Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

Νηφάλιος Ρουπακιάς, άφαντο ΕΚΑΒ: Δίκη Χρυσής Αυγής (+δικάσιμες)

#jailGD #roupakias #GoldenDawn ‬@JailGoldenDawn


Νηφάλιος ο δολοφόνος, άφαντο το ασθενοφόρο, Χρυσαυγίτες παρόντες, κακώσεις στα χέρια του νεκρού που αποδεικνύουν ότι τον χτυπούσαν.
Δίκη της ΧΑ, 98η εβδομάδα, ηχητικό υλικό επικοινωνίας των αστυνομικών με το Κέντρο.
Τα έχουμε όλα από το εξαιρετικό ‏‪ ‬@JailGoldenDawn, δημοσιευμένα στο @omnia.tv.

Το επαναλαμβάνω ξανά και ξανά πως πολύ κακώς η πολύμηνη Δίκη της ΧΑ περνά σχεδόν απαρατήρητη από το πλατύ κοινό.
Γι αυτό και  επιμένω να κοινοποιώ 
ημερομηνίες των δικάσιμων, αν θέλετε να παραστείτε 
και
συνδέσμους που μας ενημερώνουν για τις εξελίξεις, ζωντανά την ώρα της δίκης αλλά και συνοπτικά και με ανάλυση κάθε τέλος εβδομάδας.

Φέρνω και πολύ ενδιαφέροντα χάρτη της τηλεφωνικής επικοινωνίας των Χρυσαυγιτών εκείνη τη νύχτα ως τα ξημερώματα, την ανάλυση που αποδεικνύει ότι ο Ρουπακιάς ήταν νηφάλιος
 +video + τις δικάσιμες.



  
#GDtrial | Οι κλήσεις, η ανεπάρκεια της ΕΛΑΣ και ο νηφάλιος δολοφόνος

https://omniatv.com/853440789
98η εβδομάδα της δίκης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματικής οργάνωσης, μετά την ακύρωση της μίας εκ των δύο προγραμματισμένων συνεδριάσεων.

Στη δικαστική αίθουσα των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού, αναγνώστηκαν τα αναγνωστέα από αρ. 53 έως και αρ. 86, ενώ το ακροατήριο άκουσε και ηχητικό υλικό, από τις διαβιβάσεις των αστυνομικών από και προς το Κέντρο Επιχειρήσεων

Νηφάλιος δολοφόνος

Από τα αναγνωστέα μαθαίνουμε για τη συσκευή taser που βρέθηκε στο σπίτι του Ρουπακιά, με τα αποτυπώματά του πάνω, καθώς και το γεγονός ότι πρόκειται για όπλο, βάσει του νόμου.
Η ιατροδικαστική έκθεση για τον Ρουπακιά καταρρίπτει τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του ότι βρισκόταν σε άμυνα, δεδομένου ότι δεν εντοπίστηκε καμία απολύτως κάκωση πάνω του. Η τοξικολογική του δράστη δείχνει ότι ήταν νηφάλιος, δεν ανιχνεύτηκε καμία ουσία στο αίμα του, ούτε καν αλκοόλ. Πήγε δηλαδή εν ψυχρώ, και χωρίς να έχει κανένα ελαφρυντικό για τη συμπεριφορά του, και μαχαίρωσε έναν άνθρωπο.

Οι τηλεφωνικές κλήσεις

Συμπυκνωμένες πληροφορίες εμπεριέχονται στα τρία διαγράμματα των τηλεφωνικών επικοινωνιών που έγιναν το βράδυ της δολοφονίας του Φύσσα. Η πρώτη ομάδα (διάγραμμα 1) περιλαμβάνει τις κλήσεις που έγιναν από τις 21:00 της 18ης Σεπτεμβρίου 2013 έως 1:00 πμ. Δηλαδή τις κλήσεις κατά τη διάρκεια προετοιμασίας του φόνου, στη διάρκειά του και αμέσως μετά την εκτέλεση του σχεδίου.
Στο επόμενο τρίωρο (1:00 – 4:00 πμ), οι επικοινωνίες περιορίζονται μεταξύ του Ρουπακιά και της οικογένειάς του αλλά και μεταξύ του Πατέλη και του Λαγού. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει κλήση από τον Ρουπακιά προς τον Πατέλη, κάτι που μεταξύ άλλων, σημαίνει ότι δεν είχε κατασχεθεί το κινητό του κατά τη σύλληψη.
Ακολουθεί μία τρίτη περίοδος που περιλαμβάνει το επόμενο πρωί, από τις 4:00 πμ. Εκεί παρατηρείται πάλι εκθετική αύξηση των επικοινωνιών με διάφορα στελέχη της ΧΑ, που – όπως γνωρίζουμε και από σχετικές απομαγνητοφωνήσεις – αφορά συνεννοήσεις για το τι πρέπει να ειπωθεί εάν κληθούν για κατάθεση κλπ.

