Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Κοκαΐνη ελληνική της Roch και λίστα ουσιών Κρατικού Μονοπωλίου




Λέμε και ξαναλέμε ότι η απαγόρευση κάποιων ουσιών είχε στόχο την καταστολή και την επιβολή των ΗΠΑ σε άλλα κράτη, δικαιολόγηση στρατιωτικών επιχειρήσεων, κρυφά κέρδη αντάρτικων ομάδων με τη βοήθεια της CIA, συν, μην ξεχνιόμαστε, τη γιγάντωση των Φαρμακοβιομηχανιών.
 Αλλιώς, αν είναι για το καλό μας, πώς γίνεται και επικίνδυνες ουσίες σαν το αλκοόλ, το ακουαφόρτε και το βιτριόλι πουλιούνται στα μπακάλικα;

Η λέξη 'ναρκωτικά' είναι ένα εφεύρημα, όρος αυθαίρετος για ουσίες που, μερικές, καθόλου δε ναρκώνουν και μια λίστα στην οποία μέσα σε ένα αιώνα προσέθεταν ουσίες κατά τα κέφια τους για να κρατιέται ζωντανή η αίσθηση του κινδύνου, ο φόβος των κακών εμπόρων που επιβουλεύονται τα νιάτα και τη φρεσκάδα Των Παιδιών Μας. 

Φέρνω μια λίστα ουσιών που κυκλοφορούσαν ελεύθερα από το Κρατικό Μονοπώλιο Φαρμάκων στην Ελλάδα το 1941 και ένα κουτί Κοκαΐνης Roch για ελληνική κυκλοφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.