Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Γάμος και Παιδιά για Όλους―Αν ήμουν Δικτάτωρ...

     



«Θέλετε να διαπιστώσετε πόσο κοινωνικά ανοιχτόμυαλος είναι κάποιος, αλλά βαριέστε τις σχοινοτενείς συζητήσεις; Υπάρχει ένα αλάθητο και ταχύτατο τεστ! Απλά ρωτήστε: είναι εντάξει τα γκέι ζευγάρια να κάνουν ή να υιοθετούν παιδιά;…» ξεκινά το άρθρο του στο 10%  ο γνωστός Λύο Καλοβυρνάς ('με τη Στέλλα και τη Χάρις') και συνεχίζει με επιχειρήματα που (αν έχετε αμφιβολίες) συστήνω να διαβάσετε για να εισέλθετε κι εσείς στον 21ο αιώνα.

Από πλευράς μου δε θα προσθέσω πολλά μόνο ότι χαίρομαι που τις τελευταίες ημέρες φίλοι straight bloggers έχουν ανοιχτεί προς το θέμα της ομοφυλόφιλης εμπειρίας και ανοχής.

Θεωρία αρνούμαι να σας κάνω επειδή σε θέματα προσωπικών δικαιωμάτων ακόμα και τη συζήτηση της θεωρώ προσβολή όσο και τα πολιτικάντικα επιχειρήματα τύπου 'δεν είναι ακόμα ώριμη η χώρα' διότι ο βαθμός ωριμότητας του ενός δε μπορεί να υπαγορεύει την ευδαιμονία του άλλου. Αν είστε κατά του Γάμου Ομοφύλων σας έχω νέα: δεν είναι υποχρεωτικός για σάς.

Τα έχω ξαναπεί κι ίσως έχετε δει εδώ το μόνιμα αναρτημένο το λευκό φιογκάκι που υπενθυμίζει: 'Γάμο Για Όλους'.
Επίσης έχω ξαναπεί (και στα περί Νομιμοποίησης Κάνναβης κ.λ.) ότι «τα παιδιά μας» έχουν μετατραπεί στο ύστατο επιχείρημα των αχρείων.

Για να προλάβω προβληματισμούς στα σχόλια αντιγράφω το δικό μου σχόλιό από το blog του Tommy Stark όπου προχθες εκφράστηκε άποψη ναι μεν υπέρ του Γάμου μα με μια αμφιβολία για τα παιδιά:

    ΜmeKastell: Συμφωνώ βέβαια …. 

αλλά τι είναι τούτο με τα παιδάκια που τόσο ενοχλούν οι δυό μαμάδες-δυό μπαμπάδες; 
Γιατί πρέπει να μπούμε όλοι στο κατασκεύασμα της πυρηνικής οικογένειας μαμά-μπαμπάς+2 κουτσούβελα; Αυτό είναι εφεύρεση.
Παραδοσιακά τα παιδιά μεγάλωναν με θείες, θείους παππούδες, δεύτερους γάμους κι ετεροθαλή αδέλφια (ως τα μέσα του 20ου αιώνα οι γυναίκες πέθαιναν σε γέννες κι οι άνδρες σε πόλεμο κι από σκληρή δουλειά και ήταν πολύ συνηθισμένοι οι δεύτεροι γάμοι). 
Το παιδί θέλει αγάπη και μόρφωση και δυό άνθρωποι που διάλεξαν να το μεγαλώσουν και δεν το έκαναν από σύμβαση ή κατά τύχη είναι εξ ορισμού πιθανότατα καλοί γονείς.
 Τα περί κοροϊδίας στο σχολείο τα έλεγαν και για τα 'νόθα' και για των χωρισμένων. Μπούρδες, όποιος κοροϊδέψει να κοιτάξει να εκπολιτιστεί.


Απάντηση: Εννοώ ότι πρέπει να το σκεφτούν δύο φορές πριν το αποφασίσουν κι όχι γιατί δεν είναι ικανοί ή δεν θα το αγαπάνε αλλά για το αν είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την ερώτηση του παιδιού η οποία θα γίνει και σε μικρή ηλικία.

