ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΤΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ

Πρωτοβουλία μαθητών και σχολείων εναντία στον φασισμό /εθνικισμό από το 1ο ΕΠΑΛ Νεάπολης , 1ο ΓΕΛ Καλλιθέας ,1ο ΓΕΛ Πεύκων ,1ο ΓΕΛ Πεύκης, 2ο ΓΕΛ Πεύκης, 6ο ΓΕΛ Αμαρουσίου ,1ο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο/Λύκειο Κερατσινίου Δραπετσώνας ,1ο ΓΕΛ Βριλησσίων, 2ο ΓΕΛ Θήβας, Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας, Λεόντειο Λύκειο Πατησίων, Πρότυπο ΓΕΛ Βαρβάκειου Σχολής, 1ο ΕΠΑΛ Πρέβεζας, 1ο ΓΕΛ Πρέβεζας, 2ο ΓΕΛ Πρέβεζας, 1ο γυμνάσιο Πρέβεζας, 2ο γυμνάσιο Πρέβεζας, Πειραματικό Λύκειο Αγίων Αναργύρων, 2ο ΓΕΛ Δάφνης , 5ο ΓΕΛ ζωγράφου , 2ο ΓΕΛ Χολαργού , 3ο Γυμνάσιο Γαλατσίου , 6o ΓΕΛ Ν.Ιωνίας

(η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται)
_____________________________


Dimitris Plastiras‏  Αυτό ήταν κολλημένο σε κεντρικά σχολεία της Λάρισας σήμερα το πρωί. Κατά τα άλλα δεν είναι φασιστικά υποκεινούμενες καταλήψεις
Προτεραιότητες:


ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου
Αναξιοποίητο το διαμέρισμα του Συλλόγου Ατόμων με αναπηρία της Π Ε Κοζάνης, στην Αθήνα, γιατί κανένας φοιτητής από την Κοζάνη και την Πτολεμαίδα, δεν επέδειξε ενδιαφέρον για την ενοικίαση του, ενισχύοντας με το χαμηλό αντίτιμο τα οικονομικά του Συλλόγου, ενώ, ούτε η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, όπως και Αυτοδιοικητικοί της περιοχής, που υποσχέθηκαν να βοηθήσουν, δεν έκαναν τίποτε. Τα παραπάνω αναφέρει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μιχάλης Μίγγος, εκφράζοντας εμμέσως το παράπονο του, κι αφού, οι ανακοινώσεις στον τύπο δεν έφεραν αποτέλεσμα, θα απευθυνθεί σε Κτηματομεσιτικό γραφείο, για να αποφύγει το οίκημα την φθορά. Το 86 τετραγωνικών μέτρων, δυάρι διαμέρισμα, πλήρως εξοπλισμένο, βρίσκεται μεταξύ της πλατείας Βάθης και του Σταθμού Λαρίσης, που περιήλθε στην κυριότητα και χρήση του Συλλόγου πριν από 10 μήνες, δωρεά της αείμνηστης Αθηνά Παντελιά, από τη Βέρροια. Μελλοντικά, ο χώρος αυτός θα διατίθεται  σε συμπολίτες μας, οι οποίο για λόγους Υγείας θα πρέπει να παραμείνουν στην Αθήνα, ώστε, να περιοριστούν τα έξοδα τους
__________________________


Πρόσφατα στατιστικά στοιχεία, που προέρχονται από έρευνα γιατρών νοσοκομείου της περιοχής, δείχνουν ότι χρειάζεται όλες οι προσπάθειες (πρόληψης, ενημέρωσης και καταπολέμησης) να ενταθούν ακόμη περισσότερο, καθώς το πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή της Πτολεμαΐδας είναι σοβαρότερο απ' ό,τι έχει επισήμως καταγραφεί από τις υπηρεσίες (π.χ. την Αστυνομία, η οποία έχει καταγράψει τρεις θανάτους από ναρκωτικά σε όλο τον νομό Κοζάνης):
- Τη διετία 2006-2007 καταγράφηκαν 62 περιστατικά υπερβολικής χρήσης ναρκωτικών (οπιοειδών) ουσιών σε περίπου 50 χρήστες νεαρής ηλικίας, η πλειονότητα των οποίων ήταν άνδρες.
- Νεκροί μεταφέρθηκαν 16 στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου και οι μισοί ήταν για τους γιατρούς γνωστοί από προηγούμενη αντιμετώπισή τους στα επείγοντα περιστατικά.
- Το 90% των χρηστών που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο είχε κάνει χρήση περισσοτέρων της μιας ουσίας.
- Οσοι διακομίσθηκαν σε κωματώδη κατάσταση στο νοσοκομείο σώθηκαν από τους γιατρούς και μολονότι έφτασαν στο κατώφλι του θανάτου και κέρδισαν μια νέα ευκαιρία, «κανένας ασθενής δεν εντάχθηκε κατόπιν σε κάποιο συμβουλευτικό ή θεραπευτικό πρόγραμμα». (Πάντως, το πιο κοντινό συμβουλευτικό ή θεραπευτικό κέντρο για εξαρτημένα άτομα από την περιοχή βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, καθώς σε καμία πόλη της Δυτικής Μακεδονίας δεν λειτουργούν μονάδες.)
Πριν από λίγες ημέρες, όπως είπε μιλώντας στην «Κ» ο νομάρχης Γιώργος Δακής, το νομαρχιακό συμβούλιο Κοζάνης αποφάσισε να προωθήσει τις διαδικασίες για την ίδρυση μονάδας απεξάρτησης στον νομό σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ.........ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ


The Press Project
Πρωτοβουλία μαθητών ενάντια στις εθνικιστικές καταλήψεις


Καρκίνος στην Πτολεμαΐδα: 7 στους 10 θανάτους
Επιστολή-κραυγή αγωνίας για την στελέχωση του νοσοκομείου.

Πτολεμαΐδα: Οδοιπορικό στην πόλη όπου ένας στους τρεις θανάτους προκαλείται από καρκίνο και οι άνθρωποι δεν περιμένουν τίποτα από το επίσημο κράτος

2 σχόλια:

  1. Τι να πει κανείς . .. έχει ξεφύγει για τα καλά ο κόσμος. Αντί να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα, ασχολούνται;ι με μλκιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να πει κανείς . .. έχει ξεφύγει για τα καλά ο κόσμος. Αντί να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα, ασχολούνται;ι με μλκιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή