Porta photo©by Pierre Couteau for DC

Παρασκευή, 11 Μαΐου 2012

8ο ΑΝΤΙΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΑΣ―11 και 12 Μαΐου στο Ελληνικό


8ο ΑΝΤΙΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΑΣ
ATHENS LEGALIZE PROTESTIVAL 2012

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 & ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΜΑΙΟΥ
ΧΩΡΟΣ ΠΡΩΗΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
(είσοδος από Λεωφόρο Ποσειδώνος, στάση τραμ 2η Αγίου Κοσμά)

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΤΕ ΤΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ
για την μείωση της βλάβης από τις εξαρτήσεις
για πιο δίκαιες και αποτελεσματικές πολιτικές περί “ναρκωτικών” ουσιών

Το 8ο Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ της Αθήνας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Μάη, στο χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού (είσοδος από Λεωφόρο Ποσειδώνος, στάση τραμ 2η Αγίου Κοσμά), σε μια συμβολική επανάκτηση του δημόσιου χώρου.

και τις δύο ημέρες από τις 19.00:
Έκθεση κανναβικών σκίτσων canamo/ sin papeles, chai shop, food & flea market, ενημερωτικά περίπτερα, βιβλιοπωλείο, προβολές, θεατρικά δρώμενα, κρουστά από τους BATALA, και 3 μουσικές σκηνές με τους:

live:
NIGHTSTALKER, KOZA MOSTRA, BAILDSA, ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ, FUNDRACAR, ATIKO MINUS with I-MITRI COUNTERACTION, VLASTUR, AERA PATERA & ANNA GOULA, PROFESSOR SKANK, SISTA JAMMAROOTS & OSCILATORS, INSPIRATION PROJECT, ΠΕΡΣΙΝΑ ΞΙΝΑ ΣΤΑΦΥΛΙΑ, REBET AGAINST THE MACHINE, BAD BID.

DJs:
ANNA MYSTIC, BLEND MISHKIN, SQUARE [Fr], DISPHONIA, Dj EHUTY [Br], IRAKLIS MINDPHASER, FleCK, DJ BOOKER, KERNELCOREMODE, HARRIS, A.H2O, THC SOUNDSYSTEM, KILLEMIL, CONFO, UNDERVERSE, FISHIMSELF & CHARALAMPOS SYMIANAKIS, MAX MILLION, INSOM, OZE, ABEND, NUMARK, MAN, THE MIRROR, ARGY ECHOSENSE, POSITRONIK, JUNIOR X, ANDREAS OPTIMUS, ODIOLAB live, SYGNALS, Djane PSYCHO QUEEN, EUNOIA, JAH BETA, RAGGAPRINCESS, POPPA STEVE, MONKEYMAN CDJREEKO, SELAH, SKITLAB, MASHDOWN45, MISTAOPERATOR, RADICAL GEE, SOUNDHOLIC, selector NESTA, MRS HCN, JEFF, SRJ, BILLY WIDZ, JEPH1, YAZ, POSTRIPER.

Φιλοξενούμενο ηχοσύστημα Dubwise HiFi.

visual art: VOID OPTICAL ART LABORATORY and M4N4R4V3R

(αναλυτικό μουσικό πρόγραμμα στο τέλος)

Τη Παρασκευή 11 Μάη στις 17.00 το απόγευμα και το Σάββατο 12 Μάη στις 12.00 το πρωί, το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει το March to Athens (http://www.scoop.it/t/march-to-athenswww.march2athens.tk) και στα πλαίσια του Αγορά (http://www.agoraathens.net/el/http://titanpad.com/thematikesagoras) θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του οδοιπορικού καθώς και συζήτηση- ανοιχτή συνέλευση για τα κινήματα από τα κάτω, τις φυσικές καλλιέργειες, τη διατήρηση σπόρων, τις οικοκοινότητες, κα. Ανοιχτό κάλεσμα σε συλλογικότητες και κάθε ενδιαφερόμενο.

