Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Δύο νέα ρατσιστικά εγκλήματα ― κι οι ηθικοί αυτουργοί




Δυο στυγερές ρατσιστικές δολοφονίες εντός ημερών. Μια φοιτήτρια στραγγαλισμένη κι ένας εργάτης πυροβολημένος με καραμπίνα. Στη φεϊσμπουκική σελίδα της κοπέλας οχετός από ρατσιστικά σχόλια ενώ για τον άνδρα δε χρειάζεται να πουν, ήταν ξένος, ο δολοφόνος Χρυσαυγίτης κι αιτία του φόνου μια διαφωνία στο καφενείο για τον Κατσίφα. Στην περίπτωση της κοπέλας οι δράστες ισχυρίζονται ότι τη σκότωσαν επειδή αρνήθηκε να κάνει sex μαζί τους.

Μετά τη φυσική εξόντωση γίνεται συνήθεια η λασπολογία, όπως και στην περίπτωση του Ζακ Κωστόπουλου που ο ένας δολοφόνος προσπαθούσε να επηρεάσει την κοινή γνώμη από διάφορα προφίλ που έστηνε στα κοινωνικά δίκτυα.
Λες κι η κοινή γνώμη έχει ανάγκη από επιρροή, λες και δε βλέπουμε το ρατσισμό να φουντώνει καθημερινά.

Στη χώρα του Λαμπράκη, της Μακρονήσου και των πιστοποιητικών φρονήματος δεν τολμώ να πω πως πέφτει μαύρο σκοτάδι μα, σ΄εμάς που ακόμα ζούμε εδώ έτσι φαίνεται. Έχουμε βαρύ παρελθόν θαμμένο κάτω απ' το χαλί κι οφείλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί. 
Σήμερα δρέπουμε τους καρπούς της ατιμωρησίας και του παραχαϊδέματος ακροδεξιών τραμπούκων, κι όλοι εσείς που χαριεντιστήκατε με Χρυσαυγίτες και που τους ανοίξατε τις πόρτες της Βουλής ελπίζω να καταλάβετε τα λάθη σας, ελπίζω να συνειδητοποιήσετε πόσο επικίνδυνη είναι η σιωπή σας για τη δίκη της Χρυσής Αυγής [που ναι, σας το θυμίζω: ακόμα συνεχίζεται] γιατί έχετε ευθύνες για το αίμα της Ελένης Τοπαλούδη και του Πετρίτ Ζίλφε, του Ζακ, του Φύσσα, κι όλων των άλλων εκφοβισμένων θυμάτων που δε θα μιλήσουν ποτέ αλλά δεν είναι μακρινοί και ξένοι, είμαστε εμείς που ζούμε σ΄ αυτό τον τόπο.

Φέρνω, όπως πάντα:  τις ειδήσεις, άρθρα, συνδέσμους, εικόνες και σχόλια και για τις δυο δολοφονίες.



Στο φόνο της φοιτήτριας στη Ρόδο έχει δοθεί μεγάλη δημοσιότητα και σωστά. Αντίθετα, για την εν ψυχρώ δολοφονία του εργάτη γης από ακροδεξιό στη Λευκίμμη ουδενός το αυτί ίδρωσε. Αλλά ξέχασα, αυτός ήταν Αλβανός.

Δολοφονείται μια φοιτήτρια στη Ρόδο, ένα ήσυχο κορίτσι δεμένο με την οικογένεια του. Ακολουθεί διαδικτυακός οχετός κι όμως δεν σηκώνεται κανείς απ’ τον καναπέ για να υπερασπιστεί τη μνήμη της κοπέλας. Αυτοί είμαστε (όχι όλοι ευτυχώς) 

Ο "Πέτρος, ο αλβανός", ο εργάτης γης που δολοφονήθηκε από σεσημασμένο χρυσαυγίτη, στα Δραγωτινά της νότιας Κέρκυρας, πάνω σε "εθνικιστική παράκρουση" δεν έχει θέση πουθενά ως είδηση με αυτές της τις διαστάσεις? Τσακωμός συγχωριανών για το πού πηγαίνει το κοτετσόσυρμα, νομίζετε πως είναι?
Κωνσταντίνος Κωστέας Έλα μωρέ, για το ποδόσφαιρο τον σκότωσε

η δολοφονία της φοιτήτριας στη Ρόδοδεν έχει να κάνει με την καταγωγή των δραστών, αλλά με τα πατριαρχικά πρότυπα (που φυσικά δεν γνωρίζουν σύνορα). Όποια σκουπίδια επιχειρούν να πουλήσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο πάνω από το πτώμα της, δεν σεβονται ουτε καν την ίδια.

Μόνο αηδία για τους δύο νεαρούς που δολοφόνησαν την κοπέλα στη Ρόδο. ‘Ενας Έλληνας, ένας Αλβανός. Για τον πρώτο μούγκα, για τον δεύτερο μίσος. Για την κοπέλα ουδεμία δικαίωση, για το ζήτημα των γυναικοκτονιών επίσης. Μια χώρα που κοιτά το δέντρο και χάνει το δάσος.


Στον Σκάι μόλις είπαν ότι ο αποκαλούμενος από το πρωί "Αλβανός" ο ένας εκ των 2 δολοφόνων της φοιτήτριας στη Ρόδο, δεν είναι ακριβώς Αλβανός αλλά Έλληνας της Βορείου Ηπείρου. Σαν τον Κατσίφα δηλαδή. Τον ήρωα. Να δείτε που οι 9 στους 10 στα ΜΜΕ όμως θα κρατήσουν απλά το Αλβανός.


