Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Λούμπεν Φανταμενταλιστές με Μωάμεθ και Χριστό- ξανά

τελευταία ενημέρωση:15 Οκτωβρίου '12



 «Απ' το πρωί με παίρνουν ξένοι δημοσιογράφοι. Κι αναρωτιούνται: Μα, καλά. Στη χώρα που γέννησε το θέατρο; Και μάλιστα στην Ιερά Οδό, στο δρόμο δηλαδή τον οποίον ακολουθούσαν στην αρχαιότητα οι Έλληνες για να πάνε να δουν θέατρο;..» είπε στη συνέντευξή του ο σκηνοθέτης του έργου Corpus Christi του σύγχρονου θεατρικού συγγραφέα Terrence McNally μετά τα επεισόδια λούμπεν Χριστιανών και Χρυσαυγιτών που προσπάθησαν (και πέτυχαν) να ματαιώσουν την παράσταση.
Τα ξέρετε αυτά από τις ειδήσεις και τη συνέντευξη του σκηνοθέτη και δε θα έγραφα κι εγώ γι αυτά αν δεν είχα ακόμα στο νου μου κάποιες αντιδράσεις που προκάλεσε μια πρόσφατη ανάρτησή μου στην οποία προσπάθησα να δείξω πως οι φανατικοί των θρησκειών δε διαφέρουν είτε θίγονται από  εικόνα του Μωάμεθ είτε από το όνομα του Χριστού.
Την άποψή μου ακριβώς υποστηρίζει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής μετά τη μεσολάβηση για την απελευθέρωση από την κλούβα προσαχθέντα για τις βιαιότητες του Χυτηρίου και  είπε λίγο αργότερα:
«Όσο υπάρχουν τέτοια βλάσφημα έργα, θα είμαστε πάντα εδώ παρόντες..…Για μια υποτιθέμενη ταινία, που μάλλον έγινε στο youtube για 10 λεπτά στο εξωτερικό κάηκε όλη η γη και πριν από 10-15 ημέρες χιλιάδες μουσουλμάνοι σπάσανε όλη την Αθήνα και η αστυνομία τους κοιτούσε. Όσο υπάρχουν τέτοια βλάσφημα έργα, και δεν έχει να κάνει τίποτα με την ελευθερία του λόγου κλπ αυτό, άλλο τόσο απλοί πολίτες και η Χρυσή Αυγή πάντα θα είμαστε εδώ παρόντες...» 

Παραδέχεται δηλαδή ότι οι λούμπεν Χριστιανοί, που δε θέλουν το τζαμί στη γειτονιά τους, ζήλεψαν τους Φανταμενταλιστές του Ισλάμ.
Μα αυτό δε με ξαφνιάζει. Η λογική κι ο φασισμός δεν πολυδένουν ιδιαίτερα μπροστά στο συμφέρον, και το μικρό δωδεκαθεϊστικό κομματάκι πρόσφατα αντελήφθη την αξία των πακτωλών των τρελοκαλογέρων.
Άλλο με ξάφνιασε και γι αυτό σας κουράζω (εσάς τους αναγνώστες μου) με τα ίδια ανιαρά. Στην προηγούμενη σχετική ανάρτηση αλλά και κατά τη διάρκεια των Παστιτσιακών ενόχλησα τους γνωστούς 'ΕΛΛΗΕΝΣ' που ακούραστα με έβριζαν για μέρες σε ανορθόγραφα greeklish αλλά και- αλλά εδώ εντυπωσιάστηκα,  ενόχλησα και ανθρώπους, (αριστερούς και δεξιούς) που θεωρούσα  ως τώρα σώφρονες, οι οποίοι με κατηγόρισαν ότι προπαγανδίζω (όπως μου είπαν) κατά της Ορθοδοξίας κι αυτό θα φέρει συμφορές.
Με αφορμή αυτά ήθελα να το πω λοιπόν ξεκάθαρα 
πως αρνούμαι να ζήσω σε θεοκρατία, 
αρνούμαι να αναγκαστώ να αυτολογοκριθώ, 
αρνούμαι να καταπιεστώ για το θεό του καθενός 
και, κυρίως, 
αρνούμαι να σιωπώ όταν τα ανωτέρω (ή άλλες βιαιότητες) συμβαίνουν πλάι μου.
Και το ίδιο εύχομαι να κάνετε κι εσείς
για να ζήσουμε ειρηνικά και άνετα σε πολιτισμένο κόσμο διότι βλέπω ως άλλη υπόθεση Ντρέϋφους, τη στενομυαλιά και τη βλακεία  να απλώνουν διαβρωτικότατα.
_____________________________
Η ιστορία άρχισε από την πρεμιερα μα ιδού οι εξελίξεις τουϊτερικώς απόψε:

Magnify Image

Magnify Image

Magnify Image

Magnify Image


Η προσωπική μου εκτίμηση είναι πως τα επεισόδια τα κάνουν παρακρατικές ομάδες και πως οι ημερομηνίες τους καθορίζονται από τις σημαντικές ειδήσεις που το σκανδαλώδες και αιώνια σημαντικό θέμα της ελευθερίας του λόγου πρόκειται να παραγκωνίσει. Δεν είμαι πολιτικός αναλυτής και δεν τολμώ να πω πολλά για το θέμα που ΔΕ θα απασχολήσει ρατσιστές σήμερα μα... για να σας δώσω δυο clues σχετίζεται με τη Συρία και 20.000 πρόσφυγες. ____________________________________

15 Οκτωβρίου: ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος σχολιάζει: 

Σημειώνεται, ότι είναι ο πρώτος Μητροπολίτης, που αναφέρεται στα επεισόδια, που σημειώθηκαν στο περιθώριο της παράστασης.
Ο Μητροπολίτης ασκεί αυστηρή κριτική και στους  βουλευτές της Χρυσής Αυγής και στους πιστούς, που συμμετείχαν στα επεισόδια, οι οποίοι, όπως σημείωσε "είναι ικανοί να καταστρέψουν, να κτυπήσουν και πιθανώς να λυντσάρουν τους υβριστές στο όνομα της πίστης. Τι θλιβερό. Αλλά και πόσο επίκαιρο. Ο Χριστός αποδοκιμάζει τη μέθοδο τους"!
Το επίμαχο απόσπασμα της ομιλίας του Μητροπολίτη Σιατίστης, Παύλου για τη Χρυσή Αυγή:
"Άφησα τελευταία τη "Χρυσή Αυγή" που στην πραγματικότητα είναι "μαύρη νύκτα".
Είναι θλιβερό ότι κάποιοι "χριστιανοί αγωνιστές" ταυτίστηκαν με τη χρυσή αυγή για να υπερασπιστούν τον Χριστό.
Τον Χριστό που η "Χρυσή Αυγή" τον διώκει, τον προσβάλλει και τον εξευτελίζει καθημερινά και το πράττει στα πρόσωπα, των προσφύγων, των μεταναστών ακόμα και των παιδιών.
Ξεχάσατε αγαπητοί μου χριστιανοί το λόγο του Χριστού "εφόσον εποιήσατε, ενί τούτων των αδελφών μου των ελαχίστων, εμοί εποιήσατε;".
Δεν είναι ο άνθρωπος εικόνα του Χριστού όποιος και εάν είναι; Δεν είναι ένας μετανάστης, ένας πρόσφυγας, ελάχιστος αδελφός του Χριστού;
Δεν είναι ο "πλησίον" της Παραβολής του Καλού Σαμαρείτη; Σύμφωνα λοιπόν με την χρυσαυγίτικη αντίληψη θα έπρεπε ο Σαμαρείτης βλέποντας τον πληγωμένο Ιουδαίο να τον πετάξει στα σκουπίδια, τότε θα ήταν "καλός".
Κάθε εναγκαλισμός και χάϊδεμα χριστιανού η πολύ περισσότερο ιερωμένου προς την Χρυσή Αυγή δείχνει μπέρδεμα φρικτό και ακύρωση της πίστης.
Κανείς δεν μπορεί να παίζει "εν ου παικτοίς". Ο λόγος του Θεού έχει απόλυτο και αιώνιο κύρος.
Είναι άλλο το θέμα των προσφύγων και των προβλημάτων που μια ανίκανη πολιτική ηγεσία άφησε να δημιουργηθούν και άλλο η απόλυτη αξία του ανθρώπινου προσώπου.
Δεν θα ακυρώσουμε την αλήθεια του Θεού για να λύσουμε τα προβλήματα μας. Αντιθέτως τα προβλήματα δημιουργήθηκαν γιατί την αλήθεια του Θεού την αντικαταστήσαμε με την αλαζονεία μας και την επιπολαιότητα μας.
Στώμεν λοιπόν καλώς! Στώμεν μετά φόβου! Η άκρη του κουβαριού είναι του Χριστού το θέλημα και όχι οι αυθαιρεσίες και οι εξυπνάδες των ανθρώπων"!
από news247 που τομπήρε από το Pheme.gr




credits
Το έργοΔεκατρείς νέοι κι οι σχέσεις τους από την εφηβία ως την ενηλικίωση. 
Η αφίσα του κάτω. 
Πάνω η αφίσα-σάτυρα από 
www.facebook.com/jlawdesign2
www.wonderjlawwall.blogspot.com
Η παράσταση και το συμβάν: artsandthecity


