Porta photo©by Pierre Couteau for DC

Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου 2018

Εξέγερση στον Κορυδαλλό― ενημέρωση λεπτό-λεπτό ( σχόλια-links)


Εξέγερση στη Φυλακή Κορυδαλλού με αφορμή την απόρριψη αίτησης για μεταγωγή του, από Λάρισα σε Κορυδαλλό, αναρχικού απεργού πείνας.

Για το αίτημα δε γνωρίζω.
Όμως αν η φυλάκιση ανθρώπων σαν ιδέα είναι ούτως ή άλλως αποτρόπαια στις ελληνικές φυλακές γίνεται μαρτύριο απάνθρωπο λόγω του υπερπληθυσμού, των ελλείψεων και του πεπαλαιωμένου συστήματος που μοιάζει να στοιβάζει ανθρώπους και να τους ξεχνά εκεί δίχως επιείκεια ή φροντίδα.
Προσθέτοντας σ' αυτό την παράλογη καταπάτηση ανθρώπινων δικαιωμάτων λόγω του 'Αντιτρομοκρατικού' νόμου, οι εξεγέρσεις μοιάζουν αναμενόμενες. Για τους θανάτους τα έγραψα ξανά και ξανά. Όπως λέει και κρατούμενος «Ζω στη Χωρα όπου 5 Κρατούμενοι πεθαίνουν μέσα σε 15 μέρες και ο υπουργός Δικαιοσύνης δηλώνει ότι δεν είναι ενήμερος».Φέρνω το πανώ που κρέμασαν οι κρατούμενοι χθες το βράδυ, τις εξελίξεις όπως έρχονται από μέσα με φωτογραφίες (π.χ.των κλειδιών και του ασυρμάτου που οι κρατούμενοι απέσπασαν από τους φύλακες), φέρνω συνδέσμους και συνοπτική ενημέρωση.

Κατά τη συνήθεια του ιστολογίου, θα προσθέτω εξελίξεις.

Ανάρτηση πανό για τον αναρχικό απεργό πείνας Ν. Γιαγτζόγλου
24/02/2018 3:13 πμ.
Στις 21/2 ο αναρχικός Ντίνος Γιαγτζόγλου, μετά από την απορριπτική απάντηση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών, ξεκίνησε απεργία πείνας με αίτημα τη μεταγωγή του από τις φυλακές της Λάρισας στις φυλακές του Κορυδαλλού.
ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ Ν.ΓΙΑΓΤΖΟΓΛΟΥ
ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΣτις 06.45 εγινε εισβολη των ΕΚΑΜ στις φυλακες Κορυδαλλου και απηγαγαν με την βια τον απεργο πεινας Κωνσταντινο Γιαγτζογλου. ΕΚΑΜ και αλλοι κουκουλοφοροι ενστολοι ορμησαν στο κελι του και τον χτυπησαν του φορεσαν χειροπεδες βγαζοντας τον εξω ημιλιπόθυμοΕΠΕΙΓΟΝ - Εξέγερση στον Κορυδαλλό - Συνολική Ενημέρωση
24/02/2018 8:41 πμ.

Αυτη την ωρα γίνεται εξεγερση στις φυλακές του Κορυδαλλου
Οι κρατούμενοι μετα την απαγωγη του Κ.Γιαγτζογλου απο τους μπατσους λιγη ωρα πριν εχουν ξεκινήσει και σπανε πόρτες, ανοίγουν κελια και εχουν καταλάβει την μέρος της φυλακής
Οι πτερυγες Α , Δ μεχρι τωρα και ισως η Γ  είναι σε δυναμικές ενέργειες,  απάντηση προς την απαγωγή του απεργού πείνας αναρχικού Κ. Γιαγτζογλου.

Ενημέρωση θα ακολουθήσει...

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ ΕΞΑΙΤΊΑΣ ΤΗΣ ΑΠΑΓΩΓΉΣ - ΜΕΤΑΓΩΓΉΣ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΎ ΠΕΙΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΊΝΟΥ ΓΙΑΓΤΖΟΓΛΟΥ

Οι κρατούμενοι έχουν πάρει τη φυλακή με αίτημα να επιστρέψει πίσω ο αναρχικός σύντροφος Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου..

