Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

Νικόλ Μπενέκη με Κώστα Μπακογιάννη; (με πρακτικά δίκης και άλλα)

ΑΚΥΡΟ το κάτωθι.
Μόλις τώρα ώσπου να γράψουμε, ο Κώστας Μπακογιάννης διαψεύδει όσα το πρωί είπε ενόρκως η ημητέρα της 'υποψήφιας'. Φέρνω από την εφ. των συντακτών:

Άμεσα και κατηγορηματικά ο Κ. Μπακογιάννης διέψευσε την κατάθεσή της.

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί ότι η «Αθήνα Ψηλά» καταφέρεται στην ανακοίνωσή της εναντίον της efsyn.gr κάνοντας λόγο για «λασπολογία και δημιουργία εντυπώσεων με προφανή χοντροκομμένα και αυταπόδεικτα ψέματα», αν και τα χοντροκομμένα ψέματα ήταν της μάρτυρα, την κατάθεση της οποίας μετέφερε η ιστοσελίδα μας.

__________________________ Ακολουθεί το δικό μου προ διάψευσης



Θυμάστε τη Νικόλ Μπενέκη, την «ο άντρακλάς μου δέρνει λαλαλα γουστάρω» μετά τις επιθέσεις των τραμπούκων σε άοπλους μετανάστες; Η μητέρα της, μάρτυς υπερασπίσεως στη δίκη ΧΑ, έλεγε πως έφυγε στο Λονδίνο. 

Όμως θα την ξαναδούμε, ο Κώστας Μπακογιάννης την έχρισε υποψήφιά του. Τη Νικολέτα Μπενέκη, τη Χρυσαυγίτισα ερωμένη του Γιάννη Λαγού την «ο άντρακλας μου» την επί 3 χρόνια υπάλληλο της ΧΑ, ώσπου ο Λαγός έγινε βουλευτής. για δέρνει λαλαλα γουστάρω» και που η μαμά της στη δίκη υπερασπιζόμενη το παιδί της είπε πόσα τράβηξαν μετά τη δολοφονία του Φύσσα και τις συλλήψεις « Να μας λένε ότι είμαστε Αλβανοί, ότι η κόρη μου είναι Αλβανίδα και διάφορα αισχρά.»
Αισχρό να σε πουν Αλβανό;
Γουστάρω οι άντρακλες να δέρνουν;

Απογοητευμένη. Και μη μου πείτε 'τι περίμενες' διότι διαπιστώνω πως υπάρχει όλο και πιο κάτω. Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι είναι τέτοιος αχταρμάς, τέτοιο ετερόκλητο συνονθύλευμα που απορώ πώς θα μπορέσουν οι υποψήφιοι δήμαρχοι να μιλήσουν για οποιοδήποτε θέμα με τέτοια ονόματα στο ψηφοδέλτιό τους.
Η πάντα αισιόδοξη φύση μου φέρνει έναν αδύναμο αντίλογο: Γιατί ανησυχείς, μήπως θα κάνουν και τίποτε οι άμισθοι Δημοτικοί Σύμβουλοι; Εκμεταλλεύονται οι καρχαρίες τα ονόματά τους και όταν έρθει η ώρα θα παραγκωνιστούν από τους επαγγελματίες. Εν τω μεταξύ όμως οι ψήφοι ίσως να αποδείξουν τι πραγματικά θέλουμε, κάπως σα πανελλαδικό γκάλοπ.
Η αισιόδοξη φύση μου σπανίως κάνει σωστές προβλέψεις όμως. Διότι βεβαίως και καμιά αληθινή δύναμη δε θα έχουν στα συμβούλια καρχαριών οι κολακευμένοι καλλιτέχνες κι 'ινφλουένσερς' (τρομάρα τους)  ρεαλιτάδες και οι μετρήσεις έχουν ήδη γίνει από τα κόμματα προ πρότασης. 
Δηλαδή 
υπάρχει στην Αθήνα κοινό για τέτοιες υποψήφιες
και υπάρχει μεγάλο κόμμα που δέχεται αυτές τις απόψεις


Αυτά δεν είναι ασήμαντα, δεν είναι πταισματάκια μα δείχνουν μια ανοχή για μια ολόκληρη ιδεολογία που μόνο εμπόδιο είναι για την –θελετε δε θέλετε- πολυπολιτισμική Αθήνα 
Να το θυμόμαστε αυτό.