ΜmeKastellΜακάρι όχι μια αλλά δέκα φορές να σκέπτονταν κι οι straight πριν το αποφασίσουν να κάνουν παιδί για να είναι έτοιμοι κι αυτοί να αντιμετωπίσουν σημαντικότερες ερωτήσεις όπως π.χ.
Γιατί με έκανες αφού δεν είχες να με ζήσεις/αφού έχουμε περάσει τα 7δις κ.λ.
 ή άλλες τύπου Γιατί δέρνεις τη μαμά, Γιατί βρίζεστε κ.λ. 

Σε ένα ιδανικό κόσμο αυτά. 
Εν τω μεταξύ νομίζω ότι οι δυσκολίες είναι τόσες που ομόφυλα ζευγάρια είναι πιθανότερο να το θέλουν πολύ (και να μην κάνουν παιδί κατά λάθος ή με τα άλλα συμφεροντολογικά κίνητρα). Άρα στα δικά μου μάτια, αν ήμουν δικτάτορας όταν θα επέβαλλα έλεγχο πληθυσμού, τα ομοίου φύλου ζευγάρια θα είχαν προτεραιότητα (ενώ πολλοί straight θα αποκλείοντο).


Και για τους αναγνώστες σου που δε με ξέρουν ξεκαθαρίζω ότι εγώ η ίδια (η Δικτάτωρ) ανήκω στους straight που αποκλείονται από το δικαίωμα αναπαραγωγής. (Ίσως με κλωνοποιήσουν μετά θάνατον-αλλά αυτό δεν είναι του παρόντος).
 _______________
 Το άρθρο στο: 10percent
Οι φίλοι Bloggers: Χωστήρας και  Tommy Stark
 με ένα κλείσιμο ματιού στον Ben Provis


Για τα Παιδιά Ομόφυλων Γονιών:  australianmarriageequality outcomes.pdf
ΛΟΑΤ:
Η μάχη που δίνουμε είναι για να εξασφαλίσουμε κοινωνικά και νομικά ότι τα παιδιά που δεν προέρχονται από ετεροκανονικές οικογένειες θα απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με όλα τα άλλα, ώστε να μπορούν να ζήσουν με σεβασμό, γαλήνη και αξιοπρέπεια και να μη νιώθουν ότι είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού. Επικοινωνία: 6942 854 784 / 6985 813 147,  ouraniotoksofamilies@gmail.com

40 σχόλια:

  1. Δεν θα πω πολλά καθότι έχει γίνει και ολόκληρη ανάρτηση. Όπως είπε κι ο χωστήρας έστω και μέσα από τα μπλογκ ελπίζω να μπαίνει κάθε φορά ένα λιθαράκι για να πάμε μπροστά.
    Και δεν είμαι κατά του να έχουν οι ομοφυλόφιλοι παιδιά. Σε παρακαλώ μη μου βγάζεις το όνομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σου βγάζω;;
      Νόμιζα το αντίθετο.... αφού δίvω link προς το (ωραίο) άρθρο σου που συνέβαλε στη συζήτηση. Αν διαφωνείς όμως πες μου να το βγάλω.. Please!!!

      Διαγραφή
    2. Πλάκα κάνω!!!!!!!!!! Δεν θα μπορούσα ήταν γραμμένο χαμογελόντας!!

      Διαγραφή
  2. "... σε θέματα προσωπικών δικαιωμάτων ακόμα και τη συζήτηση της θεωρώ προσβολή" Η φράση σου αυτή με καλύπτει απόλυτα !!!

    Ζώντας σε μια χώρα και μια κοινωνία που δεν έχει τα "κολλήματα" ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε τα, της Ελληνικής κοινωνίας τα παιδιά μου (6.5 και 2.5 χρονών) έχουν την τύχη να έχουν πολύ καλούς φίλους που έχουν 2 μπαμπάδες και 2 μαμάδες (οι 2 μαμάδες μάλιστα είναι η μία Ελληνίδα και η άλλη Τουρκάλα - άραγε τι κράξιμο και λιθοβολισμό θα τρώγανε στην χώρα - λίκνο του πολιτισμού και της δημοκρατίας ;;;). Τα παιδάκια δεν τρώνε καμία κακοποίηση ούτε δέχονται περίεργες ερωτήσεις και ξέρετε γιατί ; Γιατί δεν λαμβάνουν τέτοια ερεθίσματα από τους γονείς τους.

