Porta photo©by Pierre Couteau for DC

Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2014

Κείμενα Ν. Ρωμανού και Γ.Μιχαηλίδη ― 400 δημοσιογράφοι και άλλα (με συνδέσμους και σχόλια)
      Κάποιοι δεν έχετε καταλάβει πόσο μεγάλο, πόσο ουσιώδες για τη Δημοκρατία είναι αυτό που συμβαίνει με το Νίκο Ρωμανό. Κάποιοι πίσω από τους πάνοπλους που σας φυλάνε κλείνετε μάτια και αυτιά στους γεμάτους δρόμους και τις φωνές μας. Ούτε το συμφέρον σας δε βλέπετε πια, τυφλωμένοι από την αλαζονεία και τη διαφθορά σας.    Από τo info-war.gr  που έλαβε και δημοσιεύει κείμενο του Ν. Ρωμανού για την απόρριψη εκ νέου του αιτήματός εκπαιδευτικής άδειας:
Προσπαθώ να αποτυπώσω σε ένα κομμάτι χαρτί τα τελευταία υπολείμματα συγκροτημένης σκέψης με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις και την εκ νέου απόρριψη του αιτήματος της εκπαιδευτικής άδειας. 
Από τις πρώτες μέρες της απεργίας είχα πει στην παρέμβασή μου στη συνέλευση αλληλεγγύης που είχε γίνει στο Πολυτεχνείο ότι η απορριπτική απάντηση του Νικόπουλου ο οποίος τόσο καιρό δήλωνε αναρμόδιος είναι η αρχή μιας κρατικής στρατηγικής με στόχο την εξόντωσή μου. Αυτή η πολιτική εκτίμηση επιβεβαιώθηκε απολύτως. Αρχικά με την εντολή της εισαγγελέως των φυλακών Κορυδαλλού Ευαγγελίας Μαρσιώνη για αναγκαστική μου σίτιση, πράξη που συνιστά πραγματικό βιασμό και έχει οδηγήσει στο θάνατο μεταξύ άλλων τόσο του Xολγκερ Μαϊνς στην Γερμανία όσο και μελών της GRAPO στην Ισπανία. Προς τιμήν τους οι ιατροί του νοσοκομείου πέταξαν στα σκουπίδια την εισαγγελική εντολή και αρνήθηκαν να διαπράξουν ένα τέτοιο κρατικό έγκλημα.
Εν συνεχεία η προσφυγή μου σε δικαστικό συμβούλιο εκτός φυλακής, (μια νομική κίνηση που επιλέγουν πολλοί κρατούμενοι, όταν το συμβούλιο της φυλακής απορρίπτει τις αιτήσεις τους) απορρίφθηκε με τη δικαιολογία ότι τους δεσμεύει η απόφαση του Νικόπουλου, ίδια ακριβώς απόφαση πάνω στην οποία είχε γίνει προσφυγή.
Για όσους έχουν την στοιχειώδη αντίληψη από πολιτική η παρέμβαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, μια μέρα πριν συνεδριάσει το συμβούλιο ήταν μια ξεκάθαρη εντολή για την απόρριψη του αιτήματος και θα εξηγήσω αμέσως το γιατί.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει τεχνηέντως ότι ο Αθανασίου δεν είναι αρμόδιος για να προσθέσει παρακάτω: «Οι εκπαιδευτικές άδειες χορηγούνται αποκλειστικά από το αρμόδιο συμβούλιο (της φυλακής), στο οποίο προΐσταται ο εισαγγελικός λειτουργός, ενώ για τους υπόδικους απαιτείται και η σύμφωνη γνώμη του δικαστικού οργάνου που διέταξε την προσωρινή κράτηση».
Με λίγα λόγια η εγκυρότητα της προσφυγής ακυρώνεται δια στόματος υπουργού απλά και ξεκάθαρα. Όλο αυτό ντυμένο με την ανυπόστατη πρόταση για μαθήματα μέσω τηλεδιάσκεψης αντί αδειών, η οποία δεν ευσταθεί λόγω των εργαστηρίων που έχουν αναγκαστική παρουσία, ενώ ανοίγει και τον δρόμο στα συμβούλια των φυλακών να τις καταργήσουν εντελώς, αφού είναι γνωστή η ευθυνοφοβία τους και η λύση της τηλεδιάσκεψης θα ισχύσει για όλους τους κρατούμενους.
Με την ίδια ακριβώς λογική σε λίγο καιρό τα επισκεπτήρια με τις οικογένειές μας θα γίνονται μέσα από οθόνες για λόγους ασφαλείας όπως και τα δικαστήριά μας. Η τεχνολογία στην υπηρεσία «του σωφρονισμού» και της δικαιοσύνης. Ανθρώπινη πρόοδος ή εκφασισμός… η ιστορία θα κρίνει.
Σε αυτό το σημείο έχει αξία να αναφέρω και τον ρόλο του ειδικού εφέτη ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησα την απεργία πείνας έχει πάρει σαφείς πολιτικές εντολές από τους πολιτικούς του προϊσταμένους στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, γι’ αυτό άλλωστε και όλοι ρίχνουν την ευθύνη σε αυτόν. Αντάλλαγμα για αυτό του το λειτούργημα θα είναι η προαγωγή του στον Άρειο Πάγο, όπως άλλωστε συνέβη και με τον προκάτοχό του Δημήτρη Μόκα, που είχε πρωτοστατήσει σε δεκάδες αντιαναρχικές, κατασταλτικές εκστρατείες. Τώρα απολαμβάνει τον παχυλό μισθό της δικαστικής ελίτ του Αρείου Πάγου. Τυχαίο; Δεν νομίζω.
Εγώ από την πλευρά μου συνεχίζω, προσπερνάω την οποιαδήποτε πιθανότητα να κάνω πίσω και απαντάω με ΑΓΩΝΑ ΩΣ ΤΗ ΝΙΚΗ Ή ΑΓΩΝΑ ΩΣ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ.
Σε κάθε περίπτωση αν το κράτος με δολοφονήσει με την στάση του, ο κύριος Αθανασίου και η παρέα του θα μείνουν στην ιστορία ως μια συμμορία δολοφόνων, ηθικοί αυτουργοί σε βασανισμό και δολοφονία πολιτικού κρατουμένου. Ας ελπίσουμε μόνο να βρεθούν εκείνα τα ελεύθερα πνεύματα που θα δικάσουν το δίκαιο της δικαιοσύνης τους με τον τρόπο τους.
Κλείνοντας θέλω να στείλω την συνενοχή μου και την φιλία μου σε όσους στέκονται δίπλα μου με όλα τα μέσα.Τέλος δύο λόγια για τα αδέρφια μου, τον Γιάννη που βρίσκεται και αυτός στο νοσοκομείο, τον Αντρέα, τον Δημήτρη και αρκετούς ακόμα.
Ο αγώνας κυοφορεί και απώλειες αφού στα μονοπάτια προς μια αξιοπρεπή ζωή πρέπει να πάρουμε από το χέρι τον θάνατο, ρισκάροντας να τα χάσουμε όλα για να κερδίσουμε τα πάντα. Ο αγώνας συνεχίζεται με Γροθιά στο μαχαίρι, ξανά και ξανά.
ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ !
ΓΙΑ ΟΣΟ ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ !
6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ
Η ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΘΑ ΤΡΙΓΥΡΝΑΕΙ ΣΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΓΙΑΤΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΖΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΣΕ ΚΑΨΕΙ
ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΔΥΝΑΜΗ.
ΥΣ: Προφανώς και δεν μπορώ να ελέγξω τους κοινωνικούς αυτοματισμούς που προκαλούνται. Πάντως όσοι Συριζέοι και λοιποί έμποροι ελπίδων έχουν εμφανισθεί έχουν φάει πόρτα ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟ, ενώ ξανατονίζω ότι έχω υπογράψει επισήμως την άρνηση μου για οποιαδήποτε χορήγηση ορού.
Νίκος Ρωμανός
________
 Κι από το Σύλλογο Διοικητικού προσωπικού ΤΕΙ ΑθήναςΕπίσης συστήνω
 το νηφάλιο άρθρο

