Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Χαστούκι σε μετανάστη, βομβαρδισμοί, εμπόριο όπλων― Και λέτε 'τι φταίμε'; (εικόνες, σχόλια)

                  #refugees.gr  #Kos 


Θα μένατε; 
Ναι, αν είχατε συμφέροντα από τον πόλεμο, αν ήσασταν φανατικός μιας ή άλλης ομάδας και φατρίας. Ναι, δυστυχώς, αν ήσασταν τόσο φτωχός ή τόσο γέρος που να μη μπορούσατε να φύγετε.
Στην Αφρική οικογένειες μαζεύουν χρήματα για να φύγει έστω ένα μέλος, ο πιο νέος αδελφός συνήθως, μήπως σωθεί κι ίσως σώσει κι άλλους.
Οι Σύροι δεν ήθελαν να φύγουν. Ήλπιζαν. Σε στρατόπεδα, βλέποντας τον τόπο τους να ρημάζει περίμεναν. Τώρα τα χρόνια περνούν, τα παιδιά μεγαλώνουν δίχως σχολείο σε συνθήκες απάνθρωπες, τα σπίτια τους ρήμαξαν. Με τα τελευταία τους χρήματα παίρνουν τη δύσκολη πικρή απόφαση.
Φτάνουν εδώ κατάκοποι, βιασμένοι ψυχικά και σωματικά, εξασθενημένοι κι ανήμποροι. Δε θέλουν που ήρθαν, δε θέλουν να είναι εδώ.
Μη μου πείτε πως δεν έχουμε χρήματα. Δεν έχουμε επειδή τους κλέβουμε τα κονδύλια που έρχονται γι αυτούς. 
Μη μου πείτε τι φταίμε εμείς. Φταίμε. Πέρα από την ανθρωπιστική ευθύνη, πιο συγκεκριμένα, παρακαλώ να το ψάξετε. Ποιος βομβαρδίζει, ποιος πουλάει όπλα, ποιες χώρες υπογράφουν την καταστροφή, στέλνουν στρατούς και χρηματοδοτούν την προπαγάνδα;
Μη μου πείτε ότι δεν έχουμε χώρο. Ένα ταξίδι στην ελληνική ύπαιθρο με τα εγκαταλελειμμένα χωριά θα σας πείσει.  Μην παρεξηγηθώ, γνωρίζω πως οι άνθρωποι δε θέλουν να μείνουν, απλώς απαντώ σε κούφια επιχειρήματα καθώς θυμάμαι πως η Ισπανία δίνει προνόμια και διευκολύνσεις σε όποιον δεχθεί να κατοικήσει 5 χρόνια σε ένα από τα ερημωμένα της χωριά. Μήπως όμως το «όποιον» δε συμπεριλαμβάνει πρόσφυγα;
Να τον θυμόμαστε τον παραλογισμό της λογικής των ΗΠΑ που έχουμε καταπιεί αμάσητο: 
Να βομβαρδίζεις για την Ειρήνη είναι σα να βιάζεις για την Παρθενία.  Κι αυτό είναι έτσι ό,τι προπαγάνδα των ΗΠΑ κι αν καταπιείτε αμάσητη. 

Γι αυτό ρωτάω, εσείς; Εσείς θα ερχόσασταν; Δηλαδή, για να το πω πιο σωστά, από εκεί που έρχονται εσείς τι, θα μένατε;

Η είδηση

Associated Press: Αποτροπιασμός! Αστυνομικός χαστουκίζει κραδαίνοντας ένα μαχαίρι έναν μετανάστη στην Κω

«Έλληνας αστυνομικός κραδαίνει μαχαίρι και χαστουκίζει τρομοκρατημένους Πακιστανούς και Σύρους, ενώ περιμένουν για τα χαρτιά τους. Καλώς ήρθατε στην Κω» έγραψε στο Twitter του όπου μοιράστηκε την φωτογραφία που τράβηξε ο ανταποκριτής του Associated Press Νταλτον Μπένετ.

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε αστυνομικός, ο οποίος φαίνεται σε φωτογραφίες και βίντεο να χαστουκίζει μετανάστη στην Κώκαι δόθηκε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας διοικητικής έρευνας από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.



Τα σχόλια

Κως : Αστυνομικός οπλισμένος με μαχαίρι, χτύπησε πρόσφυγα

 Τζορτζάλ Θα κάνουν ΕΔΕ για το μπάτσο με το μαχαίρι που ρίχνει σφαλιάρες στους μετανάστες και θα του πουν λοιπόν δε θα ξαναβαρέσεις μπροστά σε κάμερα.



Sofia Lampiki Το ότι θα αθωωθεί στην ΕΔΕ το ξέρουμε. Ποιο βίντεο;Εδώ είχαμε βίντεο για τη ζαρντινιέρα και παραλίγο να πάει μέσα ο δαρμένος. Άστε το εκεί στα κανάλια,μην κουράζεστε.
adiasistos
Να μας πει ο Πανούσης το ονοματάκι του αστυνομικού του που χτυπάει μετανάστες στη Κω. Μπορεί να θέλει κόσμος να τον συγχαρεί από κοντά.

Δε Στρέηντζερ
Αλήθεια σας εκπλήσσει που ένας αστυνομικός απείλησε και χτύπησε μετανάστες; Εμένα θα με εξέπλησσε αν τους κερνούσε ούζο στο μαγαζί απέναντι.

adiasistos

Κάποια θεωρία θα έχει ο καθηγητής κύριος Πανούσης που θα αθωωνει τον αστυνομικό που χτυπάει πρόσφυγα ή μετανάστη.

Φ.Λ. μα,να μη μπορούμε να μάθουμε το όνομα του; να δούμε αν είναι χαυγίτης;
"Ο αστυνομικός υποστήριξε ότι δεν χαστουκίζει τον πρόσφυγα όπως φαίνεται στη φωτογραφία αλλά του δείχνει τον δρόμο…"
ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΙΝΤΕΟ ΠΕΙΤΕ ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΑ

Aliki Papachela Εδώ κάποτε μια ζαρντινιέρα σκότωσε άνθρωπο, οι μπάτσοι δεν φταίνε ποτέ! ΜΓΔ emoticon tongue
μουγκωμικός έρχονται οι μετανάστες και μας κλέβουν τα χαστουκια των μπατσων

Γιάννης @arkoudos Ο αστυνομικός στην Κω αυτό με το μαχαίρι και το χαστούκι το κάνει σε όλους τους πολίτες που δεν κάθονται στην σειρά, ή μόνο σε μετανάστες;

KonaΚαταλαβαίνουμε όλοι οτι αν ο μετανάστης απαντούσε στο χαστούκι η αφήγηση θα ήταν "μετανάστες επιτέθηκαν σε αστυνομικούς" ε?

Και επειδή πολλά ΜΜΕ επικεντρώνεστε στο χαστούκι...μάλλον πιο σημαντικό είναι το μαχαίρι και η χρήση που του κάνει ανάμεσα στους πρόσφυγες

Περιμένω συναδέλφους μου να μας πουν τι κάνουν οι μπάτσοι στις ΗΠΑ στους Μεξικανούς και "εμείς για ένα χαστούκι το κάνουμε θέμα". ‪#Kos

Sofia Lampiki Αγαπητά κανάλια,στ αρχίδια μου πόσα παιδιά έχει ο μπάτσος.
Αν δεν τα σκέφτηκε αυτός μία,δεν τα σκέφτομαι εγώ δέκα.

Ξεχάσαμε πως είμαστε λαός μεταναστών. Ξεχάσαμε τον Ξένιο Δία και την “ελληνική φιλοξενία”. Κανένας σεβασμός για το δράμα ανθρώπων από το Πακιστάν και τη Συρία που ξεριζώθηκαν από τις πατρίδες τους για να βρουν καλύτερη τύχη μακριά από τον πόλεμο και τη φτώχεια. Όπως έκαναν και εκατομμύρια Έλληνες στα τέλη της δεκαετίας του 40’, ή το ’50 και το ’60.Εκτός από τον “Ξένιο Δία”, ελληνικής… “έμπνευσης” είναι όπως αποδεικνύεται ξανά με τον πιο εξοργιστικό τρόπο και ο αφιλόξενος Δίας. Απόδειξη ένα περιστατικό στην Κω, ένα από τα νησιά που βουλιάζει από τους παράνομους μετανάστες από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και τη Συρία, που περνούν στην Ελλάδα από την Τουρκία με σκοπό να προωθηθούν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.....
“Μαζεύουν” τους μετανάστες από τους δημόσιους χώρους!
Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του δήμου της Κω πως προχωρά σε μια επιχείρηση… καθαρισμού και εκκένωσης των πάρκων και των δημόσιων χώρων στο κέντρο του νησιού, που είχαν καταληφθεί.
Η ανακοίνωση έχει τίτλο “ξαναπαίρνουμε πίσω την πόλη μας”. “Στο γήπεδο οδηγούνται προσωρινά παράνομοι μετανάστες και πρόσφυγες. Ξαναπαίρνουμε πίσω την πόλη μας, ανακαταλαμβάνουμε και υπερασπιζόμαστε τους δημόσιους χώρους, τα πάρκα και τις πλατείες.
Συνεργεία των υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου του Δήμου Κω μαζί με τη δημοτική αστυνομία και με την καθοδήγηση του υπευθύνου πολιτικής προστασίας του Δήμου Κω κ. Σεβαστιανού Μαραγκού, ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί την ανακατάληψη των δημόσιων χώρων και των πάρκων του νησιού, που είχαν καταληφθεί από παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες”.....-->ekorinthos.gr/

Κως. Μπάτσος χαστουκίζει πρόσφυγα. Ευτυχώς που εχουμε από τις δημοκρατικότερες
αστυνομίες στον κόσμο... ‪http://fb.me/4xxFwwNvP 


Sofia Lampiki Ζούμε,χρόνια τώρα,στη χώρα όπου στους τουριστικούς προορισμούς κάθε αρχή της σεζόν,εξοντώνουν με φόλες τα αδέσποτα "για να μην ενοχληθούν οι τουρίστες".
Τί σας έκανε να νομίζετε ότι δε θα καναν το ίδιο,αν μπορούσαν,με τους πρόσφυγες; Όταν φωνάζαμε εμείς πως ότι γίνεται σήμερα στα ζώα,αύριο θα γίνει και σε ανθρώπους που κάποιοι κατατάσσουν στα ζώα,μας λέγατε υπερφιαλους.