    Τα παιδιά είναι ο καθρέφτης των γονιών τους, οπότε όταν σ' ένα παιδί μάθεις να δέχεται και να σέβεται τους συνανθρώπους του ως ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ και ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ οντότητες (γιατί ποια άλλη επιλογή δηλαδή υπάρχει, δεν καταλαβαίνω ; Υπάρχει κάποιος που να πιστευει ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ίδιοι ;;;), τότε δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαντήσεις
    1. Εγώ. Για την Πρόσκληση
      (και μ΄άρεσε πολύ που έκλεισες τα σχόλια: Όχι άλλες Συμπόνιες!!)

      Διαγραφή
  4. Δάφνη θα το πω λίγο λαϊκά, όπως ξέρω εγώ και πολλά παιδιά εκεί έξω και μη με παρεξηγήσεις.....!

    ΑΓΑΠΗΡΕΜΟΥΝΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και θα συμφωνήσω απόλυτα με αυτό που είπες..τα ομόφυλα ζευγάρια που θέλουν πολύ να έχουν παιδιά είναι καταλληλότεροι για γονείς από πολλούς straight...
    Καλό σου βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό βράδυ Maria μου,
      χάρηκα που συμφωνείς.
      Να το δείχνουμε πως είμαστε πολλοί.

      Διαγραφή
  6. Γονιός δεν είναι αυτός που γεννάει αλλά αυτός που αναθρέφει!
    Πόσοι straight έχουν αποδειχτεί ανίκανοι....
    Υπέροχες απόψεις που με βρίσκουν καθόλα σύμφωνη!
    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιατί κανείς μα κανείς από όσους επεκτάθηκαν στα εν λόγω άρθρα δεν επισήμανε τη "νομική" πλευρά του προβλήματος; (που δεν είναι και τόσο "νομική" απλά δεν βρίσκεται το παραθυράκι..)
    Αυτό από φίλο μου νομικό: Αν επιτραπεί ο γάμος μεταξύ ομοφύλων και αναγνωριστεί από την πολιτεία, κανείς δε μπορεί να φέρει αντίρρηση και ισχυρό νομικό κώλυμα στην υιοθεσία... Κανείς, πέρα από την εκκλησία, που ίσως κληθεί μετά να βαφτίσει αυτά τα παιδιά, κι εμείς ακόμα της δίνουμε λογαριασμό.
    Πράγμα που σημαίνει πως το ολο θέμα που μένει να λύσουμε είναι αυτός ο γαμημένος διαχωρισμος κράτους-εκκλησίας, που δεν είναι η ανωριμότητα της κοινωνίας μας που τον εμποδίζει, αλλά τα κοινά τους συμφέροντα.

    Η κοινωνία ωριμάζει μέρα με τη μέρα, αρκεί να'χει το ερέθισμα να το κάνει. Κοίτα συμπεριφορές προς το διαφορετικό που έχουν άνθρωποι που δε ζουν σε τουριστικές περιοχές, και κοίτα συμπεριφορά μυκονιάτη.

    "Αυτοί οι δύο κρατιούνται από το χέρι" - "και; κρατιέται κανείς από το πόδι;"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ephee πολύ σωστά το θέτεις,
      κι εύχομαι επιτέλους να γίνει αυτός ο διαχωρισμός (κι όποιος θέλει να βαφτίζεται με γειά του με χαρά του). Το δράμα μας είναι που η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι παρούσα ακόμα και στο Σύνταγμα μα... μην αρχίσω μ΄αυτά γιατι δε θα έχω τελειωμό...