24/02/2018 8:53 πμ.
Οι κρατούμενοι πήραν κλειδιά και ασύρματο. Ό,τι συμβαίνει είναι στα πλαίσια της κινητοποίησης των κρατουμένων και για την επιστροφή του αναρχικού συντρόφου Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου στις φυλακές Κορυδαλλού.

Απαιτούν να έρθουν εκπρόσωποι του υπουργείου...

Α Β Γ Δ πτέρυγες υπό τον ελέγχο των κρατουμένων και όλοι οι διάδρομοι

24/02/2018 10:04 πμ.
Διορια ως τις 12 να ερθει καποιος απο το υπουργειο
Κραταμε ολες τις ακτινες
Δεν υπαρχουν υπαλληλοι
Και ειπαν απο την υπηρεσια οτι θα ερθει ο δουλαμης

από γείτονας 24/02/2018 10:32 πμ.
Στην πλευρά της κεντρικής πύλης έχουν ήδη μαζευτεί αρκετοί μπάτσοι λίγο απ'όλα και μια χακί.

Τάσος Θεοφίλου 24/02/2018 11:04
Ενημέρωση: Οι κρατούμενοι ανέστειλαν την κινητοποίηση σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν.
Εξέγερση κρατουμένων από το πρωί του Σαββάτου στις φυλακές Κορυδαλλού με αίτημα την εκ νέου μεταγωγή του συγκρατούμενού τους Ντίνου Γιαγτζόγλου.
Σήμερα στις 6:45 τα ξημερώματα και ενώ διήνυε την τρίτη ημέρα απεργίας πείνας, ομάδα των ΕΚΑΜ εισέβαλε στο κελί του Ντίνου Γιαγτζόγλου και, αφού τον ακινητοποίησαν με την βία, τον μετήγαγαν στις φυλακές Λάρισας όπου και είναι τυπικά χρεωμένος. Χαρακτηριστικό της εκδικητικότητας είναι ότι δεν επετράπη στον απεργό πείνας να πάρει ούτε τα ρούχα του, ούτε τα φάρμακά του. Οι κρατούμενοι της Α’ πτέρυγας που πίσω από τις πόρτες άκουγαν τι συνέβαινε, αρχικά ξεκίνησαν να διαμαρτύρονται χτυπώντας τα κάγκελα και φωνάζοντας, χωρίς οι διαμαρτυρίες τους, φυσικά, να ληφθούν υπόψιν. 
Στις 8 το πρωί, τριάντα λεπτά αφού οι πόρτες των κελιών είχαν ξεκλειδώσει για τον πρωινό προαυλισμό, ο υπαρχιφύλακας της Α πτέρυγας άνοιξε την κιγκλίδα για την πρωινή αναφορά. Τότε οι κρατούμενοι τον αιφνιδίασαν ακινητοποιώντας τον μαζί με άλλους δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους και κράτησαν ανοιχτή την έξοδο κατευθυνόμενοι προς τις πτέρυγες Β, Γ και Δ. Αφού τις άνοιξαν, ενωθήκαν με τους υπόλοιπους κρατούμενους της φυλακής. Παρότι αρχικά δέσμευσαν συνολικά έξι σωφρονιστικούς υπαλλήλους – ανάμεσα στους οποίους και δύο υπαρχιφύλακες – τους άφησαν έπειτα από μερικά λεπτά, χωρίς να τους πειράξουν. Ωστόσο τους απέσπασαν δυο ασυρμάτους και τρία κλειδιά..
Αυτή την στιγμή οι κρατούμενοι έχουν καταλάβει τις πτέρυγες Α, Β, Γ και Δ και τους διαδρόμους μέχρι και το σημείο έξω από το αρχιφυλακείο στο οποίο βρίσκονται εγκλωβισμένοι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Οι εξεγερμένοι κρατούμενοι έχουν επίσης σαμποτάρει τον μηχανισμό επιτήρησής τους, εξουδετερώνοντας τις κάμερες παρακολούθησής τους που είναι τοποθετημένες στους διαδρόμους της φυλακής.
Σε μια άτυπη συνομιλία σωφρονιστικών υπαλλήλων με ομάδα κρατουμένων φαίνεται πως η υπηρεσία της φυλακής αποποιείται την ευθύνη της εμπρηστικής αυτής μεταγωγής και ότι επικαλείται «εντολή από το υπουργείο».
Τέλος, οι κρατούμενοι έχουν δώσει διορία μέχρι τις 12 το μεσημέρι, προκειμένου να έρθει εκπρόσωπος από το υπουργείο, ώστε να δεσμευτεί ότι θα ικανοποιήσει το αίτημά τους (και αίτημα του απεργού πείνας) το οποίο είναι η μόνιμη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού. omniatv


