Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

60-70 Πυρκαϊές #GreeceOnFire + πώς θα βοηθήσουμε τραυματισμένα ζώα + ολίγο από #ant1_xeftiles




40 πυρκαϊές ταυτόχρονα σε όλη τη χώρα δεν είναι σύμπτωση ούτε μπορεί να έχουν προκληθεί από ιδιώτες οικοπεδοφάγους. Εντός ωρών έγιναν 60 που ως τη νύχτα υπολογίζεται να φτάσουν τις 70. Μάρτυρες μιλούν για εκρήξεις πριν τις φωτιές.

Όμως, από τις τρολιές με tag #ant1_xeftiles όπως η τάχα εικόνα του ΑΝΤ1 που λέει πως «Φωτιές προκλήθηκαν από τις μολότωφ εξουσιαστών του Συντάγματος» ούτε εγώ, ούτε πολλοί βλέπω να έχουμε όρεξη για αστειάκια, έστω και πικρά.
Γι αυτό, μαζί με λίγες εικόνες (έτσι για την Ιστορία), προσθέτω πληροφορίες για το πού θα απευθυνθούμε σε περίπτωση που βρούμε πληγωμένο ζώο (οι χελώνες είναι μεγάλοι μάρτυρες κάθε τέτοιας καταστροφής) κι εύχομαι να μη διαβάσω πάλι πως τάχα δε νοιάζομαι για την ανθρώπινη ζωή. Νοιάζομαι. Μα ανθρώπινη―πραγματικά ανθρώπινη― ζωή για μένα δε νοείται δίχως την έγνοια και φροντίδα των αδύναμων.
Καλά κουράγια 
και Καλή δύναμη εύχομαι από την καρδιά μου, σε όσους είστε στα μέτωπα τούτου του αγώνα!
φωτο/#LIVEBLOG Εικόνα της Ελλάδος από δορυφόρο - 66 συνολικά τα μέτωπα φωτιας σε όλη τη χώρα
http://huff.to/1THb4go
απο HuffPost Greece
πριν 35 λεπτά ·
https://www.facebook.com/HuffPostGreece/photos/a.1492112901078298.1073741828.1435774093378846/1616347058654881/?type=1&theater


Συνεχής ενημέρωση: Ανεξέλεγκτες πυρκαγιές σε Λακωνία, Εύβοια και Μαλακάσα - 40 μέτωπα σε όλη τη χώρα

φωτια την ίδια μέρα σε: Βοϊδοκοιλιά Πύλου Υμηττό Μαλακάσα Νέα Αρτάκη Χαλκίδας Νεάπολη Καρέα γέμισε οικοπεδοφάγους η χώρα...

Εντάξει μια πυρκαια στον Υμηττό και άλλη την ίδια μέρα στην Μαλακάσα δεν είναι σύμπτωση!


Thanos Trianda
Να απολυθούν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι!
Να περικοπούν όλες οι δαπάνες στο δημόσιο!
Να π.χ. της πυροσβεστικής. Τι τους ταϊζουμε τους χαραμοφάηδες κι αυτά τα πυροσβεστικά πάλι ανταλλακτικά και συντήρηση ήθελαν;
Αίσχος!
(ο νεοφιλελές της γειτονιάς σας) emoticon tongue



Ένα άρθρο από ενάμιση μήνα πριν δείχνει ότι ο εμπρησμός στον Υμηττό βρωμάει από χιλιόμετρα: http://luben.tv/stream/60095
Νόστιμον ἦμαρ
Τα παρατηρητήρια στον Υμηττό, τα 'σπασαν και τα 'καψαν πριν κάνα μήνα άγνωστοι.
Η Πυροσβεστική δεν είχε λεφτά να τα ξαναφτιάξει.
Ο ΟΤΕ έκοψε το τηλέφωνο στην Εθελοντική Δασοπροστασία του Δήμου Καισαριανής και όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν σε επιστολή τους στον ΟΤΕ "υπήρξε πλήρης αδυναμία κινητοποίησης της ομάδας Δασοπροστασίας και επικοινωνίας με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, θέτοντας σε παραπέρα κίνδυνο τον φυσικό πλούτο του Υμηττού."
Το Πυροσβεστικό Σώμα έχει υποστεί τεράστιες περικοπές όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης και στηρίζεται αποκλειστικά στους εθελοντές και σε απιστευτα θαρραλεους πυροσβεστες, οι οποίοι πραγματικά θυσιάζονται και πέφτουν μέσα στην πυρκαγιά, προκειμένου να καλύψουν τα κενά τόσο προσωπικού, όσο και εξοπλισμού.
(Θυμηθείτε τον αρχιπυροσβέστη Ματθαίο Μάντζιο, ο οποίος σκοτώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβρη σε πυρκαγιά πολυκατοικίας στο Φάληρο.)
Υποθέτω πως η ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος από το κράτος θα θεωρηθεί "μονομερής ενέργεια" από τους καλούς "εταίρους μας".
Ρε στο τέλος θα καούμε σαν τα ποντίκια και κάποιοι θα μιλάνε για περαιτέρω περικοπές στο σπάταλο κράτος και λοιπές τέτοιες αρχιδιές.
@Χάρης Ζάβαλος


Φίλε, με το 2ροφο μεσα στο δάσος,το κράτος που ψάχνεις για να σε βοηθήσει ειναι στο ίδιο σημείο που ήταν όταν το ΄χτιζες.

adiasistosΣτο δελτίο του ΑΝΤ1 πιστεύω θα μάθουμε και τον ύποπτο ρόλο Βαρουφάκη όσον αφορά την φωτιά.

adiasistos Καίνε την πατρίδα μου, καίνε έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πρόεδρος Εδεσσαϊκού™  Αφήστε τα ολα να γίνουν στάχτη. Μήπως δικά μας είναι?
Στη Γερμανία ανήκουν.

Miltos Όχι, θα αφήσουμε 50 δις να τα πάρει ο Σόιμπλε στα Λουξεμβούργα. Δικιά μας είναι η χώρα ό,τι θέλουμε τη κάνουμε άμα θέλουμε τη καίμε να πούμε

Miltos Μα τι λαός είμαστε. Με το που πήραμε λεφτά από την Ευρώπη, αμέσως να βγούμε να το κάψουμε...

MiltosΜείνετε ήσυχοι. Για κάθε πυροσβέστη που το κράτος δεν έχει λεφτά να πληρώσει, πληρώνεται ένας παπάς να προσεύχεται για να μη καεί η χώρα...


Sofia Lampiki Στη Λακωνία θα μπουν ανεμογαμήτριες.Έχει ανοίξει από πέρσι το ΣτΕ το δρόμο για "επενδύσεις" στα καμμένα.Ανάπτυξις γίδια.



Αν βρείτε άγρια ζώα, πτηνά, ερπετά, χελώνες, σκαντζόχοιρους, φίδια, αλεπούδες κ.ά.
που έχουν τραυματιστεί από τις πυρκαγιές οι οποίες ξέσπασαν στα περιαστικά δάση της Αττικής και όχι μόνο καλέστε αμέσως την ΑΝΙΜΑ – που εδρεύει στην Καλλιθέα – στο τηλέφωνο όλο το 24ωρο: 6972664675 και 2109510075.
Αν βρείτε άγρια ζώα να κινδυνεύουν ή να είναι τραυματισμένα καλέστε τα κατά τόπους Δασαρχεία, τα σωματεία και τους περιβαλλοντικούς συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή σας.
- Τηλέφωνα του Ε.Κ.Π.Α.Ζ.
Αθήνα: 6979914851,
Θεσσαλονίκη: 6978361682 
Ηράκλειο Κρήτης: 6944460869
Πρέβεζα: 6937099240

[Το ΕΚΠΑΖ είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία. Είναι το πρώτο κέντρο περίθαλψης άγριων ζώων στα Βαλκάνια. Ξεκίνησε τη δράση του το 1984 ενώ στη μορφή αυτή συστάθηκε το 1990, με έδρα των δραστηριοτήτων του στην Αίγινα. 
Παχειά Ράχη 180 10, Ελλάδα
ekpaz@ekpazp.gr / Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6979914851 Γιάννης Πουλόπουλος, 6977632276 Άρης Χρηστίδης. Σταθερό Αίγινας:2297031338

