Porta photo©by Pierre Couteau for DC

Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΦΙΑ― Τα σχόλιαΤο νέο χαράτσι λέγεται ΕΝΦΙΑ και για πολλούς από εμάς θα αποτελέσει το τελειωτικό χτύπημα που θα μας αποτελειώσει. Δεν διακυβεύεται πια η αξιοπρέπεια, η υγεία και ό,τι μας έμεινε απ' τους παππούδες ή από τη δουλειά μας· διακυβεύεται η επιβίωσή μας, οι σπουδές των παιδιών μας και ό,τι λίγο απέμεινε από τα ληστρικά γιουρούσια της συμμορίας που ξεκίνησε κουρελιάζοντας το ηθικό και τον αυτοσεβασμό μας διαβάλλοντάς μας ως απατεώνες φοροφυγάδες στο εξωτερικό  και προχωρώντας βήμα-βήμα στην εξόντωση με τυραννικές μεθόδους, αυθαιρεσίες και ψέματα.
Τι κάναμε όταν ψηφιζόταν πριν επτά μήνες;  Με τι μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον μας τα κυβερνητικά ΜΜΕ; Τι έκανε η αντιπολίτευση; Και γιατί η αντιπολίτευση δεν πολέμισε με τον ΕΝΦΙΑ  για όπλο στις εκλογές που ακολούθησαν την ψήφισή του ώστε να καταλάβαινε και ο πιο χοντροκέφαλος;

Καθώς παλιώνουν και ξεθωριάζουν τα 'Πωλείται' στις εισόδους πολυκατοικιών, καθώς αδειάζουν οι θέσεις παρκαρίσματος στους βρώμικους δρόμους, καθώς κλείνουν τα μαγαζιά της γειτονιάς μας, κλείνουν τα νοσοκομεία, ξεφλουδίζουν οι προσόψεις των παρατημένων κτιρίων και σκουριάζουν τα βαπόρια της γραμμής, οι φόροι αυξάνονται μαζί με τον αριθμό των νεκρών (που ήδη ξεπέρασε τον αριθμό θυμάτων της ― άλλης― Γερμανικής  Κατοχής). 
Τα μαζεύω από καιρό αλλά δεν είχα το κουράγιο να πιάσω το θέμα, μα μια και δε βλέπω να τη γλιτώνουμε ιδού σχόλια και αντιδράσεις:

Alexandros Morellas @A_Morellas 
ΕΝΦΙΑ = πώς από το να βάλω ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μου, φτάνεις στο έπεσε κεραμίδα στο κεφάλι μου...


Alexandros Charoulis 

Κάθε μέρα και μια απόπειρα αυτοκτονίας στην Ελλάδα ανακοίνωσε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος! Δεν αντέχεται η ευημερία..
ptsiaras ‏@ptsiaras  
Έχεις λίστα Λαγκαρντ, λίστα με εμβάσματα εξωτερικού, κότερα Ολλανδίας, ακίνητα Λονδίνου. Τους ελέγχεις ; Όχι, βάζεις έναν ΕΝΦΙΑ για σιγουριά


Ο δεξιά είναι ο δημιουργός του ΕΝΦΙΑ. Για να ξέρουμε.

Ανατροπή τελευταίας στιγμής στον ΕΝΦΙΑ: Εκπτώσεις και διορθώσεις και για τα ξενοίκιαστα ακίνητα

Δε θα το πίστευα πως θα αναρτούσα εδώ κείμενο του  Νews 247 αλλά νομίζω αυτό είναι δικό του, από το 2012 που εκφράζει (σε ύφος που δε θα μεταχειριζόμουν μα  στην ουσία πολύ κοντά σ΄αυτά που πιστεύω:

Θυμάστε που λέγαμε πολλές φορές ότι ένας από τους λόγους της επίθεσης του κεφαλαίου στους μη προνομιούχους είναι το γεγονός πως το ποσοστό ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα είναι πολύ υψηλό, 60-70% σε σχέση με τα 10σάμθινγκ τοις εκατό σε ΗΠΑ και ΕΕ;;; Ολοι οι υπόλοιποι ζουν στο νοίκι και αυτός είναι ο κανόνας στις ξένες χώρες.
Απόρησαν οι ξένοι μεγαλοτοκογλύφοι όταν το είδαν. Ο Ελληνας μπορεί να κόψει από παντού, αλλά η πρώτη του προτεραιότητα πάντοτε ήταν "το κεραμίδι".
Εχω μια θεωρία, ότι αυτοί οι τραπεζίτες έχουν βάλει στο μάτι το real-estate της Ελλάδας, και καθημερινά επιβεβαιώνεται.
Αλλωστε οι τράπεζες ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να είναι όλοι οι πελάτες τους εντάξει με τα δάνειά τους.
Θέλουν και επιδιώκουν ένα ποσοστό δανειζόμενων να μην μπορεί να ξεπληρώσει το δάνειο, για να βάλουν χέρι στην κατοικία.] 

Palmos Analysis, μέρος β': Μεγάλη διαφορά στην παράσταση νίκης για τον ΣΥΡΙΖΑ, άδικος ο ΕΝΦΙΑ δηλώνει το 80%


adiasistos ‏@adiasistos  
ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΤΕ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΕ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ; RT : Ο ΕΝΦΙΑ όπως εφαρμόζεται αυτήν την στιγμή, είναι βαθύτατα αντιαναπτυξιακός.


ΚΟΠΡΙΤΗΣ ‏@KOPRITHS 
Η Μπακογιαννη ΚΡΑΖΕΙ τον ΕΝΦΙΑ!!Επικήρυξε αυτους που τον ΨΗΦΙΣΑΝ ρε συ ΝΤΟΡΑ!
Πραγματικό Όνομα
Νάτος και ο τάφος! Ισοδύναμο του ΕΜΦΙΑ

Λάκης Μπέλλος ‏@pamelouketo  
Ελα ρε Ελλαδάρα δείξε στην Αργεντινή , πως όταν μας έβαζαν ΕΝΦΙΑ και μας έπαιρναν τα σπιτια, αυτοί έμεναν στα δένδρα.

MR ΑΝΑΠΟΔΟΣ @ANAPODOS2

Σε 6 δοσεις ο ΕΝΦΙΑ,ενταξει στα αρχιδια μας ολα ρε. Παμε μπουζουκιαΑυγερινόςΧατζηχρυσός ‏@avgerinosx  
Ο Σαμαράς που μόνο φέτος αύξησε τους άμεσους φόρους κατά 4δις (ΕΝΦΙΑ κτλ) θα πανηγυρίζει με το ΜΕΓΚΑ αν μειώσει 1% το ΦΠΑ που δεν εισπράττει


Κριπλ Χορς
Θα ήθελα να δω τι ακριβώς αναφέρει η γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους που αποφάνθηκε ότι σε περίπτωση που χρωστάς, μπορούν εφοριακοί να μπουκάρουν σπίτι σου χωρίς την παρουσία εισαγγελέα, ώστε να ψάξουν αν υπάρχει τίποτα να σου αρπάξουν και να φύγουν. Εικάζω ότι είναι τόσο λακωνική όσο και η φράση: «Ποιος το γαμάει μωρέ το Σύνταγμα».


ΕΝΦΙΑ δε θα πληρώσουν εμίρηδες και ολιγάρχες που αγοράζουν από το ΤΑΙΠΕΔ. Τα χαράτσια είναι για μας μόνο.Αντισυνταγματική η διάταξη που απαιτούσε την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ για κατάθεση αγωγήςΟ συγκεκριμένος φόρος:
1) οδηγεί σε δήμευση περιουσιών
2) είναι μη ανταποδοτικός
3) ξεπερνά τη φοροδοτική δυνατότητα των Ελλήνων
4) στηρίζεται σε εξωπραγματικές αντικειμενικές αξίες
5) αποτελεί διπλή φορολόγηση αφού τα ακίνητα ήδη φορολογούνται μέσα από δημοτικά τέλη, τεκμήρια, χαρτόσημα και φορολογία εισοδήματος
6) οδηγεί σε φτωχοποίηση των Ελλήνων πολιτών, προσβάλλοντας την αξιοπρέπεια των Ελλήνων πολιτών και στερώντας βασικά αγαθά αξιοπρεπούς διαβίωσης
7) ο προγενέστερος φόρος του οποίου αποτελεί συνέχεια έχει ήδη κριθεί αντισυνταγματικός από το ΣτΕ.