      Διαγραφή
  8. To είπε πιο πάνω ο Χωστήρας. Αγάπη! Ε εντάξει δεν το είπε ακριβώς έτσι :-)
    Πόσο απλά θα ήταν όλα και πόσο δίκαια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Διάβασα το άρθρο και συμφωνώ. Ό,τι επιχειρήματα και αν χρησιμοποιηθούν (δε θα είναι κατάλληλη η οικογένεια π.χ) δεν είναι αρκετά. Θα έπρεπε να κριτήρια για να είναι κάποιος γονιός να είναι πολύ πιο αυστηρά από μία διαχωριστική γραμμή στα θέματα της σεξουαλικότητας. Το ζήτημα είναι οι γονείς, ανεξαρτήτως χαρακτηριστικών όπως σεξουαλικότητα ή εθνικότητα, να μπορούν να μεγαλώσουν όσο καλύτερα γίνεται το παιδί τους. Τα υπόλοιπα δεν έχουν πολύ νόημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς αγαπητέ Elric [Blogger Previously Known as Ken etc...]. Μόλις γίνω (αφανής) Δκτάτωρ θα δεχθείς ελπίζω την Καγκελαρία..

      Διαγραφή
  10. Αγάπα και κάνε ό,τι θες, θα πω κι εγώ. Κι επίσης πως καθόλου δε με νοιάζει τι κάνει ο καθένας στο κρεβάτι του. Αρκεί που κάτι κάνει. Αυτοί που δεν κάνουν τίποτα μόνο από προκαταλήψεις κοινωνικές και ιδεοληψίες μου προκαλούν καμιά φορά λύπη. Επίσης γονιός γίνεται όποιος το επιθυμεί. Παιδιά υπάρχουν (κατα το λεφτά υπάρχουν έτσι που ειναι τα θέματα υιοθεσίας στην Ελλάδα) αλλά παρόλα αυτά όποιος το επιθυμεί θα έπρεπε να μπορεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και βέβαια συμφωνούμε αλλά μ' αρεσει που το πήγες και στο sex (μου το έχεις υποσχεθεί άλλωστε..)

      Διαγραφή
    2. Ρε συ, Τζωρτζίνα ...
      Πού είναι εκείνη η συνέχεια της ανάρτησης που μας υποσχέθηκες ;

      :-)

      Διαγραφή
  11. Συμφωνώ με όλα!
    Μόνο τον τίτλο θα σου διορθώσω: "Γάμος και Παιδιά για Όλους―Αν ήμουν Δημοκράτωρ... "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δικτατορική Δημοκρατία το πολίτευμα; Ωραία ιδέα, έτσι θα το πω όταν έρθει η ώρα..

      Διαγραφή
  12. Δυστυχώς στην Ελλάδα τα αυτονόητα φαίνονται αδύνατα. Δεν θα μπορούσα να συμφωνώ περισσότερο, Δάφνη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα αυτονόητα αδύνατα Κατερίνα, ακριβώς.
      Γι αυτό λέω να τα λέμε να ακούγονται μήπως δια οσμώσεως..

      Διαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εμενα μου αρεσει να εχω τον φυσικο μου πατερα και μητερα
    Θα ενοιωθα μισός αν δεν τους ειχα
    Και όχι τεχνικα υποκαταστατα φτιαγμενα από τα εργαστηρια του ματριξ
    Το ξερω ειμαι οπισθοδρομικος και σε λιγο θα ειμαι μειοψηφία
    Αλλα δεν βαριεσαι θα επιβιωσω

    Για το γαμο μεταξυ γκει η λεσβιων δεν εχω κανενα προβλημα
    Ας νομιμοποιησουν την σχεση τους για να αποκτησουν οποιο κοινωνικο δικαιωμα θελουν
    Αφου ο σκοπος τους όπως καταλαβαινω είναι να παρουν την συνταξη
    του εκλιποντος στα γεραματα και να κατοχυρωσουν την ιδιοκτησια τους
    (όπως και οι αλλοι οι ετερο δηλαδη μια και σε καπιταλιστικο συστημα δεν ζουμε)
    Ακομη να κανουν η να υιοθετήσουν η και να αγορασουν παιδια, (σαν σκυλακια)
    αφου θελουν να θρεψουν τον υπερφίαλο εγωισμο τους
    και να εξαπατήσουν τον εαυτο τους ζωντας κι αυτοι
    λιγο από την αυταπατη του «φυσιολογικου