«Σκοτώνουν gay ακτιβιστές, κάνουν λαθρεμπόριο χρυσού, εκτελούν μετανάστες, μια τεράστια παιδική χαρά είναι η Ελλάδα για τους ακροδεξιούς» στη χώρα όπου συνώνυμο της ανομίας για τα κανάλια είναι ο Ρουβίκωνας




O 'Αλβανός εργάτης' ο κύριος Πέτρος



Η δολοφονία του 63χρονου Αλβανού εργάτη στη Λευκίμμη της Κέρκυρας διαπράχτηκε από χρυσαυγίτη, σύμφωνα με τις μαρτυρίες που μετέφερε στην εκπομπή του Νίκου Μπογιόπουλου (Real fm 3/12/2018) ο Κερκυραίος δημοσιογράφος, Σπύρος Ζηνιάτης. 
Ο Σπύρος Ζηνιάτης ανέφερε πως, σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ, επρόκειτο για μια δολοφονία με «πολιτικό περιεχόμενο» που ο δράστης την διέπραξε μετά από διαφωνία του με το θύμα στο καφενείο του χωριού με αφορμή τον θάνατο του Κατσίφα. 
Ο 63χρονος Αλβανός εργαζόταν πολλά χρόνια στην Κέρκυρα και δεν είχε προκαλέσει ποτέ με τη συμπεριφορά του, σε αντίθεση με τον 44χρονο Κερκυραίο δράστη, ο οποίος «δήλωνε χρυσαυγίτης» και  σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων φέρει τατουάζ με τη σβάστικα
Ο δημοσιογράφος Σπύρος Ζηνιάτης, τόνισε, επίσης, ότι ««μαρτυρίες των κατοίκων της Κέρκυρας τον φέρουν να ήταν εκλογικός αντιπρόσωπος της Χρυσής Αυγής στις προηγούμενες εθνικές εκλογές». Ωστόσο η ίδια η Χρυσή Αυγή στο νησί δηλώνει πως αγνοεί το συγκεκριμένο άτομο, τακτική, όμως, που όπως σημείωσε ο Κερκυραίος δημοσιογράφος, η Χρυσή Αυγή ακολούθησε και στην περίπτωση Ρουπακιά, δηλαδή του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, όταν αρχικά η ναζιστική συμμορία δήλωνε πως δεν τον γνώριζε… 
Ακούστε το απόσπασμα της συνέντευξης εδώ:  


Marios Dionellis
Αλβανός εργάτης 63 ετών στην Κέρκυρα, δολοφονείται εν ψυχρώ από Έλληνα χρυσαυγίτη μετά από καυγά στο καφενείο του χωριού για τις εθνικιστικές καταλήψεις στα σχολεία. Ο Αλβανός ΔΕΝ απείλησε, ΔΕΝ είχε Καλάσνικοφ και ΔΕΝ πυροβόλησε, ΔΕΝ προκάλεσε την αστυνομία, ΔΕΝ ύψωσε αλβανικές σημαίες, ΔΕΝ είχε προφίλ στο facebook που να ζητά την κατάληψη ελληνικού εδάφους, ΔΕΝ είχε δημιουργήσει στο παρελθόν επεισόδια με τις αστυνομικές αρχές στη χώρα που ζούσε, ΔΕΝ δολοφονήθηκε καν πάνω στον καυγά, αλλά ώρες αργότερα όταν ο δράστης του έστησε καρτέρι και στη συνέχεια τον πέταξε νεκρό σε ένα χαντάκι. Το μόνο που έκανε ήταν ότι είπε τη γνώμη του στο καφενείο του χωριού όπου ζούσε με την οικογένειά του.
Βρείτε τις διαφορές καθώς θα ετοιμάζεστε για το μνημόσυνο στον «εθνομάρτυρα» Κατσίφα.
(* Ειδικά αν είστε δημοσιογράφοι ή διδάσκετε δημοσιογραφία...)

 Ρατσιστικού χαρακτήρα χαρακτηρίζουν κάτοικοι της Λευκίμμης και η ΚΕΕΡΦΑ τη δολοφονία 63χρονου στο χωριό Δραγωτινά Κέρκυρας, την Κυριακή 25 Νοεμβρίου, στη σκιά του εθνικιστικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί τελευταία με αφορμή το Μακεδονικό.
Ο άτυχος άντρας, αλβανικής καταγωγής, που εδώ και πολλά χρόνια ζούσε στην περιοχή με την οικογένειά του, βρισκόταν σε καφενείο όπου, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, υπήρξε λογομαχία με αφορμή τις εθνικιστικές καταλήψεις σε σχολεία. Την επόμενη μέρα βρέθηκε νεκρός σε χαντάκι, ενώ το έγκλημα φέρεται να ομολόγησε 44χρονος Κερκυραίος, που σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων ήταν οργανωμένο μέλος της Χρυσής Αυγής.
Ειδικότερα, όπως καταγγέλλει η Πρωτοβουλία Αγώνα και Αλληλεγγύης για τη Λευκίμμη, ο άνδρας, που κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος μετά την ομολογία του την περασμένη Παρασκευή, «είναι γνωστός στους κύκλους της Χρυσής Αυγής, μιας και υπήρξε εκλογικός αντιπρόσωπός της στις τελευταίες εκλογές στη Λευκίμμη και πολλές φορές μέλος της «συνοδείας» και του «κλιμακίου» της ΧΑ στη Λευκίμμη».
Το ότι η Χρυσή Αυγή είχε παρεισφρήσει στους αγώνες κατά της λειτουργίας ΧΥΤΑ στην περιοχή της Λευκίμμης δεν είναι κάτι που ακούγεται πρώτη φορά. Σχετικές καταγγελίες είχαν γίνει το περασμένο καλοκαίρι τόσο από κατοίκους που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις όσο και από παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, ειδικά μετά την παρουσία του χρυσαυγίτη βουλευτή σε συναυλία κατά του ΧΥΤΑ.