 ‏@Thermaikos 2 hours ago
κράτος πλιατσικολόγων-αριβιστών, συμμορία γόνων φασιστών-δωσίλογων που φτιάχνουν νόμους για το συμφέρον τους, κατά του λαού


Γιώργος Ντόπουλος ‏@yX__  4 hours ago
Μιλήστε με άτομα που δεν ενημερώνονται από social media για θέματα όπως ή . Σίγουρη κατάθλιψη.

asd @dikeram Η απόρριψη της αίτησης του Ρωμανού, ανέβηκε στα καθεστωτικά sites σε μηδέν χρόνο. Η είδηση της απεργίας πείνας άργησε 23 ημέρες


.


Ξεκαθαρίζουμε...δεν θα μείνουμε απαθείς στην ψυχρή δολοφονία του εμείς οι κινηματικοί φωτορεπόρτερ.

Sofia Lampiki
Τώρα συνειδητοποίησα πως ζούμε στο κράτος που χέστηκε να ταίσει τους πεινασμένους αλλά θέλει να σιτίσει με τη βία απεργούς πείνας.


To Skouliki Tom

......Η χθεσινή πορεία ήταν η καλύτερη απάντηση που θα μπορούσαμε να δώσουμε στην αποπροσανατολιστική προπαγάνδα που κάνουν. Οι γιατροί των νοσοκομείων, οι εκπαιδευτικοί των ΤΕΙ, όλο το υγιές κομμάτι της κοινωνίας είναι με το μέρος μας. Ο Νίκος Ρωμανός δεν περιμένει τίποτα από κανέναν άλλον. Δεν περιμένει τις ευλογίες κανενός. Δεν περιμένει τίποτα από κανέναν.

