Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Σύλλογος Κυνηγών Λαθρομεταναστών




Ευτυχώς το e-thessalia δημοσίευσε αμέσως άρθρο για τη σελίδα του Συλλόγου Κυνηγών Λαθρομεταναστών στο Facebook. Οι εικόνες οι γνωστές συνηθισμένες: σημαίες και μαχαίρια, ρητά, ανορθογραφίες. Συνηθισμένη κι κι η αντίδραση όταν επενέβη Αστυνομία: μια πλάκα κάναμε, δεν το εννοούσαμε.
Ναι δειλοί αλλά και πάλι καλά. 
Από την άλλη, τα θύματα της διεθνούς πολιτικής που συρρέουν στα σύνορα το λένε καθαρά πως καθόλου δε θα ήθελαν να συγκατοικήσουν με τους επίδοξους κυνηγούς: «Θελουμε να περασουμε στην Ελλαδα κι απο εκεί να παμε στην Ευρωπη» δηλώνουν δείχνοντας ολοκάθαρα τη γνώμη τους για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελπίδα επιβίωσης  στην πατρίδα μας. Η οποία ρημάζει με χωριά ολόκληρα ακατοίκητα. Παραλογισμός;

Φέρνω την είδηση, με εικόνες από τη σελίδα.





 «Ήταν μια ανοησία, δεν τα εννοούσαμε. Αφήστε μας, δεν θα πειράξουμε κανέναν. Ήταν όλα ένα λάθος». Με αυτά τα λόγια εκλιπαρούσε χθες τους αστυνομικούς στην Ασφάλεια Βόλου ο 34 χρονος διαχειριστής της διαδικτυακής σελίδας «Σύλλογος Κυνηγών Λαθρομεταναστών»..


Στην Ασφάλεια Βόλου προσήχθη ο διαχειριστής της  σελίδας «Σύλλογος Κυνηγών Λαθρομεταναστών», η οποία έκανε την εμφάνισή της τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο προκαλώντας φόβους για άνοδο της ακροδεξιάς μετά και τα όσα συμβαίνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, αλλά και τα νησιά.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα e-thessalia.gr, ο διαχειριστής και άλλα μέλη της ομάδας είναι πρόσωπα γνωστά στην Ασφάλεια και η δράση της κλειστής διαδικτυακής ομάδας που δημιουργήθηκε στις 3 Μαρτίου έγινε γνωστή όταν άρχισε να εξαπλώνεται και να αποκτά μέλη.

Τα όπλα που διέθεταν τα μέλη φιγουράριζαν στις αναρτήσεις τους (κάποιοι έβαζαν και άδειες οπλοφορίας) μαζί με δηλώσεις μίσους κατά των «λαθρομεταναστών» στον Βόλο, που πρέπει να «ξεβρωμίσει».
Μάλιστα, οργάνωναν και αντισυγκέντρωση ενάντια στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για τις 7 το απόγευμα στον Αγιο Νικόλαο και ο διαχειριστής καλούσε τα μέλη στις 6 το απόγευμα για οργάνωση.

Οργάνωναν ταξίδι στον Έβρο

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα e-thessalia.gr, οργάνωναν ταξίδι στον Έβρο με τα  όπλα τους για να φυλάξουν τα σύνορα…
Στο facebook η ομάδα μετρά 303 μέλη, ενώ δημιουργήθηκε στις 3 Μαρτίου, ώστε να υπάρξει οργάνωση και να φύγουν για Έβρο να ενισχύσουν τις πολιτοφυλακές.
Οι φωτογραφίες με τα όπλα και τα στιλέτα από τους χρήστες της ομάδας κινητοποίησαν αμέσως την Ασφάλεια, που προχώρησε σε προσαγωγές. Μετά τις προσαγωγές άλλαξε το όνομα της σελίδας και ονομάστηκε σε «Σύλλογο Πατριωτών Βόλου».
Η Αστυνομία δεν στοιχειοθέτησε κατηγορίες σε βάρος του, ωστόσο, θα διαβιβάσει τον σχετικό φάκελο στον Εισαγγελέα Βόλου, προκειμένου να αποφανθεί εκείνος εάν προκύπτει παράβαση του νόμου περί ρατσισμού και ρατσιστικής βίας. Ο προσαχθής αφέθηκε στην συνέχεια ελεύθερος.

