Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Βρέχει στη διαδήλωση; Lorem ipsum το #Μνημόνιο4 για ένα αδιαφώτιστο έθνος (σχόλια-εικόνες-links) #mnimonio4



«Κλαίει ο ουρανός για το Μνημόνιο», άκουσα κάποιον να λέει χθες στο ραδιόφωνο, «κλαίει ο καιρός όπως στη σταύρωση του θεανθρώπου».
Τέτοιο βροχερό 3τριήμερο Μαΐου  στη ζωή μου δε θυμάμαι. Δε είναι  ανοιξιάτικη βροχή που μυρίζει πασχαλιά κι αγμουσκεύουν τα πάντα και προκαλούν κυκλοφοριακό χάος που προστίθεται στο άλλο, των απεργιών.
Πανώ και ώρες έξω στους δρόμους κάτω απ' τη βροχή με δύσκολη συγκοινωνία να πας και να ρθεις είναι σίγουρος τρόπος να κρατηθούν οι εύθραυστοι συνταξιουχοι μακριά από τις διαδηλώσεις κι αυτό γίνεται και με άλλες ευπαθείς ομάδες, αυτές που χτυπιούνται βαρύτερα από τα Μνημόνια, αυτές οι πιο αδικημένες που τόσα χρόνια με τη δουλειά και τις εισφορές τους κράτησαν τα ΙΚΑ και τα επικουρικά ταμεία ενεργά.

Δεν είμαι συνωμοσιολόγος ― αν και, ομολογώ, με διασκεδάζουν οι θεωρίες (όταν δεν είναι κατηγορίας Λιακόπουλου, δηλαδή για και από ηλιθίους)- αλλά δε γίνεται να μη σκεφθώ ότι σε μια τιμωρητική Πολιτική που στηρίχτηκε σε μια πολυετή προπαγάνδα βασισμένη στο σύμπλεγμα κατωτερότητας του φτωχού Βαλκάνιου και χρησιμοποίησε ξεδιάντροπα τα
 ―δεν είστε άξιοι εσείς οι αδιαφώτιστοι να είστε Ευρωπαίοι
―είστε ζητιάνοι που τα τρώτε στις γυναίκες και τα ποτά
―μπήκατε με απάτη στην Ευρώπη
―δεν ξέρετε από δουλειά κι από καθήκον μόνο από εκμετάλλευση
 δένει πολύ το να μη γίνουν διαδηλώσεις έξω από τη Βουλή όσο οι εντός ψηφίζουν κι υπογράφουν μια ακόμα καταδίκη που δε διάβασαν. Σιγά μη νοιάζονται οι Έλληνες για τη σύνταξη του παππού τους― αυτοί μόνο «μπανάκι και μπαλίτσα», άρα τιμώρησέ τους δίχως τύψη.

Το έχω αναλύσει πολύ τούτο το παιχνιδάκι και πια δεν ε΄χω όρεξη να τα ξαναλέω, γνωρίζετε όλοι για τι μιλάω, έχετε δει τα ίδια συνθήματα με τον άπλυτο Εβραίο της Ναζιστικής εποχής να απλώνει χέρι ίδια όπως ο σύγχρονος Έλληνας με τα σώβρακα (ιδού και link εάν σας διέφυγε), άρα θα γνωρίζετε πως μαζί με τη γενοκτονία και τον εξευτελισμό οι Εβραίοι κατηγορήθηκαν από τους Ναζί και επειδή δεν αντέδρασαν μόνο πήγαν πειθήνια στα στρατόπεδα σα πρόβατα επί σφαγήν.
Όπως εμείς, στο 4ο Μνημόνιο.
Τώρα που η κούραση μετά από 7ετή πόλεμο κατά της αξιορέπειάς μας, η φτώχεια, η απελπισία κι η ανημπόρια που θα μας κρατήσουν μέσα απόψε όλους μαζί, τους αδιάφορους και τους πρώην αγανακτισμένους που φάγαμε, τότε στην αρχή, τα χημικά του Σαμαρά και συνειδητοποιήσαμε ότι δεν έχουμε ελπίδα.  
Τα βλέπω ήδη τα σχόλια ότι είμαστε μόνο για το Survivor και ΠΣΟΦΟΣ και ΟΥΣΤ και πως δεν είχαμε διαφωτισμό βρε παιδί μου και σκέπτομαι ότι δουλεύει τέλεια η παλιά συνταγή προπαγάνδας- όπως στην τραγωδία  πριν σκοτώσεις πρέπει να ξεφτιλίσεις, και να μωράνει Κύριος πριν απολέσαι- ώστε να μη σου στενοχωρηθεί ο θεατής, γι αυτό λέω πως τούτη η βροχή παραείναι βολική που θα κρατήσει κόσμο σπίτι και, προκαλώντας κυκλοφοριακό λόγω απεργίας θα εκνευρίσει 'το κοινό'.