Λαμογιάκια τ κυβέρνησης!Εμεις εδώ είμαι κάμποσοι κ αποφασίσαμε οτι ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΝΦΙΑ!ΔΕΝ είμαστε οι ΜΟΝΟΙ!Βρειτε πως θ καλυψετε τ ΤΡΥΠΑ Daphne Chronopoulou
 Όμως προσέξτε.
Ειναι αμείλικτοι.Δε χρειάζεται να πληρώσεις- κατάσχουν τα μετρητά από την τράπεζα (με προχρονολογημένη επιστολή που καταφθάνει 2 μήνες μετά   

Ηχητικό-καλή συνέντευξη:
sto kokkino.gr/article/10777/Den-uparxei-lathos-me-ton-ENFIA-alla-skopimotita#sthash.okMLZH7k.dpuf Κατάληψη διαμαρτυρίας έξω από την εφορία Ζακύνθου. Φορείς και κάτοικοι του νησιού διαμαρτύρονται για το νέο φόρο ακινήτων. Μιλάει στο Κόκκινο ο Νίκος Ποταμίτης, μέλος της συντονιστικής ομάδας Πρωτοβουλίας Αντιμετώπισης των επιπτώσεων του ΕΝΦΙΑ.   Ο κ. Ποταμίτης χαρακτηρίζει το ΕΝΦΙΑ εκτός νομικού και συνταγματικού πλαισίου, ασκώντας σκληρή κριτική στη κυβέρνηση και χαρακτήρισε ιλαρότητα τις παλινωδίες και τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης περί λάθους. Δηλώνει εξοργισμένος και μαζί πολλούς άλλους κατοίκους της Ζακύνθου είναι αποφασισμένοι να μην πληρώσουν τον απαράδεκτο φόρο, όπως τον χαρακτηρίζει. 

Το 2012 (μετά το βομβαρδισμό των Αγανακτισμένων) αποφάσισα πως δε θέλω να χρηματοδοτήσω μια κυβέρηση που επενδύει σε δακρυγόνα αντί της Παιδείας.

Άρης Χατζηστεφάνου
Εφημερίδα των Συντακτών 31/8/2014
Ο Χριστός δε θα πλήρωνε ΕΝΦΙΑ