24/02/2018 11:28 πμ.


Αυτή την στιγμή έχει έρθει στις φυλακές Κορυδαλλού ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Δικαιοσύνης Π. Δούλαμης. Αντιπροσωπεία των κρατουμένων δήλωσε ότι για να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση με το Υπουργείο Δικαιοσύνης όλοι οι κρατούμενοι απαιτούν να μην ασκηθούν πειθαρχικές και ποινικες διώξεις. Ο Δούλαμης δεν δεσμεύτηκε οι κρατούμενοι αποχωρησαν και αυτή την στιγμή αναμένονται οι επίσημες απαντήσεις απο πλευρας υπουργείου.
Για να ξεκινησουν οι διαπραγματεύσεις και να συζητηθούν τα αιτήματα των κρατουμένων με το υπουργείο δικαιοσύνης η αναγκαια προυπροϋποθη είναι αυτή.
Η φυλακή παραμένει στα χέρια των κρατουμένων.

Ουτε βημα πισω.

Στάση στον Κορυδαλλό. Η κρατούμενοι ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της φυλακής

24/02/2018 2:06 μμ.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΑΠΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ ΝΤΙΝΟΥ ΓΙΓΤΖΟΓΛΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΑΜ: ΠΟΛΑ ΡΟΥΠΑ-ΝΙΚΟΣ ΜΑΖΙΩΤΗΣ,ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
Καταγγέλουμε την εισβολή, την απαγωγή και τον ξυλοδαρμό του αναρχικού κρατούμενου Ντίνου Γιαγτζόγλου σήμερα το πρωί από τα ΕΚΑΜ, ο οποίος βρίσκεται στην 4η ημέρα απεργία πείνας.
Να ικανοποιηθεί άμεσα το αίτημά του για την μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.
Να μην περάσει η τρομοκρατία.
Πόλα Ρούπα - Νίκος Μαζιώτης μέλη του Επαναστατικού Αγώνα


Σύμφωνα με ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, νωρίς το πρωί, λίγο πριν τις 7, άντρες των ΕΚΑΜ «απήγαγαν με την βία τον απεργό πείνας Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου» οι οποίοι μαζί με άλλους ένστολους τον χτύπησαν στην προσπάθεια του να αντισταθεί. Οι άντρες του φόρεσαν χειροπέδες μεταφέροντάς τον σε ημιλιπόθυμη κατάσταση.
 
Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο κρατούμενος απεργός πείνας δεν είχε λάβει ούτε τα φάρμακα του ενώ δεν πήρε μαζί του προσωπικά του αντικείμενα. Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο για το που μεταφέρθηκε.
 
Ως αντίδραση οι κρατούμενοι από τις πτέρυγες Α,Γ και Δ πήραν κλειδιά από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και κατέλαβαν κάποιους χώρους εντός της φυλακής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΡΡ, η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί και οι κρατούμενοι περιμένουν να έρθουν σε επαφή με εκπροσώπους της κυβέρνησης.
 
Σε ένδειξη αλληλεγγύης οι κρατούμενοι στις φύλακες Χανίων και Μαλανδρινού δε θα επιστρέψουν το μεσημέρι στα κελιά τους, ενώ οι κρατούμενες στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, ανέρτησαν στην ίδια ιστοσελίδα πως «στις 12:00 που γίνεται η καταμέτρηση δεν θα αφήσουμε την υπηρεσία να μπει μέσα στην πτέρυγα και θα παραμείνουμε μέσα στην κιγκλίδα μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά των συγκρατούμενων μας στις ανδρικές φυλακές του Κορυδαλλού»
Υπενθυμίζεται ότι ο Κ. Γιατζόγλου κατηγορείται για τις επιθέσεις με βόμβες – δέματα κατά ευρωπαίων αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων και ο Λουκάς Παπαδήμος στις 28 Οκτωβρίου.
 