Σας φέρνω λίγα για την τεχνητή βροχή
για να χαμογελάσουμε καθώς τρέχει ο νους σε υποθέσεις
μα φέρνω κι άλλα που μας πονούν,
σχόλια, εικόνες, σύνοψη αλλά και
σύνδεσμο προς το πλήρες κείμενο (942 σελίδες) του Μνημονίου4.



















Κατά μελέτες του Χάρβαρντ για τη σημαντική επιρροή των διαδηλώσεων στην πολιτική, οι έρευνες δείχνουν ότι όπου τύχει να βρέχει η προσέλευση του κόσμου είναι κατά με΄σο όρο 60% μικρότερη. 
'Don't rain on my parade' -μη βρέχεις στην παρέλασή μου, λέειη παλιά αγγλική έκφραση που σημαίνει αυτό που στα σύγχρονα ελληνικά  λέμε 'μου βάζεις πάγο' δηλαδή μου χαλάς το γλέντι. Και να που κυριολεκτικά ισχύει για τις διαδηλώσεις και μαζικές διαμαρτυρίες. [Φέρνω σε pdf: www.hks.harvard.edu/]


Με τον όρο τεχνητή βροχή χαρακτηρίζεται περισσότερο η μέθοδος δημιουργίας βροχόπτωσης μη φυσικής, δηλαδή μη εκδηλούμενης από μόνη της, παρά αυτό τούτο το αποτέλεσμα.
Η ανακάλυψη της αναγκαιότητας και χρησιμότητας των πυρήνων συμπύκνωσης (παγοκρυστάλλων, αλάτων κ.λπ.) καθώς και του προσδιορισμού του πάχους των νεφών, οδήγησε κατά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην επινόηση μεθόδων τεχνητής βροχής. Για τέτοιους σκοπούς επιλέγονται συνήθως ευμεγέθη νέφη, που ψεκάζονται είτε από αεροπλάνο, που υπερίπταται αυτών, είτε με ειδικά επίγεια μηχανήματα τύπου πυροβόλων, είτε με εκτόξευση ειδικών πυραύλων από το έδαφος, εφοδιασμένα με κατάλληλους πυρήνες συμπύκνωσης π.χ. διοξείδιο του άνθρακα, ο λεγόμενος «ξηρός πάγος», ή δια μορίων ιωδιούχου αργύρου.
Αυτή η μέθοδος έχει αποδώσει ικανοποιητικά αποτελέσματα, μέχρι του σημείου να χρησιμοποιείται και σε εμπορική κλίμακα. Η αναστολή, πολλές φορές όμως, της μεθόδου αυτής, είναι το υψηλό κόστος σε σχέση προς τη ποσότητα της βροχής που προκαλείται.


Τι σας έλεγα; Να τα να τα:


Μνημόνιο 1 : 121 σελίδες
Μνημόνιο 2 : 511 σελίδες
Μνημόνιο 3 : 571 σελίδες
Μνημόνιο 4 : 941 σελ. 

Αν είχαν χιούμορ πάντως οι "θεσμοί" στο #mnimonio4 θα βάζανε κ ένα lorem ipsum να γίνει νόμος τ κράτους κ σιγά μην το έπαιρνε κανείς χαμπάρι



Κανονικά,σήμερα που ψηφίζεται το 4ομνημόνιο,πρέπει να συλληφθεί ο Σώρρας.


Μνημόνιο 4; Μεταφρασμένο απ' τ' αγγλικά στο... παρά πέντε.