Το είχε γράψει καλύτερα κι ο ίδιος στο κείμενο του λίγο πριν ξεκινήσει την απεργία πείνας: "Προς όλους τους «αγωνιστές» των σαλονιών, τους επαγγελματίες ανθρωπιστές, τις «ευαίσθητες» προσωπικότητες της διανόησης και του πνεύματος: προκαταβολικά στα τσακίδια."

Α, και προς κάτι "αναρχικούς" που λένε ότι αν πεθάνει ο Ρωμανός θα τα κάνουν όλα πουτάνα: Χαλαρώστε, πατσαβουρίτσες, μην πάθετε κανά εγκεφαλικό. Είδαμε πόσο πουτάνα τα κάνατε όλα αυτά τα χρόνια. Αφήστε να ζήσει το παλικάρι που τον θάψατε ήδη και μετά κάντε ό,τι θέλετε. Δε χρειάζεται να γίνεστε επαναστάτες με ξένα αρχίδια.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Μετά από 24 μέρες απεργίας πείνας κι ακόμα ψαχνόμαστε αν ο Νίκος Ρωμανός δικαιούται ή όχι τις εκπαιδευτικές άδειες. Ορίστε λοιπόν τί λέει ο Νόμος σε απλά νομικά: 

1. Ο Ρωμανός είναι σπουδαστής του ΤΕΙ Αθηνας, δηλαδή ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και για αυτό δικαιούται να λάβει εκπαιδευτική άδεια.
2. Η ωφέλεια την οποία αντλεί από τις σπουδές του είναι προφανής και αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο εξέτασης από το όργανο που κρίνει το αίτημά του για χορήγηση άδειας. Συνεπώς δικαιούται να λάβει εκπαιδευτική άδεια.
3. Ο Ρωμανός δεν κρατείται, ούτε μπορεί να κρατηθεί σε κατάστημα τύπου Γ αφού κηρύχθηκε αθώος για την παράβαση του άρθρου 187 ΠΚ , και συνεπώς δεν εμπίπτει στην εξαίρεση του αρθρ. 54 παρ. 3 και συνεπώς δικαιούται να λάβει εκπαιδευτική άδεια.
4. Ο Ρωμανός δεν έχει κάνει κακή χρήση άδειας, αφού δεν έχει λάβει ποτέ έως σήμερα και συνεπώς δικαιούται να λάβει εκπαιδευτική άδεια.
5. Ο Νόμος δεν παρέχει κανενός είδους ευχέρεια στο Συμβούλιο της φυλακής ή στον εισαγγελέα να κρίνει διαφορετικά, πολλώ δε μάλλον αυθαίρετα, παρότι συντρέχουν οι παραπάνω προϋποθέσεις. Συνεπώς ο Ρωμανός δικαιούται να λάβει εκπαιδευτική άδεια.
6. Τα πολιτειακά όργανα που καλούνται να κρίνουν αίτηση ενός πολίτη, ο οποίος ζητά να ασκήσει δικαίωμα που του παρέχεται από το Νόμο και πληροί όλες τις ΝΟΜΙΜΕΣ προυποθέσεις για την ενάσκηση του ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ. Σε αυτή την κρίση δεν μπορούν να λάβουν υπόψη τους κανένα άλλο στοιχείο εξατομίκευσης παρά μόνο τον ίδιο τον Νόμο.
7. Συνεπώς στην περίπτωση Ρωμανού τα αρμόδια πολιτειακά όργανα παραβαίνουν την κύρια υποχρέωσή τους, δηλαδή την υποχρέωση εφαρμογής του Νόμου. ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΙΜΗ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ - ΧΩΡΙΣ ΝΟΜΙΜΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ. (όλο το κείμενο στο: thethreemooges)

_______________________________________________________________

Νίκος Ρωμανός – 400 δημοσιογράφοι υπογράφουν υπέρ του αιτήματος του


Μέσα από μια πρωτοβουλία που δεν είχε επίσημα χαρακτηριστικά αλλά ξεκίνησε, ανθρώπινα και ανεξάρτητα, μετά από ενέργειες δημοσιογράφων που δεν επιθυμούν και δεν είναι «παπαγαλάκια» του συστήματος, συγκεντρώθηκαν μέσα σε λίγες ώρες περίπου 400 υπογραφές (και θα ήταν πολλές περισσότερες αν τα σωματεία του Τύπου είχαν μεριμνήσει) οι οποίεςστηρίζουν το αίτημα που έχει υποβάλει ο Νίκος Ρωμανός για να μπορέσει να πραγματοποιήσει τις σπουδές του.
Η πρωτοβουλία αυτή από τη μια πλευρά αποδεικνύει ότι… όλοι οι δημοσιογράφοι δεν είναι οι ίδιοι. Από την άλλη πλευρά, το κυριότερο είναι ότι με τις υπογραφές τους έρχονται να ενισχύσουν, μαζί με χιλιάδες ακόμη πολίτες από διαφορετικές κοινωνικές, πολιτικές και επαγγελματικές αφετηρίες, το δίκαιο αίτημα του νεαρού απεργού πείνας, ο οποίος αντιμετωπίζει κίνδυνο ζωής, και της οικογένειας του. Η συγκέντρωση υπογραφών συνεχίζεται από το greektv.com μέχρι το βράδυ της Πέμπτης 4 Δεκεμβρίου.