Υποστηρίζεται από:
Ηλιόσποροι, Κενό Δίκτυο, Ελευθεριακός Σύνδεσμος Απεξάρτησης (ΕΛΕΥΣΥΝΑ), Σύλλογος Θεραπευομένων ΟΚΑΝΑ, Φίλοι του Ανθρώπου, ENCOD, Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων keli.gr, Act Up Drase Hellas, Οικολόγοι Πράσινοι, Νέοι Πράσινοι, Νεολαία Δημοκρατικής Αριστεράς, Επιτροπή δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΑΚΟΑ, ΡΟΖΑ, Φιλελεύθερη Συμμαχία, Εφημερίδα Εποχή, Περιοδικό Ζενίθ, Rastavibe, 1step Forward, Dubwise HiFi, Natural High Family, Sub & Dub, Funxion, Creative Space, Urban Danja, One Love Reggae Ideas, Reggae.Gr, Freeze Mag/ It Shop, Akida promo, STFU, Mutant Conspiracy, Trifilo.Gr Web Radio, Greek Cannabis Society, Cannabishellas.Com, Tzivana.Gr, 420.Gr, Seeders

Με τη συνεργασία και σε υποστήριξη της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού.

Παρακαλούμε θερμά όλο το κόσμο να συμβάλλει στη καθαριότητα και τη περιφρούρηση του χώρου.

www.legaliseprotestival.blogspot.com
http://parkoellinikou.blogspot.com/

η αλήθεια είναι η καλύτερη πρόληψη...

Βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από μια ιστορική εξέλιξη. Μετά από 30 χρόνια αντιαπαγορευτικού αγώνα και 7 χρόνια αντιαπαγορευτικών φεστιβάλ, καταφέραμε φέτος να κατατεθεί ένα νέο νομοσχέδιο στη Βουλή για να αλλάξει επιτέλους η εγκληματική πολιτική περί “ναρκωτικών”, που στιγματίζει ως εγκληματίες τους εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες ουσιών στην Ελλάδα.

Ένα νομοσχέδιο που δεν υπόσχεται οριστικές λύσεις, αλλά τουλάχιστον είναι ένα θετικό πρώτο βήμα που εστιάζει στην αποποινικοποίηση τη χρήσης, προμήθειας και κατοχής για ιδία χρήση, κατοχυρώνει το δικαίωμα στην θεραπεία, μετατρέπει σε πταίσμα την αυτοκαλλιέργεια κάνναβης, εξαιρεί την κλωστική κάνναβη από την λίστα των ναρκωτικών ουσιών, ενώ μεριμνά για την αποσυμφόρηση των φυλακών.

Το νομοσχέδιο ενώ ψηφίστηκε την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, παραμένει στο συρτάρι του Υπουργού Δικαιοσύνης πριν πάει στην ολομέλεια προς επικύρωση, καθώς υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από το συντηρητικό πολιτικό φάσμα (ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ), το οποίο δεν μπορεί να αποδεχθεί το δικαίωμα του ανθρώπου στην αυτοδιάθεση και το ότι η χρήση δεν είναι αδίκημα, αλλά στην χειρότερη περίπτωση θεωρείται αυτοπροσβολή. Δυστυχώς κάποιοι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τον στρουθοκαμηλισμό και την ξεδιάντροπη πολιτική εκμετάλλευση στο θέμα αυτό, ενεργοποιώντας τα συντηρητικά αντανακλαστικά της κοινωνίας παραβλέποντας τόσο την αληθινή και ανθρώπινη διάσταση, όσο και τα αδιάψευστα στοιχεία ερευνών και εφαρμοσμένων πολιτικών.

Σε μια περίοδο σκληρής λιτότητας, που το κράτος συνθλίβει εργασιακά και κοινωνικά κεκτημένα πολλών ετών, μαζί με μισθούς, συντάξεις και κοινωνική πρόνοια, ενώ καταπατά με τον πιο βάναυσο τρόπο δικαιώματα και ελευθερίες, η Πολιτεία εμμένει σε μια αναποτελεσματική και αντικοινωνικά δαπανηρή πολιτική σε ότι αφορά τη χρήση και την εξάρτηση από ουσίες, παραβλέποντας τη διεθνή εμπειρία και τα επιστημονικά δεδομένα. Εμμένει σε μια εγκληματική πολιτική που είχε σαν αποτέλεσμα να αυξηθούν ραγδαία οι προβληματικοί χρήστες ουσιών, τα νοσήματα και οι θάνατοι, να ενταθεί η πολυτοξικομανία και η αλόγιστη χρήση ουσιών από τη νεολαία, καθώς και να πλουτίσει το οργανωμένο έγκλημα, μαζί με τα παράνομα πολιτειακά κυκλώματα που το συντηρούν. Οι λίστες των χρηστών που ζητούν βοήθεια συνεχώς αυξάνονται μαζί με τις ανθρώπινες ζωές που χάνονται, αλλά και τις χιλιάδες ανθρώπινες ιστορίες που κρύβουν τα απρόσωπα νούμερα.