    Προσωπικα ειμαι υπερ της ελευθερης σχεσης μεταξυ δυο ανθρωπων που αγαπιουνται
    Και όχι στην επικύρωση με τις ευλογιες της θρησκειας και την βουλα του κρατους
    Ετσι όταν βλεπω καποιες ομαδες που αντι να προσπαθουν αλλαξουν
    τις κοινωνικες δομες αντικαθιστωντας ότι μεσαιωνικο και αχρηστο υπαρχει
    προσδοκωντας σε ένα νέο κοινωνικο μοντελο πιο ελευθερο,
    χωρις στεφανοχαρτια, σφραγιδες και συμβολαιογραφους
    βλεπω παλι μια από τα ιδια,
    την επιστροφη στην ευλογημενη αγια οικογενεια αλλα με διαφορετικους
    τωρα εκπροσωπους.

    Ουφφφ τελειωσα


    ΥΓ.
    Τωρα γι αυτο που διαβασα ότι οι γκει και οι λεσβιες είναι πιο καταλληλότεροι
    για γονεις από τους ετερο…
    Ακομα δεν τους ειδαμε Γιάννηδες τους βαφτισαμε


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Velvet

      βρίσκω το
      «να κανουν η να υιοθετήσουν η και να αγορασουν παιδια, (σαν σκυλακια)
      αφου θελουν να θρεψουν τον υπερφίαλο εγωισμο τους
      και να εξαπατήσουν τον εαυτο τους ζωντας κι αυτοι
      λιγο από την αυταπατη του «φυσιολογικου... »

      σε κάθε λέξη άκρως προσβλητικό για ανθρώπους και 'σκυλάκια' (που λατρεύω).

      Σου αρέσει λες να έχεις «τον φυσικο μου πατερα και μητερα» (λες κι έκανες test dna στο μπαμπά, λες κι απορρίπτεις την Υιοθεσία ακόμα και των ορφανών)
      και απαντώ:
      με γεια σου και χαρά σου ζήσε τις αυταπάτες σου.

      Από εκεί και πέρα εγώ, το είπα, δεν απαντώ. Η θέση μου είναι αδιαπραγμάτευτη.


      Διαγραφή
    2. Velvet,
      Για κάποιους ανθρώπους, το να επιθυμούν με τον όποιονδήποτε τρόπο ένα παιδί και να το μεγαλώσουν, δεν οφείλεται στην κοινωνική ή προσωπική πίεση να εκπληρώσουν κι όπως λες να "εναρμονιστούν" με το πρότυπο της ετεροφυλόφιλης κοινωνίας.
      Οφείλεται ΚΑΘΑΡΑ στην γεννετήσια ανάγκη τους ως Άνθρωποι να προσφέρουν Αγάπη κι η πιο καθαρή μορφή αυτής, είναι το μεγάλωμα ενός παιδιού. Αυτή την ανάγκη έχω ως άνθρωπος που τυγχάνει να είναι ομοφυλόφιλος.
      Κι είναι μια ανάγκη που θα καταπνίξω, γιατί το να αποκτήσω παιδί, μεγαλωμένο σε μια κοινωνία με ανθρώπους σαν εσένα, θα κάνει δυστυχισμένο το δικό μου παιδί. Και το αγαπάω τόσο, ώστε δεν θα αφεθώ στην εγωϊστική επιθυμία να το αποκτήσω.

      Διαγραφή
    3. Α, ν' αγιάσει το στόμα σ' (που λέμε και στο χωριό μου)!!!
      Δεν έχω να συμπληρώσω. Οι θέσεις μου, γνωστές.

      Καλημέρες!

