Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Χρήστης ουσιών νεκρός από ξυλοδαρμό στον Κορυδαλλό #kolastirio



Πότε θα σταματήσει αυτή η μάστιγα; Η μάστιγα της φυλάκισης χρηστών ναρκωτικών, ανθρώπων που ρίχνονται στην παραβατικότητα εξ αιτίας μιας συνήθειας ή εξάρτησης που δε βλάπτει παρά τους ίδιους;
Πότε θα πάψει η ελληνική φυλάκιση να ισοδυναμεί συχνά με καταδίκη σε θάνατο, σε βασανιστήρια και φόβο για τη ζωή ή εξαναγκασμό παραβατική συμπεριφορά από ανάγκη επιβίωσης;
Πότε θα πάψει το κράτος μας να τιμωρεί και να εκδικείται;
Πότε θα εκπολιτιστούμε και θα αποκτήσουμε να ελευθερώσουμε όσους κρατούνται για ναρκωτικά ώστε να αδειάσουν οι φυλακές και να γίνουν αληθινοί τόποι Σωφρονισμού από Τιμωρίας;

Οι εικόνες είναι άγριες. Και η περιγραφή. Ας μη στρέφουμε αλλού τα μάτια, είμαστε συνυπεύθυνοι, αυτές οι πρακτικές μας ντροπιάζουν όλους μας κι εμείς είμαστε που ψηφίζουμε όσους τις στηρίζουν και τις συντηρούν.
.

Ο κρατούμενος Μ.Μ. κοιμόταν στο κελί του στο Ψυχιατρικό Κατάστημα του Κορυδαλλού. Παλιός χρήστης, είχε καταδικαστεί για χρήση ναρκωτικών και ανέμενε την απόφαση των δικαστικών λειτουργών για την αποφυλάκισή του με τον νόμο Παρασκευόπουλου.
Στις 27 Φεβρουαρίου του 2019 βρέθηκε ετοιμοθάνατος στο κελί του.
Ο Μ.Μ. έφερε τραύματα παντού και μάλιστα ορισμένα συντριπτικά. Στο κεφάλι, στο πρόσωπο, στα χέρια και στα πόδια, στα πλευρά και στον θώρακα. Από τις κραυγές του κινητοποιήθηκαν τελικά οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Στο νοσοκομείο Κορυδαλλού «Άγιος Παύλος» αντελήφθησαν πως δεν μπορούσαν να διαχειριστούν ιατρικά την κατάσταση. Τον έστειλαν στο νοσοκομείο Νικαίας, όπου οι ιατροί τού έκαναν μία αξονική και τον έστειλαν πίσω. Δηλαδή, δεν τον περιέθαλψαν. Ο ιατρός που τον ανέλαβε στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» τον έστειλε στο Τζάνειο Νοσοκομείο. Εκεί οι γιατροί της παθολογικής κλινικής είδαν ότι ο ασθενής δεν ανέπνεε, έκανε εμετούς και αποφάσισαν να τον νοσηλεύσουν. 
Από την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου, οπότε ο Μ.Μ. έπεσε θύμα του άγριου ξυλοδαρμού, μέχρι και το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 η οικογένειά του δεν γνώριζε τίποτα! Ουδείς, ούτε από τις φυλακές ούτε από το νοσοκομείο των φυλακών, έκρινε σκόπιμο να ειδοποιήσει τους οικείους του ότι ο άνθρωπος αυτός δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Κατάφερε όμως να το κάνει ο ίδιος παρακαλώντας συγκρατουμένους του να του δανείσουν μία τηλεφωνική κάρτα. Τελικά, ήρθε σε επικοινωνία με την αδελφή του, στην οποία ψέλλισε: «Δεν έκανα τίποτα, πηγαίνετε αμέσως στον εισαγγελέα. Με χτύπησαν στον ύπνο, δεν έκανα τίποτα». Ο άνθρωπος ακουγόταν μισοπεθαμένος. Με δυσκολία έβγαινε η φωνή του. Ακολούθησε ακόμη μία επικοινωνία, με την άλλη αδελφή του αυτήν τη φορά, η οποία τυγχάνει να είναι ιατρός, στην οποία ο Μ.Μ. είπε ότι τον χτύπησε κάποιος με ένα σίδερο χωρίς να έχει προηγηθεί τίποτα.
Χαρακτηριστική είναι η περιγραφή που κάνει η κόρη του θύματος στη μήνυση που κατέθεσε για την υπόθεση. «Στο Τζάνειο αντικρίσαμε έναν άνθρωπο μαυρισμένο στο πρόσωπο, με οιδήματα και διασωληνωμένο στο δωμάτιο των κρατουμένων κι όχι στη ΜΕΘ. Όταν έφθασε στα επείγοντα, τον νοσήλευσε η Α’ Παθολογική Κλινική, διότι είχε δυσκολία στην αναπνοή. Εν τέλει, βρέθηκε θέση και ο ασθενής μεταφέρθηκε στην Εντατική Θεραπεία».
Τα τραύματα που έφερε, σύμφωνα με την ενημέρωση των ιατρών της ΜΕΘ, προκαλούν σοκ. Όπως σοκ προκαλούν και οι φωτογραφίες από τα τραύματα του Μ.Μ. 
- Ο άνθρωπος έκανε εμετούς που οδήγησαν σε αναπνευστική λοίμωξη και βαριά πνευμονία.
- Έχει κάταγμα στις πλευρές.
- Παρουσίασε αναπνευστική ανεπάρκεια, γι’ αυτό και έπρεπε να διασωληνωθεί.
- Φέρει κάταγμα ωλένης αριστερού άνω άκρου. Το χέρι φαίνεται να είναι δαγκωμένο σε διάφορα σημεία, ενώ είναι χτυπημένο μέχρι τον αγκώνα και έχει τρύπα. Παράλληλα, έχουν καταστραφεί τένοντες και έλυτρα με κίνδυνο να χρειαστεί ακρωτηριασμό.
Φέρει κάταγμα στο μετακάρπιο δεξιάς άκρας χείρας.
Έχει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις με αιματώματα στον εγκέφαλο.
Έχει δύο τομές στο οπίσθιο τμήμα της κεφαλής με διακοπή δέρματος, υποδόριου και κρανιακής περιτονίας.
Έχει δεχτεί τραυματισμό στο πρόσωπο, φέρει αιματώματα και οιδήματα κυρίως κάτω από τα μάτια και τα ζυγωματικά.
Έχει απώλεια δοντιών.
Έχει εκτεταμένη μόλυνση στο αριστερό άνω άκρο.
Ερωτήματα-φωτιά
Τα ερωτήματα που τίθενται πλέον για αυτήν τη δυσώδη υπόθεση είναι αμείλικτα και απαιτούν άμεση απάντηση.
- Γιατί δεν τον άλλαξαν, όταν το ζήτησε;
- Γιατί οι Αρχές άφησαν να περάσει τόσος χρόνος χωρίς να ενημερώσουν τους οικείους του;
- Γιατί δεν εστάλη ιατροδικαστής προκειμένου να τον εξετάσει;
- Ποια ήταν η ιατρική πορεία του ασθενούς μέχρι να φθάσει στο Τζάνειο;
- Πώς γίνεται το ένα νοσοκομείο να τον διώχνει και το άλλο να τον διασωληνώνει;
(Φωτο και πληροφορίες απο zougla.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.