Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Γκράφιτι στα Εξάρχεια στις μύτες: περί Ύψους και Υψισμού




Περίπατος νυκτερινός στη γειτονιά. Μια βόλτα αργά το βράδυ στα Εξάρχεια.
Πώς ξεπετάγονται τα έργα στην αγαπημένη γειτονιά. Μια μέρα πριν είχα περάσει κι ήταν αζωγράφιστο το παλιό σπίτι. Λίγες ώρες μετά ζωντάνεψε με graffitο που, ενώ αλλού είναι σιχαμερό με ΑΕΚ, Θρύλους και πουλιά της Χούντας, εδώ ακμάζει κι έρχονται θαυμαστές από τα πέρατα της γης για να φωτογραφίσουν ελληνικά ρητά, σοφά όπως το πάνω απ' τα κεφάλια μας:
ΓΑΜΗΘΗΚΑ ΜΙΛΑΜΕ.

Επίσης, άσχετο αλλά θα το σχολιάσω γιατί ίσως να το προσέξατε πώς ανεβαίνω ασυνειδήτως το σκαλί όπως όταν θέλω να δώσω στον Κύριο Κastell ένα φιλί, με κίνδυνο να θυμίζω Σαρκοζύ ή και Κατρούγκαλο κι όλους εκείνους της μακριάς παράδοσης των Κοντών του κόσμου τούτου που σαν το Χάμφρευ Μπόγκαρντ στα γυρίσματα σκαρφαλώνουν στα καφάσια με τις μπύρες προκειμένου να σταθούν σε ύψος 'νορμάλ'.
Φέρνω εικόνες για να δείτε εσείς οι μέτριοι το δράμα που προκαλεί ο υψισμός σας ―οι μέτριοι, το τονίζω, διότι οι ψηλοί, που έχουν τα δικά τους βάσανα και καμπουριάσματα, σπάνια σχολιάζουν την κοντότητα του άλλου. Με εξαιρέσεις βέβαια διότι είναι και κάτι Τριανταφυλλόπουλοι που (όπως θα δείτε) πήραν σκυτάλη Λάκηδων και κοροϊδεύουν στα «ειδησεογραφικά» τους sites λες και το μέγεθός μας το αποφασίζουμε, λες και είναι ένδειξη βλακείας ή κακής προσωπικής επιλογής το ότι ο  κάθε Αλέξης Κούγιας δε βγήκε ψηλός πανύψηλος. 
Κάποια άλλη ώρα θα σας διηγηθώ πώς έγινε και από νήπιο έκανα τάμα να μην ψηλώσω και πόσους/πόσα χάρηκα που είμαι μινιατούρα. Τώρα όμως δεν έχουμε καιρό γι αυτά, οπότε 
χαρείτε τις εικόνες 
και χρησιμοποιήστε τις υπεύθυνα με σύνεση 
διότι πολλών από εμάς η ζωή είναι αρκετά σκληρή και δίχως την καζούρα (που μάθατε να τη λέτε 'bullying' αλλά δεν την κόψατε).

περί ύψους κι υψισμού

Του Υψισμού



O Χάμφρευ Μπόγκαρτ καθόταν πάνω σε διπλό μαξιλάρι και φορούσε ειδικά παπούτσια όταν γύριζαν την Casablanca με την  Ίνγκριντ Μπέργκμαν αλλά και  μετά με την αγαπημένη του Λωρίν Μπακώλ


Είναι τάπας ο Βαρουφάκης ή είναι ψηλοί οι άλλοι και του ρίχνουν 2 κεφάλια;

―Με ρώτησε ο Κώστας ο τάπαςνα του πω ποιο θα ήταν το κατάλληλο άθλημα για εκείνον.
 -Και συ τι του είπες; 
-Να ξεκινήσει Ταε Κο Ντο.



...«Δεν έχω κάποιο κόμπλεξ, απλά δεν μου αρέσει η παράφραση της πραγματικότητας. Ενας γκέι με είπε κοντό επειδή δεν είχε κάτι άλλο να πει. Ο άνθρωπος δεν είχε τι άλλο να πει και έφτιαξε μια διαδικασία δυσφημήσεως προς το πρόσωπό μου και όταν συναντηθήκαμε από κοντά μου ζητούσε γονατιστός συγγνώμη», πρόσθεσε.
«Εγώ έχω ύψος 1,79 μ. Στο ποδόσφαιρο έπαιζα στόπερ και αμυντικό χαφ και στην εποχή μου ο μέσος όρος ήταν μικρότερος. Ο ψηλότερος παίκτης, ο Στεφανάκος, ήταν 1,82. Με ενοχλεί όταν δεν υπάρχουν επιχειρήματα στους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιούν κάποιοι. Δεν μπορεί να πει κάποιος πως δεν έχω κάνει πράγματα στη ζωή μου, ανεξαρτήτως διαφορών», είπε ο κ. Κούγιας σχολιάζοντας τα όσα κατά καιρούς έχει σχολιάσει ο παρουσιαστής για το ύψος του δικηγόρου. 


gazzetta.gr
Βαρύ συνεχίζει να είναι το κλίμα για τον Αλέξη Κούγια στην ΑΕΛ, με πολλούς φίλους της ομάδας να συγκεντρώνονται έξω από το «AEL FC Arena» και να φωνάζουν συνθήματα κατά του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ. Η πορεία των οπαδών είχε ξεκινήσει από την πλατεία Ταχυδρομείου πριν καταλήξει στο γήπεδο της ΑΕΛ.
Μάλιστα, οι φίλοι των «βυσσινί» σήκωσαν και πανό το οποίο έγραφε: «Είσαι πολύ κοντός για την ΑΕΛ»


 


Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια:
«Μου έστειλαν αναρτήσεις πολύ γνωστού site από την Αθήνα, το οποίο προέβαλε ένα μεγάλο πανό γραμμένο με μαύρο σπρέι και το οποίο έγραφε "είσαι κοντός για την ΑΕΛ".
Είναι γνωστό ότι με εμφάνισε σαν κοντό, ενώ δεν είμαι και το ύψος μου είναι 1,79, αυτή η γνωστή κακιά αδερφάρα ο Λαζόπουλος όταν αποκάλυψα το κύκλωμα των ανέντιμων δικαστών, δικηγόρων και ιερωμένων που ήταν γεμάτο χυδαίες αδελφές, με μερικούς εκ των οποίων έκανε παρέα σε μοναστήρια (υπάρχουν και οι σχετικές φωτογραφίες).
Αυτή η αγνώμων κακιά αδερφάρα ο Λαζόπουλος, που τον έσωσα …γιατί μου το ζήτησε πολύ μεγάλη προσωπικότητα της Ελλάδος, που τον προστάτευε εκείνο το διάστημα και τον πήρε από το σκάφος με ελικόπτερο λίγο πριν επέμβουν οι λιμενικοί και αστυνομικοί κι έτσι δεν συνελήφθη, επειδή κατήγγειλα το γνωστό παραδικαστικό κύκλωμα των δικαστών, δικηγόρων και ιερωμένων, με ορισμένους εκ των οποίων ήταν προσωπικός φίλος, κατασκεύασε με σκοπό να με αποδυναμώσει ως μάρτυρα αυτήν τη ψεύτικη εικόνα μου ότι δήθεν είμαι κοντός, χωρίς βεβαίως αυτό κανείς να το πιστεψει, αφού κυκλοφορώ παντού καθημερινά και τίποτα δεν είναι κρυφό που να αφορά την προσωπικότητα μου, αλλά το χρησιμοποιούν μόνο αυτοί που με μισούν είτε γιατί αποκαλύπτω και εκθέτω τις παρανομίες τους στο ποδόσφαιρο είτε γιατί με βρίσκουν απέναντι τους σε οποιαδήποτε κοινωνική εκδήλωση.
Στη Λάρισα το χρησιμοποίησε κατά κόρον καθημερινά στις εκπομπές του σε έναν χωρίς όνομα και χωρίς πρόγραμμα ραδιοφωνικό σταθμό, ένας που σε ηλικία 55 ετών έκανε αίτηση για να γίνει δόκιμο μέλος του ΠΣΑΤ, γιατί δεν πήραμε τον γιο του στην U20 της ΑΕΛ κάνοντας τον και επαγγελματία και το χρησιμοποίησαν και χτες σε αυτό το πανό τα περίπου 100 περιθωριακά αλβανάκια με κουκούλες, που σήκωσαν το πανό και τα οποία κατευθύνει μέσα από τις φυλακές ο Αλβανός έμπορος ναρκωτικών Ελβίρ Λάσκο με το προσωνύμιο Τσε, γιατί αρνήθηκα να τον υπερασπιστώ στο δικαστήριο που αντιμετωπίζει και που απειλείται με ισόβια κάθειρξη (είναι ό ίδιος ο οποίος με κινητό που τελειώνει σε 94 με απείλησε για τον γιο μου) και εκτός φυλακών οι αδελφικοί του φίλοι Λευτέρης Μήτσης (αυτός μου ζήτησε να με πληρώσει για να τον υπερασπιστώ), Νίκος Ράγιας και Ραφαήλ Χαλκιάς (αυτοί με είχαν πληρώσει όταν τον υπερασπίστηκα σε μικρότερης απαξίας αδικήματα), αλλά και 5 μέλη της Ερασιτεχνικής παλιά μέλη των Monsters που είχαν στενή σχέση με τον Πηλαδάκη.
Σε όλους αυτούς θέλω να τους δηλώσω κατηγορηματικά το εξής:
Ο "κοντός" έχει πολύ μεγάλα γεννητικά όργανα και θα τα χρησιμοποιήσει για να τους κάνει αυτό που έκανε σε αυτούς και που στο παρελθόν τον εκβίαζαν και είναι τώρα κατηγορούμενοι στο Koriopolis και στην τελευταία υπόθεση των 27 κατηγορουμένων και θα τους κλείσει φυλακή.
Μετά τη φυλακή έρχεται και η απέλαση στην Αλβανία.



Εγω παντως οταν ακουω κοντοπούτανο πρωτα τον Μαραντονα σκέφτομαι



Γιατί τόσοι πρωταγωνιστές του Χόλυγουντ είναι  κοντοί:


Μέτρα του Χόλυγουντ 
και της Μουσικής Βιομηχανίας

Κάτω από 1.75 (5' 9'') θεωρούνται 'όχι ψηλοί':
Αλ Πατσίνο, Τομ Κρουζ, James McAvoy 1.70,  
Πίτερ Σελλερς, Joaquin Phoenix και Zach Galifianakis 1.73,
ενώ πιο κοντός παραμένει ο Ντάνυ ΝτεΒίτο 1.52 (5') με εκτός σύγκρισης βέβαια τον Peter Dinklage.
Ο Antonio Banderas κι ο Robert Downey Jr, 1.74 (5' 8½''),  είναι στο όριο .
Από τους θρύλους,
ο Μπρους Λι ήταν μόνο 1.71
ενώ Χίτλερ, Στάλιν, Ναπολέων ήταν κοντοί.

Γυναίκες:
Kim Kardashian 1.59 με κοντύτερη αδελφή την Κόρτνευ 1.50, 
Άννα Κέντρικ 1.58,
Τζέσικα Σίμπσον και Μίλα Κούνις.1.56,
1.57 (5' 2'') οι Νάταλι Πόρτμαν, Έβα Λογκόρια, και Salma Hayek,
1.55 η Lady Gaga όπως και η Νικόλ Ρίτσι, η Αριάνα Γκράντε, η Σακίρα, η Reese Witherspoon,
κάτω από 1.55 ήταν η Μέριλιν Μονρόε
ενώ όπως κι εγώ, 1.52 (5' ακριβώς) είναι η Jada Pinkett Smith παντρεμένη με τον πολύ ψηλό Will Smith μα και η Μαντόνα που συχνά οι δημοσιογράφοι όταν την συναντούν από κοντά την περιγράφουν  «μικροσκοπική».






Και να πώς επιβιώνουν οι διακρίσεις. Τίτλος (με θαυμαστικό μάλιστα, λες και τον τίτλο τον έγραψε σχολιαρόπαιδο):
 'Άνδρες που τους αξίζει να αρέσουν στις γυναίκες αλλά δεν'. Κοντοί δηλαδή, και, πάνω-πάνω, μην τύχει κι αμφιβάλλουμε, έχει εικόνα του  πασίγνωστου   Peter Dinklage που έχει πετύχει κόντρα σε άπειρες δυσκολίες αλλά το 'κοντός' στην περίπτωσή του δεν είναι ακριβώς περιγραφή που εμπεριέχει και τους άλλους αφού δεν είναι 'short' σκέτο αλλά 'small person' (δηλαδή έχει γεννηθεί με Νανισμό).







Το πιο κοντό παιδί της τάξης είναι το δικό μου. Κι αυτό με αγχώνει. Όχι για μένα, αλλά για εκείνο. Είναι αγόρι κι εδώ τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα. Γιατί ένα μικροκαμωμένο κορίτσι θεωρείται και είναι, χαριτωμένο, «άρωμα σε μικρό μπουκαλάκι» και πολλά ακόμα. Ένα αγόρι όμως, δυστυχώς, είναι κοντό, ζουμπάς, σκαμπό και τόσα άλλα που αρχίζουν να το αποκαλούν οι συμμαθητές του.
Το παιδί μου, συχνά, επιστρέφει απ’το σχολείο πληγωμένο απ’τα λόγια των άλλων και πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω. Θέλω να του πω:«Είσαι μικρός ακόμα, θα ψηλώσεις!»,
αλλά δεν τολμώ, γιατί φοβάμαι, κοιτάζοντας εμένα και τον πατέρα του, πως δεν έχει το κληρονομικό backround για να γίνει ψηλός. Θέλω να τον πάω σε ειδικούς για να δω τι μπορώ να κάνω.
Γιατί η αλήθεια είναι ότι αυτοί οι πόντοι, όσο κι αν φαίνονται ασήμαντοι, λειτουργούν αρνητικά στην ψυχολογία του... 
... Πριν λίγους μήνες έγινε «ζευγάρι» με ένα γλυκό κορίτσι και πετούσε στα σύννεφα. Καταλαβαίνετε όλοι πως ζευγάρι στην τρίτη Δημοτικού είναι ό,τι πιο χαριτωμένο μπορεί να δει ένας γονιός. Έναν μήνα μετά το κοριτσάκι του είπε να τα «χαλάσουν» κι εκείνος γύρισε απαρηγόρητος στο σπίτι. «Φταίει ότι είμαι κοντός» μου είπε και κλείστηκε στο δωμάτιό του. .... -> -> themamagers



Κι έχεις και κάτι Σεφερλήδες που νοσταλγούν τις εποχές της σφαλιάρας και της καζούρας, όταν, όπως ανέφερε  τελευταία ως καλό, ο Ρίζος έκανε καριέρα πάνω στο ότι ήταν κοντός, η Βασιλειάδου στο ότι ήταν άσχημη. 






Χιουμοράκι



Επαναλαμβάνουμε τα αυτονότητα, τα βασικά.



Κι o Troy μας, ένας ακαταμάχητος κοντός κύριος. Με τριαντάφυλλα,με το διθέσιο MG του Κυρίου Kastell,  με διάφορες περαστικές ορεξάτες κυρίες που δεν παρέλειπαν να τον επισκέπτονται και με την Elisa, 
 μόνιμο flirt και κολλητή του φίλη.














 


_______________________________________________




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.