Ποιοι δημοσιογράφοι στηρίζουν το αίτημα του Νίκου Ρωμανού (πηγή: greektv.com)
Δημοσιογράφοι υπέρ του αιτήματος του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού
Όταν μπροστά σου εξελίσσεται ένας πόλεμος πρέπει να πάρεις θέση.
Όποιος παραμένει ουδέτερος παρατηρητής, είναι σαν να παίρνει τη θέση του ισχυρού που σ’ αυτή την περίπτωση είναι η αυθαιρεσία κι ο αυταρχισμός.
Κι όταν η αυθαιρεσία κι ο αυταρχισμός έρχονται αντιμέτωποι με την ίδια τη ζωή, η ουδετερότητα οπλίζει την αυθαιρεσία.
Οι δημοσιογράφοι που υπογράφουμε αυτό το κείμενο ζητάμε να γίνει δεκτό το αίτημα του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού, να σπουδάσει και κυρίως να ζήσει.
Υπογραφές
 1. Διαλεκτή Αγγελή
 2. Γιώργος Αγγελής
 3. Δημήτρης Αγγελίδης
 4. Βασίλης Αγγελόπουλος
 5. Προκόπης Αγγελόπουλος
 6. Νίκο Άγκο
 7. Γιάννης Αγουρίδης
 8. Γιάννα Αθανασίου
 9. Δήμητρα Αθανασοπούλου
 10. Μαρινίκη Αλεβιζοπούλος
 11. Γιώργος Ι. Αλλαμανής
 12. Γεωργία Ανάγνου
 13. Γιώργος Ανανδρανιστάκης
 14. Τάσος Αναστασιάδης
 15. Ελενη Ανδριανου 
 16. Αλέκος Ανδρικάκης
 17. Μάκης Ανδρονόπουλος
 18. Γιάννης Ανδρουλιδάκης
 19. Γιάννης Αντωνόπουλος
 20. Μυρτώ Αντωνοπούλου
 21. Εύη Απολλωνάτου
 22. Κώστας Αρβανίτης
 23. Θανάσης Αργυράκης
 24. Ντίνα Βαγενά
 25. Χρύσα Βαϊνανίδη
 26. Γιώργος Βαρεμένος
 27. Ευριδίκη Βαρύκα
 28. Ελένη Βασιλάκη
 29. Χριστίνα Βασιλάκη
 30. Κατερίνα Βασιλοπουλου
 31. Κορίνα Βασιλοπούλου
 32. Μαίρη Βενέζη
 33. Ιωσήφ Βικτωράτος
 34. Χρύσα Βίλκενς
 35. Ηλέκτρα Βισκαδουράκη
 36. Παναγιώτης Βωβός
 37. Στράτος Γερακόπουλος
 38. Σπύρος Γεράρδης
 39. Παναγιωτης Γεωργίου
 40. Αναστασία Γιάμαλη
 41. Αργυρώ Γιαννουδάκη
 42. Γιώργος Γιουκάκης
 43. Σπύρος Γιωτάκης
 44. Ελένη Γκρούη
 45. Ντέπυ Γολεμά
 46. Γιώργης -Βύρων Δάβος
 47. Σωτήρης Δαματόπουλος
 48. Βέρα Δαμόφλη
 49. Γιάννης Δάρρας
 50. Ντίνα Δασκαλοπούλου
 51. Λίλιαν Δαφερμάκη,
 52. Μαρίνα Δεμερτζιάν
 53. Διονύσης Δεσσύλας
 54. Μαρία Δήμα
 55. Μάριος Διονέλλης
 56. Λένα Δουκίδου
 57. Ιωάννα Δρόσου
 58. Γιώργος Δρούκας
 59. Γιάννης Ελαφρός
 60. Διονύσης Ελευθεράτος
 61. Χρήστος Εμμανουήλ
 62. Μαίρη Ευθυμιάτου
 63. Κωστας Εφήμερος
 64. Κώστας Ζαφειρόπουλος
 65. Αυγουστίνος Ζενάκος
 66. Έφη Ζέρβα
 67. Αλέξανδρος Ζέρβας
 68. Νίκος Ζέρβας
 69. Χρήστος Ζέρβας
 70. Ανέζα Ζευγώλη
 71. Στέργιος Ζιαμπάκας
 72. Αφροδίτη Ζούζια
 73. Αλέκα Ζουμή
 74. ΜάνιαΖούση
 75. Έλλη Ζώτου
 76. Ελένη Ηλιοποπούλου
 77. Λαμπρινή Θωμά
 78. Ντίνα Ιωακειμίδου
 79. Νίκος Ιωαννίδης
 80. Αννέτα Καββαδία
 81. Βικτωρία Καβουριάρη
 82. Παύλος Κάγιος
 83. Κατέ Καζάντη
 84. Ευαγγελία Κάκια
 85. Φανή Καλαθάκη
 86. Μάριος Καλογερόπουλος
 87. Κώστας Καναβούρης
 88. Δημήτρης Κανελλόπουλος
 89. Κώστας Καντούνης
 90. Βίκυ Καπετανοπούλου
 91. Ζέτα Καραγιάννη
 92. Βαγγέλης Καραγιώργος
 93. Δημήτρης Καραγιώργος
 94. Λουίζα Καραγιώργου
 95. Ντίνα Καραμάνου
 96. Τάσος Καραντής
 97. Κωνσταντίνος Καρίκης
 98. Κυριάκος Καρυώτης
 99. Χριστόφορος Κάσδαγλης
 100. Πέτρος Κατσάκος
 101. Νέλλη Κατσαμά,
 102. Τάσος Κατσαρός
 103. Μαριλένα Κατσίμη