Κως: Επανέναρξη διανομής φαγητού από την "Αλληλεγγύη Κως" στο ΚΑΠΤΑΙΝ ΗΛΙΑΣ
Αλληλεγγύη Κως Κως, Κυριακή 9 Αυγούστου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μετά από συνεδρίαση των μελών της, που πραγματοποιήθηκε χθες Σάββατο 8-8-2015, η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΚΩΣ, αφού εξέτασε σχετική πρόταση των σχετιζόμενων Υπουργείων και της Αστυνομικής Διεύθυνσης Β’ Δωδεκανήσου για διανομή φαγητού στο ΚΑΠΤΑΙΝ ΗΛΙΑΣ για το επόμενο τριήμερο 9 – 11/8/2015, και έκρινε ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις, που θέσαμε πριν από μια εβδομάδα, όταν αποσυρθήκαμε από τη σίτιση των προσφύγων και μεταναστών, αποφάσισε να αναλάβει τη διανομή φαγητού για το τριήμερο αυτό.
Στο διάστημα των έξι ημερών που μεσολάβησαν, κατά τις οποίες τις 3 πρώτες μέρες δεν υπήρξε σίτιση για τους πρόσφυγες ενώ κατά τις τρείς επόμενες, η διανομή στο ΚΑΠΤΑΙΝ ΗΛΙΑΣ πραγματοποιήθηκε από τον Ερυθρό Σταυρό, η ΑΛΛΕΓΓΥΗ – ΚΩΣ δραστηριοποιήθηκε διανέμοντας φαγητό στα παιδιά (σάντουιτς/αυγό - ψωμί, φρούτο, γλυκό), ρούχα, παπούτσια, σαμπουάν, πάνες κλπ στα πάρκα της πόλης κατά τις απογευματινές ώρες. Στη διανομή συμμετείχε ομάδα μελών Ολλανδικής Οργάνωσης και Γερμανών τουριστών (οι οποίοι προσέφεραν τα είδη που διανεμήθηκαν) και θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, αποκλειστικά ως προς το σκέλος, που αφορά στο φαγητό στα παιδιά.
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΚΩΣ θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά στο πρόβλημα για την διαμόρφωση των συνθηκών, που θα δώσουν λύση στη διαβίωση των προσφύγων και στην εξομάλυνση της λειτουργίας της πόλης. 
Ομάδα Πολιτών Κω, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΚΩΣ, https://www.facebook.com/pages/Αλληλεγγύη-Κως/654828261315599?fref=nf

Κως : Προσπάθεια για την δημιουργία φασιστικών περιπόλων για πογκρόμ εναντία στους via
 

Βουλγαρης Χρηστος 
Κως έρχονται 1000 την μέρα δλδ 30.000 το μήνα δλδ 360.000 το χρόνο σε μια τριετία 1εκ!!!! Και
μετά ;;;  

Ενώ σε ένα παράλληλο σύμπαν:
   


παναγιωτης χρηστου Αυτός που την σήκωσε είναι ένα Γιδι με το ζόρι γράφει ελληνικά και μόλις τον απείλησα με καταγγελία με μπλοκάρε αφού έχουν Ακούσει τις Χριστοπαναγιες της Ζωής τους. 
Τσιρακι του Δημάρχου Κω.

Daphne Chronopoulou 20.000 συνάνθρωποί μας δηλώνουν ότι «τους αρέσει» η πράξη του δηλαδή;

Αμέσως είχα γράψει για το θέμα και τη γνώμη μου την είχα μεταφέρει και εδώ. Δεν ήμουν η μόνη..

Τώρα που ξαναείδα την Ομάδα αυτή με 20.209 likes, σας μεταφέρω και κάποια από τα σχόλια της συλλογής μου.
--Προσθέτοντας κάτι που μόλις σκέφτηκα:
 Σίγουρα είναι αφύσικο που δεν περνά χρόνος δίχως να χρειαστεί να γράψω για κάποιο Χαστούκι.

Η εικόνα από πιο μακριά

 βίντεο του χρήστη AJ+.
"bombing for democracy" Ο παραλογισμός πως η βία μπορεί να δώσει οποιαδήποτε λύση και προοπτική.  
Ιρακ, Συρία. Νεκροί και ερείπια, εξαιτίας της δυτικής βαρβαρότητας.
Ο χρήστης AJ+ ανέβασε ένα νέο βίντεο: This Is What a Year of Airstrikes Looks Like.
This is what a year of airstrikes in Iraq and Syria looks like.












Stefanos ‏

Σε όλο τον πλανήτη τους αποκαλουν πρόσφυγες και ασχολούνται με τα προβλήματα τους.Τα ελληνικά media δεν τολμούν ούτε την λέξη να προφέρουν


Μετάφραση

‪Panagiotis Tamtakos‪ Υπουργείο Οικονομικών: Οι πωλήσεις όπλων στις αραβικές χώρες υπερδιπλασιάστηκαν. Παρακαλώ να μην το συνδέσετε με την αύξηση του αριθμού των προσφύγων, θα ήταν σκέτος κυνισμός.‬


Liopi Abatzi
Οι προσφυγες δεν ειναι προβλημα, κ.Πρωθυπουργε. Οι προσφυγες εχουν προβλημα!

Ilias Prokopiou
ΕΙΣΑΣΤΕ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΩΝ ΛΗΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ.
Ρημάξαν τις χώρες τους, Συρία, Λιβύη, Ιράκ, Αφγανιστάν κλπ, δολοφόνησαν τους λαούς τους, προκάλεσαν με τους πληρωμένους δολοφόνους τους εμφύλιους, λήστεψαν τον πλούτο τους…
Απελπισμένα τα θύματα αναζητούν τη σωτηρία τους στην φυγή, αλλά να πάνε που;
Μεσόγειος και Αιγαίο απέραντα νεκροταφεία πνιγμένων προσφύγων και όσοι γλυτώνουν, κουβαλούν την ζωή τους σαν αγγαρεία, αφού άλλοι την εξουσιάζουν…
Όλα αυτά τον 21ο αιώνα.
Ποιανών έργο είναι αυτό; Μα των «πολιτισμένων υπερασπιστών των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» Αμερικανών, Ευρωενωσιτών και της συμμαχίας των προθύμων… αυτής της τσέτας που κολυμπάει στο αίμα των θυμάτων της.