Καταγγελία για οργανωμένο μέλος της Χρυσής Αυγής

Αναλυτικά το κείμενο -καταγγελία της Πρωτοβουλίας Αγώνα και Αλληλεγγύης για τη Λευκίμμη
«Η Λευκίμμη της Κέρκυρας βρίσκεται για άλλη μια φορά στο επίκεντρο της δημοσιότητας, αυτή τη φορά όχι για το μακρόχρονο αγώνα των κατοίκων ενάντια στον Παράνομο ΧΥΤΑ Λευκίμμης ή για τη θαρραλέα αντι-εθνικιστική στάση που κράτησαν οι μαθητές του Λυκείου Λευκίμμης ενάντια στο φασιστικό περιεχόμενο των καταλήψεων που υποκινούσε η νεοναζιστική ΧΑ στα σχολεία.
Δυστυχώς, η Λευκίμμη βρίσκεται στη δημοσιότητα των ΜΜΕ μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 63χρονου συγχωριανού μας αλβανικής καταγωγής, εργάτη γης, ονόματι Petrit Zifle. Για τη δολοφονία του κυρίου Πέτρου, όπως τον γνώριζαν οι περισσότεροι, η αστυνομία έχει κάνει ήδη μια σύλληψη ντόπιου από το ακριβώς δίπλα χωριό, ο οποίος και ομολόγησε ότι τον σκότωσε.
Όπως όλα δείχνουν, το απόγευμα της Κυριακής 25 Νοέμβρη σε καφενείο στα Δραγωτινά Λευκίμμης, ο δράστης παρεμβαίνει σε μια κουβέντα των θαμώνων για τη Μακεδονία βρίζοντας και προσβάλλοντας όλους τους μη Έλληνες. Ο Zifle, που επίσης βρίσκεται στο καφενείο, ανταπάντησε με αποτέλεσμα να ξεκινήσει διαπληκτισμός μεταξύ τους. Οι θαμώνες τους χωρίζουν και ο δράστης αποχωρεί απειλώντας το θύμα. Αργότερα ο δράστης στήνει καρτέρι και δολοφονεί εν ψυχρώ με καραμπίνα τον 63χρονο Αλβανό και στη συνέχεια τον πετάει σε ένα χαντάκι όπου και βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας από διερχόμενο κάτοικο της περιοχής.
Ο δράστης είναι γνωστός στους κύκλους της Χρυσής Αυγής, μιας και υπήρξε εκλογικός αντιπρόσωπός της στις τελευταίες εκλογές στη Λευκίμμη και πολλές φορές μέλος της «συνοδείας» και του «κλιμακίου» της ΧΑ στη Λευκίμμη.
Παρά ταύτα, όλα ανεξαιρέτως τα ΜΜΕ της Κέρκυρας δεν έχουν κάνει την παραμικρή αναφορά για τη σχέση του δράστη με μια εγκληματική οργάνωση που διαπράττει και καλεί σε εν ψυχρώ δολοφονίες μεταναστών και αντιφασιστών, σαν και αυτή που συνέβη στη Λευκίμμη.
Η δολοφονία του Αλβανού συγχωριανού μας είναι αποτέλεσμα της κλιμάκωσης της παρουσίας της ΧΑ στη Λευκίμμη τα τελευταία χρόνια, μέσω της εμπλοκής της στο κίνημα ενάντια στο ΧΥΤΑ. Η κλιμάκωση αυτή συνοδεύεται με την ταυτόχρονη έξαρση των φασιστικών συμπεριφορών, των απειλών και της στοχοποίησης συγχωριανών μας με δημοκρατικές, αριστερές και αντιφασιστικές πεποιθήσεις.
Γι αυτό και θεωρούμε ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ σε αυτή τη δολοφονία όσους Λευκιμμιώτες έδειξαν και επιμένουν να δείχνουν εγκληματική ανοχή απέναντι στη ΧΑ, αποδεχόμενοι την παρουσία της στα πλαίσια του αγώνα ενάντια στον παράνομο ΧΥΤΑ, στη λογική του «κανείς δε μας μυρίζει και κανείς δεν περισσεύει από τον αγώνα», θέτοντας τον ίδιο τον αγώνα σε κίνδυνο και προσφέροντας στην Κυβέρνηση την ευκαιρία να μιλά για χωριό ακροδεξιών εγκληματιών.