Φέρνω όπως πάντα αποδείξεις:
Σύνδεσμοι και  από τη δίκη ο τηλεφωνικός διάλογος και η έξεταση της μητέρας.


Κατηγορούμενη στη δίκη της Χρυσής Αυγής υποψήφια με τον Μπακογιάννη; 
Όπως κατέθεσε σήμερα στη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης η Αναστασία Μανούκα, μητέρα της κατηγορούμενης Νικόλ Μπενέκη, η κόρη της θα είναι υποψήφια στις αυτοδιοικητικές εκλογές στο 7ο διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων με την παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη.






Νικόλ Μπενέκη―Ο άντρακλάς μου δέρνει λαλαλα γουστάρω
Γιάννης Λαγός―Γιατί τώρα το είδες;
Νικόλ Μπενέκη ―Όχι εξιτάρομαι κάθε φορά που το κάνεις…
Διάλογος κινητού Λαγού που διαβάστηκε στη Δίκη. [με άλλα αποσπάσματα στο: https://daphnechronopoulou.blogspot.com/2018/06/gdtrial.html#axzz5jTPHE6LO ]






Δικά τους λόγια σε προ συλλήψεων άρθρο

 [προσέρχεται η Μανούκα Αναστασία για την κατηγορούμενη Νικόλ Μπενέκη] 
Πρ; Το χέρι στο Ευαγγέλιο. Θα μιλάτε όσο μπορείτε δυνατά. 
Μαν: Να ξεκινήσω; Έχω λίγο τρακ είναι η πρώτη φορά. Είμαι η μητέρα της Νικολέτας Μπενέκη. Είναι δύσκολη στιγμή για εμάς σήμερα. 

Είμαι προϊσταμένη σε νοσοκομείο, δουλεύω 35 χρόνια. Έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο. Δε νομίζω το παιδί μου να έχει κάνει κάτι κακό. Αν είναι εδώ η Μάγδα Φύσσα εδώ, θέλω να τη συλληπηθώ προσωπικά και δημοσίως 
και θέλω αυτός που έκανε αυτό στο παιδί της να μη δει θεού πρόσωπο. Δεν έχουμε καμία σχέση με τη ΧΑ. Συνδικαλίζομαι στο νοσοκομείο κι εκλέγομαι συνέχεια με τη ΔΑΚΕ. Πέρασε στο ιστορικό στην Αθήνα το παδί μου. 
Το λάθος που δεν ξέρω αν ήταν λάθος, είναι ότι έκανε σχέση με το βουλευτή Λαγό, εγώ το κατάλαβα τέλη του 2011. Επίσημη σχέση ήταν το '12 που τον γνώρισα κι εγώ γιατί είχαν 17 χρόνια διαφορά και είχα αντίθεση

Παπαδέλλης παρεμβαίνει: Δεν είναι τεράστια διαφορά. 
Μαν: Ήταν 21 τότε η κόρη μας. Το γνωρίσαμε τον Αύγουστο 2012. Ήταν καλός άνθρωπος και διαφωνούσα για τη διαφορά ηλικίας. Η κόρη μου δεν πρέσβευε τις απόψεις της ΧΑ, είμαστε νεοδημοκράτες. 

