Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

Έλληνες ΓιαΤονΠ.. και χωρίς αγγλικά στα σχολεία (σχόλια- εικόνες)



Καλά πάμε γλωσσικώς.
Έχουμε τον Κασιδιάρη που φτιάχνει κόμμα που το ονόμασε «Έλληνες ΓΤΠ» * έχουμε και βουλευτίνα η οποία βλέπει δάκτυλο της CIA στη διδασκαλία αγγλικών.

Πάμε λοιπόν:
Κάθε εποχή έχει και τη λεγόμενη ‘lingua franca’, μια κοινή γλώσσα στην οποία να συνεννοούνται άνθρωποι από διάφορες χώρες. Κάποτε ήταν τα ελληνικά, μετά τα λατινικά της Pax Romana, και τα γαλλικά που μιλούσαν οι γιαγιάδες κι οι παππούδες μας, ενώ στην Ήπειρο απ’ τον Αλή Πασά μέχρι τον τελευταίο Σουλιώτη ή μάστορα όλοι μπορούσαν να συνεννοηθούν σε ιταλικά και τούρκικα. 
Κάθε εποχή προνομιούχοι είναι εκείνοι που τα έμαθαν από μικροί ενώ δυσκολεύονται και μοιάζουν αμόρφωτοι ακόμα κι αν δεν είναι όσοι τα διδάχθηκαν πρόχειρα ή αργά, όπως είδαμε με τα γέλια που κάναμε πανελληνίως με κάτι ‘χιβ’ και τα αγγλικά του Τσίπρα με τα οποία γελά κι ο ίδιος τώρα αφού αναγκάστηκε στην πιο πολυάσχολη στιγμή της ζωής του, πριν γίνει πρωθυπουργός, να αφιερώσει ώρες να μάθει όσα άλλοι πιο τυχεροί μάθαμε από παιδιά.
Δεν ξέρω πώς η κυρία Σκούφα πέταξε αυτή την κοτσάνα μα ελπίζω από ‘δω και πέρα να ακούει τους συμβούλους της όταν ετοιμάζει ομιλίες. Διότι γελάσαμε βέβαια αλλά δεν είναι δυνατόν σε κρίσιμες ώρες να χάνονται ώρες πολύτιμες στη Βουλή με τέτοιες ανοησίες.

Φέρνω τα σχετικά αποδεικτικά και σχόλια και εικόνες ως συνήθως κι ομολογώ ότι το ''Ελληνες ΓΤΠ Καβάλας' που κυκλοφορεί με ενθουσίασε όπως κι η ομοιότητα της αφίσας με το αυτοκόλητο στις γνωστές μπανάνες (εξ ού και τα κόλλησα για εξώφυλλο εδώ). Και φαντασία και καλοί σύμβουλοι δηλαδή. Θα πάνε μπροστά.


in.gr
Επική ερώτηση Σκούφα – ΣΥΡΙΖΑ: Μήπως τα Αγγλικά στο νηπιαγωγείο εξυπηρετούν αμερικανικά συμφέροντα;
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το… επιχείρημα που ανέπτυξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελισάβετ Σκούφα, σχετικά με την «εκμάθηση» Αγγλικών στο νηπιαγωγείο.
Σύμφωνα με την κ. Σκουφά η εισαγωγή της διδασκαλίας της αγγλικής γλώσσας στο Νηπιαγωγείο, που προωθεί η κυβέρνηση, κρύβει κάποιο άλλο ειδικό κρυμμένο συμφέρον.
Όλα έγιναν χθες, Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας. Όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πήρε το λόγο για να μιλήσει, έθεσε στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, μια σειρά από ερωτήματα.
Μάλιστα, στη συνέχεια πρόσθεσε με νόημα: «Μήπως αποτελεί και αυτό επιταγή αμερικανικών σχολών, αμερικανικών πανεπιστημίων;»
«Σας ερωτώ, λοιπόν, ευθέως για ποιον λόγο θέλετε να επιβάλλετε, να καρατομήσετε την προσωπικότητα των νηπίων σε τόσο τρυφερή ηλικία, των τεσσάρων ετών, επιβάλλοντάς τους την εκμάθηση των αγγλικών; Δεν έχετε πείσει κανέναν σε αυτήν την αίθουσα ότι η συγκεκριμένη διάταξη εξυπηρετεί τον όποιο παιδαγωγικό σκοπό» κατέληξε.











Υποκλίνομαι ειλικρινώς στον Κασιδιάρη, την εντιμότητα και την ευθύτητά του.
Κανείς άλλος δε θα μπορούσε να σκεφτεί τόσο περιγραφικό και to the point όνομα, για το «κόμμα» που στήνει.
Σας προκαλούμε να ξεδιαλύνετε τι σημαίνει το ΓΤΠ δίπλα στο "Ελληνες" με το οποίο "χαρακτηρίζει" και οριοθετεί την ίδρυση του κομματος του ο πατριώτης Ηλίας.
Για τον πουτσο 51.1%
Για την πατριδα 2.2%
Για την πηγαδα 35.5%
Για τα πανηγύρια 11.2%

Μεταξύ μας, το Γ.Τ.Π. στο νέο-ναζί κόμμα του Κασιδιάρη είναι ότι πιο ειλικρινές σε ονομασία κόμματος έχουν δει τα μάτια μας.

Δηλαδή μαζεύτηκαν στον κόμμα του Κασιδιάρη και είπαν τι όνομα να δώσουμε για να κάνουμε πάταγο και σκέφτηκαν το Ελληνες Γ.Τ.Π.?
Διάνοιες

προφανως ηξερε ποσο τρολαρισμα θα επεφτε στου τουιτερ και σκεφτηκε, τσαμπα διαφημιση
ΓΤΠ διαφήμιση






_______________________________

* ΓΤΠ: η συντομογραφία συνηθίζεται  στο διαδίκτυο κατά κόρον αντί του ολογράφως Για Τον Πούτσο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.