      Διαγραφή
  15. @ ΔΑΦΝΗ
    Όταν μιλω για τους "φυσικους" μου γονεις
    Εννοω εκεινους που με γεννησαν από αγαπη και από το παθος του ερωτα της στιγμης
    Με αναθρεψαν και με φροντισαν με τα ιδια αισθηματα αγαπης και ενδιαφεροντος που ενωθηκαν
    Και όχι από υπολογιστικά συμφεροντα και άλλες προσωπικες η κοινωνικές επιδιωξεις
    Που δεν σκεφτηκαν πριν κανουν ερωτα τον ελεγχο των γεννησεων και τον πολυπληθισμο της γης
    την φτωχεια και τον πολεμο που μαστιζει την ανθρωποτητα
    Αφύσικους (ψεύτικους) θεωρω οποιον θελει να αποκτήσει (με τεχνικούς τρόπους) ένα παιδι όχι για το ιδιο αλλα για να καλυψει τις δικες του εγωιστικες αναγκες και απωθημενα
    Θεωρωντας ότι τα παιδια είναι αντικειμενα, η νικηφορα επαθλα, δεν εχουν ψυχη και ταιριαζουν στην διαρρύθμιση του διαμερισματος.
    Οποιος αγαπαει τα παιδια μπορει κάλλιστα να τα υιοθετήσει. Οι δρομοι και τα ορφανοτροφεία είναι γεματα.


    ΥΓ.
    Οι δικες μου θεσεις παντως Δαφνη δεν ειναι αδιαπραγμάτευτες ουτε μονοκομματες,
    αλλα δεκτικες σε οτιδήποτε
    Γιατι δεν κατεχω την αληθεια και μπορει να σφαλλω
    Η συζητηση και η ανταλλαγη αποψεων αυτο το νοημα εχει,
    Την εξελιψη της σκεψης

    Καλο απογευμα

    .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @Velvet
      έχουμε ξαναδιαφωνήσει για άλλα και θυμάσαι πιστεύω ότι τα σχόλια εδώ είναι ανοιχτά και ελεύθερα.
      Το δικαίωμα του άλλου στην ευδαιμονία όμως είναι για μένα αδιαπραγμάτευτο.

      Την άποψή μου περί Υπερπληθυσμού επίσης νομίζω την έχω δηλώσει καθαρά και εκτενώς.

      (Όσο για το αν ο μπαμπας κι η μαμά σκέπτονται να κάνουν παιδάκια την ώρα του sex... τι να πω.... αυτό κι αν είναι φαντασίωση.
      Δες λίγο τις στατιστικές, 1 στα 3 είναι προγραμματισμένο κι επιθυμητό κι από τους δύο ακόμα κι αν δεχθούμε πως το επιθυμούν δίχως συμφέρον/δόλο..)

      Διαγραφή
  16. @ΒΕΝ PROVIS
    Χαρακτηρίζεις καποιον δυστυχισμενο χωρις να τον γνωριζεις
    Επειδη εχει διαφορετική αποψη από την δικια σου
    Αυτό είναι ο πολιτισμός που θελεις να μου κοινοποιήσεις, φανταζομαι
    Τη ευκολια των χαρακτηρισμων και διαφορων αλλων –ισμων

    Ευχομαι να αποκτήσεις ότι επιθυμεις στη ζωη σου και να ζησεις
    σε μια κοινωνια με ευτυχισμένους ανθρωπους σαν κι εσενα
    Ασε με εμενα στη δυστυχια μου η ριξε με στο καιαδα να με εξαφανισεις
    αφου ειμαι εγω το προβλημα στην ευτυχια σου

    ...........


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάβασε πιο προσεκτικά το κείμενο Velvet. Δεν χρησιμοποίησα κανέναν χαρακτηρισμό για σένα.

      Διαγραφή
  17. νάμαστε στα δύσκολα λοιπόν

    και τώρα τα "Ιερά" δεσμά του γάμου ? ή τα δεσμά τα απλούστερα τα επίγεια του κράτους....

    που αημαίνουν μια σειρά από νομικές ιστορίες πχ το ζήτημα της κληρονομιάς του θανόντος κλπ ΚΑΙ ΩΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΖΗΤΗΜΑ ΤΕΚΝΩΝ. ΟΥΤΕ ΤΟ ΞΕΧΩΡΙΖΩ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ "ΝΟΡΜΑΛ" ΚΑΙ ΟΜΟ...

