Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Ποινή στο Art για το 'poll' ―κατηγορίες κατά αστυνομικών #Justice4Zak





Κλείνει το Αρτ του Καρατζαφέρη επειδή δε μπορεί να ανταπεξέλθει στο πρόστιμο €150.000 που του επιβλήθηκε για το απάνθρωπο 'poll'  για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου. Μην ανησυχείτε οι θαυμαστές του, αν χρειαστεί πολιτικά δε θα τον χάσουμε.
Εν τω μεταξύ Μαντούβαλος και Πλεύρης θα είναι οι δικηγόροι των αστυνομικών, έτσι για να μην ξεχαστούμε και νομίσουμε ότι δεν ήταν κομματικά χρωματισμένοι οι δολοφόνοι αλλά απλοί και τίμιοι υπερασπιστές της εννόμου τάξεως.

Φέρνω στο blog τα σχετικά και, με την ευκαιρία, πολλά νεώτερα για την υπόθεση της δολοφονίας και τη στάση της Αστυνομίας, άρθρα, videos, σχόλια + ολίγα για εκείνο τον περαστικό μεσίτη που, περαστικός ήταν κι είπε να ρίξει δυό κλωτσιές ενώ μετά, με διάφορα ψευδώνυμα τύπου  @Snake λασπολογούσε από τα κοινωνικά δίκτυα.


_____________________________
https://www.thepressproject.gr/article/135046/Deigma-DNA-tis-astunomias-sto-afigima-tou-epidoksou-listi





Παολα Ρεβενιωτη
Και οι αστυνομικοί τον αποτελειώσανε εκεί στην Γλάδστωνος μέρα μεσημέρι παρουσία θεατών,θα τιμωρηθεί κανένας;

efsyn Στον ανακριτή αστυνομικοί για «θανατηφόρα σωματική βλάβη» του Ζακ
Κατηγορία για θανατηφόρα σωματική βλάβη σε βάρος των αστυνομικών που εμφανίζονται στα βίντεο που κατέγραψαν τις τελευταίες στιγμές του Ζακ Κωστόπουλου Το αποκαλυπτικό βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα η «Εφ.Συν.» και το οποίο καταγράφει την αστυνομική βία Η οικογένεια του θύματος κατέθεσε αίτημα για μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

https://avmag.gr/98980/98980/?fbclid=IwAR3qzCG7vlNGUG6eALJ2yl-LS1BzDnCwVXpwmkBUjvmpTD2Ugw6rT1qbTMA

Οι δικηγόροι Πέτρος Μαντούβαλος και Θάνος Πλεύρης αναλαμβάνουν την υπεράσπιση των αστυνομικών που ενεπλάκησαν στο περιστατικό που οδήγησε στον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.
Η κίνηση αυτή από πλευράς των αστυνομικών έρχεται περίπου μία εβδομάδα μετά την γνωστοποίηση της απόφασης της οικογένειας να καταθέσει μηνύσεις κατά των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ και του πληρώματος του ΕΚΑΒ, που μετέβησαν στο σημείο.
Οι δύο δικηγόροι, όπως ανακοινώθηκε από το Σωματείο Ειδικών Φρουρών, θα αποτελούν τους νομικούς παραστάτες των αστυνομικών, «χρησιμοποιώντας εκείνοι κάθε αναγκαίο Νομικό και Τεχνικό μέσο χρειάζεται για την διαλεύκανση της υπόθεσης».

τελικα ο #ζακ_κωστοπουλοςπεθανε απο τα πολλαπλα χτυπηματα που δεχτηκε ΔΕΝ κραταγε μαχαιρι ΔΕΝ ειχε παρει ναρκωτικα που ειναι αληθεια ολοι οι φιλελε που υπερασπιζοταν τους δολοφονους του? επισης εχει ακουσει κανεις νεα του μεσιτη?







Δεν είμαστε μόνοι, οι φίλοι κι οι συλλογικότητες. Η Διεθνής Αμνηστία, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρώνυγειονομικοίπανεπιστημιακοί, ακόμα και φωνές μέσα από τις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ καλούν την αστυνομία να αναλάβει τις ευθύνες της και στέκονται απέναντι στο «σε όποιον αρέσει» του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής.



"Τα αστυνομικά εγχειρίδια δεν λένε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτό που έκαναν οι συνάδελφοί μου" δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας. 

Πλήρη κάλυψη στους συναδέλφους του, που φαίνονται σε βίντεο να χρησιμοποιούν υπέρμετρη βία για να περάσουν χειροπέδες στον Ζακ Κωστόπουλο, την ώρα που αυτός δεν προβάλει αντίσταση και είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν έχει τις αισθήσεις του, έδωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας. 
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Δημοσθένης Πάκος υποστήριξε ότι τα χτυπήματα στον αιμόφυρτο 33χρονο ήταν αναγκαία. "Οι συνάδελφοι μου έχουν ήδη καταδικαστεί με όλα όσα ακούγονται. Μιλάνε για λιντσάρισμα, μιλάνε για αποτροπιασμό. Τα αστυνομικά εγχειρίδια δεν λένε τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από αυτό που έκαναν οι συνάδελφοι μου. Στην προσπάθεια χειροπέδησής του άσκησαν την απολύτως απαραίτητη βία", δήλωσε ο κ. Πάκος. 
Και πρόσθεσε: "Όλες οι αστυνομικές πρακτικές λένε τα ίδια πράγματα. Πάνε σε ένα συμβάν στο οποίο καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα άτομο οπλισμένο σε αμόκ. Αυτό τους λένε. Δεν γνωρίζουν τίποτα άλλο. Για να χειροπεδηθεί αυτό το άτομο και να ασφαλιστεί, για να μην τραυματιστεί ο ίδιος ή διερχόμενος πολίτης ή οι ίδιοι αυτή είναι η πρακτική. Σε όποιον αρέσει, σε όποιον δεν αρέσει… γιατί σε εμένα δεν αρέσει κάτι άλλο. Δεν μπορεί να κρίνεται συνεχώς η δράση του αστυνομικού που είναι συγκεκριμένη με βάση την πολιτική ιδεολογία του καθενός που κυβερνάει". 
Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας τόνισε ότι το γεγονός πως ένας αστυνομικός απαθανατίστηκε κρατώντας με "γυμνά" χέρια ένα μικρό μαχαίρι, το οποίο πιθανότατα είναι το μαχαίρι το οποίο λέγεται ότι κρατούσε νωρίτερα ο Κωστόπουλος, είναι θέμα χρόνου. Όπως ανέφερε ο αστυνομικός μέσα σε δευτερόλεπτα έπρεπε να αντεπεξέλθει στο συγκεκριμένο περιστατικό – ενώ το 33χρονο θύμα ήταν ήδη αναίσθητο στον πεζόδρομο – όποτε και για αυτό κρατάει με γυμνά χέρια το μαχαίρι.  https://youtu.be/CyHUzMgEVnw

Την αντίδραση της δικηγόρου της οικογένειας Κωστόπουλου προκάλεσε το νέο βίντεο από το θανατηφόρο περιστατικό της Ομόνοιας, κατά το οποίο απεικονίζονται οι αστυνομικοί να διαπράττουν κατάχρηση αστυνομικής βίας, επάνω από τον Ζακ Κωστόπουλο, που κείτεται αιμόφυρτος στο έδαφος. «Συνιστά βασανισμό και τμωρείται ως κακούργημα» τονίζει η Άννυ Παπαρρούσου.





Παολα Ρεβενιωτη 
διαβάζω διαφορα περί ερωτημάτων για τον θάνατο του Κωστόπουλου ήπιε δεν ήπιε ναρκωτικά η ότι άλλο έκανε, δεν με ενδιαφέρει ,εκείνο που έχει σημασία είναι ότι ήταν ένα έγκλημα και ότι σκοτώσανε μέρα μεσημέρι έναν νέο άνθρωπο δημοσια και τον εξευτελίσανε ακόμα και νεκρό
Πρέπει να τιμωρηθούν
 






thepressproject

του Μηνά Κωνσταντίνου

Το πρωί της Τρίτης, το Βήμα δημοσίευσε ένα «ρεπορτάζ» στο οποίο αναφερόταν πως η αστυνομία φέρεται να ανακάλυψε δείγμα DNA στο μαχαίρι που βρέθηκε έξω από το κοσμηματοπωλείο - ενεχυροδανειστήριο, υποστηρίζοντας πως το εύρημα αποτελεί απόδειξη πως ο Ζακ Κωστόπουλος το κρατούσε κατά τη διάρκεια της εισόδου του στο κατάστημα. Την ίδια ημέρα, το πόρισμα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων επιβεβαίωσε πώς δεν βρέθηκαν αποτυπώματα του 33χρονου επάνω στο μαχαίρι, με το δημοσίευμα να αποδίδει τον μη εντοπισμό αποτυπωμάτων «στη μορφή και μικρό μέγεθος της λαβής του μαχαιριού που δεν επιτρέπει την λήψη πλήρων αποτυπωμάτων αλλά κι από το γεγονός ότι το κράτησαν κι άλλα άτομα».

Η παραπάνω αναφορά αποτέλεσε «συνοδευτική πληροφορία» της δημοσιοποίησης του πορίσματος των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων, που με κάθε βεβαιότητα ανακοίνωσαν πώς δε βρέθηκαν αποτυπώματα του Ζ. Κωστόπουλου επάνω στο μαχαίρι που εξετάστηκε. Παραβλέποντας την παραδοχή της πλημμελούς άσκησης των καθηκόντων των αστυνομικών κατά την περισυλλογή του «στοιχείου», και αποφεύγοντας να αναλωθούμε στην επιχειρησιακή ανεπάρκεια που απέδειξαν οι αστυνομικές υπηρεσίες στις υποθέσεις του «μερικού DNA» της Ηριάννας και του «καπέλου» του Τάσου Θεοφίλου, το επιχείρημα προκύπτει τουλάχιστον εξωφρενικό.

Το να βρεθεί γενετικό υλικό (αίμα, τρίχες ή ιδρώτας) του αιμόφυρτου Ζ. Κωστόπουλου επάνω σε ένα μαχαίρι που τα βίντεο και οι μαρτυρίες αποδεικνύουν πως έχει περάσει τουλάχιστον από τα χέρια του ενός κατηγορούμενου για τον ξυλοδαρμό του, του «άνδρα με τα μαύρα» που (κατά τις μαρτυρίες) το έστρεψε στον λαιμό του και του αστυνομικού που εμφανίζεται σε βίντεο να το κρατά χωρίς γάντια κατά τη σύλληψη του, ήταν μάλλον αυτονόητο και αυταπόδεικτο. Είναι προφανές πώς η αστυνομία θα πρέπει να γνωρίζει ότι γενετικό υλικό ενός ανθρώπου, που εμφανίζεται σε πλήθος βίντεο να αιμορραγεί, ενώ τον χτυπούν επανειλημμένα, πρέπει να βρέθηκε σε πολλά σημεία εκείνο το μεσημέρι στην Ομόνοια.

Συνεπώς, οι τίτλοι «DNA του Ζακ Κωστόπουλου στο μαχαίρι» και οι εκτιμήσεις των «αστυνομικών πηγών» που αναπαρήγαγε πλήθος ΜΜΕ, δεν συνιστούν τίποτε άλλο παρά ωμή προπαγάνδα, και εμμονή των πηγών αυτών στο αφήγημα του «επίδοξου ληστή που αποπειράθηκε να κλέψει κοσμηματοπωλείο με την απειλή μαχαιριού», που επιχειρήθηκε να διαχυθεί πριν καν τη δημοσιοποίηση του πρώτου βίντεο. Άλλωστε, η πρώτη ουσιαστική αποδόμηση του παραπάνω αφηγήματος σημειώθηκε με τη δημοσίευση του βίντεο του Πρώτου Θέματος, την επόμενη του θανάτου του Ζακ.

Με κομμένο ήχο και με την παρευρισκόμενη στον όροφο του γωνιακού καταστήματος που τράβηξε και πούλησε το βίντεο να αρνείται να καταθέσει και να εισφέρει το πρωτότυπο βίντεο στον ανακριτή, όπως ανέφερε ρεπορτάζ του Omniatv, το βίντεο αποκάλυψε πως ο Ζ. Κωστόπουλος δεν «πέθανε» απλώς, αλλά ξυλοκοπήθηκε άγρια. Στη συνέχεια, το πρώτο αφήγημα του «τοξικομανούς - οροθετικού επίδοξου ληστή» διαδέχτηκε η «απόπειρα κλοπής», την οποία επίσης αποδόμησε το γεγονός πως δεν βρέθηκαν αποτυπώματα σε κανένα σχεδόν εσωτερικό σημείο του καταστήματος, καθώς και το βίντεο και οι μαρτυρίες που τον θέλουν να ζητά «βοήθεια» από το παρακείμενο κατάστημα. Πλέον, και μέσω του ίδιου «ρεπορτάζ» του Βήματος, υπάρχει και αναφορά σε πιθανό θάνατο από ουσίες, που ίσως αποτελεί προάγγελο επόμενου αστυνομικού αφηγήματος, παρά το γεγονός ότι βάσει της πρώτης ιατροδικαστικής εξέτασης έχει ήδη διαπιστωθεί εγκεφαλικό οίδημα.

«Οι αξιωματικοί εξετάζουν εάν οι αιτίες θανάτου του 32χρονου είναι όμοιες με πρόσφατο περιστατικό όπου έχασε την ζωή του 47χρονος χρήστης ναρκωτικών στην Ομόνοια ύστερα από την σύλληψή του αλλά και την περίπτωση του θανάτου 20χρονου σπουδαστή τον Μάιο του 2017, σε φεστιβάλ στο Γκάζι, μετά από χρήση χαπιών που του είχαν δώσει μέλη σπείρας από το Καρπενήσι» αναφέρει, μεταξύ άλλων, το ίδιο δημοσίευμα.

Το πόρισμα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων που δημοσιεύτηκε από το News 24/7 το πρωί της Τρίτης, αποδεικνύει πώς δεν υπήρχαν δακτυλικά αποτυπώματα του 33χρονου θύματος επάνω στο επίμαχο μαχαίρι που εμφανίστηκε ώρες μετά τον ξυλοδαρμό και συνιστά καίριο πλήγμα στις «πληροφορίες» που ήθελαν το θύμα να το κρατά. Η δημοσίευση της κατάθεσης του μόνου ανθρώπου -πλην του Φ.Κ.- που παρενέβη κατά τη διάρκεια του άγριου ξυλοδαρμού από το popadanda.gr, ενίσχυσε την αμφισβήτηση για το μαχαίρι. «Το παιδί δεν ήξερε τι να κάνει, ήταν χαμένος, φοβισμένος, πανικοβλημένος, έτσι το αισθάνθηκα. Δεν είδα να κρατάει μαχαίρι» φέρεται να καταθέτει η αυτόπτης μάρτυρας. Ο δε αυτόπτης μάρτυρας Φ.Κ., που παρενέβη τη στιγμή του ξυλοδαρμού, είχε από τις πρώτες ημέρες δηλώσει ευθαρσώς πως το μαχαίρι το είδε ξαφνικά δίχως να δει από που προήλθε, όταν ένας άνδρας με μαύρη μπλούζα -που δεν έχει κληθεί να καταθέσει- «του πήρε το μαχαίρι (σ.σ. του Ζ. Κωστόπουλου) και τον είχε ρε παιδιά, πολίτης τώρα κι αυτός, με το γόνατο καθισμένο κάτω και του είχε κολλήσει το μαχαίρι στην καρωτίδα».

Με τα αποτελέσματα του εγκληματολογικού της αστυνομίας και τις μαρτυρίες να επιβεβαιώνουν περί του αντιθέτου, οι μόνοι που έχουν μείνει να υποστηρίζουν πως ο 33χρονος κρατούσε το μαχαίρι είναι οι κατηγορούμενοι για τον φονικό ξυλοδαρμό του και οι «αστυνομικές πηγές», μέσω δημοσιευμάτων όπως του Βήματος.
 
Με το βλέμμα στις έρευνες
 
Την περασμένη Παρασκευή, στη συμπλήρωση πέντε χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά και το τάγμα εφόδου της Νίκαιας, αποδείχτηκε με κάθε βεβαιότητα πλέον πώς η αστυνομία ήταν παρούσα τη στιγμή του φονικού. Η τεχνική μελέτη του ερευνητικού κέντρου Forensic Architecture απέδειξε πως οι ισχυρισμοί των αστυνομικών για τη δράση τους τη στιγμή της δολοφονίας ήταν ψευδείς και τους έθεσε με κάθε επισημότητα μέσα στο κάδρο των βαριών ευθυνών στη δίκη του ναζιστικού μορφώματος. Έστω και με καθυστέρηση πέντε ετών.

Στην περίπτωση του θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου, δεν χρειάστηκε να περάσει αντίστοιχο χρονικό διάστημα. Από τις πρώτες στιγμές της δημοσιοποίησης του θανάτου «επίδοξου ληστή που αποπειράθηκε να κλέψει κοσμηματοπωλείο με την απειλή μαχαιριού», η δημοσιογραφική έρευνα έχει επιδοθεί σε έναν μαραθώνιο με σκοπό να φέρει στο φως τα πραγματικά περιστατικά, απέναντι στις «αστυνομικές πηγές» που αρχικά πλημμύρισαν τον κυρίαρχο Τύπο. Και τα καταφέρνει άριστα, παρά την ωμή προπαγάνδα των συστημικών ΜΜΕ.
 
  • Ο άγριος ξυλοδαρμός του από τον ιδιοκτήτη του κοσμηματοπωλείου - ενεχυροδανειστηρίου και τον μεσίτη συγκατηγορούμενό του, σε αντίθεση με τις καταθέσεις τους, που ημέρες αργότερα δεν υπήρχε καν στη δικογραφία
  • Το ότι βρίσκεται μόνος του εντός του καταστήματος, άρα δεν στοιχειοθετείται ληστεία
  • Την κρίσιμη στιγμή που δέχεται τον ανηλεή ξυλοδαρμό δεν κρατά μαχαίρι
  • Η σκιώδης παρουσία της αστυνομίας και του ΕΚΑΒ κατά το αιματηρό περιστατικό και τα ερωτήματα για τη στάση τους
  • Η παρουσία του Ζ. Κωστόπουλου έξω από παρακείμενο κατάστημα και το «επεισόδιο» με θαμώνες, δευτερόλεπτα πριν βρεθεί εγκλωβισμένος στο κοσμηματοπωλείο - ενεχυροδανειστήριο
  • Η παρουσία των παραπάνω «θαμώνων» με ύποπτο ρόλο στην εξέλιξη της υπόθεσης
  • Το «δεύτερο λιντσάρισμα» του Ζ. Κωστόπουλου και η αγριότητα από την αστυνομία κατά τη σύλληψή του, αιμόφυρτου, λίγες μόλις στιγμές πριν ξεψυχήσει


Τα παραπάνω αποτελούν μερικά μόνο από τα σημαντικότατα στοιχεία που συνεχίζουν να προκύπτουν, 18 ημέρες μετά τον θάνατο του Ζ. Κωστόπουλου, και κόντρα σε όσους υιοθέτησαν από την αρχή την ιστορία του «ληστή με το μαχαίρι» και του «καλά του κάνανε». Στοιχεία που σε αντίθεση με τους παραπάνω, έχουν ήδη αναδείξει οργανώσεις και συλλογικότητες, απαιτώντας να φωτιστούν οι συνθήκες του θανάτου του 33χρονου. Η Διεθνής Αμνηστία, η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρώνυγειονομικοίπανεπιστημιακοί, ακόμα και φωνές μέσα από τις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ., έχουν μία κοινή συνισταμένη. Καλούν την αστυνομία να αναλάβει τις ευθύνες της και στέκονται απέναντι στο «σε όποιον αρέσει» του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής.

Με τις δικαστικές έρευνες να βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη, ενώ οι δικηγόροι της οικογένειας συνεχίζουν να καταγγέλλουν την απροθυμία των αστυνομικών αρχών να πράξουν τα δέοντα για να διευκολύνουν τις έρευνες, οποιαδήποτε πληροφορία έχει γίνει γνωστή γύρω από τις πραγματικές συνθήκες του θανάτου του Ζ. Κωστόπουλου, προήλθε από την επίμονη δημοσιογραφική έρευνα που δεν βασίστηκε απλά στη μεταφορά «πηγών» της αστυνομίας.

Σε αντίθεση με τα όσα ίσχυαν περασμένες δεκαετίες, σήμερα τα συστημικά ΜΜΕ δεν αποτελούν τη μοναδική πηγή ενημέρωσης. Και ας μην «το είπε ο ΣΚΑΪ».




Νέος Μάρτυρας Καταθέτει πως ο Κοσμηματοπώλης Εγκλώβισε τον Ζακ στο Κατάστημα
«Είδα να μπαίνει μέσα, χωρίς βία όμως. Όταν μπήκε, μετά από δύο με τρία δευτερόλεπτα, από πίσω του μπήκε ο καταστηματάρχης».
https://www.vice.com/gr/article/vbka4m/neos-martyras-kata8etei-pws-o-kosmhmatopwlhs-egklwbise-ton-zak-sto-katasthma?fbclid=IwAR0O9I1mKXqrAXU1cqos3NQUyw-n-PVgDt0hubUw0VNupttt7J8_9lqye_I

Το πώς εγκλωβίστηκε εντός του κοσμηματοπωλείου ο Ζακ Κωστόπουλος ήταν από την αρχή ένα από τα καίρια ερωτήματα, ωστόσο παρέμενε ασαφές. Όπως λέει τώρα ο νέος αυτόπτης μάρτυρας, περιγράφοντας το περιστατικό στον ανακριτή, ο κοσμηματοπώλης ήταν εκείνος που κλείδωσε μέσα τον 33χρονο, αφού μπήκαν στο κατάστημα με διαφορά δύο δευτερολέπτων. Επιπλέον, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος δεν φάνηκε τρομαγμένος, ούτε ταραγμένος, σύμφωνα με τη μαρτυρία. «Είδα να μπαίνει μέσα [σ.σ. ο Ζακ], χωρίς βία όμως. Όταν μπήκε, μετά από δύο με τρία δευτερόλεπτα, από πίσω του μπήκε ο καταστηματάρχης. Μετά από λίγο άκουσα μέσα γυαλιά να σπάνε και αμέσως μετά βγήκε ο καταστηματάρχης. Δεν φώναξε, καθόταν έξω από το μαγαζί, νομίζω ότι είπε «παιδιά πάρτε την Αστυνομία», νομίζω ότι τον είδα με το κινητό και μετά ακολούθησε το σπάσιμο της βιτρίνας από τον Ζακ για να βγει έξω», ανέφερε ο αυτόπτης μάρτυρας.
Ο κοσμηματοπώλης, στην απολογία του προς τον ανακριτή, είχε δηλώσει πως«Κατά τις 14.10–14.15 άνοιξα την κρυστάλλινη πόρτα του μαγαζιού για να πάρω μια εφημερίδα. Με το τράβηγμα ασφαλίζει η πόρτα, είναι μαγνητική και ανοίγει μόνο με μηχανισμό. Μόνο με μεγάλη φόρα ή πίεση μπορεί να ανοίξει. Το περίπτερο ήταν περίπου στα πέντε-έξι λεπτά. Επιστρέφοντας, βλέπω μέσα στο μαγαζί μου στο βάθος έναν νέο άνδρα να ψάχνει και να χτυπάει την ταμειακή μηχανή, να ψάχνει τα συρτάρια για λεφτά […] Όλα γίνανε πολύ γρήγορα. Είχε εγκλωβιστεί, φαίνεται ότι ένιωσε πως δεν μπορούσε να βγει, πήρε τον πυροσβεστήρα, τον άρπαξε και βάραγε την πόρτα με τον πυροσβεστήρα. Η πόρτα δεν ανοίγει εύκολα, μόνο με κοντρόλ γιατί έχει μαγνήτη». Παρά τους ισχυρισμούς του, ωστόσο, δεν έχει ληφθεί από την Αστυνομία καμιά κατάθεση από τον ιδιοκτήτη του περιπτέρου ο οποίος φέρεται σύμφωνα με τον κατηγορούμενο να τον εξυπηρέτησε εκείνο το μεσημέρι, ενώ επί της Γλάδστωνος δεν υπάρχει περίπτερο.
Όσο για το περιβόητο μαχαίρι, του οποίου ο ιδιοκτήτης αναζητείται ακόμα, στις μέχρι τώρα απολογίες τους οι κατηγορούμενοι αλλά και τα δύο φιλικά τους πρόσωπα που έχουν καταθέσει στον ανακριτή, έχουν αποδώσει το μαχαίρι στον Ζακ. Ωστόσο, κανένας αυτόπτης μάρτυρας δεν έχει καταθέσει πως είδε τον Ζακ να κρατάει κάτι πέρα απ’ τον πυροσβεστήρα κατά τη διάρκεια της προσπάθειάς του να απεγκλωβιστεί από το κατάστημα. Στην καινούρια μαρτυρία που δημοσιεύει σήμερα το VICE Greece, αναφέρεται ρητά από τον άνθρωπο που κατέθεσε πως ο Ζακ δεν κρατούσε απολύτως τίποτα: «Ο καταστηματάρχης πέταξε μια πέτρα πάνω στον Ζακ, πιθανόν για εκφοβισμό. Μετά είδα τον Ζακ να παίρνει τον πυροσβεστήρα, να προσπαθεί να βγει από την κάτω βιτρίνα. Δεν κρατούσε απολύτως τίποτα στα χέρια του. Πολύ σύντομα ήρθε και ο άλλος και άρχισαν τα χτυπήματα».
Και αυτές οι λεπτομέρειες έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα κατέθεσε ο κατηγορούμενος-ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου της οδού Γλάδστωνος. Όπως είχε δηλώσει στην απολογία του: «Τον έβλεπα απ’ έξω. Μου είπε ένας απ’ έξω, «μην μπείτε, κρατάει μαχαίρι». Είχε γίνει μεγάλος θόρυβος με την είσοδό του στο κατάστημα και είχε μαζευτεί κόσμος λόγω της φασαρίας. Ενδεχομένως μπήκε μέσα κλοτσώντας την πόρτα ή με μεγάλη δύναμη, σπρώχνοντας, αφού ακούστηκε θόρυβος. Μου είπαν ότι κρατούσε μαχαίρι, τον είδα κι εγώ ότι κράταγε μαχαίρι στο χέρι, το είχε σηκώσει και το είδα».
Η υποκειμενική αίσθηση του νέου μάρτυρα είναι πως «Τα χτυπήματα δεν ήταν καίρια δεν θα μπορούσαν να τον τραυματίσουν σοβαρά γιατί υπήρχαν τα γυαλιά και θα κοβόταν αυτός που κλότσαγε. Η μόνη στιγμή που ανησύχησα ήταν όταν προσπάθησαν με το πόδι να τον σπρώξουν πάνω στα γυαλιά να τον κόψουν στον λαιμό». Λέει, ωστόσο, πως «Ήταν εκεί και ο άνδρας του ΕΚΑΒ, δεν φάνηκε ανήσυχος».
Οι εργαζόμενοι στον υγειονομικό κλάδο, αλλά και η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, έχουν εκφράσει ήδη την ανησυχία τους για τη στάση του ΕΚΑΒ εκείνη την ημέρα. Με ανακοινώσεις τους έχουν ήδη καλέσει τους διασώστες να δώσουν εξηγήσεις για λεπτομέρειες που ήταν καθοριστικές. Όπως λένε, θα πρέπει να αποσαφηνιστεί σε τι πεδίο βρέθηκαν οι διασώστες, αν ζούσε ή όχι το θύμα κατά τη διάρκεια της αρχικής εκτίμησης, ποιος ανέλαβε τη σταθεροποίηση και μεταφορά του πολυτραυματία με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, αλλά και ποιος ο ρόλος της Αστυνομίας την ώρα της διάσωσης. Από τη νέα κατάθεση προκύπτει πως τουλάχιστον ένας διασώστης ήταν παρών στο περιστατικό, όμως παραμένει άγνωστο αν είναι ο ίδιος που έχει καταθέσει και ως μάρτυρας. Στο βίντεο που έχει δημοσιεύσει η Εφημερίδα των Συντακτώναπεικονίζεται να είναι παρών ξανά ένας διασώστης τη στιγμή του ξυλοδαρμού και της χειροπέδησης από την ομάδα Ζ. Ακόμη, δεν έχει κληθεί, αλλά ούτε και έχει προσέλθει αυτοβούλως όλο το κλιμάκιο του ΕΚΑΒ που έχει εμπλακεί στο περιστατικό, ενώ δεν έχει ξεκινήσει κάποια πειθαρχική έρευνα για να διαπιστωθούν οι ενέργειές τους. Οι διαβιβάσεις της Αστυνομίας αλλά και του ΕΚΑΒ, έχουν ήδη ζητηθεί από την πολιτική αγωγή, ωστόσο ακόμη δεν έχουν δοθεί ούτε στους συνηγόρους αλλά ούτε και στον ανακριτή. 3pointmagazine.gr




Μαίρη Μαίρη Τον Φυσσα τον μαχαίρωσαν για το ποδόσφαιρο,ο Ζακ έπαθε ανακοπή από τις κρίσεις πανικού,τι τους πληρώνουμε τους ιατροδικαστές θα θελα να ξερά αφού έχουμε τα κανάλια να βγάζουν πόρισμα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.