 104. Σταυρούλα Κατσουλάκη
 105. Μαρία Κεφαλά
 106. Γιάννης Κιμπουρόπουλος
 107. Γιάννης Κλάδης
 108. Λίνα Κλαυδιανού
 109. Ρόζα Κοβάνη
 110. Φωτεινή Κοκκινάκη
 111. Δήμητρα Κόκκορη
 112. Ιωάννα Κολοβού
 113. Nινέττα Κοντράρου-Ρασσιά
 114. Νίκος Κορόβηλας
 115. ΓιώργοςΚοροπούλης
 116. Δήμητρα Κουντή
 117. Χριστιάννα Κούσιου
 118. Παύλος Κουστέρης
 119. Γιάννης Κουτζουράδης
 120. Νίκος Κουτσιάφτης
 121. Ελπίδα Κουτσογιάννη
 122. Κώστας Κουτσογιάννης
 123. Βασίλης Κουφόπουλος
 124. Αγλαΐα Κυρίτση
 125. Γιώργος Κυρίτσης
 126. Χρήστος Κυρίτσης
 127. Άννα Κωνσταντακάκη
 128. Μιχαήλ Άγγελος Κωνσταντόπουλος
 129. Νίκος Κωνσταντόπουλος
 130. Μαρία Κωνσταντοπούλου
 131. Άννα Κωνσταντουλάκη
 132. Αγγελική Κώττη
 133. Ειρήνη Λαζαρίδου
 134. Φωτεινή Λαμπρίδη
 135. Μπάμπης Λάμπρου
 136. Πάνος Λάμπρου
 137. Πέλλα Λασηθιωτακη
 138. Γιάννης Λαυράνος
 139. Χάρης Λεοντάκης
 140. Ελένη Λεοντίτση
 141. Απόλλωνας Λιακόπουλος
 142. Δώρα Λιαρμακοπούλου
 143. Γεράσιμος Λιβιτσάνος
 144. Μαρία Λίλα 
 145. Νίκος Λιονάκης
 146. Βαγγέλης Λόλης
 147. Μαρία Λούκα
 148. Χρυσόστομος Λουκάς
 149. Nτορίτα Λουκίσσα
 150. Δέσποινα Μακρινού
 151. Αντιγόνη Μαλιβίτση
 152. Σωτήρης Μάμμος
 153. Κατερίνα Μανιώτη 
 154. Ιωάννης Μανούσος
 155. Γιώργος Μαντενιώτης
 156. Κυριάκος Μαντούβαλος
 157. Γιώργος Μαραθιανός
 158. Στυλιανή Μαργαριτίδου
 159. Δημήτρης Μαρής
 160. Γιώργος Μαρινόπουλος
 161. Σταμάτης Μαυροειδής
 162. Βέτα Μεγάλου
 163. Γιώργος Μελιγγώνης
 164. Κατερίνα Μενεγάτου
 165. Γιώργος Μητρόπουλος
 166. Άννα Μήτρου
 167. Γιώτα Μ. Μιχαλοπούλου
 168. Θοδωρής Μιχόπουλος
 169. Βασίλης Μοιρώτσος
 170. Μάκης Μοσχοβούδης
 171. Ντίνα Μπαζιά
 172. Δημήτρης Μπαλογιάννης
 173. Μάνια Μπαρζέφσκι
 174. Γιάννης Μπασκάκης
 175. Φυλλιώ Μπάστα
 176. Κατερίνα Μποτζακη
 177. Στρατής Μπουρνάζος
 178. Νάσος Μπράτσος
 179. Δήμητρα Μυρίλλα
 180. Δημήτρης Νανούρης
 181. Στέλιος Νικητόπουλος
 182. Κωστής Νικολακάκος
 183. Χρίστα Νικολάου
 184. Μάχη Νικολάρα
 185. Γιάννης Νικολόπουλος
 186. Σταμάτης Νικολόπουλος
 187. Μάκης Νοδάρος
 188. Αντώνης Νταβανέλος
 189. Δημήτρης Νταβός
 190. Αγγέλα Νταρζάνου
 191. Αντώνης Ντηνιακός
 192. Μαρία Ντούνη
 193. Έμυ Ντούρου
 194. Ανθή Παζιάνου
 195. Βασίλης Πάικος
 196. Ροδούλα Παναγή
 197. Δήμος Παναγιωτίδης
 198. Αντρέας Παναγόπουλος
 199. Φώτης Παναγόπουλος
 200. Νίκος Πανταζίδης 
 201. Μηνάς Παπαγεωργίου,
 202. Νίκος Παπαδημητρίου
 203. Αφροδίτη Παπαδημητροπούλου
 204. Λάμπρος Παπαδογιάννης
 205. Γιώργος Παπαζαχαρίου
 206. Αλίκη Παπαναστασίου
 207. Θεοδόσης Παπανδρέου
 208. Κώστας Παπαντωνίου 
 209. Λάμπρος θ. Παπαξενάκης
 210. Μαρία Παπαρρηγοπούλου
 211. Χριστίνα Παπασταθοπούλου
 212. Γεώργιος Παπασταμούλος
 213. Ματίνα Παπαχριστούδη
 214. Κατερίνα Παρδάλη
 215. Νικόλας Περδικάρης
 216. Φαμπιέν Περιέ
 217. Ανδρέας Πετρόπουλος
 218. Σάκης Πιερόπουλος
 219. Ελένη Πλαβούκου
 220. Φανή Πλατσατούρα
 221. Γρηγόρης Πόζιος
 222. Μανόλης Πολέντας
 223. Χρήστος Πραμαντιώτης
 224. Άγγελος Προβολισιάνος
 225. Ειρήνη Προμπονά
 226. Σπύρος Ραπανάκης