Εργάστηκε η κόρη μου στη ΧΑ ως διοικητικός από το Σεπτέμβρη του 2012 μέχρι το 2015 που βγήκε ο κ. Λαγός. Όταν άρχισαν οι συλλήψεις ήταν τρομερό αυτό που συνέβη στην οικογένειά μας. 
Να μας λένε ότι είμαστε Αλβανοί, ότι η κόρη μου είναι Αλβανίδα και διάφορα αισχρά. Ο άντρας μου είναι αστυνομικός, δεν είμαστε οικογένεια να μας λοιδορήσουν. Το πληρώσαμε ψυχολογικά. Το κορίτσι μου δεν ασχολήθηκε με τη ΧΑ, ήταν πολύ ερωτευμένο. 
Πρ: Τι δουλειά έκανε στη ΧΑ;
 Μαν: Στο τηλεφωνικό κέντρο. Για να είναι κοντά του. Δεν είχαμε ανάγκη να δουλέψει για 500 ευρώ. Την πρώτη φορά δεν προέκυψε κανένα επιβαρυτικό στοιχείο εις βάρος της, έτσι μας λέει ο δικηγόρος, τα βλέπετε κι εσείς. 
Μετά το 2013 που έγινε ο φόνος του παιδιού. Έχω ασχοληθεί πολύ με αυτό το θέμα. Είναι η μοναδική που δεν έχει κανέναν περιοριστικό όρο από όλους τους κατηγορούμενους. Μείναμε πολλή ώρα στην κα Κλάππα και δεν της βρήκε τίποτα. 
Μετά η κόρη μου αρρώστησε, έβγαλε ένα αυτοάνοσο από το στρες. Τέλος πάντων, όλα καλά. Όταν αποφυλακίστηκε ο κ. Λαγός, μετά τις συλλήψεις η σχέση... Άρχισε να της περνάει ο έρωτας. 
Πρ: Πότε δηλαδή; Μαν: Όταν ήταν στη φύλακη. Δύο μέρες αφού βγήκε του είπε ότι θέλει να χωρίσουν. Στο προσωπικό θέμα ο κ. Λαγός έχει φερθεί τέλεια. Δεν έχουμε παράπονο. Και η μητέρα του καταπληκτική. 
Πρ: Πότε έφυγε από τη Μεσογείων; [που εργαζόταν στη ΧΑ] 
Μα: Τέλη του 2015. Έφυγε στο Λονδίνο κι εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης στο πανεπιστήμιο. 
Πρ: Έχει τελειώσει; 
Μαν: Όχι, αλλά έχει κάνει πολλά πράγματα. Δε θέλω να πω πού ακριβώς εργάζεται. Τώρα έχει μια άλλη σχέση,καμία σχέση με τη ΧΑ. Πήραμε τα χαρτιά της παραίτησης από τη ΧΑ. Δεν ξανασχολήθηκε. Έκατσε 2 χρόνια έξω και ξαναγύρισε. Συγχρόνως παρακολουθεί εξ αποστάσεως ένα κολλέγιο. 
Πρ: Μπορεί να γεννηθείς σε οικογένεια ΝΔ, αλλά να γίνεις κάτι άλλο. 
Μαν: Όχι ποτέ. Δεν πρεσβεύει αυτά που λένε ότι πρεσβεύει η ΧΑ. Αυτά που έχω ακούσει [Επανέρχεται ο θόρυβος από τα μικρόφωνα και η Πρόεδρος λέει να τα κλείσουν γιατί η μάρτυρας ακούγεται] 
Πρ: Λέτε δεν ήταν ούτε υποστηρίκτρια. Από τότε που γνώρισε τον συγκατηγορούμενό της έμενε μαζί του; 
Μαν: Όχι, κάποια Σάββατα πήγαινε σπίτι του. Παρακολουθούσε τις ομιλίες, ήταν κολλιτσίδα του. 
Πρ: Σας είπε ποτέ ότι τώρα ακούω μιαν άλλη γλώσσα; 
Μαν: Δεν είχε τέτοια στοιχεία. Μιλάμε πολύ με την κόρη μου, ποτέ δεν μου είπε τίποτα. 
Πρ: Σας είπε ποτέ έαν είχε δει κάποια πράγματα, σε ομιλία δεν άκουσε κάτι που της έκανε εντύπωση; 
Μαν: Δεν ασχολιόταν. 
Πρ: Δεν άκουγε; Δεν έβλεπε; 
Μαν: Δεν ασχολιόταν. Κάποιες φορές που δεν μπορούσε αυτός [αναφέρεται στον κατ. βουλευτή Λαγό], πήγε εκείνη και μίλησε αλλά πιστεύω δεν ήξερε. 
