Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

Απίστευτοι πιστοί αναθεματισμένοι με σατανάδες και σφεντόνα

#χριστιανοταλιμπανισμού_το_ανάγνωσμα



'Ακουσα σήμερα στο ραδιόφωνο, ανάμεσα σε ειδήσεις, ότι έγινε θαύμα κι ότι θα ακολουθήσουν λεπτομέρειες της οικογένειας που έζησε το θαύμα και πληροφορίες για τον Άγιο τάδε τον θαυματουργό.

Μεμονωμένο περιστατικό δεν είναι.
Σας φέρνω απίστευτους πιστούς, άρρωστους ανθρώπους που χρειάζονται επειγόντως ψυχιατρική βοήθεια.
Δειγματοληπτικά δυο περιστατικά:

Με τη σφεντόνα πολεμά τους σατανάδες τρελοκαλόγερος σε ρατσιστική κρίση που μέρα μεσημέρι τις κεραίες τις βλέπει σα δαίμονες και δεν έχει κανένα να τον μαζέψει μόνο χοροπηδά σα δαιμονισμένο παιδί κάθε φορά που πετυχαίνει  ένα «πιάτο» πάνω στην κολόνα.

Με πετραχήλια σε παραλήρημα μπαίνει σε Μουσείο να αφορίσει και να αναθεματίσει. Έχει και ακόλουθο (με σακίδιο 'Polo').
Τον διώχνουν βέβαια, μπροστά στους άναυδους τουρίστες που  είχαν την τύχη να ζήσουν χριστιανοταλιμπανικό επεισόδιο.
Τα ίδια έκαναν και έξω από τη Βουλή.

Πριν μερικές δεκαετίες θα γελούσαμε και, στο κέντρο της Αθήνας, πιο πιθανόν θα μας φαινόταν να επρόκειτο για στημένα 'happenings' παρά για αυθεντικά κρούσματα.

Ένα συγγενή, ένα συμπονετικό γείτονα δεν έχουν αυτά τα πλάσματα;

Η ίδια η Εκκλησία που στο όνομά της ακούγονται θαύματα και αφορισμοί τι κάνει; Δεν αισθάνονται οι πατέρες λίγο υπεύθυνοι γι αυτά τα ψυχιατρικά περιστατικά αδελφών μόνων κι ανάδελφων; Ή ανησυχεί μονάχα μη μας διαβρώσουν τον πολιτισμό μας οι βάρβαροι οι πρόσφυγες που δραπετεύουν από τον ταλιμπανισμό στην πατρίδα τους για να τον βρουν να ανθεί στην Ευρώπη; Πού να 'ξεραν οι ανιστόρητοι ότι εκείνοι έτρωγαν βελανίδια όταν οι Χριστιανοί  ήδη έσπαγαν αρχαία αγάλματα.
_____________________________
Σας δίνω τα ξεκαρδιστικά και με συνδέσμους αλλά επειδή τούτο το blog ερευνά σας φέρνω και, από τα χείλη του Σεβασμιωτάτου Πειραιώς, μια εξήγηση τι στο καλό πια είναι τα αναθέματα που σ' εμάς τα αδαείς απίστους μοιάζουν με κατάρες τρελών με σύνδρομο Τουρέ (και του 'Ρεεε') αλλά κατά την Ορθόδοξο Εκκλησία μας  είναι «πανηγυρικές διακηρύξεις», «έξοχο αμυντικό μηχανισμό» και, το καλύτερό μου: «παιδαγωγικό τρόπο».

Όχι μόνο να αγαπάμε αλλήλους δηλαδή μα θεμιτό και παιδαγωγικότατο είναι και να αλληλοαναθεματιζόμαστε.



Ιδού, χαρείτε ορισμό και videos:


Ο όρος «ανάθεμα» αναφέρεται από τον Απόστολο Παύλο και στην προς Γαλάτας επιστολή εναντίον εκείνων, που ευαγγελίζονται έξω από τα παραδεδομένα: «αλλά και αν ημείς η άγγελος εξ ουρανού ευαγγελίζεται υμίν παρ’ό ευαγγελισάμεθα υμίν, ανάθεμα έστω»7. 
Όπως ευστόχως επισημαίνει ο αγωνιστής και ομολογητής Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, «τα αναθέματα εν τη Εκκλησία δεν αποτελούν εκφράσεις οργής η κατάρας η ύβρεως, αλλά πανηγυρικάς διακηρύξεις, ότι οι συγκεκριμένοι δεν ανήκουν στο σώμα της Εκκλησίας και ο λαός του Θεού καλείται να επιτείνει την προσοχή του εις αυτό και να μην συμφύρεται μετά των αναθεματιζομένων, δια να μην απολέση την υγιαίνουσα διδασκαλία, άνευ της οποίας δεν υφίσταται σωτηρία. Επομένως, τα αναθέματα αποτελούν ειδικότερα στην σημερινή εποχή της ομογενοποιήσεως και του συγκρητισμού, έξοχο αμυντικό μηχανισμό και παιδαγωγικό τρόπο δια την  διασφάλιση της Ορθοδόξου αυτοσυνειδησίας και αληθείας…» 8. Σύμφωνα δε με τον ομότιμο καθηγητή της Πατρολογίας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ αιδεσιμολογιώτατο πρωτοπρεσβύτερο π. Θεόδωρο Ζήση, τα αναθέματα αποτελούν ποιμαντικό μέτρο αγάπης 9. Οι άγιοι Πατέρες, όταν στις Συνόδους αναθεμάτιζαν τους αιρετικούς, δεν το έκαμαν από μίσος προς αυτούς, αλλά με πόνο ψυχής απέκοπταν αυτούς «ως ανιάτως νοσήσαντας», από το Σώμα της Εκκλησίας, όπως ακριβώς ο χειρουργός αποκόπτει το σεσηπώς και νεκρό μέλος του σώματος, για να μην μεταδοθεί η σήψις και στο υπόλοιπον σώμα. 

Ανάθεμα, λοιπόν, έχουμε κυρίως, όταν υπάρχει αίρεση. Μερικοί, όμως, νομίζουν ότι τα αναθέματα είναι κάποιες απλές κουβέντες. Δεν είναι έτσι. Ο αναθεματισμός είναι ο αποχωρισμός, η αποκοπή με δυσμενείς εκφράσεις από το κοινό Σώμα της Εκκλησίας. Γιατί, η αίρεση είναι η διάσπαση αυτής της θεανθρωπίνης κοινωνίας μέσα στο κοινό Σώμα της Εκκλησίας και γι’αυτόν ακριβώς τον λόγο καταδικάζεται και αναθεματίζεται από τις Οικουμενικές Συνόδους. --> impantokratoros.gr






5 σχόλια:

  1. Κάπου έρχεται κι ένα σκήνωμα , νομίζω μιας αγ.Ελενης......Ποιας Ελένης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προγράμματα - Προσκλήσεις - ΕΣΠΑ, πως μπορώ να βοηθήσω τον αγώνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελένη μου είσαι εσύ η γνωστή κου Ελένη;

      Ή δε γνωριζόμαστε;

      Νομίζω αυτό το σχολιο πήγαινε σε άλλη ανάρτηση.
      Επικοινωνήστε μαζί μου αν στο νου σας έχετε τους Χρήστες.

      Διαγραφή
  3. Άφωνη!!
    Κυκλοφορούν ελεύθεροι τέτοιοι τύποι;
    Τι να πω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.