 227. Κωνσταντίνα Ράπτη
 228. Στέλιος Ράπτης
 229. Ελεάννα Ροζάκη
 230. Τζώρτζης Ρούσσος
 231. Ζαχαρίας Ρουστάνης
 232. Γιώργος Σαββίδης
 233. Χάρης Σαββίδης
 234. Κώστας Σαββόπουλος
 235. Λεωνίδας Σακλαμπάνης
 236. Αθηνά Σαλούστρου
 237. Παναγιώτης Σαράκης
 238. Νίκος Σαρίδης
 239. Σωτηρης Σβανάς
 240. Νίκος Σβέρκος
 241. Νίκος Σερβετάς
 242. Μιχάλης Σιάχος
 243. Χρήστος Σίμος
 244. Κατερίνα Σινάνη
 245. Σοφία Σκουλικάρη
 246. Ουρανία Σούλτη
 247. Ελενη Σπανοπουλου
 248. Αντιγόνη Σπανοπούλου
 249. Αγγελική Σπανού 
 250. Νίκος Σπυράκος
 251. Τασία Σταματοπούλου
 252. Λούλη Σταυρογιάννη 
 253. Όλγα Στέφου
 254. Μάνος Συμεωνάκης
 255. Δήμητρα Σωτηριάδου
 256. Ιωάννα Σωτήρχου
 257. Δημήτρης Τερζής
 258. Χαρά Τζαναβάρα
 259. Βασίλης Τζήμτσος
 260. Αφροδίτη Τζιαντζή
 261. Γιάννης Τζούστας
 262. Παναγιώτης Τιμογιαννάκης
 263. Ελένη Τράιου
 264. Δημήτρης Τρίμης
 265. Πέτρος Τσάγκαρης
 266. Τάσος Τσακίρογλου
 267. Δέσποινα Τσαντέ
 268. Γεωργία Τσαντήλα
 269. Γιώργος Τσαντίκος
 270. Xρήστος Τσατσαρώνης
 271. Άγγελος Τσέκερης
 272. Γιώργος Τσιάρας
 273. Νίκος Τσιμπίδας
 274. Δημήτρης Τσιπούρας
 275. Αλεξάνδρα Τσόλκα
 276. Παναγιώτης Τσούτσιας
 277. Βάιος Τσούτσικας
 278. Ελίνα Φαρσάρη
 279. Νίκος Φίλης
 280. Γιώργος Φιλιππάκης
 281. Γιάννης Φοβάκης
 282. Πάνος Φραγκουλάκης
 283. Δήμητρα Φωτιάδου
 284. Σόνια Χαϊμαντά
 285. Βασιλική Χαϊνά
 286. Σπύρος Χαλικιάς
 287. Χρίστος Χαραλαμπόπουλος
 288. Στέλλα Χαραμή
 289. Μαρία – Κάντια Χαρδαλιά
 290. Μικέλα Χαρτουλάρη
 291. Ναταλί Χατζηαντωνίου
 292. Νάσος Χατζητσάκος
 293. Θάνος Χατζόπουλος
 294. Βαγγέλης Χερουβείμ 
 295. Ελένη Χολέβα
 296. Πόπη Χριστοδουλίδου
 297. Δημοσθένης Χριστόπουλος
 298. Γκρέτα Χριστοφιλοπούλου
 299. Μαρία Ψαρά
 300. Τάκης Ψαρίδης
 301. Αντα Ψαρρά
 302. Δημήτρης Ψαρράς
 303. Μιχάλης Ψύλος
 304. Κούλα Αντωνίου
 305. Μαρία Παπαδημητρίου,
306) Ελεονώρα Βερυκοκίδη
307) Ιωάννα Λουλούδη,
308) Δημήτρης Σταμούλης,
309) Φωτεινή Ψυχίδου,
310) Γεωγία Μυλωνάκη,
311) Βαγγέλης Πάλλας,
312) Αργυρω Γιαννουδάκη,
313) Κλαίρη Γαλανοπούλου,
314) Ιωάννης Μποζίκας,
315) Μαρία (Μίρκα) Γιαννούλη
316) Κωνσταντινος Φλαμής Πάτρα,
317) Ηρακλής Γαλανάκης,
318) Τούσα Ζάππα,
319) Γιώργος Καραβάϊζ,
320) Γεωργία Μυλωνάκη,
321) Ελεονώρα Βερυκοκίδη,
322) Δημήτρης Ν. Μανιάτης,
323) Φωτεινή Ψυχίδου,
324) Γιάννης Χρυσοβέργης,
325) Τούσα Ζάππα,
326) Γιώργος Φουρναράκης,
327) Χρήστος Δεμέτης,
328) Παναγιώτης Γεωργίου,
329) Δημήτρης Μανιάτης,
330) Λίνα Κλαυδιανού,
331) Κάτια Νταβράνη,
332) Σερίφ Μεχμέτ,
333) Κωνσταντίνος Φλάμης,
334) Θάλεια Καμπουρίδου, 
335) Λασκαρίνα Γερασίμου
336) Χριστίνα Μαυροπούλου
337) Κάλλη Λάμπρου 
338) Ιουλία Ράπτη 
339) Μανώλης Κυπραίος
340) Δημήτρης Καϊμάς
341) Ανδρέας Ροδίτης
342) Ελένη Αργυρίου
343) Σοφία Ιερεμία
344) Μαρίνα Πετρούτσου
Σημ.: Οι υπογραφές αυτές είχαν συγκεντρωθεί μέχρι το πρωί της Τετάρτης 3 Δεκεμβρίου και μέχρι το απόγευμα είχαν ξεπεράσει τις 400, καθώς και άλλοι δημοσιογράφοι σπεύδουν να υπογράψουν υπέρ του αιτήματος του Νίκου Ρωμανού»