Κως μπάτσος χαστουκίζει πρόσφυγα ενώ κρατά για φύλαξη,επειδή είναι κλασομπανιέρα απέναντι στους αδύναμους,και μαχαίρι.
Κυρ Πανούση,μ αυτόν τον ακτιβιστή θα κάνεις κάτι;
Προαγωγή είπες;
( η φωτό είναι του ανταποκριτή του Ασόσιεητ Πρες,κάνει ήδη το γύρο του κόσμου)


Sofia Lampiki
Ελπίζω οι αλληλέγγυοι να ανταλλάσσουν τηλέφωνα με τους Σύρους πρόσφυγες γιατί όταν τελειώσει ο πόλεμος στη Συρία κάπου πρέπει να έχουμε άκρες για να πάμε κι εμείς    

Εσείς θα μένατε εκεί;
Εσείς θα ερχόσασταν εδώ;


Προς Ελληνοβλακόμουτρα που φαντάστηκαν διάφορα. 
1. Το τελευταίο πράγμα που θέλουν οι πρόσφυγες είναι να μείνουν στην Ελλάδα, άλλο που τους έλειπε των δύστυχων. Είναι εγκλωβισμένοι όμως στον σκατόλακκο των Βλακανίων, επειδή δεν τους δέχεται η Ευρώπη, όπως ακριβώς ορίζει και η συμφωνία που έχετε υπογράψει ως χώρα με την Ε.Ε προ καιρού περί του θέματος . 
2. Αυτός ο βόθρος που αποκαλείτε κράτος δεν τους δίνει χαρτιά για να πάνε οπουδήποτε αλλού, επειδή έχει υπογράψει συμφωνίες με τις οποίες οι κατσικογάμηδες που ψηφίζετε τσεπώνουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο "για την συντήρηση / επαναπατρισμό / προώθηση τους" (LOL), εκατοντάδες εκατομμύρια τα οποία, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία εξαφανίζονται χωρίς ίχνος, και τα οποία χρεώνεστε ως Έλληνες φορολογούμενοι, εν τω μέσω της "κρίσης του χρέους" (LOL ξανά) και της μεγαλύτερης ανθρωπιστικής κρίσης στην χώρα από τον ΒΠΠ'.
3. 617 εκατομμύρια εξαφάνισε η χώνα η Σαμαλάκα, ενώ ο ακατονόμαστος μόλις ζήτησε άλλο μισό δις για ορεκτικό. Δεν χρειάζεται να εξηγήσω ποιος πληρώνει τα κλεμμένα τελικά, τα βασικά πρέπει να τα έχετε μάθει, δεν μπορεί να είστε τόσο γκάου. 
4. Η Ελλάδα έχει αναλάβει την βρομοδουλειά της διαχείρισης των προσφύγων πολέμου και των συνεπαγόμενων στρατόπεδων συγκέντρωσης και δουλεμπορίου. Αυτός είναι ο ρόλος σας ως χώρα - αποθήκη ανθρώπων με προοπτικές Άουσβιτς. 
5. Αυτός ο ρόλος σας πάει μια χαρά, σάπιοι κανίβαλοι είστε στην συντριπτική σας πλειοψηφία ούτως ή άλλως, αν κρίνω από τα σχόλια που διαβάζω περί του θέματος. Οπότε θα τα περάσετε τέλεια στην κόλαση, επειδή αυτό σας αξίζει. 
Ελληνάτσες, δουλικά στο Ναζιστικό σφαγείο, ό,τι τους πρέπει δηλαδή.
________________________

Πρόσφυγες είναι ηλίθιε, δεν είναι μετανάστες





«Ψυχικά και σωματικά τραυματισμένοι οι περισσότεροι μετανάστες που φθάνουν στην Ευρώπη»






Φρίκη και αίσχος και ντροπή.
 Οι τζιχαντιστές εισήλθαν στον αρχαιολογικό χώρο της Παλμύρας (Ταντμουρ)
και η Δύση χύνει κροκοδείλια δάκρυα καθώς σρατιώτες εγκαταλείπουν τις θέσεις τους,  εκκενώνονται βιαστικά οι γειτονιές και χιλιάδες άμαχοι βγαίνουν στην προσφυγιά.

Μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος κατέλαβαν χτες ολόκληρη την αρχαία συριακή πόλη Παλμύρα έπειτα από σφοδρές συγκρούσεις με το συριακό στρατό και μαχητές που έχουν συμμαχήσει μαζί του, ανακοινώθηκε από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Σε απόσταση αναπνοής από τον αρχαιολογικό χώρο της Παλμύρας βρίσκονταν αργά χθες το βράδυ οι εξτρεμιστές μαχητές του «Ισλαμικού κράτους», οι οποίοι κατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος της σύγχρονης πόλης που εφάπτεται των ερειπίων της μυθικής πόλης των Φοινίκων.