Η εν ψυχρώ δολοφονία του συγχωριανού μας έρχεται να καταδείξει με τον πιο τραγικό τρόπο πως η ανοχή και συνενοχή μερίδας κατοίκων της Λευκίμμης στην παρουσία της ΧΑ «χάριν της ενότητας του αγώνα» και παράλληλα η στοχοποίηση και συκοφάντηση δημοκρατικών και αντιφασιστών κατοίκων οι οποίοι από καιρό προειδοποιούν και καταγγέλλουν την παρουσία της νεοναζιστικής οργάνωσης στη Λευκίμμη και στο κίνημα, είναι που έφερε τα πράγματα ως εδώ. Αν δεν δράσουμε όπως οφείλουμε μπορεί τα πράγματα να εξελιχθούν ακόμα χειρότερα.
Η Κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν βαρύτατες πολιτικές ευθύνες και είναι επίσης ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ, γιατί επέλεξαν σαν κοινωνικό αντίπαλο τη ΧΑ στην προσπάθεια τους να επιβάλουν με την πεντάμηνη κατοχή του χωριού μας από τα ΜΑΤ μια παντελώς άδικη, παράνομη και προκλητικά ετεροβαρή μεταφορά όλων των σκουπιδιών της Κέρκυρας στη Λευκίμμη.
Βαρύτατες είναι και οι ευθύνες των δημοτικών και περιφερειακών παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζουν μια εγκληματική για τη Λευκίμμη λύση στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και μάλιστα στο όνομα της Αριστεράς. Δεν έχουν απολύτως καμιά σχέση με την Αριστερά και με τις επιλογές τους σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο την έχουν απαξιώσει συλλήβδην στο σύνολο της. Αυτή την κοινωνική δυσαρέσκεια εκμεταλλεύονται οι φασίστες με ακροδεξιάς και εθνικιστικής κοπής επιχειρήματα όπως «ξεπουλάνε τη Μακεδονία μας».
Ενδεικτικό του κινδύνου της φασιστικοποίησης που επιχειρείται στην περιοχή, σε συνδυασμό με τη γενικότερη άνοδο των ακροδεξιών δυνάμεων σε πανελλαδικό και ευρωπαϊκό επίπεδο είναι ότι φασιστικές, φιλοχουντικές και νεοναζιστικές απόψεις όχι μόνο είναι διάχυτες σε μερίδα κατοίκων της περιοχής, αλλά και εκφράζονται χωρίς κανένα ίχνος ντροπής ακόμα και όταν ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ μπροστά στα μάτια τους.
Εμείς από τη μεριά μας, αντιλαμβανόμενοι πλήρως τον κίνδυνο που εδώ και καιρό διατρέχει το χωριό μας, οι συγχωριανοί μας και ειδικά η Νεολαία της Λευκίμμης, καλούμε τους Λευκιμμιώτες και τις Λευκιμμιώτισσες να σταθούν απέναντι στο φασισμό και τις νεοναζιστικές ιδέες , να σταθούν απέναντι στον εθνικισμό και το ρατσισμό που σπέρνουν το μίσος μεταξύ των συγχωριανών μας και οπλίζουν τα χέρια επίδοξων δολοφόνων. Να μιλήσουμε ανοιχτά, να καταγγείλουμε, να απομονώσουμε, να τσακίσουμε και να εξαφανίσουμε από προσώπου γης τη ΧΑ και τις απάνθρωπες ιδέες που πρεσβεύει.
Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ.
Οι ιδεολογικοί απόγονοι των ναζί και του Χίτλερ, του φασίστα Μεταξά και της Χούντας πρέπει να απομονωθούν κοινωνικά και πολιτικά και να καταλήξουν εκεί που ανήκουν, στα σκοτάδια της Ιστορίας.
Ο φασισμός φυτρώνει στη δυστυχία, καλλιεργείται από την αμάθεια και ποτίζεται με το νερό της ιστορικής λήθης.
Ούτε στη Λευκίμμη ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε πόλεις και χωριά».

ΚΕΕΡΦΑ: Ο δολοφόνος είχε δράση με την Χρυσή Αυγή

Σχέση του δράστη με τη Χρυσή Αυγή καταγγέλλει με τη σειρά της η ΚΕΕΡΦΑ ζητώντας «να σταματήσει κάθε προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονία του Πετρίτ Ζίλφε», καθώς επίσης: «Να προχωρήσει άμεσα η δίκη του δολοφόνου και να κλείσουν εδώ και τώρα τα γραφεία-ορμητήρια των νεοναζί».
Σε ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ αναδημοσιεύει τις παραπάνω καταγγελίες απ' την Πρωτοβουλία για τη Λευκίμμη και κάνε λόγο για «έγκλημα σοβινιστικού μίσους από ένα αδίστακτο φασίστα με ενεργή δράση στο πλευρό της Χρυσής Αυγής», επισημαίνοντας πως «στις τελευταίες εκλγογές ήταν εκλογικός αντιπρόσωπος του ναζιστικού μορφώματος».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ:
«Η δολοφονία του Πετρίτ Ζίλφε στη Λευκίμμη της Κέρκυρας την Κυριακή 25 Νοέμβρη είναι ένα έγκλημα σοβινιστικού μίσους από ένα αδίστακτο φασίστα με ενεργή δράση στο πλευρό της Χρυσής Αυγής. Στις τελευταίες εκλγογές ήταν εκλογικός αντιπρόσωπος του ναζιστικού μορφώματος.
Η Πρωτοβουλία Αγώνα και αλληλεγγύης για τη Λευκίμμη καταγγέλλει: “Δυστυχώς η Λευκίμμη βρίσκεται στη δημοσιότητα των ΜΜΕ μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 63χρονου συγχωριανού μας αλβανικής καταγωγής, εργάτη γης, ονόματι Petrit Zifle. Για τη δολοφονία του κυρίου Πέτρου, όπως τον γνώριζαν οι περισσότεροι, η αστυνομία έχει κάνει ήδη μια σύλληψη ντόπιου από το ακριβώς δίπλα χωριό, ο οποίος και ομολόγησε ότι τον σκότωσε. Όπως όλα δείχνουν, το απόγευμα της Κυριακής 25 Νοέμβρη σε καφενείο στα Δραγωτινά Λευκίμμης, ο δράστης παρεμβαίνει σε μια κουβέντα των θαμώνων για τη Μακεδονία βρίζοντας και προσβάλλοντας όλους τους μη Έλληνες.
Ο Zifle, που επίσης βρίσκεται στο καφενείο, ανταπάντησε με αποτέλεσμα να ξεκινήσει διαπληκτισμός μεταξύ τους. Οι θαμώνες τους χωρίζουν και ο δράστης αποχωρεί απειλώντας το θύμα. Αργότερα, ο δράστης στήνει καρτέρι και δολοφονεί εν ψυχρώ με κυνηγετική καραμπίνα τον 63χρονο Αλβανό, και στη συνέχεια τον πετάει σε ένα χαντάκι όπου και βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας από διερχόμενο κάτοικο της περιοχής. Ο δράστης είναι γνωστός στους κύκλους της Χρυσής Αυγής, μιας και υπήρξε εκλογικός αντιπρόσωπός της στις τελευταίες εκλογές στη Λευκίμμη και πολλές φορές μέλος της «συνοδείας» και του «κλιμακίου» της ΧΑ στη Λευκίμμη. “
Είναι επίσης γνωστό ότι στην περιοχή διατηρεί γραφεία-ορμητήρια η Χρυσή Αυγή.
Ηθικός αυτουργός είναι η υπόδικη ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή που καλλιεργεί εθνικιστικό και ρατσιστικό μίσος κατά των Αλβανών μεταναστών εργατών ως αντεκδίκηση για τη δολοφονία Κατσίφα από την Αλβανική Αστυνομία. Η αλληλεγγύη των εργατών σε Ελλάδα και Αλβανία είναι ο μόνος τρόπος για να βάλουμε φραγμό στους παράλογους ανταγωνισμούς και στο ρατσιστικό και σοβινιστικό δηλητήριο που χύνουν οι φασίστες. Ζούμε μαζί, δουλεύουμε πλάι-πλάι και δεν επιτρέψουμε την διάσπαση με τις πολιτικές του εθνικισμού και του ρατσισμού που καλλιεργούν οι κυβερνήσεις κλιμακώνοντας τους ανταγωνισμούς στα Βαλκάνια για το όνομα της Μακεδονίας, για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων και τα περάσματα αγωγών αερίου. Οι μειονότητες και οι μετανάστες δεν θα γίνουν πιόνια στα χέρια τους. Αντίθετα, με τον κοινό αγώνα των εργατών έχουμε να κερδίσουμε την ειρήνη και την αλληλεγγύη ενάντια στα συμφέροντα των ισχυρών του πλούτου που απειλούν με νέες εκκαθαρίσεις και ματοκυλίσματα.
Δώσαμε μάχη την δεκαετία του 1990 ενάντια στις ρατσιστικές επιθέσεις κατά των Αλβανών μεταναστών εργατών, κατά των δολοφονικών επιθέσεων που δέχονταν από τους φασίστες και φτάσαμε στην μαζική νομιμοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων που μένουν από τότε στις πόλεις, τα χωριά και τις γειτονιές και έχουν πρόσβαση πλέον στις κουτσουρεμένες διαδικασίες ιθαγένειας πολιτογράφησης. Ούτε βήμα πίσω, αντίθετα διεκδικούμε ία δικαιώματα και ψήφο στους μετανάστες στις δημοτικές εκλογές, ιθαγένεια για όλα τα παιδιά και τους γονείς χωρίς αποκλεισμούς.
Γι αυτό και πρέπει να τσακίσουμε την σοβινιστική εκστρατεία μίσους που έχει εξαπολύσει η Χρυσή Αυγή και βρίσκει στήριξη και από τη ΝΔ.
Είναι απαράδεκτο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την προσφυγή της στην καταστολή των κατοίκων της Λευκίμμης για να επιβάλει ένα ΧΥΤΑ να αφήνει τα περιθώρια για να δρουν ανενόχλητα από τα γραφεία-ορμητήρια τους οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Κανένα τμήμα του κινήματος δεν μπορεί να κάνει αποδεχτεί την παρουσία των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν. Χρειάζεται να απομονωθούν πλήρως εδώ και τώρα.
Είναι ώρα να επιταχυνθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής για να πάνε φυλακή οι δολοφόνοι.
Απαιτούμε να σταματήσει κάθε προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονία του Πετρίτ Ζίλφε. Να προχωρήσει άμεσα η δίκη του δολοφόνου και να κλείσουν εδώ και τώρα τα γραφεία-ορμητήρια των νεοναζί.
Καλούμε τα συνδικάτα, την αριστερά, τη νεολαία, τις κοινότητες μεταναστών στην Κέρκυρα και όλη την Ελλάδα να καταδικάσουμε τη φασιστική δολοφονία του Πετρίτ Ζίλφε και να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις για να τσακίσουμε την φασιστική απειλή».



Τυχαίνει να γνωρίζω το δράστη της δολοφονίας του Αλβανού στη Λευκίμμη. Από διπλανό χωριό είναι. Συναντήθηκα μαζί του την επόμενη μέρα της δολοφονίας σε καφενείο και συζητούσαμε για τη δολοφονία. Ήταν εξαιρετικά ψύχραιμος και, όταν εμφανίστηκε η αστυνομία, επιχείρησε να δώσει παραπλανητικές πληροφορίες για το φονικό. Είναι χρυσαυγίτης, αλλά αυτό που με εξέπληξε ήταν ότι η δολοφονία θύμιζε επαγγελματική εκτέλεση. Δύο πυροβολισμοί εξ επαφής, αριστερά και δεξιά στο λαιμό και μια τρίτη στο στομάχι. Μίσος άσβεστο και τυφλό, ρατσιστικό έγκλημα δίχως άλλο
σε ένα τόπο που φημίζεται για την αντιστασιακή και αντιφασιστική του δράση στο Β΄ΠΠ, πληρώνοντας βαρύ τίμημα με εκτελέσεις, φυλακές και βασανιστήρια και από το μεταπολεμικό κράτος των δοσιλόγων και των χιτών. Αυτός είναι ο τόπος μου και η ιστορία του είναι ο οδηγός του

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΚΙΜΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΑΛΒΑΝΟΥ ΕΡΓΑΤΗ ΓΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ

Η Λευκίμμη της Κέρκυρας βρίσκεται για άλλη μια φορά στο επίκεντρο της δημοσιότητας, αυτή τη φορά όχι για το μακρόχρονο αγώνα των κατοίκων ενάντια στον Παράνομο ΧΥΤΑ Λευκίμμης ή για τη θαρραλέα αντι-εθνικιστική στάση που κράτησαν οι μαθητές του Λυκείου Λευκίμμης ενάντια στο φασιστικό περιεχόμενο των καταλήψεων που υποκινούσε η νεοναζιστική ΧΑ στα σχολεία.

Δυστυχώς, η Λευκίμμη βρίσκεται στη δημοσιότητα των ΜΜΕ μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 63χρονου συγχωριανού μας αλβανικής καταγωγής, εργάτη γης, ονόματι Petrit Zifle. Για τη δολοφονία του κυρίου Πέτρου, όπως τον γνώριζαν οι περισσότεροι, η αστυνομία έχει κάνει ήδη μια σύλληψη ντόπιου από το ακριβώς δίπλα χωριό, ο οποίος και ομολόγησε ότι τον σκότωσε.

Όπως όλα δείχνουν, το απόγευμα της Κυριακής 25 Νοέμβρη σε καφενείο στα Δραγωτινά Λευκίμμης, ο δράστης παρεμβαίνει σε μια κουβέντα των θαμώνων για τη Μακεδονία βρίζοντας και προσβάλλοντας όλους τους μη Έλληνες. Ο Zifle, που επίσης βρίσκεται στο καφενείο, ανταπάντησε με αποτέλεσμα να ξεκινήσει διαπληκτισμός μεταξύ τους. Οι θαμώνες τους χωρίζουν και ο δράστης αποχωρεί απειλώντας το θύμα. Αργότερα ο δράστης στήνει καρτέρι και δολοφονεί εν ψυχρώ με κυνηγετική καραμπίνα τον 63χρονο Αλβανό και στη συνέχεια τον πετάει σε ένα χαντάκι όπου και βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας από διερχόμενο κάτοικο της περιοχής.

Ο δράστης είναι γνωστός στους κύκλους της Χρυσής Αυγής, μιας και υπήρξε εκλογικός αντιπρόσωπός της στις τελευταίες εκλογές στη Λευκίμμη και πολλές φορές μέλος της «συνοδείας» και του «κλιμακίου» της ΧΑ στη Λευκίμμη.

Παρά ταύτα, όλα ανεξαιρέτως τα ΜΜΕ της Κέρκυρας δεν έχουν κάνει την παραμικρή αναφορά για τη σχέση του δράστη με μια εγκληματική οργάνωση που διαπράττει και καλεί σε εν ψυχρώ δολοφονίες μεταναστών και αντιφασιστών, σαν και αυτή που συνέβη στη Λευκίμμη.

Η δολοφονία του Αλβανού συγχωριανού μας είναι αποτέλεσμα της κλιμάκωσης της παρουσίας της ΧΑ στη Λευκίμμη τα τελευταία χρόνια, μέσω της εμπλοκής της στο κίνημα ενάντια στο ΧΥΤΑ. Η κλιμάκωση αυτή συνοδεύεται με την ταυτόχρονη έξαρση των φασιστικών συμπεριφορών, των απειλών και της στοχοποίησης συγχωριανών μας με δημοκρατικές, αριστερές και αντιφασιστικές πεποιθήσεις.

Γι αυτό και θεωρούμε ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ σε αυτή τη δολοφονία όσους Λευκιμμιώτες έδειξαν και επιμένουν να δείχνουν εγκληματική ανοχή απέναντι στη ΧΑ, αποδεχόμενοι την παρουσία της στα πλαίσια του αγώνα ενάντια στον παράνομο ΧΥΤΑ, στη λογική του «κανείς δε μας μυρίζει και κανείς δεν περισσεύει από τον αγώνα», θέτοντας τον ίδιο τον αγώνα σε κίνδυνο και προσφέροντας στην Κυβέρνηση την ευκαιρία να μιλά για χωριό ακροδεξιών εγκληματιών.

