Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΕΡΤ― Cui bono: Χάρτης συμφερόντων ιδιωτικών ΜΜΕ



Έπεσε ο αέρας, γράφω στο κρεβάτι ακούγοντας στη σειρά τις εκπομπές δυό φίλων στην ΕΡΑ. Όπως βλέπετε δεξιά στο πλάγιο μενού έχω και το Ραδιόφωνο.
Η 11η Ιουνίου με το περιβόητο 'Μαύρο' δεν έριξε την κυβέρνηση. Ούτε η απεργία πείνας λόγω της απάνθρωπης και παράνομης προφυλάκισης του Κώστα Σακκά θα τη ρίξει παρά την παγκόσμια κατακραυγή και τη σημερινή ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας.
Απογοητευμένοι μπορεί να είμαστε, μπορεί και άσχετοι― εγώ κυρίως που την Πολιτική δεν την αγάπησα παρά σα παιχνίδι Ιστορίας μέσω των Μακιαβέλλι και των Τάλεμπ που με κέρδισαν όσο κι οι επιτήδειοι τυχοδιώκτες του Μπαλζάκ― αλλά αφελείς δεν είμαστε. Ακόμα κι όταν λείπουν κομματάκια απ' την εικόνα το μάθαμε πως πάντα κάτι υπάρχει από πίσω. Ή, όπως έλεγε ένα σύνθημα παλιότερα: Όποτε βλέπεις στις ειδήσεις μεγάλο ντόρο ψάχνε τι κρύβουν για να προχωρήσει στα κρυφά ερήμην σου.
Γι αυτό, αν δεν το έχετε δει ή αν είστε από εκείνους που ακόμα νομίζουν πως το ζήτημα της ΕΡΤ ήταν οι αριθμοί εξόδων και υπαλλήλων, συστήνω αυτό, ανάλυση του ανωτέρω χάρτη, που επιβεβαιώνει όσα πια απροκάλυπτα γράφει ο ξένος Τύπος για τα απολύτως εξ-αγορασμένα και κυριολεκτικά ιδιωτικά ΜΜΕ της χώρας.

______________________________________________________
κι επ' ευκαιρία σας θυμίζω και του '11: Χάρτης Σχέσεων των Ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης.

Αν θέλετε κι εσείς κώδικα του Ραδιοφώνου της ΕΡΑ για το blog/site σας: http://www.ert-live.gr/radio.html.

Επίσης:
Υπογράφουμε

την ευρωπαϊκή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό που εκφράζει την ανησυχία μας για την κατάφορη παραβίαση του άρθρου 11 της Ε.Ε.:



4 σχόλια:

  1. Το ζητούμενο ήταν αυτό ακριβώς, που όσοι ακόμα δεν ξέραμε ΤΙ ακριβώς κρύβεται από πίσω, ήμασταν ΣΙΓΟΥΡΟΙ ότι κάτι κρύβεται...ούτε οι 2500 απολύσεις για να ικανοποιηθεί η Τρο(μάρα)ϊκα ήταν λογικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Kαι, δυστυχώς, ως είθισται τώρα που μάθαμε είναι αργά..
      Άλλη μια απόδειξη πως εκ των 300 (+συμβούλων και βοηθών) ουδείς...
      Θλίβομαι φίλε Αφρικανέ,
      θλίβομαι και πονάει πολύ η προδοσία.

      Διαγραφή
  2. μα γίνονται αυτά αγαπητή μου Δάφνη....;

    γίνονται τέτοια στην χώρα μας ';

    όχι δα

    υπαρβάλλετε άπαντες... χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.