Πρ: Πού μίλησε; Σε εκδήλωση της ΝΔ; 
Μαν: Της ΧΑ. Για τα ναρκωτικά νομίζω. Δεν ασχολήθηκα. Εμένα με ενδιέφερε το προσωπικό. 
Πρ: Τι ακούσατε όταν έγινε η δολοφονία του Παύλου Φύσσα; 
Μαν: Δε θα την ξεχάσω αυτή τη μέρα. 
Ήμουν στη δουλειά και άκουσα ότι σκοτώθηκε ένα παιδί από τους Χρυσαυγίτες. Επειδή η δικιά μου είχε σχέση, ένας λόγος παραπάνω να μη λέω ότι δε με ενδιέφερε. Έφυγα από τη δουλειά και πήγα σπίτι. 
Η Νικολέττα κοιμόταν και την ξυπνάω και της λέω «εκεί στον Πειραιά σκότωσαν ένα παιδί οι Χρυσαυγίτες. ΤΙ έγινε;» Και μου είπε άκουσε το πρωί 
Πρ: Δεν τη ρωτήσατε τι ξέρει; Αν είχαν επικοινωνήσει με το Λαγό; 
Μαν: Επικοινωνούσαν 800 φορές τη μέρα. Δεν τη ρώτησα αν είχαν ήδη επικοινωνήσει με τον Γιάννη... Τη ρώτησα και μου είπε ότι είχαν επικοινωνήσει. Της είπα ότι «ήταν Χρυσαυγίτης; Λένε ψέμματα αυτά που λένε τα κανάλια;» Και μου είπε ότι δεν ξέρει. 
Πρ: Ξέρετε για κάποια μηνύματα; Μαν: Ποιά; «ο άντρακλάς μου δέρνει;» [αναφέρεται σε συγκεκριμένο sms του κατηγορούμενου βουλευτή Λαγού προς την Μπενέκη.] 
Πρ: Γενικά. 
Μαν: Αυτό έχω διαβάσει. Εντάξει. το διάβασα. Τον θαύμαζε. 20 χρονών ήταν. Όλο βλακείες λένε. 
Πρ: Όταν επιστρέψατε στο σπίτι δεν επιμείνατε τι λέει ο Γιάννης; Τι έγινε; Μαν: Μη νομίζετε ότι της έλεγαν. 20 χρονών ήταν. Μου είπε ότι ήταν κάποιος από τη Νίκαιο που δεν τον ήξερε. 
Πρ: Μην το λέτε συνέχεια ότι ήταν 20 χρονών. Ήξερε κάποιον Πατέλη; Πανταζή; 
Μαν: Τον Πατέλη τον έχω ακούσει. Τον γνώρισα στη φυλακή. Ήμουν στο τζαμάκι και δίπλα μου ήταν η μάνα του Πατέλη και είπα ότι αν πάρω ένα τσεκούρι και σπάσω κάνα κεφάλι 
Πρ: Γιατί το είπατε αυτό;
 Μαν: Γιατί αυτοί έμπλεξαν το παιδί μου. Τι με ενδιέφερε εμένα τι έκανε η ΧΑ κι αν έκανε... 
Πρ: Τους ήξερε η κόρη σας; 
Μαν: Τον Πατέλη και τον Τσακανίκα έχω ακούσει 
Πρ: Ποιος της ανέθετε να πάει να μιλήσει; 
Μαν: Το κόμμα. Ο Λαγός. 
Πρ: Τι έλεγε στις ομιλίες; 
Μαν: Δεν ξέρω. Δε με ενδιέφερε. Δεν ήθελα να ξέρω. Διάβαζα ότι έγραφε για τα ναρκωτικά, για την περίθαλψη. 








και με την ευκαιρία, ενημέρωση 
γιατί είναι ντροπή να παρακολουθεί μόνη η Μάγδα Φύσσα:




ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
Απ' ευθείας από τη δίκη: https://twitter.com/GoldenDawnWatch


 Για το Λαγό από τη δίκη, πρόσφατα:
Ξεκίνησε χτες, στο Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας η δίκη για την επίθεση τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής στον Κοινωνικό Χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη (10/7/2013). 

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.