Αρκετά από τα πλέον λαομίσητα καθεστώτα της Ιστορίας κατέρρευσαν όταν οι πολίτες τους αποφάσισαν να μην πληρώσουν κάποια έκτακτη εισφορά. Μια ιστορία παλιά όσο ο χριστιανισμός.
Από σήμερα οι φόροι καταργούνται. Η άρνηση πληρωμής είναι το ύψιστο καθήκον κάθε πολίτη
Κάρολος Μαρξ (για τη γερμανική επανάσταση του 1848)
«Τούτον εύρομεν διαστρέφοντα το έθνος και κωλύοντα Καίσαρι φόρους διδόναι». Το κατηγορητήριο ήταν σαφές. Ο Ιησούς Χριστός ήταν, σύμφωνα με το κατά Λουκά Ευαγγέλιο, ο πρώτος άνθρωπος που κάλεσε τους συμπολίτες του να μην πληρώσουν έναν φόρο ως κίνηση ανυπακοής στο καθεστώς.
Οι κάτοικοι της Ιουδαίας βέβαια αρνούνταν να πληρώσουν ούτως ή άλλως τους φόρους τους γνωρίζοντας ότι δεν προορίζονταν για τις τοπικές ανάγκες αλλά για τα θησαυροφυλάκια μιας οικονομικής υπερδύναμης, της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Οι τελώνες μάλιστα, δηλαδή οι φοροεισπράκτορες της εποχής, ήταν τόσο μισητοί στον λαό ώστε ο ίδιος ο Ιησούς τούς συνέκρινε με τις πόρνες.
Η πρώτη ανατροπή καθεστώτος πάντως ύστερα από τη μαζική άρνηση πληρωμής φόρων θα έρθει, σύμφωνα με ορισμένους ιστορικούς, το 1197 μ.Χ. στην Κωνσταντινούπολη, όταν η αυτοκρατορία βρισκόταν στα χέρια του πραξικοπηματία Αλέξιου Αγγελου. Προκειμένου να ικανοποιήσει τους ανθρώπους που τον έφεραν στην εξουσία -δηλαδή την οικονομική και πολιτική ελίτ της εποχής- είχε αδειάσει τα δημόσια ταμεία δημιουργώντας ένα κολοσσιαίο, απεχθές, δημόσιο χρέος.
Ο Αλέξιος επιχείρησε να επαναδιαπραγματευθεί το χρέος ελπίζοντας σε ένα γενναίο κούρεμα, παράλληλα όμως αύξανε συνεχώς τη φορολογία έως τη στιγμή που ο πληθυσμός εξεγέρθηκε αναγκάζοντάς τον να εγκαταλείψει την πόλη… νύχτα.
Η ανθρωπότητα θα πρέπει να περιμένει μέχρι το 1381 για να ζήσει μια εξίσου σημαντική φορολογική εξέγερση όταν ο βασιλιάς Ριχάρδος Β’ της Αγγλίας θα επιχειρήσει να επιβάλει την τρίτη δόση ενός δυσβάσταχτου και κυρίως άδικου φόρου.
Η εξέγερση εξαπλώνεται σαν άγρια πυρκαγιά και σε σύντομο διάστημα οι χωρικοί, υπό την ηγεσία του Βατ Τάιλερ, φτάνουν στο Λονδίνο όπου εκτελούν αξιωματούχους που σχετίζονταν με την επιβολή των φόρων – μεταξύ αυτών τον αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπερι και τον υπουργό Οικονομικών.
Αν και η λεγόμενη «εξέγερση των χωρικών» θα αποτύχει, θα πυροδοτήσει παρόμοιες κινήσεις και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Στη γαλλική Ρουέν οι κάτοικοι σταματούν να πληρώνουν τους φόρους τους το 1381, ενώ την ίδια χρονιά στο Παρίσι αρκετοί φοροεισπράκτορες καταλήγουν να επιπλέουν στον… Σηκουάνα.
Οι φορο-εξεγέρσεις του Μεσαίωνα θα λάβουν εντελώς νέα ποιοτικά χαρακτηριστικά στον 16 αιώνα, όταν οι κάτοικοι της Σαλαμάνκα στην Ισπανία πραγματοποιούν τη λεγόμενη εξέγερση των κομουνέρος. Αρνούνται να πληρώσουν φόρους στον βασιλιά Κάρολο Α’ υποστηρίζοντας ότι τα χρήματά τους φεύγουν από τη χώρα και καταλήγουν στον… φορολογικό παράδεισο της Ολλανδίας.
Πρόκειται ενδεχομένως για την πρώτη μοντέρνα επανάσταση της Ιστορίας, καθώς οι εξεγερμένοι δεν ήθελαν απλώς να μην πληρώσουν τους φόρους αλλά ζητούσαν ελευθερία, δημοκρατία και αλλαγή ολόκληρου του οικονομικού συστήματος.
Σχεδόν τρεις αιώνες αργότερα η άρνηση πληρωμής φόρων ως κίνηση πολιτικής ανυπακοής θα μας δώσει και το πρώτο κίνημα «δεν πληρώνω» κατά των διοδίων. Στην Ουαλία του 19ου αιώνα οι λεγόμενοι Ρεμπέκα (ακτιβιστές της εποχής που κυκλοφορούσαν ντυμένοι γυναίκες για να μη γίνονται αντιληπτοί από τις αρχές) συνήθιζαν να επιτίθενται και να καταλαμβάνουν σταθμούς διοδίων. Το οδικό δίκτυο της Ουαλίας ελεγχόταν τότε από καταπιστεύματα, τα οποία επέβαλλαν υψηλό αντίτιμο με το πρόσχημα ότι πραγματοποιούσαν έργα οδοποιίας. Συνήθως ήταν ακόμη μια μορφή έμμεσης φορολογίας που οδηγούσε τους χωρικούς στα όρια της εξαθλίωσης.
Οι εξεγερμένοι Ρεμπέκα, λοιπόν, άρχισαν να καταλαμβάνουν σταθμούς διοδίων και να προσφέρουν δωρεάν διέλευση στους διερχομένους.
Στην πραγματικότητα με τη στάση τους αμφισβητούσαν το σύνολο του άδικου φορολογικού συστήματος με το οποίο πραγματοποιούνταν μια συνεχής αναδιανομή πλούτου από τα κατώτερα προς τα ανώτερα οικονομικά στρώματα.
Ο 20ός αιώνας θα γνωρίσει αρκετές ακόμη μαζικές αρνήσεις πληρωμής φόρων, με χαρακτηριστικότερο ίσως παράδειγμα την έκκληση του Μαχάτμα Γκάντι προς τους υποστηρικτές του να αγνοήσουν τους φοροεισπράκτορες της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.
Πάντως η γνωστότερη απόφαση πολιτών να μην πληρώσουν φόρους τις τελευταίες δεκαετίες μάς έρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο. Το 1990 η Μάργκαρετ Θάτσερ είχε τη φαεινή ιδέα να εισαγάγει έναν αντίστροφα προοδευτικό φόρο, ο συντελεστής του οποίου αυξανόταν για τους φτωχούς και μειωνόταν για τους πλουσίους. Το 30% των Βρετανών αρνήθηκε να πληρώσει αυτό το νεοφιλελεύθερο τερατούργημα και όταν η αστυνομία αποφάσισε να παρέμβει 250.000 άτομα κατέβηκαν στην πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου και συγκρούστηκαν μαζί της.
Λίγους μήνες αργότερα η «βασιλεία» της «σιδηράς κυρίας» τερματιζόταν απότομα και η Θάτσερ αποχωρούσε ταπεινωμένη από τον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ με δάκρυα στα μάτια.
 ________________________________________________________________________