(Καταστροφη της πολιτισμικης παγκοσμιας κληρονομιας αλλα και κροκοδειλια δακρυα της Δυσης (βλεπε αρθρα πιο κατω)
-----------------------------
21.05.2015
https://left.gr/news/syria-ena-trito-tis-arhaias-palmyras-eleghei-islamiko-kratos

Συρία: Οι τζιχαντιστές εισήλθαν στον αρχαιολογικό χώρο της Παλμύρας (ενημέρωση - βίντεο)
Μαχητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος κατέλαβαν χτες ολόκληρη την αρχαία συριακή πόλη Παλμύρα έπειτα από σφοδρές συγκρούσεις με το συριακό στρατό και μαχητές που έχουν συμμαχήσει μαζί του, ανακοινώθηκε από το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Σε απόσταση αναπνοής από τον αρχαιολογικό χώρο της Παλμύρας βρίσκονταν αργά χθες το βράδυ οι εξτρεμιστές μαχητές του «Ισλαμικού κράτους», οι οποίοι κατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος της σύγχρονης πόλης που εφάπτεται των ερειπίων της μυθικής πόλης των Φοινίκων.
Εκατοντάδες μαυροντυμένοι ένοπλοι εισέβαλαν πεζή στο βόρειο τμήμα της πόλης Ταντμούρ, όπως ονομάζουν οι Αραβες -κρατώντας το αραμαϊκό τοπωνύμιο- τη σύγχρονη Παλμύρα, με τους Σύρους στρατιώτες του κυβερνητικού στρατού να εγκαταλείπουν τις θέσεις τους και να οχυρώνονται στο νότιο τμήμα. Χιλιάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν τις εστίες τους, ενώ κινδυνεύει άμεσα να καταληφθεί και η αρχαία πόλη.
Η σχεδόν ολοκληρωτική κατάληψη της Ταντμούρ έχει σημάνει συναγερμό σε όλο τον κόσμο για τον κίνδυνο που διατρέχουν τα μοναδικά μνημεία της Παλμύρας. Χαρακτηρισμένη ως μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO, η Παλμύρα, η οποία αποκαλείται και «Βενετία της ερήμου», είναι η πλέον εμβληματική αρχαιολογική τοποθεσία της Συρίας και μια από τις σημαντικότερες και διατηρημένες αρχαίες πόλεις ολόκληρου του κόσμου.
------------------------------------------
μαλιστα ...να θυμισουμε ομως καποια γεγονοτα
1)Το δίλημμα της Δύσης στη Συρία: Τζιχαντιστές ή Άσαντ
Ρωσικό Μήνυμα (25 Αυγ. 2014)
Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Ουαλίντ Μουαλέμ, δήλωσε πως η κυβέρνηση της χώρας είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τη διεθνή κοινότητα στον «πόλεμο κατά των τρομοκρατών» του «Ισλαμικού Κράτους» στο πλαίσιο του πρόσφατου ψηφίσματος του ΟΗΕ, που προβλέπει μέτρα για την αποδυνάμωση του «Ισλαμικού Κράτους», αλλά και του «Μετώπου Αλ Νούσρα», επίσημο παρακλάδι της Αλ Κάιντα.
Σε συνέντευξη Τύπου στη Δαμασκό, τόνισε πως το συριακό καθεστώς θα πρέπει να συμμετάσχει στον συντονισμό τυχόν αεροπορικών επιθέσεων κατά θέσεων των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» στη Συρία. Η επισήμανση του Ουαλίντ Μουαλέμ έρχεται μετά τη δήλωση του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, πως εξετάζεται το ενδεχόμενοι οι ΗΠΑ να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους και στο συριακό έδαφος.
«Η Συρία είναι έτοιμη για συνεργασία και συντονισμό σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την εφαρμογή του ψηφίσματος Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών», δήλωσε ο Ουαλίντ Μουαλέμ. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση διευκρίνισε πως η συριακή κυβέρνηση είναι πρόθυμη να συνεργαστεί και με τις ΗΠΑ και τη Βρετανία. Υπενθυμίζεται πως η Δύση έχει στηρίξει ανοιχτά τη συριακή αντιπολίτευση κατά τη διάρκεια του εμφυλίου που μαίνεται στη χώρα εδώ και τρία χρόνια. Στο στρατόπεδο των αντικαθεστωτικών βρίσκονται και οι τζιχαντιστές, οι οποίοι ωστόσο συγκρούονται και με τους αντάρτες της αντιπολίτευσης.
«Η Συρία είναι πρόθυμη να συμμετάσχει σε αυτές τις προσπάθειες ως μέρος ενός διεθνούς ή περιφερειακού συνασπισμού ή ακόμη και με βάση μια διμερή συνεργασία», ανέφερε και σημείωσε: «Πρέπει αυτή η συνεργασία να είναι σοβαρή και να μην έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά. Οποιαδήποτε παραβίαση της κυριαρχής της Συρίας θα αναγνωριστεί ως μια επιθετική πράξη».
Στα πεδία των μαχών του Συριακού εμφυλίου οι τζιχαντιστές έχουν καταλάβει σημαντικές περιοχές και έχουν σημειώσει σημαντικές νίκες τόσο εναντίον του συριακού στρατού όσο και εναντίον των ανταρτών. Μάλιστα η συριακή αντιπολίτευση ήταν η πρώτη που ζήτησε τη βοήθεια από τη Δύση ώστε να αντιμετωπίσουν τους τζιχαντιστές.
Ηγέτης του μεγαλύτερου συριακού συνασπισμού της αντιπολίτευσης ζήτησε επεμβάσεις αντίστοιχες με αυτές που σημειώνονται στο Ιράκ. Εδώ και ημέρες, σφοδρές μάχες μεταξύ του συριακού στρατού και των τζιχαντιστών σημειώνονται για τον έλεγχο της αεροπορική βάσης Τάμπκα, η οποία, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, κατελήφθη από τους μαχητές του «Ισλαμικού Κράτους».
Στη κοντινή πόλη Ράκα, προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, υπήρξαν εορταστικοί πυροβολισμοί και πολλά τζαμιά ανήγγειλαν από τα μεγάφωνά τους την πτώση της βάσης στα χέρια των ισλαμιστών εν μέσω κραυγών «Ο Θεός είναι μεγάλος», είπε ένας μάρτυρας στο Reuters. Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους επέδειξαν τα κομμένα κεφάλια σύρων στρατιωτών στην πλατεία της πόλης, δήλωσαν μάρτυρες, προσθέτοντας πως συριακά μαχητικά ακούστηκαν πάνω από την πόλη έπειτα από την επίθεση στην αεροπορική βάση. Νωρίτερα η συριακή πολεμική αεροπορία είχε βομβαρδίσει περιοχές γύρω από τη βάση, ενώ η κρατική τηλεόραση μεταδίδει πως «ο στρατός ανασυντάσσεται».
Οι νίκες των τζιχαντιστών έχουν διαμορφώσει νέα δεδομένα σε Ιράκ και Συρία. Η Ρωσία, που στηρίζει τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ και εμπόδισε τη Δύση να επέμβει στην πρώτη φάση του συριακού εμφυλίου, κάλεσε τις δυτικές και αραβικές κυβερνήσεις «να ξεπεράσουν την αποστροφή τους για τον Άσαντ και να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση του Ισλαμικού Κράτους». «Νομίζω πως η Δύση έχει ήδη συνειδητοποιήσει την αυξανόμενη και γρήγορη εξάπλωση της τρομοκρατικής απειλής», είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ αναφερόμενος στο Ισλαμικό Κράτος και την παρουσία των τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία.
«Θα πρέπει να επιλέξουν τι είναι πιο σημαντικό: Μια αλλαγή καθεστώτος στη Συρία ώστε να ικανοποιηθούν οι προσωπικές αντιπάθειες αλλά με κίνδυνο την επιδείνωση της κατάστασης στη χώρα ή η εξεύρεση ρεαλιστικών λύσεων για συνεργασία ενάντια στην κοινή απειλή», τόνισε ο Λαβρόφ.
http://tvxs.gr/…/dilimma-tis-dysis-sti-syria-tzixantistes-i…
---------------------
απο στρατιωτικές πηγές του ισραηλινού πρακτορείου ειδήσεων DEBKAfile .
http://www.debka.com/…/Assad-loses-battles-as-US-Israel-Tur…
5 Μαΐου 2015

Στα σχεδόν πέντε χρόνια Συριακού πολέμου, οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης, ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός( FSA) , παραλαμβάνει σημαντικές ποσότητες βαρέων όπλων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ισραήλ, την Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία, την Τουρκία, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αναφέρουν έγκυρες
στρατιωτικές πηγές του ισραηλινού πρακτορείου ειδήσεων DEBKAfile .
http://www.debka.com/…/Assad-loses-battles-as-US-Israel-Tur…
Η ισορροπία της δύναμης του Συριακού πολέμου γέρνει υπέρ των δυνάμεων των ανταρτών, οι οποίοι κερδίζουν νίκες εναντίον του στρατού του Μπασάρ Άσαντ, αναφέρουν οι Ισραηλινοί.
Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οι αντάρτες έχουν καταλάβει το Jisr al-Shughour, στη βόρεια επαρχία Idlib, και είναι σε θέση να μετακινηθούν στις νέες θέσεις και στο φρούριο των Αλεβιτών, την Λατάκεια, και στην πεδιάδα Χομς. Οι αντάρτες επίσης έχουν κερδίσει έδαφος στην νότια Συρία στην περιοχή Quneitra απέναντι από τα ισραηλινά υψώματα του Γκολάν.
Πηγές των ισραηλινών στρατιωτικών υπηρεσιών πληροφοριών, αναφέρουν ότι η συριακή αντιπολίτευση διαθέτει τώρα πιο πολλά , όσο ποτέ άλλοτε βαρέα όπλα όπως , άρματα μάχης Τ-55 Τ-62 και Τ-72, οχήματα μάχης πεζικού BMP-1, εκτοξευτήρες ρουκετών, όλμους και βαριά αντιαεροπορικά πολυβόλα (12.7, 14.5, και 23 mm) τοποθετημένα επί ειδικών οχημάτων . Επίσης οι δυνάμεις διαθέτουν τουλάχιστον τέσσερις τύπους αντιαρματικών φορητών συστημάτων , συμπεριλαμβανομένων των RPG-7S, RPG-22S, M79s, και μια πολύ μεγάλη ποσότητα αμερικανικών πυραύλων TOW. Όλο το υλικό αυτό έχει έρθει μαζί με ειδικές συσκευές νυχτερινής όρασης.
Αν και οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης της συριακής «μετριοπαθούς» αποκαλούμενης αντιπολίτευσης, είχαν εξοπλιστεί σε αυτή την κλίμακα σε προγενέστερο στάδιο, η συριακή σύγκρουση θα μπορούσε να είχε τελειώσει πολύ νωρίτερα με την ήττα του Σύρου Προέδρου ‘Ασσαντ και την εξοικονόμηση εκατομμυρίων ζωών , καταλήγει ο ισραηλινό πρακτορείο ειδήσεων .
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, για παράδειγμα, είναι αποφασισμένες να αποτρέψουν οπωσδηποτε την μαζική είσοδο στην Συρία, των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης, των μαχητών της Χεζμπολάχ και του Αφγανιστάν και τις σιιτικές πολιτοφυλακές του Πακιστάν .
Η Σαουδική Αραβία επιδιώκει την ανατροπή του Άσαντ, μαζί με την Τουρκία και τις ΗΠΑ.
Ωστόσο, στον δρόμο για την επίτευξη αυτών των στόχων, οι αντάρτες του FSA έχουν έρθει αντιμέτωποι με ένα ανησυχητικό υποπροϊόν της υποστήριξης τους, Η μερίδα του λέοντος στην προμήθεια όπλων που διακινούνται αφειδώς για την αντιπολίτευση , κατέχουν οι επαναστατικές ομάδες που συνδέονται ή ταυτοποιούνται με την Αλ Κάιντα.
Οι παραλήπτες:
-Το μέτωπο Al Nusra Front, που αποτελεί πτέρυγα της Αλ Κάιντα και συνεργάζεται με το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και είναι ο κύριος αντίπαλος του «κινήματος του Λεβάντε» στην προσπάθεια για την κυριαρχία στην Συρία. Το μέτωπο Al-Nusra είναι η ισχυρότερη και πιο επαγγελματική από όλες τις παραστρατιωτικές ομάδες της αντιπολίτευσης που αγωνίζονται εναντίον του καθεστώτος του Άσαντ. Έχοντας στην κατοχή του μια πληθώρα προηγμένων οπλικών συστημάτων , το μέτωπο έχει δημιουργήσει ένα χώρο εκπαίδευσης στην περιοχή της οροσειράς Qalamoun . Μια περιοχή που ευρίσκεται στα δυτικά σύνορα της Συρίας, και του Λιβάνου, όπου εκπαιδεύονται μαχητές για να τελειοποιήσουν τις ικανότητές τους, αποκλειστικά στους αντιαρματικούς πυραύλους.
Η οργάνωση Ahrar Al-Sam, είναι παραστρατιωτική ομάδα ακραίων ισλαμιστών με σπόνσορα το Κατάρ. Η οργάνωση είναι πιο ριζοσπαστική και από το Μέτωπο της Al- Nusra και διατηρεί περιορισμένους δεσμούς με τον ISIS.
Η Coastal Division , οργάνωση φανατικών ισλαμιστών με περιοχή ευθύνης την ευρύτερη περιοχή της Λατάκιας, είναι ένα παρακλάδι του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, αλλά στην πράξη λαμβάνει εντολές από το μέτωπο Nusra Front.
Οι Ταξιαρχίες Sukur Al Ahab , οι οποίες δραστηριοποιούνται κυρίως στην οροσειρά του Qalamoun, είναι επίσης «υποταγμένες» στο μέτωπο Al- Nusra.
Το «νότιο μέτωπο συνασπισμού», είναι μία οργάνωση η οποία είναι παρούσα στην νότια Συρία, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, και είναι και αυτή κάτω από τις εντολές της οργάνωσης Al-Nusra.
Αυτή η ποικιλόμορφη ομάδα των ανάμεικτων πολιτοφυλακών επιτέθηκε τον περασμένο μήνα στην μάχη για την Quneitra κατά του «Jaish Al-Jihad» (ο Στρατός του Τζιχάντ) που είχε υποσχεθεί πίστη στον ISIS.
Οι ξένες κυβερνήσεις εξοπλίζουν επίσημα την συριακή αντιπολίτευση FSA , αλλά στην πραγματικότητα η ενίσχυση αυτή καταλήγει στις ριζοσπαστικές οργανώσεις των ισλαμιστών, μερικές από τις οποίες βρίσκονται μαζί με την Αλ Κάιντα.
Αμερικανοί αξιωματούχοι προτιμούν να απεικονίζουν τους παραλήπτες των όπλων αυτών ως «μετριοπαθείς» αντάρτες. Ισραηλινές πηγές παραδέχονται ότι η στρατιωτική βοήθεια φτάνει στα χέρια του μετώπου Al Nusra, αλλά ισχυρίζονται ότι είναι μια «τοπική ομάδα», η οποία λειτουργεί ανεξάρτητα από την Αλ Κάιντα.