Οι συνεντέυξεις: του σκηνοθέτη: lifo,  του βουλευτή: lifo17593
Το τουΐτερ του τρόμου: Χρυσαυγίτες VS Θεατή


Sequence 01 από Enikos_gr

21 σχόλια:

  1. Καλημέρα καλή μου Δάφνη!!
    Κακώς θα σχολιάσω τώρα μιας και δεν έχω δεί το έργο,αλλά ας πω τι σκέφτομαι...

    Θεωρώ ηλίθιους και τους μεν και τους δε...Τους μεν για τον φανατισμό τους,και τους δε για τα κόμπλεξ τους.
    Αφήνω τους φανατικούς μεν, μιας και ποτέ δεν μπόρεσα να συνενοηθώ με τέτοιους,και πιάνω τους δε,που θεωρούν πως πάνε μέ όλα...

    Αν δεν πιστεύεις ή δεν παραδέχεσε κάποια θρησκεία,τότε ποιός ο λόγος να ασχολείσαι με αυτήν.Απλά την αγνοείς.
    Είναι άλλο να σατυρίζεις τους πιστούς της όποιας θρησκείας και ότι γραφικό ή λάθος βλέπεις σε αυτούς, και άλλο τα ιερά της και την θρησκεία αυτή καθ' αυτή.
    Όταν μάλιστα γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι αυτό θα προκαλέσει οργή και όλα αυτά που είδαμε στις οθόνες μας,τότε μόνο ως κωλόπαιδο που θέλει να προκαλέσει μπορείς να χαρακτηρισθείς....Αν θέλεις να περάσεις μηνύματα στον κόσμο,υπάρχουν χίλιοι δυο τρόποι να το κάνεις...με τέχνη.Αν δεν μπορείς, τότε δεν κάνεις για τέχνη και είσαι απλά ένα κομπλεξικό ομοφιλόφιλο κωλόπαιδο και παίρνεις στον λαιμό σου όλους τους ομοφιλόφιλους που δε φταίνε σε τίποτε.Αντί για διαμαρτυρόμενους χρυσαυγήτες,θα πρεπε διαμαρτυρόμενους ομοφιλόφιλους να έχει η συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που τους βάζει εμμέσως σε περιπέτειες.
    Ελευθερία δεν είναι να ασχολείσαι με τους άλλους, μα να λες αυτό που θες να πεις...Και το τι θέλει να πει ο "ποιητής" με το έργο του,δεν καταλάβαμε ακόμη...και δεν νομίζω να φταίνε οι φανατισμένοι γι αυτό.
    (Από ένα έργο που στην ουσία ασχολείται με ψυχισμό ανθρώπων όπως όλες οι θρησκείες άλλωστε,θα περίμενε κανείς και κάποιο διαχρονικό κοινωνικό μήνυμα.Υπάρχει τέτοιο μήνυμα στο έργο ?Γνωρίζουμε?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ Πιπεράτε μου ως εκεί που μιλάς για «κομπλεξικό ομοφιλόφιλο κωλόπαιδο».

      Ποιος θα κρίνει για να εμποδίσει;
      Ποιος αποφασίζει ποιος είναι «κομπλεξικός»;
      (και γιατί το «κομπλεξικός» ή το «κωλόπιαδο» αποκλείεται να έχει ταλέντο;)
      Τι σχέση έχει το «ομοφιλόφυλο»;

      Δε θα κρίνουμε ούτε εμείς, ούτε κόμματα, ούτε το κράτος. Αν μας φαίνεται ανάξιο λόγου ας μην το δούμε.
      Αυτά φτιάχνουν τη λογοκρισία.

      Όσο για το «όταν... γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι αυτό θα προκαλέσει οργή..» είναι το πιο επικίνδυνο: τεράστιος κίνδυνος που οδηγεί στην αυτολογοκρισία του ολοκληρωτισμού.


      (Μα δεν πρόσεξες νομίζω το υστερόγραφό μου).

