Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2018

ΑμεΑ- εμείς πώς παρκάρουμε; (+εικόνες- video)




Εμείς πώς παρκάρουμε σε διαβάσεις και διασταυρώσεις και θέσεις για αναπήρους;
Εμείς πώς απλώνουμε «τραπεζάκια έξω» και καρεκλάκια και πραμάτιες;
Εμείς πόσο μετράμε στην ψήφο μας το σεβασμό δημάρχων και βουλευτών για όσους δικαιούνται να ζουν ισότιμα αλλά για κέρδος ή από εαυτουλισμό καταπατάμε τα δικαιώματά τους;

Πριν κατακρίνουμε τους άλλους ας κοιτάξουμε στον καθρέφτη μας. Κι ας μάθουμε. Δεν είναι ντροπή να ρωτάς, ντροπή είναι να μη σε νοιάζει.


Γι αυτό, δυο μαθηματάκια:

1. Το ακρώνυμο ΑμεΑ σημαίνει «άτομα με αναπηρία» και όχι «Ατομα Με Ειδικές Ανάγκες». Δε χρειάζονται πατροναριστικοί ευφημισμοί, η Αναπηρία δεν είναι στίγμα αλλά κάτι που μπορεί να συμβεί σε όποιον έχει σώμα φυσικό φθαρτό, δηλαδή σε όλους μας.  
2. Για να χαιρετίσουμε ή να βγούμε φωτογραφία με:
• ΑμεΑ καθήμενο σε αμαξίδιο ή
• άτομο με νανισμό,
ΔΕΝ καθόμαστε στα γόνατά μας. Στεκόμαστε στο ύψος μας και στέκονται στο ύψος τους.


Επίσης, σχόλια και ένα εξαιρετικό ταινιάκι που συστήνω παρότι σε κάποιους φάνηκε πολύ επιθετικό (και φέρνω και την άποψη του Δημήτρη Αντωνίου που κυκλοφορεί με αναπηρικό αμαξίδιο)
 και φωτογραφίες (καταγγελίες φρέσκιες γιορτινές από διακοπές στην Αράχωβα, σχολείο στου Ζωγράφου κ.α.)
Χαρείτε τα, με τις ευχές μου
 για αποφάσεις για καλύτερη ζωή το νέο χρόνο.





Δημήτρης Αντωνίου
Θέλω να πω την γνώμη μου πάνω σε αυτό, γιατί με πνίγει ΑΦΌΡΗΤΑ ! 
Διάβασα τοποθετήσεις-φωνές για αυτό το βίντεο (''Ο αδερφός'') που πραγματικά με στεναχωρούν έως με ταράζουν. Διάβασα πως είναι μία ''κακή'' ταινία ή ένα ''λάθος'' βίντεο γιατί προάγει τη βία... γιατί δίνει λάθος παραδείγματα... γιατί αυτό και γιατί εκείνο... 
ΚΑΙ εγώ απαντώ.. Είναι δυνατόν να μας ενοχλεί πια ότι πετυχαίνει; Ότι γίνεται viral; Ρε παιδιά... Αυτή η ταινία μικρού μήκους είναι ΤΕΧΝΗ. Δεν θα σου πει ευθέως τι είναι λάθος ή σωστό, αλλά θα σε κάνει ΝΑ ΝΙΩΣΕΙΣ κάτι για το οποίο ίσως έχεις άγνοια. Θα σε πλημμυρίσει συναισθήματα για ένα κοινωνικό ζήτημα, για κάτι που αφορά την ίδια την ζωή σε όλο της το μεγαλείο...
ΥΓ : Αν μας πειράζει τόσο η βία στην τέχνη, να πούμε μήπως και τον Ντοστογιέφσκι ή τον Τολστόι να ξαναγράψουν τα αριστουργήματα τους; Άκου εκεί ''Πόλεμος και Ειρήνη'' ή ''Έγκλημα και τιμωρία''





εργαζόμενος -με καταγωγή από το μπαγκλαντές- σε σουπερμάρκετ ζήτησε από 29χρονο -έλληνα- πελάτη να μην παρκάρει σε θέση αμεα. ο 29χρονος πήρε το λοστό του και τον σάπισε στο ξύλο με αποτέλεσμα ο εργαζόμενος να χειρουργηθεί για ανάταξη καταγμάτων. ε και βλέπετε ρατσιστικό κίνητρο.

Σήμερα στη Μυτιλήνη,ο Μπαγκλαντεσιανός Εαμάν Ουντίν ζήτησε ευγενικά σε Ελληναρά να μην παρκάρει σε χώρο ΑΜΕΑ.. Μαντέψτε που βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο Εαμάν αφότου χτυπήθηκε με λοστό στο κεφάλι Μας αλλοιώνουν τον πολιτισμό οι Ελληνάρες αδέρφια..



Katerina Kritsima ...είμαι σχ.τροχονόμος σε δημοτικό σχολείο..απο αυτούς που θα νευριάσουν πιο πολύ ,οταν θα τους σταματήσουμε για να περάσουν τα παιδάκια,7 στους 10 εχουν το αυτοκόλλητο "παιδί στο αυτ/το" μη πω οτι ειναι οι ιδιοι οι γονείς του σχολείου μας...οπότε τι περιμένεις...καμμία σωτηρία..






Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης της υπηρεσίας μου διαπίστωσα ότι ρυθμιστικές πινακίδες Ρ40 (άρθρο 4 ΚΟΚ) απαγόρευαν τη στάση και στάθμευση σε διάβαση πεζών και σε ράμπα για AμεΑ, εξαιρώντας οχήματα χρηματαποστολής συγκεκριμένης τράπεζας (πρώτη φώτο). Τρανταχτό λάθος. Έκανα την αναφορά στην υπηρεσία μου, ενημερώθηκε το γραφείο τροχονομικής αστυνόμευσης που με τη σειρά του ενημέρωσε τους αρμόδιους φορείς και οι πινακίδες βγήκαν από κει και τοποθετήθηκαν αμέσως μετά τη διάβαση (δεύτερη φώτο).
Παρόλα αυτά, τον μέσο Έλληνα δεν τον εμποδίζει να σταθμεύσει το σκούτερ του στον οριοθετημένο χώρο ή την μέση Ελληνίδα το σκούτερ της στο πεζοδρόμιο, κι έπειτα να διαβάζει τι γράφει η κλήση. 
Υ.Γ.: Και εκεί κακώς είναι τοποθετημένες εάν τηρηθεί το γράμμα το νόμου, αλλά το σημαντικό σε αυτή τη πόλη, που την χαρακτηρίζει η έλλειψη χώρων, είναι να βολευόμαστε όλοι μας με μικρές υποχωρήσεις.





Προσθέτω 
φρέσκα-φρέσκα, λίγες μέρες μετά την αρχική ανάρτηση

Λαμία
Παρκάρισμα μπλοκάρει ασθενοφόρο
Σε κεντρικό σημείο της Λαμίας, στη συμβολή των οδών Έσλιν και Πλάτωνος, οδηγοί πάρκαραν τα αυτοκίνητα τους όπου τους βόλευε.
Τις φωτογραφίες έστειλε αναγνώστης στο lamiareport.gr , με την εξής επισήμανση: «Όταν ο καφές κάποιων συμπολιτών μας τέτοιες μέρες μετράει περισσότερο από την υγεία των υπολοίπων. Εύγε λοιπόν σε αυτούς με τα παράνομα παρκαρισμένα στην οδό Έσλιν, εύγε και στην τροχαία που δεν κάνει τη δουλειά της…».

Οι εικόνες είναι από την πλατεία Παναγοπούλου απέναντι από το δημαρχείο και δεξιά στην συνέχεια στην Βότση.


______________________________________________________________
Ανάπηρος και μου θες και ταξίδια;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.