Υπότιτλους από που κατεβάζουμε;

the press project Τα βασικά σημεία:
  • Η Ελλάδα συμφωνεί σε πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2021, ή το 2022. Ωστόσο οι χρονολογίες παραμένουν σε αγκύλες, κάτι που στη «γλώσσα» των μνημονίων σημαίνει ότι το ζήτημα δεν έχει κλείσει. Στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι γνωστή η κόντρα ΔΝΤ – Γερμανίας, με το Ταμείο να ζητάει μείωση του στόχου των πλεονασμάτων και τη Γερμανία να επιμένει στη διατήρηση τους, ακόμα και για μία δεκαετία.
  • Οι δανειστές αναγνωρίζουν το πλεόνασμα 4,2% το 2016 αλλά βρίσκουν «δημοσιονομικό κενό» 0,3% του ΑΕΠ το 2018
  • Αν το ΔΝΤ κρίνει ότι η Ελλάδα δεν θα πιάσει τους στόχους του 2019, τότε η μείωση του αφορολογήτου θα εφαρμοστεί εκείνη τη χρονιά, αντί του 2020
  • Τα «αντίμετρα» θα εφαρμοστούν μόνο αν η Ελλάδα ολοκληρώσει επιτυχώς την τελική αξιολόγηση του τρίτου μνημονίου και οι δανειστές κρίνουν ότι υπάρχει δημοσιονομικό κενό άνω του 3,5%
  • Το ΔΝΤ θα απαιτήσει τη συμφωνία και της αντιπολίτευσης για τα μέτρα του 2020 (μείωση αφορολόγητου)
  • H ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε να ολοκληρώσει την μελέτη για την αύξηση του κατώτερου συντελεστή του ΦΠΑ

Μνημόνιο 4: Αλλαγές της τελευταίας στιγμής για τους ένστολους

NewsBomb-Πριν από 21 ώρες
Με σημαντικές τροποποιήσεις, σε σημεία που έχουν προκαλέσει τις αντιδράσεις των συνδικαλιστών, θα φτάσει στην Βουλή το τελικό κείμενο του ...



Mια χαρά ήταν το πρόγραμμα του ΔΝΤ.
Στόχος ήταν να πέσει βίαια το ΑΕΠ της χώρας,να εξαυλωθούν μισθοί και συντάξεις,να φτωχύνει το πόπολο,να αυξηθούν κάθετα οι άνεργοι ώστε να πέσουν τα μεροκάματα,να ιδιωτικοποιηθεί όλος ο πλουτοπαραγωγικός ιστός της χώρας,να διαλυθεί ψυχολογικά ο λαός,να γίνουν όλοι δούλοι,να μετακομίσουν στον πρώτο ευρωπαικό κόσμο αυτοί που παράγουν πλούτο,οι επιστήμονες.

Κανένα λάθος δε βρίσκω.

Σχόλιο βλάκα:
A Bu Πάντως προκύπτει και ένα καλό από αυτή την υποθεση. Καταρρέει πλέον η 'καραμέλα' του ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς, το οποίο είχε γίνει προεκλογική παντιέρα του Τσίπρα....,
δηλαδή 'εντάξει καταστρεφόμαστε αλλά γιούπι κάψαμε τον Τσίπρα'. Ο θρίμαβος της μικροπολιτικής.

m C 10.000.000 Ελληνες ομηροι κι ερμαια του αριστερου παρακρατους με τις ευλογιες των πασοκονεοδημοκρατων!
Daphne Chronopoulou Διόρθωση: 8,5 τα εκατομμύρια πλέον.

2015

Αναμνήσεις (τα 2 που ακολουθούν)
Jo Di GraphicsΤελικά, ούτε οι ξένοι, ούτε η ΝΔ, ούτε κανένας άλλος θα ρίξει τον ‪#syriza.
Ο ίδιος ο ‪#syriza θα το κάνει με την ψήφιση του ‪#Mnimonio3

ΠαρτάλιΑντί να καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με έναν νόμο τα μνημόνια, κατάργησαν οι Γερμανοί με ένα μνημόνιο τους νόμους του ΣΥΡΙΖΑ.







Το παίζω συχνά στο ραδιόφωνο. Μην το προσπεράσετε.

5 Iαν 2016 

Αρχίζει σήμερα η προβολή τους

Η τηλεοπτική καμπάνια της ΝΔ για το μνημόνιο 4 : protothema






DO POLITICAL PROTESTS MATTER? EVIDENCE FROM THE TEA PARTY MOVEMENT∗ https://www.hks.harvard.edu/fs/dshoag/Documents/Political%20Protests%20--%20Evidence%20from%20the%20Tea%20Party.pdf


ΠΡΟΣΘΕΤΩ 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.