      Διαγραφή
    2. "Αν δεν πιστεύεις ή δεν παραδέχεσε κάποια θρησκεία,τότε ποιός ο λόγος να ασχολείσαι με αυτήν.Απλά την αγνοείς."

      Φίλτατε Πιπεράτε, η πρόταση σου αυτή θα ήταν πάρα, μα πάρα πολύ σωστή, αν απευθυνόταν σε μια κοινωνία όπου οι πολίτες δεν αναγκάζονται να πληρώνουν την εκκλησία κάποιας θρησκείας με το έτσι θέλω, και που τα δόγματά της δεν επιβάλλονται σε αυτούς μέσω της εκπαίδευσης και του προσυλιτισμού, και που οι πιστοι της θρησκείας αυτής, δεν τα σπάνε και δέρνουν όσους δεν ασπάζονται τα πιστεύω τους.

      Η πίστη είναι προσωπικό θέμα, σύμφωνοι και θα σταματήσουμε να κοροιδεύουμε όταν θα σταματήσουν οι θρησκόληπτοι να την επιβάλουν σε εμάς και τα παιδιά μας (των άλλων, εγώ δεν έχω).

      Διαγραφή
  2. "το μικρό δωδεκαθεϊστικό κομματάκι πρόσφατα αντελήφθη την αξία των πακτωλών των τρελοκαλογέρων"
    Και την αξία των ψηφαλακίων των απλώς "τρελογέρων".
    Πρέπει να οργανωθεί ένα κίνημα αφαίρεσης δικαιώματος ψήφου στους συνταξιούχους. Και μόνο με το επιχείρημα πως δεν προσφέρουν αλλά τους ταΐζουμε, μου αρκεί να αποφασίζω εγώ γι αυτούς κι όχι το αντίθετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι ωστόσο Έφη μου οι περισσότεροι ψηφοφόροι της Χ.Α. είναι νεώτατοι αστυνομικοί, στρατιωτικοί, παρακρατικοί νταήδες.
      Μήπως πρέπει να αναθεωρήσουμε την άποψή μας για τους μεγαλύτερους; Αυτοί θυμούνται τι σημαίνει Γυάρος και πώς επιβάλεται η αυτολογοκρισία.

      Διαγραφή
  3. Όταν εκδόθηκε το " Ο Χριστός ξανασταυρώνεται", ο κοσμάκης ξεσηκώθηκε. Όταν γυρίστηκε σε ταινία, πάλι ο κοσμάκης ξεσηκώθηκε. Τώρα για μια παράσταση, πάλι ξεσηκώθηκε. Για το γεγονός ότι εκατοντάδες οικογένειες στη σύγχρονη Ελλάδα, δεν θα έχει πετρέλαιο αυτό το χειμώνα, θα ξεσηκωθεί κανένας;

    http://gaymeanhappy.blogspot.gr/2012/02/blog-post.html

    Αφιερωμένο Δάφνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για την αφιέρωση dear Ben- πολυαγαπημένο μου κείμενο!
      Για τα άλλα.. τι να πω οι Χριστιανοταλιμπάν σε δράση.. Είδες που σήμερα στην Ουκρανία απαγορεύτηκε να παιχτεί στο σινεμά το Jesus Christ Superstar; Στην Ουκρανία....

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα Δάφνη!
    Δυστυχώς στο ελλαδιστάν δεν θα γίνουμε ποτέ "δύση".Είμαστε(δεν τσουβαλιάζω σκεπτόμενα άτομα στο είμαστε) καρμπόν με τους μουσουλμάνους και τους ανατολίτες ταλιμπάν,απλά πιστεύουμε σε διαφορετικούς προφήτες!
    Πολύ κρίμα το 2012 σε πολλές χώρες να μην επιτρέπεται η ελεύθερη έκφραση κι η σάτυρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Eίναι tommy, είναι ― επιμένω να το φωνάζω πως είμαστε κι εμείς εδώ.
      Καλή σου μέρα και Καλό κουράγιο με την καφρίλα που ζούμε...

      Διαγραφή
    2. Και εγώ συμφωνώ με την Δάφνη, είμαστε πολλοί, απλά δεν είμαστε οργανωμένοι και ο λόγος είναι οτι εμείς δεν ενδιαφερόμαστε να επιβάλλουμε τις αντιλήψεις μας στους άλλους. Δεν έχουμε συγκεκριμένο σκοπό, απλά είμαστε σκεπτόμενοι άνθρωποι και ως εκ τούτου πιο αυτόνομοι απο τους καράφλες του Μιχαλολιάκου που λειτουργουν ως αγέλη. Δυστυχώς στις αγέλες υπάρχει οργάνωση και αλληλοκάλυψη ενώ σε εμάς όχι τόσο. Νομίζω οτι κάποια στιγμή θα γίνουμε περισσότεροι. Το μέλλον θα δείξει.