____________________________________________
Λέγε με Μαρία ‏@MarianthiToula  7 minutes ago

Ως παλια Συριζαια περιμενα απο τον Τσιπρα να εχει τουλαχιστον ενα σχεδιο για τους μεταναστες και να φτιαξει υποδομες.
Παλιά δεν είμαι μα τον ψήφισα και ομολογώ ότι γι αυτό ήμουν σίγουρη








Πρόσφυγες και μετανάστες: Nα θυμηθούμε την «ανάποδη διαδρομή»


Obama: Δε μπορούμε να επιτρέψουμε στους Σύρους να βομβαρδίσουν τη Συρία. Επειδή ή εμείς θα τη βομβαρδίσουμε ή κανείς.


dromografos ‏
A big thanks from all of us to ‪@DDaltonBennett who was at the right time to the right place and didn't hesitate to post it ‪#Kos
__________________________________________________
ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ




Σε άλλες χώρες (εκείνης της Ευρώπης που ονειρευτήκαμε, εκείνης της Δύσεως εις την οποίαν δηλώναμε ότι «ανήκομεν» ο αστυνομικός θα είχε ζητήσει δημόσια συγγνώμη. Εδώ έχουμε ομάδες που ζητούν την αθώωσή του.
20.000 συνάνθρωποί μας δηλώνουν ότι «τους αρέσει» η πράξη του δηλαδή;

Αμέσως είχα γράψει για το θέμα και τη γνώμη μου την είχα μεταφέρει και εδώ. Δεν ήμουν η μόνη που εξέφρασε αποτροπιασμό.

