Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018

Συρία― για σάς που λέτε «να έμεναν» #Αφρίν



Συρία σήμερα.
Για εξηγήστε μας εσείς που λέτε διάφορες θεωρίες 
«να έμεναν να πολεμήσουν»;
Πώς ακριβώς;
Να βγουν με σπαθιά κατά των drones και των βομβαρδιστικών
ενώ το παιδί θα το φυλάει η γκουβερνάντα;


Οι αντιαεροπορικές δυνάμεις της Συρίας, το Σάββατο, άνοιξαν πυρ εναντίον μιας ισραηλινής ‘επιθετικής πράξης’ εναντίον στρατιωτικής βάσης και χτύπησαν περισσότερα από ένα αεροσκάφη», ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή.
«Η εχθρική οντότητα του Ισραήλ στην αυγή σήμερα πραγματοποίησε μια νέα επίθεση εναντίον μιας από τις στρατιωτικές βάσεις στην κεντρική περιοχή. Οι αεροπορικές δυνάμεις μας την αντιμετώπισαν και έπληξαν περισσότερα από ένα αεροσκάφη», ανακοίνωσε στρατιωτική πηγή.
Ο πιλοτος επεζησε 
Syria shoots down israeli F-16 bomber after israel attacks Syria for the second straight day ...F16 crashed in Israel, pilots safe,



―"230 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους την προηγούμενη εβδομάδα κατά τη διάρκεια των αεροπορικών βομβαρδισμών Συρία και τη Ρωσία"

― #ΟΗΕ: Η κατάσταση στη #Συρία απαιτεί "επείγουσα διεθνή δράση"

―Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα , Ζέιντ Ράαντ Αλ-Χουσέιν, έκανε έκκληση να αναληφθεί «επείγουσα διεθνής δράση» στη Συρία μετά την κλιμάκωση της βίας http://news.in.gr/world/article/?aid=1500197840#ref=newsroombox 


O Πάτρικ Κόκμπερν αναφερει την μαρτυρια ενος πρωην μαχητη του ISIS οτι μια χωρα μελος του ΝΑΤΟ,η ΤΟΥΡΚΙΑ εκπαιδευει και εξοπλιζει πρωην μαχητες του ISIS για να επιτεθουνε στην κουρδικη περιοχη Αφριν καθ την παρανομη εισβολη στην βορεια Συρια 