Τραύματα άμυνας

Η ιατροδικαστική έκθεση για τα ευρήματα στο σώμα του Φύσσα καταγράφει μεταξύ άλλων ότι έφερε πολλαπλές κακώσεις στα μπράτσα του, ενδεικτικές ανθρώπου που αμύνεται σε χτυπήματα βάζοντας τα χέρια του μπροστά. Συνεπώς, επιβεβαιώνει όσα έχουν καταθέσει οι μάρτυρες για τους χρυσαυγίτες που χτυπούσαν τον Φύσσα μέχρι να έρθει ο Ρουπακιάς για να τον αποτελειώσει.
Σε μία δραματική στιγμή, η συνήγορος της οικογένειας Φύσσα Ελ. Τομπατζόγλου ζήτησε από την Έδρα να πληροφορηθεί πότε θα προβληθούν οι σχετικές φωτογραφίες, ώστε να φροντίσει να απουσιάζει η Μάγδα Φύσσα.

Τραγικά ανέτοιμη η ΕΛΑΣ

Μεγάλη σημασία έχουν τα αρχεία διαβιβάσεων από και προς το Κέντρο Επιχειρήσεων της Αστυνομίας, επειδή φανερώνουν την παντελή έλλειψη συντονισμού που επικράτησε, με το Κέντρο να δίνει οδηγίες για προσαγωγές με 23 λεπτά καθυστέρηση, αλλά και την τεράστια αργοπορία στη διακομιδή του Φύσσα στο Νοσοκομείο.
Παράλληλα, οι απομαγνητοφωνήσεις αποκαλύπτουν τα ψέματα που έχουν καταγραφεί σε αστυνομικές εκθέσεις, όπως για παράδειγμα το ότι οι ΔΙΑΣ κατέφτασαν μετά τη δολοφονία και ότι δεν επρόκειτο για οργανωμένη επίθεση χρυσαυγιτών.
Η επίσημη ώρα διαβίβασης για το πρώτο μήνυμα είναι 23:43 ενώ ήδη από τις 23:47 γίνεται αναφορά από το Κέντρο Επιχειρήσεων σε συμπλοκή και σε «τραυματισμένο άτομο» χωρίς βεβαίως να διευκρινίζεται εάν πρόκειται για τον Φύσσα. Για το επόμενο ημίωρο, οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να συντονιστούν για να δουν ποιος θα πάει πού και τι θα κάνει εκεί.
Εξαιρετική σημασία έχει ότι υπάρχουν πολλαπλές αναφορές σε άτομα της ΧΑ, τα οποία μάλιστα, σύμφωνα με το πλήρωμα περιπολικού, κυνηγάνε κάποιους «έτερους». Ήταν δηλαδή σε γνώση της ΕΛΑΣ από την πρώτη στιγμή ότι είχαν να κάνουν με χρυσαυγίτικη ομάδα, ότι φέρουν ρόπαλα κλπ.

Η δίκη συνεχίζεται

Για την ερχόμενη εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί 3 δικάσιμοι: Τετάρτη και Πέμπτη στο Εφετείο, ενώ την Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου στον Κορυδαλλό.
Μέχρι το τέλος του μήνα υπάρχει ακόμα μία δικάσιμος στον Κορυδαλλό, ηΤρίτη 27 Φεβρουαρίου.
Για τον Μάρτιο, έχουν προγραμματιστεί 3 συνεδριάσεις στο Εφετείο (5, 13 και 22 του μήνα) και 7 συνεδριάσεις στον Κορυδαλλό (2, 7, 12, 15, 21, 27 και 28 του μήνα).
Λεπτομέρειες για τη συνέχεια της δίκης της Χρυσής Αυγής μπορείτε να βλέπετε ζωντανά κάθε Παρασκευή (εφόσον έχουν προηγηθεί δικάσιμοι), λίγο μετά τις 9 μ.μ., στο βιντεοχρονολόγιο του omniatv.
Το αρχείο όλων των προηγούμενων εκπομπών, από την αρχή της δίκης μέχρι και τώρα, είναι προσβάσιμο μέσω του omniatv. Επισκεφθείτε επίσης τις σελίδες του Jail Golden Dawn και του παρατηρητηρίου Golden Dawn Watch.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.