- Σύλλογος Δράση για την Άγρια Ζωή στη Θεσσαλονίκη (τηλ. 6979914852)
ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στην Φλώρινα τηλ. 238641500
Καλλιστώ στην Θεσσαλονίκη τηλ. 2310252530
- Κέντρο περίθαλψης ΑΛΚΥΟΝΗ στην Πάρο (τηλ. 6944741616)
Διαβάστε επίσης:

2 σχόλια:

  1. Αχ κυρια Χρονοπουλου!! Ολοι πενθουμε. Τι να πρωτοκλαψει κανεις! Με το χερι στην καρδια,σας εξομολογουμαι,ακομα και εγω,που δεν τον εμπιστευθηκα τον Ιανουαριο....εφτασα τοσο κοντα,με το δημοψηφισμα,να πιστεψω ,πως ''παμε για ενα,διαφορετικο αυριο ''! Και χαρηκα,και ενθουσιαστηκα στην συγκεντρωση στο Συνταγμα! Και δεν τον ειχα για π ρ ο δ ο τ η!! Τωρα,πονος ,φωτιες και μεσα μας, και σε ολη την χωρα. Δεν θα μεινει τιποτα στην Ελλαδα μας! Ακομα,και τα αγια ζωα,που εχετε την εννοια τους,...μην και αυτα στο τελος μας εγκαταλειψουν!! Καταντησε αυτο το μερος εχθρικο ,για οτιδηποτε εχει ζωη μεσα του!! Ποιος να σας κατηγορησει για την ενημερωση που κανετε!! Για ονομα του Θεου,.....εχουμε παραφρονησει ομαδικα πια; Τι διαολο εχουμε παθει; Μακαρι να μπορουσα να κανω κατι ,μια με την οργη μου,και μια με τον πονο ψυχης!! Ειμαι μανα,......στο τελος θα ξεχασουμε,κατα που πεφτει το φως σε αυτη την χωρα!! Αντε να μεγαλωσεις παιδια,με πιστη,οχι θρησκευτικη...πιστη στις αξιες του,ο καθενας ,αιδιοδοξια,θεληση,αντοχη,κουραγια ,εννοια για τον αδυναμο......δεν ξερω,ας μην σας κουραζω καλυτερα! Θελω να ελπιζω,οτι ειναι οι πρωτες εντυπωσεις,μετα απο το σοκ ,ολως μας! Μονο δυσκολιες μας περιμενουν. Σιγα-σιγα,ισως οι καπνοι απο τις φωτιες και τα δακρυγονα...μας κανουν να δουμε πιο καθαρα!! Να κρατηθουμε απο το χερι του διπλανου,να δωσουμε και εμεις το δικο μας......οτι κανουμε πια,μονοι μας!! Για το ελληνικο λαο,δεν υπαρχει αλλη λυση. Αγωνας και αλληλεγγυη. Φοβαμαι τοσο πολυ....10.000 ψυχες χαθηκαν μεχρι στιγμης!! Αυτο δεν το αντεχω! Παιρνει ο καθε αυτοχειρας,και ενα κομματι μας,και μας αφηνει να σκευτουμε ,τι δεν καναμε σωστα!! Τι θα μεινει στο τελος,και στο '' μεσα μας''.....ειλικρινα απορω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λέτε να μη με κουράζετε... Δε με κουράζετε εσείς- τον ίδιο πόνο, μπροστά στον ίδιο γκρεμ'ο στέκουμε.. Με κουράζει αυτός ο κόσμος που άλλα λέει, άλλα διαλαλεί, άλλα διδάσκει κι άλλα κάνει, Με κουραζουν οι νεκροι κι η καμμένη γη.. με κουράζουν κι οι αρχές μου κι οι ιδέες μου που μοιάζουν αφελείς κι ας ξέρω πως είναι -θα ήταν0 ο μόνος δρόμος..

      Μαζί υποφέρουμε μα ένας-ένας κοιτάμε την άβυσσο γιατί μετόσες προδοσίες το μαζί δυστυχώς δε μετρά..

      Σας ευχαριστώ για το σχόλιό σας. Ήρθε σε στιγμή μεγάλου πόνου.

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.