Εμείς λέμε φτάνει πια με την υποκρισία, φτάνει πια με την ποινικοποίηση και το στιγματισμό των χρηστών, φτάνει πια με το μαύρο χρήμα, τη διαφθορά και τη γιγάντωση του παράνομου εμπορίου. Πρέπει να υπάρξει άμεσα μια νομοθετική ρύθμιση του παράνομου εμπορίου, κατά τα πρότυπα του αλκοόλ, των φαρμάκων και του καπνού. Μέσα από την παρανομία δεν μπορείς να ελέγξεις ούτε τη ζήτηση, ούτε τη προσφορά- διάθεση ουσιών, ενώ είναι αδύνατο να διασφαλίσεις την μείωση της ατομικής και κοινωνικής βλάβης, καθώς και τη προστασία της δημόσιας υγείας.

Η κοινωνία είναι έτοιμη για την αλλαγή και οι πολιτικοί πρέπει να σταθούν προ των ευθυνών τους και να πάρουν μια ιστορική απόφαση ακολουθώντας το καλό παράδειγμα πολλών Ευρωπαϊκών χωρών.

Μέχρι να λάμψει η αλήθεια και να μπει το δημόσιο συμφέρον μπροστά από το ιδιωτικό κέρδος, εμείς θα καλλιεργούμε τα δικαιώματα μας και θα διεκδικούμε τα αυτονόητα:
- Αποποινικοποίηση της χρήσης, προμήθειας, κατοχής ουσιών για προσωπική χρήση και απεξάρτηση του χρήστη από τον έμπορο
- Πλουραλισμό στις θεραπευτικές μεθόδους
- Μείωση της βλάβης, περίθαλψη, πρόληψη και επανένταξη, αντί για καταστολή, διαπόμπευση και φυλάκιση
- Νομιμοποίηση της (αυτο)καλλιέργειας κάνναβης για προσωπική χρήση (ευφορική, θεραπευτική), καθώς και της κλωστικής κάνναβης για βιομηχανική χρήση
- Ενημέρωση βασισμένη στα επιστημονικά δεδομένα και τις διεθνείς καλές πρακτικές, όχι σε αντιλήψεις ηθικού πανικού και δαιμονοποίηση.
- Δίκαιες και αποτελεσματικές πολιτικές που θα ελαττώσουν τις δημόσιες δαπάνες για την καταστολή, θα ανακατευθύνουν πολύτιμους οικονομικούς πόρους στη πρόληψη και την περίθαλψη, και θα εξασφαλίσουν δημόσια έσοδα από τη νόμιμη ρύθμιση της προσφοράς.

Οι χρήστες ουσιών δεν είναι εγκληματίες, είναι συνάνθρωποι μας από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Είναι εκατοντάδες χιλιάδες στην Ελλάδα και εκατομμύρια παγκοσμίως, δεν χωράνε καν στις φυλακές. Οι πολιτικές που ακολουθούνται δεν είναι δίκαιες και αποτελεσματικές, αντίθετα είναι δαπανηρές και έχουν φέρει το αντίθετο από το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, την αύξηση δηλαδή της προσφοράς και της ζήτησης ουσιών καθώς και της βλάβης για τους χρήστες και την κοινωνία.

Η Αθήνα συμμετέχει και φέτος στην Ημέρα Παγκόσμιας Δράσης για την αποποινικοποίηση της Κάνναβης ως μια συμβολική διεκδίκηση για πιο δίκαιες και αποτελεσματικές πολιτικές περί «ναρκωτικών» ουσιών.

