Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Pet-Friendly Places in Greece- Στην Ελλάδα με το κατοκίδιό μας




Είναι καιρός τώρα που με την παλιά φίλη Léana Cottakis κουβεντιάζαμε να φτιάξουμε εδώ μια σελίδα με Ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ΜΜΜ, εστιατόρια, και άλλους χώρους που δέχονται και φέρονται φιλικά προς τα ζώα συντροφιάς- σκυλιά και γατιά δηλαδή, ώστε εμείς που θέλουμε να ταξιδέψουμε με το σκυλί/γατί μας να μην ψάχνουμε στα τυφλά.
Αναρτήσαμε τους νόμους (μπορείτε και να τυπώσετε πριν ταξιδέψετε με ΚΤΕΛ), γνωρίζουμε τις νομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν χώροι εστίασης κ.λ.
Ωστόσο:
Σας ζητώ
 να μας κάνετε like και κοινοποιήσεις για να γίνει γνωστή η Σελίδα μας
αλλά πιο πολύ να μας στέλνετε πληροφορίες ή για το δικό σας ή για χώρο που σας φέρθηκε φιλικά όταν πήγατε με το σκύλο/γάτα (ή και παπαγάλο ή ό,τι της κατηγορίας 'συντροφιάς').

Ιδού η η Σελίδα μας:


και η περιγραφή:

Ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ΜΜΜ, εστιατόρια, και άλλα (ευχόμαστε), φιλικά προς τα ζώα συντροφιάς
Περιγραφή
Είμαστε δυο παλιές φίλες που αγαπάμε τα ζώα και σε αυτή τη σελίδα φιλοδοξούμε να μαζέψουμε όσο το δυνατό περισσότερα μέρη φιλικά προς τα κατοικίδια.

Αυτά μπορεί να είναι π.χ. ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια, καφέ, μέσα μαζικής μεταφοράς, και γιατί όχι, εμπορικά καταστήματα. Η χώρα μας έχει υποστεί μεγάλες ήττες σε ό,τι αφορά την μεταχείριση πολλών κατοίκων της προς τα ζώα και θέλουμε να γίνει σαφές ότι υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα, αυτή που αγαπάει και σέβεται τα ζώα.

Γιατί κατά την γνωστή ρήση του Γκάντι "το μεγαλείο ενός Έθνους και η ηθική του πρόοδος κρίνονται από τον τρόπο που αντιμετωπίζονται τα ζώα του" .

Ζητάμε να μας βοηθήσετε και να μας στείλετε μήνυμα με ό,τι γνωρίζετε, αρκεί να είναι επιβεβαιωμένο.

Ευχαριστούμε,
Δάφνη, Λεάνα
______________________________________

We love animals and on this page we hope to gather a maximum of information on pet-friendly places in Greece.

These can be hotels, rooms to let, restaurants, coffee shops, public transportation, and -why not- shops. Our country has received a lot of bad press regarding the treatment of certain individuals towards animals. We wish to show that there is a different Greece, one that loves and respects animals.

Because as Gandhi said “The greatness of a nation and its moral progress can be judged by the way its animals are treated.”

We ask that you help us and send us a message if you happen to know of a pet-friendly place in Greece. If not, just spread the love!

Thank you,
Daphne, Leana


_____________________________________
 Τους νόμους και άλλα χρήσιμα, το ξέρετε, τα έχω και εδώ:

4 σχόλια:

  1. Πάρα πολύ καλή ιδέα και χρήσιμη!!
    Μπράβο σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Maria μου,
      το σκεφτήκαμε γιατί εμείς πρώτες το έχουμε ανάγκη..

      Καλή σου μέρα!

      Διαγραφή
  2. Δυστυχώς "ντεν έχω facebook καρντιά μου" για να κάνω likes, αλλά επικροτώ την προσπάθεια, και καταλαβαίνω την ανάγκη η σελίδα να γίνει στο συγκεκριμένο μέσο. (κοίτα πού φτάσαμε, το facebook ανάγκη)
    Ελπίζω να πάει καλά και να φέρει αποτέλεσμα, καθότι πλέον κάτι τέτοιες "λεπτομέρειες" θα κάνουν τη διαφορά στον ήδη πληγωμένο μας τουρισμό (αληθεύει ότι οι Αμερικάνοι έδωσαν οδηγία στους πολίτες τους που μας επισκέπτονται να μην τρώνε μουσακά, γιατί λέει είναι κατεψυγμένοι οι κιμάδες;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι να κάνουμε,
      δεν έχουμε το χρόνο να φτιάξουμε blog/site όπως θα έπρεπε
      (άμα βρεθούν εθελοντές....).
      Για τους κιμάδες δεν ξέρω μα υπάρχει ξέρω ζήτημα μποϋκοταρίσματος της Κρήτης για τα βαρελόσκυλα και τις φόλες. Θα σου έδινα link αλλά .. πάλι Facebook είναι.

      Καλό απόγευμα Πρεζιντέντε μου!

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.