*Πάτρικ Κόκμπερν, ο οποίος μπορεί μονάχα να περιγραφεί ως ένας βετεράνος ρεπόρτερ και θαραλλέος δημοσιογράφος που έχει καλύψει τους πολέμους των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, από τότε που ξεκίνησαν, με την εισβολή στο Ιράκ και έστελνε ρεπορτάζ από την περιοχή πολύ πριν αρχίσουν οι κυρώσεις ενάντια στο Ιράκ, δηλαδή οι Πόλεμοι του Κόλπου. Είμαστε τώρα σε ένα κρίσιμο σημείο, στο οποίο έχει κάνει την εμφάνιση της μια νέα οργάνωση.
Ο Πάτρικ, έχει γράψει ένα νέο βιβλίο, με τίτλο “Τhe Jihadis Return”, το οποίο είναι ένα εκτενές δοκίμιο για την ανάδυση του ISIS και τις διασυνδέσεις του με τον Σουνίτικο1 πληθυσμό στο Ιράκ, όπως και για τις πιθανές συνέπειες που έχει αυτό το γεγονός για την περιοχή. Ακριβώς επειδή δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία για το ότι αυτό ανοίγει ακόμα ένα μέτωπο στον ατελείωτο πόλεμο, ο οποίος έχει φέρει την απόλυτη δυστυχία για τους ανθρώπους που ζούν στον Αραβικό κόσμο σήμερα.
Πάτρικ Κόκμπερν: Λοιπόν, αυτοί (σ.σ. το ISIS) προέρχονται σχεδόν απευθείας από τον πυρήνα της Αλ Κάιντα στο Ιρακ, η οποία είχε φτάσει στο υψηλότατο επίπεδο επιρροής της το 2006 και το 2007 όταν αποτέλεσε ένα από τα στοιχεία – αλλά όχι το μοναδικό - που αποτέλεσαν την αντίσταση των Σουνιτών απέναντι στην Σιίτικη κυβέρνηση και τις δυνάμεις κατοχής των ΗΠΑ. Ιδεολογικά, προέρχεται από το Τζιχαντικό κίνημα και στην πραγματικότητα τα θρησκευτικά τους πιστέυω δεν διαφέρουν και τόσο από τον Σαουδικό Σαλαφισμό2, την παραλλαγή του Ισλάμ που πρακτικά αποτελεί την επίσημη κρατική θρησκεία στη Σαουδική Αραβία, μαζί με τη δυσφήμιση των Σιιτών3 ως αιρετικών, των Χριστιανών και των Εβραίων. Αυτό που κάνουν είναι να ανυψώνουν αυτά τα θρησκευτικά τους πιστεύω σε ένα ανώτερο και πιο βίαιο επίπεδο, το οποίο είναι σε γενικές γραμμές το περιεχόμενο του Τζιχαντικού κινήματος.
Ταρίκ Αλί: Μπορώ να σε διακόψω εδώ; Το Τζιχαντικό κίνημα δεν υπήρχε στο Ιράκ πριν την εισβολή των Αμερικάνων και την επακόλουθη κατοχή.
Π.Κόκμπερν: Όχι, δεν υπήρχε. Και ο Σαντάμ συλλάμβανε οποιονδήποτε ήταν στα φανερά Τζιχαντιστής. Εννοώ πως πάντα αποτελούσε μια παράλογη υποκρισία τον καιρό της εισβολής, να ισχυρίζεσαι ότι ο Σαντάμ είχε την οποιαδήποτε ανάμειξη με τους Τζιχαντιστές ή την 11η Σεπτεμβρίου. Αν και ήταν τόση η ένταση της προπαγάνδας που εκείνη την περίοδο το 60% των Αμερικάνων πίστευε ότι με κάποιο τρόπο ο Σαντάμ συνδεόταν με την 11η Σεπτεμβρίου.
https://barikat.gr/…/o-paragontas-isis-mia-syzitisi-toy-tar…
―Η Άγκυρα αρχικά είχε κάνει λόγο για πέντε θύματα αλλά ο απολογισμός έγινε πιο βαρύς

―Τουρκία: Συλλήψεις εκατοντάδων πολιτών που κατέκριναν στα social media την εισβολή στη Συρία

―Τι γυρεύει ο Ερντογάν στο Αφρίν;




Κοινή διακήρυξη για τον τερματισμό των επιθέσεων της Τουρκίας εναντίον των Κούρδων του Αφρίν της Συρίας υπογράφουν 100 ευρωβουλευτές, από όλες τις πολιτικές ομάδες πλην της ακροδεξιάς ομάδας. Η διακήρυξη εστάλη στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, στον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και στην αντιπρόεδρο της Κομισιόν, υπεύθυνης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι. Οι υπογράφοντες παροτρύνουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα κράτη-μέλη να εντατικοποιήσουν τις πολιτικές τους προσπάθειες και να ζητήσουν από την Τουρκία να σταματήσει αμέσως τις στρατιωτικές επιθέσεις. «Ζητούμε επίσης την επείγουσα επανενεργοποίηση του διαλόγου στο πλαίσιο των συνομιλιών της Γενεύης για τη Συρία με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων, συμπεριλαμβανομένων των Κούρδων» αναφέρουν. «Αναγνωρίζουμε επίσης ότι η μάχη των Κούρδων στην πρώτη γραμμή κατά του ISIS συμβάλλει στην ευρωπαϊκή ασφάλεια. Η αποσταθεροποίηση που θα προκαλέσει η επίθεση της Τουρκίας, απειλεί σοβαρά την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής. Η σιωπή ή η αδράνεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της διεθνούς κοινότητας δεν αποτελεί επιλογή» τονίζουν, μεταξύ άλλων. Καλούν, τέλος, την ΕΕ και τον ΟΗΕ να αναλάβουν δράση για να σταματήσουν αμέσως αυτές οι επιθέσεις. 




Έκπληξη;  Οι ρουκέτες που χτυπούν το Αφρίν είναι ιρανικές  






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.