Τις δύο πρώτες βδομάδες του Μάη κάθε χρόνο, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βγαίνουν στους δρόμους σε περισσότερες από 300 πόλεις από όλο τον κόσμο (http://cannabis.wikia.com/wiki/Portal:Global_Marijuana_March) για να διεκδικήσουν πιο ανθρώπινες, «αντιαπαγορευτικές» πολιτικές που δεν αντιμετωπίζουν την χρήση ή την εξάρτηση από ουσίες ως ποινικό αδίκημα, αλλά περιορίζουν τις βλάβες στον άνθρωπο και την κοινωνία και οδηγούν στην απεξάρτηση του χρήστη από το παράνομο εμπόριο, αποδυναμώνοντας ταυτόχρονα το τελευταίο.

Η πραγματοποίηση του φεστιβάλ στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού είναι μια συμβολική δράση επανάκτησης του δημόσιου χώρου, μέσα από τη δημιουργία μιας προσωρινά αυτόνομης ζώνης, ενός φεστιβάλ για την αξιοπρέπεια, την ελευθερία, την αγάπη και την ειρήνη. Στηρίζουμε με αυτό τον τρόπο έμπρακτα το αίτημα χιλιάδων πολιτών και της Επιτροπής Αγώνα να παραμείνει το Ελληνικό, δημόσιος, ελεύθερος χώρος και να διαμορφωθεί ο χώρος του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας του Άγιου Κοσμά σε Μητροπολιτικό Πάρκο με υψηλή βλάστηση, αθλητικές και ψυχαγωγικές χρήσεις.

Καλούμε τον κόσμο που θα συμμετέχει στο Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ, να σεβαστεί το χώρο που θα μας φιλοξενήσει, συμβάλλοντας υπεύθυνα στην καθαριότητα και την περιφρούρηση του χώρου.
Δεν υπάρχει κανένας διαχωρισμός ανάμεσα στους διοργανωτές, τους καλλιτέχνες και όλους τους παρευρισκόμενους, όλοι συμμετέχουν αφιλοκερδώς, δεν υπάρχει αντίτιμο ή κερδοσκοπικά οφέλη…

Η αυτοργάνωση, η εθελούσια υπεύθυνη συμμετοχή, η απελευθέρωση του Δημόσιου Χώρου και η αντι-εμπορευματική λογική διαπνέουν την λειτουργία του Αντιαπαγορευτικού Φεστιβάλ. Αυτό το φεστιβάλ γίνεται ενάντια σε όλες τις απαγορεύσεις και ενάντια σε όλους τους εθισμούς. Τάσσεται ενάντια σε κάθε ναρκο-κουλτούρα, ενάντια στο εμπόριο ναρκωτικών, ενάντια στην καταστολή των ελευθεριών και τη βία από όπου και αν προέρχεται, ενάντια στην ηρωίνη, τις χημείες, την ύπνωση, την πολυτοξικομανία την αλόγιστη, εγωπαθή και υπερβολική χρήση ουσιών κάθε λογής…

Είναι ενάντια σε κάθε κουλτούρα νάρκωσης, αποβλάκωσης, φρικαρίσματος, και στρουθοκαμηλισμού.
Σε καμία περίπτωση δεν διαφημίζει τη χρήση καμίας νόμιμης ή παράνομης ουσίας. Αντίθετα γίνεται για να διεκδικήσουμε πιο δίκαιες και αποτελεσματικές πολιτικές για την μείωση της βλάβης από τις εξαρτήσεις αντί για την ποινικοποίηση των χρηστών. Για να πληροφορήσουμε τον νέο κόσμο αδογμάτιστα για την επικινδυνότητα των ουσιών που καταναλώνουν και να αντιμετωπίσουμε την εξάρτηση από αυτές με βάση την τοξικότητά τους.

Η Ελευθερία, ο Έρωτας, η Φιλία, η μουσική, τα ταξίδια, οι γιορτές, το βίωμα της συλλογικής χαράς, το όνειρο, η δημιουργικότητα, το άνοιγμα της συνείδησης δεν μπορούν να παραδοθούν ούτε στους δεσμοφύλακες, ούτε στους ψυχίατρους, ούτε στα χέρια της αστυνομίας, ούτε στα χέρια των πρεζέμπορων…

Είναι χρέος όλων μας η συνάντηση αυτή να είναι ένα μάθημα από όλους εμάς για όλους εμάς, μια εμπειρία που μας κάνει καλύτερους, μια συνάντηση ενδυνάμωσης και συνειδητοποίησης.