Τώρα που είδα την Ομάδα αυτή, σας μεταφέρω και κάποια από τα σχόλια της συλλογής μου.
--Προσθέτοντας κάτι που μόλις σκέφτηκα: Σίγουρα είναι αφύσικο που δεν περνά χρόνος δίχως να χρειαστεί να γράψω για κάποιο Χαστούκι.


Επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και μεταναστών στην Κω

[ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ]  Δημοσιεύθηκε: 11/08/2015

kws
Νέες εικόνες ντροπής έρχονται από το νησί της Κω μία μέρα μετά τη φωτογραφία του αστυνομικού που χαστούκισε μετανάστη. Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι, όταν μετανάστες και πρόσφυγες αρνήθηκαν να μπουν στο στάδιο Ανταγόρας όπου από χθες μεταφέρονται, κάνοντας διαμαρτυρία σε κεντρικό δρόμο του νησιού και ζητώντας να φύγουν άμεσα από εκεί. Γρήγορα η κατάσταση ξέφυγε με τους αστυνομικούς να κυνηγούν και να χτυπούν τους πρόσφυγες με τα γκλόμπ, ενώ έγινε και χρήση πυροσβεστήρων που έκαναν την ατμόσφαιρα αποπνικτική.
Από χθες βράδυ ξεκίνησε η διαδικασία μετακίνησης των μεταναστών και των προσφύγων που είχαν βρει πρόχειρο κατάλυμα στους δρόμους και τα πάρκα του νησιού προς το στάδιο, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία διεκπεραίωσης των εγγράφων τους και να αποχωρήσουν για την Αθήνα.
Εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες έχουν μετακινηθεί στο στάδιο, στο οποίο ήδη επικρατεί το αδιαχώρητο, με πολλές γυναίκες και δεκάδες μικρά παιδιά πολλά από τα οποία είναι μόλις λίγων μηνών να αναμένουν τη σειρά τους κάτω από τον καυτό ήλιο.
Ενδεικτικό της κατάσταση που επικρατεί στο νησί είναι το γεγονός ότι από χθες το πρωί μέχρι σήμερα έχουν φτάσει περίπου 1.500 νέοι μετανάστες από τα απέναντι τουρκικά παράλια.
Βίντεο του kostoday.gr από τη μεταφορά στο στάδιο Ανταγόρας:


Η ένταση προκλήθηκε όταν εκατοντάδες μετανάστες που βρίσκονται κατά μήκος της παραλιακής οδού της Βασιλέως Γεωργίου, ξεκίνησαν διαμαρτυρία παρεμποδίζοντας την διέλευση τόσο των οδηγών όσο και των πεζών και ποδηλάτων στην περιοχή, ζητώντας την επίσπευση των διαδικασιών αποχώρησης τους. Η αστυνομία αλλά και πολίτες αντέδρασαν χτυπώντας τους μετανάστες και ψεκάζοντας τους με πυροσβεστήρες.
tvxs.gr

4 σχόλια:

  1. αυτό με την ελληνική ύπαιθρο το σκεφτόμουν κι εγώ. σκεφτόμουν επίσης πως μπορούν να δημιουργηθούν με κάποιο συντονισμό ομάδες από τους ίδιους τους μετανάστες που να ασχολουνται με το χώρο τους ή ό,τι μπορεί να γίνει. έτσι θα αισθάνονται χρήσιμοι για το διάσημα που είναι εδώ, ενεργοί, όχι και τόσο απαθείς και πως δικαιούνται το φαγητό και την περίθαλψη τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο εύκολο...

      Ειδικά τώρα με την ανεργία, την ασυφιλία και την μετανάστευση γιατρών κ.λ που αφησαν ελλείψεις στη χώρα ενώ μας έρχονται γιατροί από τη Συρία.
      Για όσο μείνουν...

      Διαγραφή
  2. Κανένας άνθρωπος να μην αναγκάζεται να φύγει από τον τόπο του,είτε για οικονομικούς είτε για πολιτικούς λόγους.Η προσφυγιά δεν είναι επιλογή ,είναι ανάγκη.Οι κοινωνίες το κατανοούν,αλλά δεν δέχονται ευχαρίστως κύματα προσφύγων και κάπου εδώ καραδοκούν οι ακροδεξιοί.Ούτε το 1922 δεχτήκαμε καλά τα θύματα της Μικρασιατικής καταστροφής,αν και τελικά αυτό το μπόλιασμα υπήρξε ευεργετικό για την Ελλάδα.Όσο για τον μπάτσο και το κάθε μπάτσο που ξεσπά στους αδύνατους,προσφέρει καλή υπηρεσία ως κυματοθραύστης σε όσους όσους ευθύνονται για την προσφυγιά.Το πρόβλημα όμως δεν είναι ο μπάτσος,είναι αυτοί που από συμφέρον με ενέργειες η παραλήψεις οδήγησαν τα πράγματα εδώ.Δεν θα εκτονώσω την οργή μου στον μπάτσο,θα εξακολουθήσω να είμαι οργισμένος με όσους ευθύνονται με την αποδιοργάνωση των κοινωνιών.Θα εξακολουθήσω να συνεισφέρω όσο μπορώ στην ανακούφιση των προσφύγων,αλλά δεν θα κρύψω ότι δεν μου αρέσει αυτή η κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ αγαπητέ Μερμελέχα για το εξαιρετικό σχόλιο.
      Από εσένα δεν περίμενα κάτι κατώτερο.

      Μόνο να ήμασταν πιο πολλοί..

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.