Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Μην αποστρέφετε το βλέμμα― Καταγγελία (video)





Μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο κυκλοφόρησαν κάτι χάρτες της Γερμανίας-Πολωνίας που με κύκλους κάποιων χιλιομέτρων γύρω από τα στρατόπεδα εξόντωσης αποδείκνυαν ότι το 'δεν είδα', 'δεν ήξερα' δεν ήταν δυνατόν  να είναι αλήθεια.
Άραγε θα έρθει η ώρα που θα χρειαστούν κι εδώ χάρτες με  Μανωλάδες και Στρατόπεδα Προσφύγων και Μεταναστών;
Θέλω ολόψυχα να το αποφύγουμε. Γι αυτό παρακαλώ θερμά μην αποστρέφετε το βλέμμα από τη δυστυχία, δείτε το video. Ο Άλλος είμαστε εμείς. Θύτες ή θύματα. 

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καταγγέλλουν:

Ο αθέατος πόνος στα κέντρα κράτησης μεταναστών
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καλούν τις Αρχές:
"Βάλτε τέλος στην εξευτελιστική πραγματικότητα των κέντρων κράτησης"
Η εμπειρία των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στα κέντρα κράτησης μεταναστών τα τελευταία έξι χρόνια καταδεικνύει τις σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις της κράτησης στην υγεία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια μεταναστών και αιτούντων άσυλο. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα καλούμε τις Ελληνικές και Ευρωπαϊκές αρχές να σταματήσουν να κλείνουν τα μάτια μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα και να βάλουν τέλος στη συστηματική και παρατεταμένη κράτηση μεταναστών και αιτούντων άσυλο σε εξευτελιστικές συνθήκες.


Η αναφορά δράσης εδώ:  http://www.msf.gr/publications/anafora-drasis-sta-kentra-kratisis-metanaston

Γιατροί Χωρίς Σύννορα: http://msf.gr/

4 σχόλια:

  1. Εικόνες και λόγια που σοκάρουν και μας κάνουν να αναρωτιόμαστε που ζούμε για άλλη μια φορά...τραγικό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και να 'ξερες πόσο λυπάμαι που τα δημοσιεύω.. πόσο θα ήθελα να ήταν αλλιώτικη η ζωή..

      Καλό σαββατοκύριακο Μαρία μου!

      Διαγραφή
  2. Την προηγούμενη εβδομάδα παρακολούθησα μια εκδήλωση, στην οποία μίλησαν τόσο ένας κοινωνικός λειτουργός των "Γιατρών του Κόσμου", όσο και ένας δικηγόρος, του Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες. Την ντροπιαστική αυτή κατάσταση την ξέρω. Ντροπιαστική για εμάς όλους, που ανεχόμαστε τέτοια "κέντρα κράτησης" να υπάρχουν. Τι είναι, στην ουσία, αυτά; Αποθήκες. Στοιβάζουν εκεί ανθρώπους, λες και είναι σκουπίδια. Και βγαίνει μετά ο Σαμαράς και θριαμβολογεί, πως έδωσε λύση στο θέμα των λαθρομεταναστών και οι ακροατές ζητωκραυγάζουν, τώρα που είναι "ασφαλείς" ...
    Από όσα ξέρω, η κράτηση σε αυτά τα κέντρα ήταν, αρχικά, τρίμηνη, μετά έγινε 18μηνη και τώρα προσανατολίζονται να τη μετατρέψουν σε κράτηση επ' αόριστον. Ήδη το έκαναν σε κάποια κέντρα κράτησης, όπως διάβασα παρακάτω.
    http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=425182
    Κοινοποιώ το βίντεο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ΄ευχαριστώ για την κοινοποίηση του video.

      Όσο για τους υπεύθυνους όσο τολμούν να χρησιμοποιούν τη λέξει Λαθρo-μετανάστες χάνουν κάθε αξίωση να μιλούν για ανθρωπισμό και δικαιώματα.

      Καλό σου απόγευμα!

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.