Το Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ γίνεται στο πλαίσιο της εκστρατείας "Συμμαχία Αλλάξτε πολιτική για τα Ναρκωτικά" την οποία στηρίζουν πλήθος πολιτών και φορέων. Η Συμμαχία έχει αποστείλει μία επιστολή- έκκληση στον πρωθυπουργό,http://iliosporoi.net/index.php?option=com_content&view=article&id=264%3A2009-11-07-17-25-12&catid=52%3A2008-07-31-20-38-41&Itemid=71 στη βάση της οποίας συλλέγονται υπογραφές.

Ενημέρωση για flea & food market Αντιαπαγορευτικού φεστιβάλ

Βασική προϋπόθεση για συμμετοχή: Όχι ποτά, νερά και σουβλάκια! εντός του χώρου του φεστιβάλ η διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα της αποκλειστικής διάθεσης ποτών, νερών και αναψυκτικών από τα μπαρ, καθώς από εκεί καλύπτονται τα πάρα πολλά έξοδά της. Επίσης θα διαθέτει και πάγκο με σουβλάκια. Για να καταφέρνουμε να κάνουμε το μεγαλύτερο -ελεύθερο και αυτοχρηματοδοτούμενο- φεστιβάλ της πόλης, χωρίς χορηγούς και σπόνσορες, για όσο είναι απαραίτητο. Οποιοσδήποτε ανοίξει πάγκο με ποτά και νερά θα οδηγείτε εκτός του χώρου του φεστιβάλ.

Οποιαδήποτε τοποθέτηση πάγκου θα γίνει μόνο μετά από συνεννόηση με τη διοργάνωση και μόνο στους προσδιορισμένους χώρους του μάρκετ. Ιδιαίτερα όποιοι θέλουν να ανοίξουν πάγκο με φαγώσιμα πρέπει να συνεννοηθούν πρώτα με την διοργάνωση (iliosporoi[at]yahoo.gr) για να μην υπάρχουν πολλές αλληλεπικαλύψεις.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΜΑΗ

live stage
20.00 – 20.45: AERA PATERA & ANNA GOULA
21.00 – 21.45: SISTA JAMMAROOTS & OSCILATORS
22.00 – 23.00: PERSINA KSINA STAFYLIA
23.30 – 00.30: BAILDSA
00.45 – 01.45: VLASTUR
02.00 – 03.00: INSPIRATION PROJECT

μετά τις 21.00 κρουστά από τους BATALA

Dance floor
20.00 – 21.00: THE MIRROR
21.00 - 22.00: ARGY ECHOSENSE
22.00 - 23.00: MAX MILLION
23.00 – 00.00: FISHIMSELF & CHARALAMPOS SYMIANAKIS (Deep In Mind) on santouri
00.00 – 01.00: OZE (Urban Danja. Vim Breaks)
01.00 – 02.00: ABEND b2b NUMARK (Funxion)
02.00 – 03.00: INSOM (Urban Danja, Melting Pot, Trust in Music)
03.00 – 04.00: SQUARE [Fr] (Mindtech)
04.00 – 05.00: DISPHONIA (Funxion, Trust in Music, Mindtech)
05.00 – 06.00: MAN b2b POSITRONIK (Mutant Conspiracy)

Dubwise soundsystem
19.00 – 19.45: JAH BETA
19.45 – 20.30: RAGGAPRINCESS
20.30 – 21.15: POPPA STEVE
21.15 – 22.00: MONKEYMAN CDJREEKO
22.00 – 22.45: SELAH
22.45 – 23.30: SKITLAB
23.30 – 00.15: MASHDOWN45
00.15 – 01.00: MISTAOPERATOR
01.00 – 02.30: ATIKO MINUS & I-MITRI COUNTERACTION live
02.30 – 03.30: RADICAL GEE
03.30 – 04.15: ANNA MYSTIC
04.15 – 05.00: SOUNDHOLIC
05.00 – 06.00: A.H2O


ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΜΑΗ

live stage
20.00 – 20.45: REBET AGAINST THE MACHINE
21.00 – 21.30: ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ
21.45 – 22.45: BAD BID
23.15 – 00.15: NIGHTSTALKER
00.45 – 01.45: KOZA MOSTRA
02.00 – 03.00: FUNDRACAR
03.00 – 04.00: PROFESSOR SKANK

Dance floor
20:00 - 21:00: JUNIOR X
21:00 - 22:00: ANDREAS OPTIMUS
22:00 - 23:00: ODIOLAB live
23:00 - 00:00: SYGNALS
00.00 - 01.00: Djane PSYCHO QUEEN (Natural High)
01.00 – 02.00: EUNOIA (Harmonia Records)
02.00 – 03.00: Dj EHUTY [Br] (Pixel Freaks)
03.00 – 04.00: UNDERVERSE (Natural High)
04.00 – 05.00: CONFO (DiscoValley Records)
05.00 – 06.00: IRAKLIS MINDPHASER (Natural High)

Dubwise soundsystem
19.00 – 19.45: NESTA
19.45 – 20.30: mrs HNC
20.30 – 21.15: THC SOUNDSYSTEM
21.15 – 22.00: KILLEMIL
22.00 – 22.45: JEFF
22.45 – 23.30: BLEND MISHKIN
12.00 - 12.45: SRJ
12.45 - 01.45: BILLY WIDZ B2B JEPH1
01.45 - 03.00: FLeCK vs DJ BOOKER (Breathe records)
03.00 - 04.00: KERNELCOREMODE (Creative Space)
04.00 - 05.00: HARRIS (Funxion)
05.00 - 06.00: YAZ B2B POSTRIPER (Stfu)
____________________________________ Facebook


3 σχόλια:

 1. Μακάρι κάποια στιγμή να γίνει και πραγματικότητα, δεν ήξερα ότι απαγορεύεται και η χρήση της κλωστής στην Ελλάδα. Είναι τρελοί. Είναι από τα πιο γερά υλικά. Έχω και παπούτσια από κάνναβη, δε χαλάνε με τίποτα! Τέλος πάντων, θα είναι πολύ μεγάλο πράγμα αν όντως γίνει πράξη η αποποινικοποίηση, το κείμενο τα λέει όλα. Πορφανώς όμως, με το στενό μυαλό τους, θεωρούν πως τους συμφέρει να την κρατούν παράνομη.
  Μεγάλο θέμα.
  Καλή σου μέρα Δάφνη!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ναι αγαπητή μου Lyriel απαγορεύεται ακόμα και το σκοινί, το καναβάτσο κλ διότι η Κάνναβη είναι αυτοφυής στην Ελλάδα και δε θα μπορούσαν να ευθυγραμμιστούν με τη Δύση αν δεν εξάλοιφαν κάθε δικαιολογία για κάθε μεμονωμένο φυτό..
  Ανοησίες και μεγάλα συμφέροντα.. Καλή Σου Μέρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΚΟΡΔΟΠΑΤΗ ΒΑΡΒΑΡΑ.
  ______________________
  Ειναι οντως απαραδεχτο να ειμαστε ακομα στην συζητηση εστω & για το καναβατσο οπως Δαφνη μου λες....Απο την αλλη εχω μια επιφυλαξη για το αν ψηφιστηκε το νομοσχεδιο....ή η νομολογια....Ειναι σαν την χορηγηση της μεθαδονης...Περασε η νομολογια απο τη βουλη το 1993 αλλα ως το τελος του 1995 δεν ειχε ψηφιστει το νομοσχεδιο στην εφημεριδα της κυβερνησεως με φεκ. Ειναι δυο διαφορετικα πραγματα. Θυμαμαι δυο φιλους που διαβασαν στη Ν.Υορκη οπου εμεναν τοτε οτι ηρθε η μεθαδονη στην Ελλαδα...Εφυγαν να γυρισουν στην πατριδα μας...& τους ειπαν αυτο ακριβως που λεω...θα περιμενετε να περαστει & στην εφημεριδα της Κυβερνησης για να γινει πραξη....Περασαν 2,5 χρονια απο τοτε....Καπως ετσι ολα βαδιζουν αργα αργα ... βαρια βαρια...ΚΡΙΜΑ !!! μονο αυτο ...ΚΡΙΜΑ !!!στην χωρα που διδαξε την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ///

  ΑπάντησηΔιαγραφή