Τι είπε στην Ασφάλεια Βόλου ο διαχειριστής του «Συλλόγου Κυνηγών Λαθρομεταναστών» – Εκλιπαρούσε τους αστυνομικούς

«Ήταν μια ανοησία, δεν τα εννοούσαμε. Αφήστε μας,  δεν θα πειράξουμε κανέναν. Ήταν όλα ένα λάθος». Με αυτά τα λόγια εκλιπαρούσε χθες τους αστυνομικούς στην Ασφάλεια Βόλου ο 34 χρονος διαχειριστής της διαδικτυακής σελίδας «Σύλλογος Κυνηγών Λαθρομεταναστών». Το περιεχόμενο της σελίδας προκάλεσε «σάλο» χθες, μόλις γνωστοποιήθηκε η ύπαρξή της.Ο διαχειριστής που δηλώνει στο προφίλ του και δόκιμος ανθυπολοχαγός του στρατού αλλά και  μέλη της ομάδας είναι πρόσωπα γνωστά στην Ασφάλεια. Η  δράση της κλειστής διαδικτυακής ομάδας που δημιουργήθηκε στις 3 Μαρτίου έγινε γνωστή όταν άρχισε να εξαπλώνεται και να αποκτά μέλη. Τα όπλα που διέθεταν τα μέλη φιγουράριζαν στις αναρτήσεις τους (κάποιοι έβαζαν φωτό και με άδειες οπλοφορίας) που συνοδεύονταν από δηλώσεις μίσους κατά των «λαθρομεταναστών» στον Βόλο, που πρέπει να «ξεβρωμίσει». Οργάνωναν αντισυγκέντρωση ενάντια στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που είχε προγραμματιστεί για χθες στις 7 το απόγευμα στον Αγιο Νικόλαο και ο διαχειριστής καλούσε τα μέλη στις 6 το απόγευμα για οργάνωση. Επίσης οργάνωναν ταξίδι στον Έβρο με τα διαθέσιμα όπλα τους, για να φυλάξουν τα σύνορα… Μετά τις προσαγωγές άλλαξε το όνομα της σελίδας και ονομάστηκε σε Σύλλογο Πατριωτών Βόλου, ενώ μέσα από την Ασφάλεια ο διαχειριστής με ανάρτησή του ζητούσε να ακυρωθεί η αντισυγκέντρωση στον Αγιο Νικόλαο, που οργάνωνε … γιατί ήταν  παράνομη. Οι αναρτήσεις ξεχείλιζαν από μίσος κατά των προσφύγων και ποζάριζαν οι χρήστες με στιλέτα, μαχαίρια και όπλα μαζί με τις άδειες οπλοφορίας. Στο facebook η ομάδα μετρά 303 μέλη, ενώ δημιουργήθηκε μόλις στις 3 Μαρτίου. Οι φωτογραφίες με τα όπλα και τα στιλέτα από τους χρήστες της ομάδας κινητοποίησαν αμέσως την Ασφάλεια, που προχώρησε σε προσαγωγές φοβούμενη τυχόν επεισόδια και στο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο. Η Αστυνομία δεν στοιχειοθέτησε κατηγορίες σε βάρος του, ωστόσο, θα διαβιβάσει τον σχετικό φάκελο στον Εισαγγελέα Βόλου, προκειμένου να αποφανθεί εκείνος εάν προκύπτει παράβαση του νόμου περί ρατσισμού και προώθηση ρατσιστικής βίας. Ο προσαχθής αφέθηκε στην συνέχεια ελεύθερος.

____________________
Και δεν είναι οι μόνοι


2 σχόλια:

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.