Porta photo©by Pierre Couteau for DC

Τετάρτη, 30 Μαΐου 2018

Κουφοντίνας: Απεργία Πείνας (+σχόλια)
Ο Δημήτρης Κουφοντίνας ξεκινά απεργία πείνας με αίτημα να του δίνονται οι άδειες που δικαιούται.

Ήδη ξεκίνησε η χολή, ήδη αποφαίνεται κάθε άσχετος για το τι είναι ο πολιτικός κρατούμενος και για το '45άρι', τη γραφομηχανή και άλλα  όπως τα θυμάται ο καθένας.

Το ζήτημα όμως δεν είναι να ξαναδικάσουμε τη 17Ν. Το ζήτημα είναι ότι δικάστηκε κι ότι, αν θέλουμε Δικαιοσύνη ο νόμος πρέπει να είναι ίδιος για όλους κι όλοι ίσοι απέναντί του. 

Τετάρτη, 30 Μαΐου 2018
Επειδή με την τελευταία παρέμβαση από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στο ζήτημα της άδειάς μου, καταρρέει άλλη μια φορά το προσωπείο της δήθεν ανεξάρτητης δικαιοσύνης και αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο αυτού του βαθιά ταξικού και πολιτικά ρεβανσιστικού θεσμού.

Επειδή αυτή η παρέμβαση, κουρελιάζοντας τους νόμους του δικού της συστήματος, που δήθεν υπηρετεί, στέλνει το σαφές μήνυμα ότι για τον πολιτικό αντίπαλο δεν ισχύει κανένας άλλος νόμος ή κώδικας, παρά μόνο η αλαζονεία της εξουσίας τους και η σκοπιμότητα της συντριβής του.

Επειδή αυτή η παρέμβαση έγινε ύστερα από απαίτηση της γνωστής Οικογένειας με το πατροπαράδοτο ιστορικό σε τέτοιες επεμβάσεις, αποκαλύπτοντας άλλη μια φορά ότι η δικαιοσύνη ενεργεί πάγια ως πειθήνια θεραπαινίδα των ισχυρών, όταν δεν λειτουργεί ως πλυντήριο για το ξέπλυμά τους (π.χ. ΑΓΕΤ, Υποκλοπές, Ζίμενς, Οφ-σορ κλπ κλπ).

Επειδή αυτή η παρέμβαση έγινε με τρόπο που θυμίζει σκοτεινές μεθόδους του βαθέος κράτους, για να εκφοβίσουν, να εκβιάσουν και τελικά να εξοντώσουν επιδεικτικά οποιονδήποτε εισαγγελέα τολμήσει να πιστεύει ότι μπορεί να κρίνει έντιμα, ανεξάρτητα από πιέσεις και εκβιασμούς.

Επειδή αυτή η παρέμβαση έχει την υπογραφή της κυβέρνησης που εξακολουθεί, παρά τις παλιές διακηρύξεις, να διατηρεί το εισαγγελικό βέτο που καταργεί ουσιαστικά τη Συμβούλιο της Φυλακής. Επειδή για μια φορά ακόμη επανέρχεται η απαίτηση να υποβάλω δήλωση μετανοίας, αποκηρύσσοντας την προσωπική μου διαδρομή.

Επειδή όλα αυτά υπερβαίνουν το απλό ζήτημα μιας άδειας, στοχεύοντας στον πυρήνα της συνείδησης του πολιτικού κρατούμενου και στην προσωπική του αξιοπρέπεια. Και για εμάς αυτή είναι η απαράβατη κόκκινη γραμμή μας.

Και επειδή τίποτε και ποτέ δεν μας χαρίστηκε και αυτά που αποκαλούνται δικαιώματα δεν είναι παρά οι κατακτήσεις μακρών και πολύχρονων αγώνων, η μόνη απάντηση που μπορούμε να δώσουμε είναι να ξαναπιάσουμε, μέσα και έξω από τη φυλακή, το κόκκινο νήμα αυτών των αγώνων.

Για όλα αυτά, σε όλα αυτά, απαντώ με αυτό που αντιστοιχεί στον πολιτικό κρατούμενο.

Από την Τετάρτη 30 Μαΐου ξεκινώ απεργία πείνας με αιτήματα:

α) Κανονική τακτική άδεια
β) Κατάργηση του εισαγγελικού βέτο
                                                                Δημήτρης Κουφοντίνας 

___________________


απο εχθες ρωταω γιατι ειναι ενταξει να βγαινει ο παττακος μετα απο 16 χρονια ποινης αλλα να μην μπορει να παρει αδεια ο #κουφοντιναςμετα απο 15 χρονια στην φυλακη κ οι φιλελεδες απλα με βριζουν λετε να εχει καποια σχεση οτι ο μπαμπας του #κουληεβγαλε τον παττακο? Πειθαρχικός έλεγχος από τον ΑΠ στους εισαγγελείς, που έδωσαν νόμιμα άδεια στον Κουφοντίνα. Για να μην ξεχνάμε ποιος -συνεχίζει να- κυβερνά αυτόν τον τόπο._____________________________________________

1 σχόλιο: