Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Ένα νεκρό παιδί κι ένα σχόλιο




Ένα παιδί νεκρό κι έξι αγνοούμενοι σε ναυάγιο κι από κάτω σχόλιο:
«Μακάρι κάθε μέρα. Έτσι μόνον έχουμε ελπίδα.»


Δε σβήνω το όνομά της―από απειλές μηνύσεων (και όχι μόνο) συνήθισα, αν και το σχόλιο μου φαίνεται τόσο αισχρό που πριν ανεβάσω έψαξα το προφίλ και δεν είμαι σίγουρη κατά πόσο είναι αληθινό ή βιτρίνα. Ίσως επειδή δε θέλω μέσα μου να παραδεχθώ πως όντως υπάρχει μια γυναίκα «κάτοικος Θεσσαλονίκης γεννημένη στην Κέρκυρα» η οποία σκέπτεται έτσι. 


 



 

NoBorders 

Ένα εξάχρονο παιδί, προσφυγάκι, έχασε τη ζωή του,μετά από ναυάγιο στη Σάμο. Τα περάσματα γίνονται όλο και πιο δυσπρόσιτα. Οι άνθρωποι βγαίνουν σε ξέρες και γκρεμούς, έτσι ώστε κάποιοι να εμπορεύονται ασφαλή σύνορα, πατρίδες, και άλλα τέτοια, πολιτικές που σκοτώνουν παιδιά

 

 

Σάμος : 

Ένα παιδί νεκρό και έξι αγνοούμενοι σε ναυάγιο σκάφους με πρόσφυγες

 

Η σορός ενός ανήλικου αγοριού εντοπίστηκε από στελέχη σκάφους του Λιμενικού Σώματος, σήμερα το πρωί, στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου Πράσο της Σάμου.

 

Η σορός ενός ανήλικου αγοριού εντοπίστηκε από στελέχη σκάφους του Λιμενικού Σώματος, σήμερα το πρωί, στη θαλάσσια περιοχή του ακρωτηρίου Πράσο της Σάμου.

Στο ίδιο σημείο εντοπίστηκε μία γυναίκα, η οποία είχε τις αισθήσεις της, και λίγο πιο πέρα 10 αλλοδαποί πρόσφυγες και μετανάστες. Στο σύνολό τους παρελήφθησαν από ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ενώ η σορός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.

Επίσης, η Λιμενική Αρχή Σάμου ενημερώθηκε από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για εντοπισμό άλλων έξι αλλοδαπών στην ξηρά στα ανατολικά της Σάμου.

Σύμφωνα με τους διασωθέντες, στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 24 άτομα, δηλαδή αγνοούνται άλλοι έξι.

_________________________________________________

2 σχόλια:

  1. Αυτό λένε που εύχεσαι εσύ για τους άλλους, κάποιοι άλλοι το εύχονται και εκείνοι για εσένα. Οπότε οσοι πιστευουν πως η μόνη ελπιδα ειναι νεκρά παιδια, κάποιοι άλλοι σκέφτονται πως η μόνη ελπιδα ειναι οι νεκροί άνθρωποι γενικότερα. Κι ύστερα, ερχονται ολα οσα ερχονται. Σβήνει η ανθρωπότητα και εμείς αναρωτιόμαστε το γιατι.

    Καλημέρα Δάφνη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.