Η εν ψυχρώ δολοφονία του συγχωριανού μας έρχεται να καταδείξει με τον πιο τραγικό τρόπο πως η ανοχή και συνενοχή μερίδας κατοίκων της Λευκίμμης στην παρουσία της ΧΑ «χάριν της ενότητας του αγώνα» και παράλληλα η στοχοποίηση και συκοφάντηση δημοκρατικών και αντιφασιστών κατοίκων οι οποίοι από καιρό προειδοποιούν και καταγγέλλουν την παρουσία της νεοναζιστικής οργάνωσης στη Λευκίμμη και στο κίνημα, είναι που έφερε τα πράγματα ως εδώ. Αν δεν δράσουμε όπως οφείλουμε μπορεί τα πράγματα να εξελιχθούν ακόμα χειρότερα.

Η Κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν βαρύτατες πολιτικές ευθύνες και είναι επίσης ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ, γιατί επέλεξαν σαν κοινωνικό αντίπαλο τη ΧΑ στην προσπάθεια τους να επιβάλουν με την πεντάμηνη κατοχή του χωριού μας από τα ΜΑΤ μια παντελώς άδικη, παράνομη και προκλητικά ετεροβαρή μεταφορά όλων των σκουπιδιών της Κέρκυρας στη Λευκίμμη.

Βαρύτατες είναι και οι ευθύνες των δημοτικών και περιφερειακών παρατάξεων του ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζουν μια εγκληματική για τη Λευκίμμη λύση στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και μάλιστα στο όνομα της Αριστεράς. Δεν έχουν απολύτως καμιά σχέση με την Αριστερά και με τις επιλογές τους σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο την έχουν απαξιώσει συλλήβδην στο σύνολο της. Αυτή την κοινωνική δυσαρέσκεια εκμεταλλεύονται οι φασίστες με ακροδεξιάς και εθνικιστικής κοπής επιχειρήματα όπως «ξεπουλάνε τη Μακεδονία μας».

Ενδεικτικό του κινδύνου της φασιστικοποίησης που επιχειρείται στην περιοχή, σε συνδυασμό με τη γενικότερη άνοδο των ακροδεξιών δυνάμεων σε πανελλαδικό και ευρωπαϊκό επίπεδο είναι ότι φασιστικές, φιλοχουντικές και νεοναζιστικές απόψεις όχι μόνο είναι διάχυτες σε μερίδα κατοίκων της περιοχής, αλλά και εκφράζονται χωρίς κανένα ίχνος ντροπής ακόμα και όταν ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ μπροστά στα μάτια τους.

Εμείς από τη μεριά μας, αντιλαμβανόμενοι πλήρως τον κίνδυνο που εδώ και καιρό διατρέχει το χωριό μας, οι συγχωριανοί μας και ειδικά η Νεολαία της Λευκίμμης, καλούμε τους Λευκιμμιώτες και τις Λευκιμμιώτισσες να σταθούν απέναντι στο φασισμό και τις νεοναζιστικές ιδέες , να σταθούν απέναντι στον εθνικισμό και το ρατσισμό που σπέρνουν το μίσος μεταξύ των συγχωριανών μας και οπλίζουν τα χέρια επίδοξων δολοφόνων. Να μιλήσουμε ανοιχτά, να καταγγείλουμε, να απομονώσουμε, να τσακίσουμε και να εξαφανίσουμε από προσώπου γης τη ΧΑ και τις απάνθρωπες ιδέες που πρεσβεύει.

Η ΣΙΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ.

Οι ιδεολογικοί απόγονοι των ναζί και του Χίτλερ, του φασίστα Μεταξά και της Χούντας πρέπει να απομονωθούν κοινωνικά και πολιτικά και να καταλήξουν εκεί που ανήκουν, στα σκοτάδια της Ιστορίας.

Ο φασισμός φυτρώνει στη δυστυχία, καλλιεργείται από την αμάθεια και ποτίζεται με το νερό της ιστορικής λήθης.

Ούτε στη Λευκίμμη ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε πόλεις και χωριά.

Ζεπος Πεποναρης Δολοφονιες με...σπιτικες καραμπινες εχουν γινει αποιρες .Η σπιτικη καραμπινα ειναι λαθος!Εαν οι κυνηγοι νοικιαζαν τις καραμπινες απο τα αστυνομικα τμηματα ισος δεν σταματουσαν οι δολοφονιες η τα ατυχηματα, αλλα νομιζω οτι θα ηταν πολυ λιγοτερα.Ετσι νομιζω.Το σπιτι δεν πρεπει να εχει οπλα......












cnn 

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας της 21χρονης φοιτήτριας στη Ρόδο. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μεταδίδει ο Σκάι, οι δύο άνδρες, ένας Έλληνας και ένας Αλβανός, που κρατούνταν και ανακρίνονταν από χθες στο Λιμεναρχείο του νησιού, ομολόγησαν την εμπλοκή τους στη δολοφονία της φοιτήτριας.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του Σκαι, η φοιτήτρια φαίνεται πως ήταν ζωντανή όταν οι δράστες την πέταξαν στην θάλασσα, στην περιοχή της Λίνδου, καθώς ο ιατροδικαστικός έλεγχος καταδεικνύει πως νερό είχε εισρεύσει στα πνευμόνια της.

Από τις καταθέσεις τους, στις οποίες έπεσαν σε αρκετές αντιφάσεις, φέρεται να προκύπτει ότι οι δύο άνδρες πρότειναν στην φοιτήτρια, να συνευρεθούν ερωτικά στο σπίτι του ενός, ωστόσο φαίνεται ότι η 21χρονη δεν συμφώνησε (άγνωστο παραμένει αν αρχικά είχε δεχθεί) και ξέσπασε καβγάς.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τη dimokratiki.gr,  ο Αλβανός φέρεται να κατάφερε χτυπήματα στην νεαρή γυναίκα, χτυπώντας την με σίδερο σιδερώματος στο κεφάλι και να την έπιασε από το λαιμό.  Η κοπέλα έχασε τις αισθήσεις της από τραύμα στο κεφάλι και τότε οι δύο φερόμενοι ως δράστες του εγκλήματος, αποφάσισαν να «ξεφορτωθούν» την άτυχη φοιτήτρια, την οποία μετέφεραν με ένα φορτηγάκι στην δύσβατη περιοχή «Φώκια», στους Πεύκους  πετώντας την στη θάλασσα από μεγάλο ύψος, όπου και βρέθηκε το πτώμα της, το πρωί της Τετάρτης 28 Νοεμβρίου.

Μέχρι χθες τα μεσάνυχτα, δεν είχε επιτραπεί στους δικηγόρους τους κ. Ακη Δημητριάδη και Στέλιο Κιουρτζή, να επικοινωνήσουν με τους εντολείς τους οι οποίοι ανακρίνονταν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.






#Ρόδο: 21χρονη φοιτήτρια δολοφονήθηκε από 2 άνδρες. Επειδή τους είπε ΟΧΙ. Την χτύπησαν με σίδερο, την στραγγάλισαν, την έγδυσαν και την πέταξαν σαν σκουπίδι ενώ ήταν ακόμη ζωντανή στη θάλασσα. Επειδή είπε OXI. #Γυναικοκτονία #StopKillingWomen 







 Aπό 2 λογαριασμούς μη χαθεί η σοφία:





 «Οι δύο άνδρες ζήτησαν απο την φοιτήτρια να συνευρεθούν ερωτικά στο σπίτι του ενός των δύο κάτι το οποίο εκείνη δεν δέχθηκε. Η άρνηση της όμως προκάλεσε την βίαιη αντίδραση τους.".



Προσθέτω τα ονόματα στις 17 Μαΐου 2020 μετά την καταδικαστική απόφαση:
 Μανώλης Κούκουρας και Αλέξανδρος Λουτσάι οι δολοφόνοι- για να μην ξεχνάμε.




Ο Κούκουρας έχει απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν Αρχές και σχολεία λόγω του κακού του χαρακτήρα, που σε πολλές περιπτώσεις έφτασε στα όρια και στην Αστυνομία.

Πρόκειται για τον Μανώλη Κούκουρα, 20 χρόνων που ζει στη Λίνδο, η οικογένεια του έχει τρία – τέσσερα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στους Πεύκους. εστιατόρια, κινέζικο εστιατόριο, καφετέριες και μικρό ξενοδοχείο.

Μόλις έγινε γνωστό το όνομα και του Αλβανού: Πρόκειται για τον 19χρονο Λουτσάϊ Αλέξανδρο.

Η υπόθεση ξετυλίγεται

Οι δύο νεαροί είχαν μεταβεί  στο σπίτι της νεαρής και την έπεισαν  να πάνε βόλτα στο εξοχικό του Μανώλη τον οποίο είχε γνωρίσει από το καλοκαίρι. Εκεί της ζήτησαν να συνευρεθεί μαζί τους  και εκείνη αρνήθηκε. Τότε ο ένας εκ των δύο την κτύπησε  στο κεφάλι. Εκείνη  ζαλίστηκε και έπεσε κάτω. Τρίτο άτομο ίσως να έδωσε την ιδέα να φορτωθεί στο φορτηγάκι  και να πεταχτεί στη θάλασσα.
Αυτό έγινε και μάλιστα σε κοντινή απόσταση από το σπίτι του Μανώλη. Τα ρούχα και προσωπικά αντικείμενα του κοριτσιού βρέθηκαν στο σημείο απ’ όπου την έριξαν στη θάλασσα.

ΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, συνήγορος του Κούκουρα

Ο κ. Δημητριάδης πριν από λίγο δήλωσε πως ο Μανώλης Κούκουρας δεν έχει εμπλοκή στην δεύτερη φάση της υπόθεσης, δηλαδή, στο ρίξιμο της κοπέλας στη θάλασσα. Αυτό, αν επαληθευτεί από τα υπόλοιπα στοιχεία φανερώνει εμπλοκή στην υπόθεση ενός ακόμη ατόμου που σίγουρα βοήθησε τον 19χρονο Αλβανό να κάνει την πράξη!
Πάντως νεότερες πληροφορίες λένε πως ο Κούκουρας αρνείται τις κατηγορίες και ζητά προθεσμία για να απολογηθεί.



Στον Εισαγγελέα έχει οδηγηθεί ο υποψήφιος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Ρόδο, που φέρεται να προχώρησε σε εμετική ανάρτηση για τη δολοφονία της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδη.
Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην Τατιάνα Στεφανίδου στον ΣΚΑΪ, ο υποψήφιος φέρεται να είναι το ίδιο πρόσωπο, που μεταξύ άλλων πολλών, προχώρησαν σε εμετικές αναρτήσεις στο προφίλ της αδικοχαμένης φοιτήτριας.
Φέρεται να χρησιμοποιούσε έναν fake λογαριασμό στο Facebook, προσποιούμενος ότι διαμένει στην Κυψέλη.
Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο υποψήφιος φαίνεται να ήταν υποψήφιος στην περιοχή Αρχάγγελοι, της Ρόδου, όπου και πήγαινε σχολείο ο ένας εκ των δραστών-πιο συγκεκριμένα ο 21χρονος Έλληνας.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.