Για τους αισιόδοξους ή  μη παραιτημένους, 

για όσους ακόμα ελπίζουν ή αν νομιζουν πως αν δεν ελπίσουν θα βγουν στην παρανομία, δημοσιεύω:
Προσθέτω βράδυ 11 Σεπτεμβρίου.
Υπερψηφίστηκε με αντικαταστάσεις παραιτηθέντων


Με ονομαστική ψηφοφορία εγκρίθηκε από το Γ’ Θερινό Τμήμα της Βουλής η τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ.
Η τροπολογία ψηφίσθηκε από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, ενώ καταψηφίσθηκε από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην του ΚΚΕ και των βουλευτών Βασίλη Οικονόμου και Γρηγόρη Ψαριανού που δήλωσαν «παρών».
Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 95 βουλευτές, εκ των οποίων υπέρ ψήφισαν 51, κατά 38 και 6 δήλωσαν «παρών».
Η Ν.Δ. αντικατέστησε τους: Λευτέρη Αυγενάκη (που έχει υποβάλει από την περασμένη εβδομάδα το σχετικό αίτημα με επιστολή), Γιώργο Κωνσταντόπουλο (απουσιάζει στις ΗΠΑ), Μάξιμο Σενετάκη (ασθενής), Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου (προσωπικό κώλυμα) και Ντόρα Μπακογιάννη (απουσιάζει στη Λωζάννη).
Το ΠΑΣΟΚ αντικατέστησε τον Νίκο Σηφουνάκη με τον Παναγιώτη Ρήγα και τον Απόστολο Κακλαμάνη (που δεν είχε ψηφίσει ούτε το νόμο του ΕΝΦΙΑ, καθώς απουσίαζε) και τον Δημήτρη Σαλτούρο.
4 σχόλια:

 1. Αν έχεις ένα κοτέτσι 10 τετραγωνικα στην Καρδιτομαγούλα πληρώνεις φόρο, αν έχεις κτίσματα σε μιά ολόκληρη χερσόνησο και είσαι ρασοφόρος όχι! Αυτή η απαλλαγή (συν)αποφασίζεται και με το "πάω πασο" της αριστεράς στη βουλή http://www.aplotaria.gr/syriza-iero-rousfeti/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μα κι εσείς δεν ακούτε τι λέει η Κα Βούλτεψη; Κάνατε κακή επένδυση στα ακίνητα. Μα όλα η Κα Βούλτεψη θα μας τα λέει μπας και γενούμε πότες ανθρώποι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν ακούμε, δεν ακούμε. Γι αυτό κι έχι ύφος αγανακτισμένης δασκάλας. Αλλά εμείς πού...

   Καλή μας μέρα Tremens!

   Διαγραφή