Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Εμπρησμοί και λύματα της Eldorado με νεκρά ζώα στο ποτάμι της Ολυμπιάδας #skouries





Ακόμα το αρνείστε;
Ποιον κοροϊδεύετε;
Ακόμα μιλάτε για θέσεις εργασίας; Διότι αν αυτό μονάχα είναι το πρόβλημα η ίδια η ζημιά που κάνατε το λύνει. Θα χρειαστούν πολλές ώρες εργασίας και βαρύτατες αποζημιώσεις για να διασωθεί κάτι από τον τόπο που καταστρέφετε από δόλο ή την αδιαφορία σας.

Φέρνω από τη δίκη, σικιουριτά που καταγγέλλει 
+συνδέσμους και εικόνες, μαύρα νερά και νεκρά ζώα. Αν δεν αντέχετε τις εικόνες τουλάχιστον μην ξεχνάτε το φόβο σας όταν θα εκφέρετε γνώμη σα γνώστες και ειδήμονες.




 
Μεγάλη ανατροπή στη δίκη των 21 κατοίκων της Χαλκιδικής που δικάζονται στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων Θεσσαλονίκης και κατηγορούνται για τον εμπρησμό του εργοταξίου των Σκουριών που έγινε τον Φεβρουάριο του 2013. 

Μάρτυρας κατηγορίας, πρώην σεκιουριτάς της Eldorado, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η φωνή ενός επιτιθέμενου ήταν γνώριμη φωνή από το εργοστάσιο και ότι η αστυνομία αλλοίωσε την κατάθεσή του.
Αναλυτικά, αυτά που ακούστηκαν στο δικαστήριο και μεταδόθηκαν από τον Αλέξανδρο Λιτσαρδάκη και το The Case τού Omniatv : https://www.facebook.com/thecaseomniatv/?__tn__=kC-R&eid=ARAKDJ5qwTl3H91lclopV3NjeKQTSoa-aGnVXBN-O8lRYDVni9IUDMq1HB-i2AHYIMOj8T_ycnH63H9w&hc_ref=ARTIFLgos1y7UC1FndO3HZHoNSHIhvSpfIMl76dzz0svQ4TxQGR0gv0SYZno_7ndMQc&fref=nf

Μάρτυρας κατηγορίας, πρώην εργαζόμενος στην ασφάλεια της Eldorado Gold:

Είχε 2 μέρες που η εταιρία μας είχε δώσει προσωπικούς πυροσβεστήρες. Αρχίζουν να μας βαράνε, μετά μας δένουν και μας λούζουν με βενζίνη. Μετά μας λένε έρχεστε εδώ πέρα δουλεύετε για 500 ευρώ να σηκωθείτε να φύγετε και τέτοια. Η φωνή αυτή μου ήταν γνώριμη, νομίζω ότι είναι κάποιος από πάνω 
Συνήγορος: από πού, από το εργοστάσιο;
Μάρτυρας : Ναι από το εργοστάσιο 
Συνήγορος : δηλαδή λέτε ότι ήταν προβοκάτσια 
Μάρτυρας : Δεν ξέρω.

Συνήγορος 2: Πείτε μας για την κατάθεση σας 
Μάρτυρας : εγώ αλλά έλεγα και αστυνομικοί αλλά έγραφαν.
Συνήγορος 3: Ξέρετε αν κάποιοι ασφάλισαν λίγες μέρες πριν τα μηχανήματα τους ; 
Μάρτυρας: Κοιτάξτε εμένα με μήνυσε η εταιρία μου για συκοφαντική δυσφήμιση επειδή δήλωσα ότι αυτή μου είπε να καταδείξω ως ενόχους για ηθική αυτουργία τους Τόσκα, Καδόγλου και Παπαγεωργίου. Αθωώθηκα τον προηγούμενο μήνα από αυτήν την υπόθεση.


Ακολουθούν βίντεο που αποκαλύπτουν τη ρύπανση στα νερά της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής από τις δραστηριότητες της καναδικής πολυεθνικής Eldorado Gold 

                                       


                                 


                                       


                                       



                                      

Νέες εικόνες θανάτου στο ποτάμι της Ολυμπιάδας από τη λυματολάσπη της Eldorado 


Την ώρα που ο πρόεδρος της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής και υπάλληλος της Eldorado επιχειρεί με ειδυλλιακές φωτογραφίες να απαντήσει αντί της εταιρίας στη δημοσιοποίηση εικόνων από τη ρύπανση στο ποτάμι Μαυρόλακκας που καταλήγει στον Στρυμονικό κόλπο, ένα νέο βίντεο βλέπει το φως της δημοσιότητας με εικόνες αποκάλυψης, τη λυματολάσπη να πέφτει στο ποτάμι της Ολυμπιάδας και να φέρνει θάνατο.

Οι εικόνες των λυμάτων και του νεκρού βατράχου δείχνουν πώς αντιλαμβάνονται την ανάπτυξη οι χρυσοθήρες και το πολιτικό προσωπικό που τους υπηρετεί.


Το βίντεο, από όπου προέρχονται και οι εικόνες δημοσιοποίησε η Propontida againstgoldmining.

Βλέποντας στο βίντεο τη γέφυρα καταλαβαίνουμε και τα σημεία από όπου χύνεται η λυματολάσπη στο Μαυρόλακκα όταν υπερχειλίζει με τις βροχές.

Δείτε το σε αυτό τον σύνδεσμο:





_____________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.