      Διαγραφή
    3. Ακριβώς.
      μα κι ένας-ένας αξίζουμε περισσότερο επειδή σκεπτόμαστε και σεβόμαστε τον Άλλο και τις ιδέες. Αυτό είναι η ελπίδα μας πιστεύω.

      Διαγραφή
  5. Κι'εγώ στην σειρά συμφωνώ μαζί σου Alza.Μα φυσικά τα άτομα είναι ο πυρήνας της κοινωνίας,αυτά καθορίζουν το είδος και την ποιότητα της και όσο ασύνδετα και αν φαίνονται πάντα μπορούν να βρίσκουν κοινές παραδοχές,κοινές αξίες,κοινή πίστη.Στην αγέλη,σε κάθε είδους αγέλη υπάρχει μόνο μια αλήθεια η αλήθεια του αρχηγού.Συμβαίνει βέβαια άνθρωποι να εντάσσονται σε αγέλη για να νοιώσουν πιο δυνατοί,ακριβώς γιατί δεν έχουν επίγνωση το πόσο σημαντικοί είναι η μπορούν να είναι σαν άτομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το έργο αυτό δεν έχει επικριθεί μόνο στην Ελλάδα. Είχε συναντήσει αντιδράσεις και στις ΗΠΑ από όπου και προέρχεται. Είχα μάλιστα "κατέβει" από σκηνή της Νέας Υόρκης.

    Οι τελευταίες αντιδράσεις ήταν σε μία φοιτητική παράσταση στο πανεπιστήμιο του Τέξας. Η παράσταση κατέβηκε τελικά με το εξής αιτιολογικό: Το πανεπιστήμιο ήταν κρατικό και δε μπορούν οι φορολογούμενοι να επιδοτούν έργα τα οποία τους προβάλουν.

    Κατ' εμέ αυτό είναι και το μόνο επιχείρημα που μπορεί να συνηγορίσει υπερ του να κατέβει ένα έργο.

    Αν συγκεκριμένη παραγωγή δεν είναι επιδοτούμενη από το κράτος τότε σε μία ελεύθερη κοινωνία φυσικά και έχει κάθε δικαίωμα να ανέβει. Δικαίωμα αδιαπραγμάτευτο. Σε όποιον δεν αρέσει, ας μην πάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ κι ευχαριστώ πολύ CsLaKoNaS για την πληροφορία και την επίσκεψη.
      Καλό σαββατοκύριακο!

      Διαγραφή
  7. καλημέρα Δάφνη

    λοιπόν αυτό το θέμα είναι χοντρό

    Α) δεν ήταν η επίσημη εκκλησία ούτε καν κάποιος επίσκοπος

    Β) η ΧΑ πήγε εκεί... αυτό είναι ανέλπιστο δώρο... Από Δωδεκαθειστές ολισθαίνει στον ακροδεξιό λόγο του 40 και του 60... σημαίνει ότι οι """"αγνοί"""" φασίστες θα ενσωματωθούν στις ήδη μικρές τους διασπάσεις που εκφράζουν τις """""καθαρές"""""" ναζιστικοφασιστικές απόψεις... ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΚΡΕΣ ΑΥΤΕΣ ΣΕΧΤΕΣ ΗΔΗ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΚΟ δημιουργώντας το μεθαυριανό σκηνικό....


    Επί της ουσίας τώρα γιατί έβγαλες παράπονο...

    Η ιστορία θρησκείας και αριστεράς είναι σχέση αντίθετη... Ωστόσο υπάρχουν στιγμές που με τον χριστιανισμό οι πορείες ήταν παράλληλες... Θυμάμαι πχ ότι μικρός μικρότατος κούτσικος πολιτικοποιήθηκα δια μέσω της ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ του Ψαρουδάκη.... Στο 40 στον ΕΛΑΣ συμμετείχαν επίσκοποι κλπ κλπ

    Η σχέση είναι απλή Όσο συμφέρει όσο είναι στην από κάτω οι Ορθόδοξοι είμαστε κάλμα στην κριτική... Αν τολμήσουν να ξεμυτίσουν αν συγκεντρωποιήσουν την δύναμή τους κυρίως αν η πρεσβεία της ΡΩΣΙΑΣ τους δώσει δύναμη (Δες Βατοπαίδι) τους κτυπάμε... ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΚΑΘΕ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΡΟΗΣ ΤΟΥΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΧΤΥΠΑΕΙ γιατί οι προτεστάντες νταβάδες του ελληνικού κράτους δεν τους χωνεύουν...... οπότε εμείς δεν έχουμε να κάνουμε και πολλά (δες τους διωγμούς τις εξορίες τις φυλακίσεις για το παλαιοημερολογίτηκο κίνημα που ήταν ευθαίως ορμούμενο από τις ισχυρές εξορισμένες τσαρικές επιρροές)

    Επίσης όσο και αν ψυχολογικά θέλουμε να εξισώσουμε την Ορθοδοξία με τους Ισλαμιστές δεν γίνετε...

    οι μεν ηττήθηκαν από τους καθολικούς και τους προτεστάντες και έχασαν τα πάντα το 1453 οι δε εξ αιτίας της δημοκρατικότητας του ιμάμη (δηλαδή δεν έχουν τον επίσκοπο που φιλτράρει και βάζει τα πολιτικά του όρια) είναι ανεξέλεγτη θρησκεία (γι αυτό δε γίνετε το τζαμί στην αθήνα)...

    όσο και να θέλουμε να εξισώσουμε τους μουσουλμάνους με τα γεγονότα στο θέατρο δεν γίνετε....

    ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΕΧΤΕΣ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΩΝ στο θέατρο.... για να μη σηκώσουν κεφάλι για μεγάλο διάστημα...

    με λίγα λόγια κτύπημα λάσκα μετά...

    αυτά νομίζω ότι είναι πολιτική στρατηγηκοί στόχοι τακτικές ΓΙ ΑΥΤΟ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΕΙΑ.... είναι η επιστήμη των επιστημών...

    πότε με την εκκλησία πότε ενάντια τους ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙ




    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Akrat μου σε ευχαριστώ για το αναλυτικό σχόλιο

      Για τα δεσμά της ελληνικής αριστεράς με την Ορθοδοξία κάτι ξέρω.

      Το άλλο που λες, η 'γραμή' «Όσο συμφέρει όσο είναι στην από κάτω οι Ορθόδοξοι είμαστε κάλμα στην κριτική» νομίζω εκφράζει και το ΚΚ και τη ΧΑ..
      Πού σταματά η διπλωματία κι αρχίζει η υποκρισία;

      Καλό σαββατόβραδο σου εύχομαι!


      Διαγραφή
  8. καλημέρα δάφνη
    οι εποχές δεν είναι δύσκολες

    ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΑ ΤΡΑΓΙΚΕΣ



    ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΨΑΝ ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ εδώ οι ζωές σε πολύ λίγο καιρό θα καταθέτονται για πλάκα.......


    Ο ΚΑΘΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΡΕΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ ΤΟΥ ΤΙΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΤΟΥ



    οπότε τα λεγόμενα περί υποκρισίας περί ΚΚ και ΧΑ τα αντιπαρέρχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καταλαβαίνω akrat,

      και συμφωνώ απόλυτα για την τραγικότητα της εποχής μας.
      Γι αυτό ήλπιζα πως, όχι το ίδιο το αρτηριοσκληρωτικό κόμμα αλλά οι Κομμουνιστές έχουν κάνει αυτοκριτική και δε θα ξαναπέσουν στα παλιά λάθη..
      Αλίμονό μας αλλιώς..

      Διαγραφή
  9. Γεια σου Δάφνη!
    Καλά πως είναι δυνατόν αυτός ο τύπος να τρώει ξύλο και συγχρόνως να αφήνει και μηνύματα στο τουιτερ? Μόνο που το φαντάζομαι με πιάνουν τα γέλια!
    Τώρα σχετικά με την ελευθερία του λόγου, στην Ελλάδα εξακολουθεί να υπάρχει όταν απουσιάζουν οι κάμερες. Οι γαμημένοι οι χρυσαυγίτες έκαναν όλη αυτή την φασαρία για να προβληθεί στην τηλεόραση. Ο σκοπός τους επετεύχθη και η τάξη επανήλθε. Αν δεν τους κηρύξουν παράνομους με νόμο για να τους πετάξουν έξω από την βουλή, τέτοια φαινόμενα θα εντείνονται στο πέρασμα του χρόνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.