    και αν έχουμε παιδιά τα πράγματα περιπλέκονται δραματικά σε οποιοδήποτε επίπεδο.... Η σημερινή μορφή της καπιταλιστικής οικογένειας όπως σωστά είπες της πηρυνικής ευρίσκονται σε βαθιά κρίση...

    τώρα το ζήτημα είναι ότι θέλουν οι ομοφυλόφιλοι να έχουν δικαίωμα στο όνειρο της ΝΟΜΙΚΗΣ συντεταγμένης πολιτείας. Μεταξύ μας όνειρο ή κακομοιριά αλλά δεν το ευτελίζω...

    απαντώ τίμια και ευθαρσώς ΝΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ όλου αυτού του νομικού πλέγματος πολιτισμού και ξεπερασμένου ταυτόχρονα πλαισίου... Και όσο φθαρμένο είναι αυτό δεν σημαίνει ότι είναι παραπεταμένο. είναι όνειρο για τα ζευγάρια δηλαδή η δημιουργία ενός νομικού πλαισίου που θα ρυθμίσει τα κληρονομικά και τα θέματα τέκνων.

    εδώ είναι το πρόβλημα....!!!! τα παιδιά??? κάνουν οι Ομοφυλόφιλοι παιδιά ? όχι αλλά απαντάς μετρά ποιός είναι ο φυσικός γονιός? Κατά την γνώμη μου μετράει και δεν μετράει.... πχ πολλοί νομίζουν ότι οι γονείς είναι αυτοί που είναι αλλά μια παρασπονδία ένα ξενοπήδημα οδήγησε τα πράγματα εκεί που τα οδήγησε...

    τες πάντων ζητάνε λοιπόν οι Ομοφυλόφιλοι και παιδιά. Οκ. από άποψη θεμελιομένων επιχειρημάτων πάμε καλά. Και εγώ μαζί τους. ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΑΛΛΟΣ...

    Η αλήθεια είναι ότι μου φαίνετε περίεργο περιττό. αλλά οι πρωτοπορίες χαράσουν τις κινήσεις. εγώ δεν έχω κανένα επιχείρημα στην φαρέτρα μου την πνευματική να αντιπαρατεθώ.

    και ούτε θα φοβηθώ επειδή η ΧΑ. αυξάνει οπότε να μη δόσω θετική γνώμη... αν είναι να χαθούμε ας χαθούμε όλοι μαζί και τα μυαλά μας και οι ιδέες μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. πάντως η προηγούμενη θέση μου θέση υποχωρητική μεν αλλά ουσιαστική δεν σημαίνει ότι υποτάσομαι στην φιλελεύθερη αναρχίζουσα λογική των απόλυτων ελευθεριών.

    πχ στα θέματα μετανάστευσης παραμένω απόλυτα σίγουρος. στα θέματα ναρκωτικών ουσιών δηλαδή και της κάναβης επίσης.

    όσο ενάντιος θα ήμουν αν ζούσα ενάντια στην εφαρμογή της καπνικής πολιτικής στις αρχές του 1900 ή μάλλον πιό πριν που εξεδίωξε το χασίς και τον ναργιλέ άλλο τόσο είμαι σήμερα ενάντια στην επιστροφή στην μήτρα...

    με λίγα λόγια. κάθε πράγμα υπόκειτε στην βάσανο του γιατί και για ποιό σκοπό... και με βάση την εθνική ύπαρξη κάθε λαού. δεν μπορούμε να πηδάμε έχοντας όπλα ΘΕΣΕΙΣ ανερμάτιστες. γιατί σε τελευταία ανάλυση δεν ταιριάζουν.

    νομίζω έγινα σαφής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καλημέρα φίλε akrat,

    νομίζω έγινες σαφής, ναι.
    Μια διευκρινιση μόνο:
    Το «κάνουν οι Ομοφυλόφιλοι παιδιά» δε θέλει ερωτηματικό.

    (περί του «επιστροφή στην μήτρα» σε σχέση με τις παράνομες ουσίες δε σε έπιασα, αλλά είναι άλλο θέμα κι η θέση μου κι εκεί γνωστή κι αδιαπραγμάτευτη λόγω και ιδεολογίας και πικράς πείρας..)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.