Και μην ξεχνάμε:

ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ 


Γράφω αυτές τις γραμμές, για να εκφράσω τη συγκίνηση που μου προκάλεσε η ευρεία και πολύμορφη δραστηριότητα αλληλεγγύης των συντρόφων εκτός των τειχών.                    Όχι μόνο γιατί ξεπέρασε ως τώρα κάθε προσδοκία μου σε έκταση, ευρηματικότητα, οργάνωση-συντονισμό, επιμονή και επιθετικότητα, με καταλήψεις κομβικών κρατικών και καπιταλιστικών κτιρίων, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, με οργανωμένες συγκεντρώσεις και πορείες σε όλες σχεδόν τις μεγάλες πόλεις της επικράτειας, με τις επιθέσεις στις δυνάμεις καταστολής και τις αντάρτικες επιθέσεις όλων των ειδών. Γιατί είναι αυτό που σπάει τη μοναξιά του κελιού μου και με κάνει να χαμογελάω, γιατί το βράδυ της Τρίτης δεν ήμουν φυλακισμένος, ήμουν ανάμεσά σας και ένιωθα τη ζέστη των φλεγόμενων οδοφραγμάτων.         
                                                                              Γιατί ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, η ίδια η ύπαρξη αυτού του μετώπου αγώνα είναι μια νίκη από μόνη της, τόσο για την άμεση προοπτική που έχει όσο και για την παρακαταθήκη που αφήνει.                                                                                                           Γνωρίζω πολύ καλά, οτι οι χιλιάδες σύντροφοι που εμπλέκονται σε αυτή τη μάχη που ξεκίνησε ο Νίκος με πολλούς προβληματισμούς αλλά μπόλικη αποφασιστικότητα, έχουν τεράστιες διαφορές στις αντιλήψεις και πρακτικές αγώνα τόσο μεταξύ τους, όσο και με εμάς τους ίδιους. Όμως μέσα από την ποικιλλότητα, ανθεί η εξέλιξη. Αυτό ακριβώς είναι το νόημα της αναρχικής αλληλεγγύης, συνδέει χωρίς να ταυτίζει, ενώνει χωρίς να ομογενοποιεί. Και όταν είναι προσανατολισμένη στη δράση πετυχαίνει. 

Όταν τα μέσα μαζικής εξαπάτησης αναφωνούν οτι τίθεται πλέον θέμα εθνικής ασφάλειας όσο παρατείνεται η απεργία πείνας, συνειδητοποιώ οτι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, και τα κενά που αφήνουν οι διαλυμένες σκέψεις απελπισίας που προκαλεί η παρατεταμένη αδράνεια στην ασφυκτική συνθήκη του εγκλεισμού, χρωματίζονται με νόημα ξανά, η εξέγερση είναι πάντα επίκαιρη. 

Τα όνειρά μας θα γίνουν εφιάλτες τους. 

Η μαχητική αναρχία ξύπνησε και βρηχάται. 

Τίποτα δεν τελείωσε όλα τώρα αρχίζουν. 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ            Προς το Νίκο: 

Αδερφέ κράτα γερά, τους ανακάτεψες τη γιορτή αρκετά καλά ως τώρα. Εσύ δεν κάμπτεσαι, άρα θα λυγίσουν αυτοί. Μένω δίπλα σου ως την τελική νίκη.Προς τον Αθανασίου:

Είμαι πολύ πεινασμένος. Αν δολοφονήσεις το Νίκο, το μόνο πράγμα που θα μπορέσει να με χορτάσει ξανά, είναι το λαρύγγι σου.

                         

Γιάννης Μιχαηλίδης 
4.12.14


ΠΡΟΣΘΕΤΩ 6 Δεκ. '14

του Kimon Papatom
1. Η κυβέρνηση δε μπορεί να δώσει στον Ρωμανό εκπαιδευτικές άδειες καθώς είναι ληστής τραπεζών και πρέπει να δείξει πυγμή ενάντια στο έγκλημα.
Ο Αντώνης Καντάς είναι ένας καταχραστής δημοσίου χρήματος. Κυκλοφορεί ελεύθερος με 14 εκ. ευρώ μίζες από εξοπλιστικά στη τσέπη.
Οι Αντώνης Φλώρος και Βασίλης Μυλιώνης είναι οι ιδιοκτήτες των εταιριών Energa και Hellas Power, που έκλεψαν από το δημόσιο 270 εκ ευρώ. Παρτάρουν ως επιτυχημένοι μπιζνεσμαν στη Μύκονο.
2. Η κυβέρνηση δε μπορεί να δώσει στον Ρωμανό εκπαιδευτικές άδειες καθώς υπάρχει περίπτωση διαφυγής του.
Ο Χριστοφοράκος, ο άνθρωπος της siemens που λάδωνε συστηματικά όλο το πολιτικό κυβερνητικό προσωπικό των τελευταίων δεκαετιών, την έκανε με οργανωμένο τρόπο στη Γερμανία, ενώ τα κόμματα της κυβέρνησης σφύριζαν αδιάφορα.
3. Και φτάνουμε στον πυρήνα του επιχειρήματος: ο Νίκος Ρωμανός είναι ένας αμετανόητος αναρχικός και "τρομοκράτης", πρέπει να τιμωρηθεί παραδειγματικά ως "εχθρός του λαού".
Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος είναι ένας αμετανόητος νεοφιλελεύθερος ΟΝΝΕδίτης. Έστησε ΜΚΟ - "μαϊμού" για την "ειρήνευση στην Ανατολική Ευρώπη" και τσέπωσε από το ελληνικό δημόσιο 2,5 εκ ευρώ . Σήμερα είναι γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ.
Στο σημείο αυτό είναι που πρέπει ο καθένας μας να πάρει θέση.
Για το αν εχθρός του λαού είναι ο Ρωμανός ή η κυβέρνηση που τον δολοφονεί.
Για το αν εχθροί του λαού είναι αυτοί που τολμάνε και αντιστέκονται στην αδικία ή αυτοί που πλουτίζουν σε βάρος του.
Για το αν τελικά θα επαληθεύσουμε τη ρήση "όταν η αδικία γίνεται νόμος, τότε η αντίσταση γίνεται καθήκον" ή τα λόγια του Καμύ: "μια από τις χειρότερες αιτίες εχθρότητας είναι η λύσσα και η ποταπή επιθυμία να δεις να υποκύπτει, αυτός που τολμάει να αντιστέκεται σ’ αυτό που σε συνθλίβει"
του Kimon Papatom
2 σχόλια:

Προσωρινά και για λίγες ημέρες λόγω επιπλοκής της σύνδεσής μου δεν καταφέρνω να απαντώ στα σχόλια.
Σας διαβάζω όμως και
ζητώ συγγνώμη- κάνω ό,τι μπορώ για να διορθώσω το πρόβλημα.