Ο 29χρονος είχε μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, από τις φυλακές Λάρισας, όπου κρατείται, λόγω της διεξαγωγής της δίκης του η οποία θα πραγματοποιούνταν την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα για υπόθεση η οποία αφορούσε μεταφορά εκρηκτικών σε σακίδια στο κέντρο της Αθήνας.
 
Η δίκη όμως αναβλήθηκε και ο ίδιος προχώρησε σε απεργία πείνας με αίτημα την παραμονή του στις φυλακές Κορυδαλλού. 
to keli Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018
 Η παρακάτω ανακοίνωση στάλθηκε από τους κρατούμενους της Γ΄ πτέρυγας των Φυλακών Λάρισας στην Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων. Η Πρωτοβουλία όπως πάντα στέκεται στο πλευρό των κρατουμένων και του δίκαιου αγώνα τους για τις άδειες, καταγγέλλει τη διεύθυνση της φυλακής που χρησιμοποιώντας απειλές και εκβιασμούς προσπαθεί να καταστείλει την κινητοποίηση, και καταδικάζει κάθε βίαιη ενέργεια σε βάρος των κρατουμένων.  
  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
23 Φεβρουαρίου 2018 
Οι κρατούμενοι στην Γ΄ πτέρυγα στις φυλακές Λάρισας βρισκόμαστε σε κινητοποίηση για τον παρακάτω λόγο:
Είναι η  απόρριψη των αδειών σ’ αυτούς που τη δικαιούνται και για την τακτική να βρίσκουν πάντα ένα λόγο να απορρίπτουν την άδεια και ειδικά στους αλλοδαπούς. Αυτό είναι το κυριότερο που μας ενδιαφέρει όλους, εκτός από όλα τα άλλα προβλήματα που έχουμε. Η διαμαρτυρία μας έχει ξεκινήσει από την Τρίτη 13/2,  μένοντας με ανοικτό το προαύλιο από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Αν δεν αλλάξουν τα πράγματα θα προχωρήσουμε σε απεργία  πείνας μέχρι να φύγει ο διευθυντής Δημήτριος Παπαδόπουλος και η κοινωνική λειτουργός  Αγαθή Λουκίδου η οποία είναι ανύπαρκτη για την υποστήριξη των κρατουμένων. Μάλιστα ο  διευθυντής σήμερα ανάμεσα στις άλλες απειλές για να σταματήσουμε τη διαμαρτυρία  μας μας είπε  ότι θα φέρει τα ΜΑΤ να μας βάλουν μέσα βίαια. Διαμαρτυρόμαστε επίσης  και για τη στάση του αντιεισαγγελέα Εφετών Βασίλειου Τσιαρδάκα σχετικά με τις άδειες. Δεν μπορεί το Κατάστημα Κράτησης Λάρισας να είναι ιδιωτική φυλακή και να μην τηρεί τον σωφρονιστικό κώδικα. Η διαμαρτυρία μας θα σταματήσει μόνο όταν έχουμε πράξεις αληθινές και όχι λόγια.
 ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ Γ’ ΠΤΕΡΥΓΑΣΦΥΛΑΚΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Εξέγερση τώρα στις φυλακές Κορυδαλλού!! Ίσως είναι η μόνη στιγμή που θα ήθελα να είμαι μέσα!!

#Ζω_στη_Χωρα όπου 5 Κρατούμενοι πεθαίνουν μέσα σε 15 μέρες και ο υπουργός Δικαιοσύνης #κοντονής δηλώνει ότι δεν είναι ενήμερος.ΠΡΟΣΘΕΤΩ
Νίκη των κρατούμενων Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018
Η άμεση και μαχητική απάντηση των κρατούμενων, που πήρε χαρακτήρα εξέγερσης σε δυο πτέρυγες του Κορυδαλλού, και η κινητοποίηση και άλλων κρατούμενων, έφερε τη νίκη.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης δεσμεύτηκε για την επάνοδο του πολιτικού κρατούμενου Κ. Γιαγτζόγλου στον Κορυδαλλό, ενώ έγινε δεκτός και ο προκαταρκτικός όρος των κρατούμενων να μην υπάρξουν πειθαρχικά.
Ο Π. Δουλάμης έφτασε πριν από λίγο στον Κορυδαλλό, ζητώντας να συνομιλήσει με τους εξεγερμένους κρατούμενους.

