Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

MUSTAFA KOÇAK #rip



MUSTAFA KOÇAK ΑΘΑΝΑΤΟΣ
– MUSTAFA KOÇAK ÖLÜMSÜZDÜR!
Τουρκία
Με βαθιά θλίψη και σεβασμό μάθαμε ότι έφυγε σήμερα από τη ζωή μετά από 297 μέρες απεργίας πείνας ο 28χρονος Mustafa Koçak και τρεις εβδομάδες μετά τον θάνατο, επίσης από απεργία πείνας, της τραγουδίστριας του συγκροτήματος Grup Yorum, Helin Bolek στις 3 Απριλίου.
Πριν από περίπου ένα μήνα η δικηγόρος του φυλακισμένου απεργού πείνας είχε καταγγείλει ότι ο Mustafa υποβαλλόταν σε υποχρεωτική σίτιση δεμένος με χειροπέδες στα χέρια και στα πόδια καθώς και με σχοινιά από το σώμα και το κεφάλι.
Στα βασανιστήρια αυτά ο Μουσταφά αντιστάθηκε ηρωικά τραβώντας δεκάδες φορές τον ορό με τα δόντια του. Όταν πέθανε ήταν 30 κιλά και δεμένος στα χέρια και τα πόδια.
Τα αιτήματα του Mustafa Kocak που άρχισε την απεργία πείνας στις 3 Ιουλίου του 2019 μέσα στις φυλακές της Τουρκίας ήταν να καταργηθούν τα ειδικά δικαστήρια για τους πολιτικούς κρατούμενους, να καταργηθούν οι νόμοι που αναγνωρίζουν τις καταθέσεις των ρουφιάνων, να γίνει έρευνα και να τιμωρηθούν οι βασανιστές αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στην Κωνσταντινούπολη, να ακυρωθεί η παράνομη ποινή με την οποία τον καταδίκασαν, να γίνει από την αρχή μια δίκαιη δίκη για την υπόθεσή του και να σταματήσουν οι άδικες, παράνομες αποφάσεις εις βάρος του και εις βάρος όλου του λαού.
Τιμή και δόξα στο Mustafa Kocak!
-------
Ακολουθεί η ανακοίνωση του περιοδικού «ο Αγώνας»
Oagonas Periodiko
Ο Μουσταφά Koçak ΕΙΝΑΙ ΑΘΑΝΑΤΟΣ!
Ο σύντροφος Mustafa Koçak έπεσε μάρτυρας μέσα στις φυλακές μετά από 297 μέρες απεργίας πείνας
Πριν ενάμιση μήνα πραγματοποιήθηκε η απαγωγή του Μουσταφά από τις φυλακές και επιχειρήθηκε για 73 φορές η αναγκαστική σίτισή του, στην οποία αντιστάθηκε ηρωικά 73 φορές βγάζοντας τον ορό με τα δόντια του. Ήταν 30 κιλά και δεμένος στα χέρια και τα πόδια…
Ο Μουσταφά καταδικάστηκε σε ισόβια φυλάκιση, γιατί δε θέλησε να γίνει δωσίλογος και καταδότης, όπως ο Μπέρκ Ερτζάν (το άτομο που τον έμπλεξε εξαρχής στην υπόθεση και εξ αιτίας του καταδικάστηκε σε ισόβια με μόνα στοιχεία την «ομολογία» του ρουφιάνου αυτού). Τον Ιούλιο ο Μουσταφά ξεκίνησε αυτόν τον μεγάλο αγώνα για δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια ζητόντας να δικαστεί ξανά με αληθινά στοιχεία!
Ο ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΦΩΤΙΖΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΑΣ
ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΙΜΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Ο ΧΑΜΟΣ ΤΟΥ ΟΠΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΑΣ
ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΚΟΤΣΑΚ – ΑΘΑΝΤΟΣ !!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.