Οι κρατούμενοι έθεσαν κάποιους προκαταρκτικούς όρους για να συνομιλήσουν με τον εκπρόσωπο του υπουργείου και ο Π. Δουλάμης (που είναι της υπηρεσίας και όχι της πολιτικής ηγεσίας) αποχώρησε για να συνεννοηθεί με τα «αφεντικά» (Ευτύχη Φυτράκη, προφανώς) και να επανέλθει.

Καλά θα κάνει ο υπουργός Κοντονής να μην κρύβεται πίσω από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά να πάει ο ίδιος στον Κορυδαλλό, αφού προηγουμένως φροντίσει να επιστρέψει ο απαχθείς από τα ΕΚΑΜ πολιτικός κρατούμενος.
Εξέγερση στον Κορυδαλλό λόγω ξυλοδαρμού κρατουμένων από ΕΚΑΜιτες. Λάδι στην φωτιά ρίχνει ο Κοντονήξς

Σάββατο 4.00μμ

5 προσαγωγές συντρόφων και 2 ανοιγμένα κεφάλια μετά απο απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ σε συντρόφους που πραγματοποιούσαν παρέμβαση στο υπ. Δικαιοσύνης σε αλληλεγγύη στους εξεγερμένους κρατουμένους του Κορυδαλλού

28 Φεβρ. 2018
Στο νοσοκομείο εσπευσμένα μετα απο λιποθυμικό επεισόδιο μεταφέρθηκε ο Ντίνος Γιαντζόγλου.
Μετά απο απεργία πείνας που εχει μετατραπεί σε "λευκή απεργία" αποχή απο τροφή και νερό κι αφού ξυλοκοπήθηκε κατα την απαγωγή- μεταφορά του στην Λάρισα, το αίτημά του να παραμείνει στον Κορυδαλλό για να εχει απρόσκοπτη επικοινωνία με τους δικηγόρους του προκειμένου να ετοιμαστεί η υπεράσπισή του, παραμένει σε εκρεμότητα.
Ο υπεύθυνος εισαγγελέας περιμένει, το Υπουργείο αδιαφορεί.
Η ζωή του κινδυνεύει αμεσα.
Τις πρωινές ώρες της 24ης Φεβρουαρίου ΕΚΑΜ εισέβαλαν στις φυλακές Κορυδαλλού απαγάγοντας τον αναρχικό απεργό πείνας Κ.Γιαγτζόγλου. Σαν απάντηση οι έγκλειστοι στις πτέρυγες Α,Β,Γ,Δ ξέσπασαν σε εξέγερση απαιτώντας την επιστροφή του Κ.Γιαγτζόγλου.
Κείμενο Κ.Γιαγτζόγλου

[...]
Σήμερα στις 21/2 ο αναρχικός Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου ξεκίνησε απεργία πείνας με αίτημα τη μεταγωγή του από τις φυλακές της Λάρισας στις φυλακές του Κορυδαλλού μετά από την απορριπτική απάντηση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στις φυλακές του Κορυδαλλού όπου μετήχθη χθες για δικαστικούς λόγους για άλλη υπόθεσή του. Θα ακολουθήσει κείμενο του συντρόφου μέσα στις επόμενες μέρες.
Καλούμε σε έκτακτη ανοιχτή συνέλευση για τη συνδιαμόρφωση δράσεων αλληλεγγύης στην απεργία πείνας του συντρόφου και για ενημέρωση σχετικά με την υπόθεση την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου στις 19:00 στο Πολυτεχνείο ( Γκίνη)
Συνέλευση Αλληλεγγύης στον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου

__________________________________________________________-
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Τέταρτος κρατούμενος νεκρός― Επιδημία;
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου