Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020

Πουλιά μαζεύονται πάνω απ' το σπίτι μου- ζωή μετά το Nammos (video)





'Ένα κοπάδι πουλιά στα βράχια πάνω από το σπίτι μου. Συχνά με τις συννεφιές αφού κλείσουν τα βομβαρδιστικά που κάθε βράδυ βάφουν με χρώματα μεσάνυχτα και θάλασσα κι αφού σταματήσει να περιστρέφεται τις νύχτες η ακτίνα λέιζερ των συναυλιών του Nammos, μαζεύονται δεκοχτούρες στα σύρματα και γλάροι στο λοφάκι των βράχων. Οι κορώνες μόνιμες, πετούν ψηλά σε πιο μικρά κοπάδια ενώ τα βαρβάκια μου που ζευγάρωναν κάθε καλοκαίρι και στέκονταν ακίνητα στο πιο ψηλό σημείο πριν κάνουν τη γρήγορη βουτιά να πιάσουν θηράματα, πια, το λέιζερ τα έχει διώξει μακριά.
Υπάρχει άραγε λόγος να γυρνά μια ακτίνα πράσινη τρομάζοντας πουλιά και μικρά ζώα κάθε φορά που ένας Ρέμμος έρχεται να τραγουδήσει; Υπάρχει άραγε κανείς που να σέβεται τον τόπο στον οποίο αποίκισε επαγγελματικά; Υπάρχει κανείς που να καταλαβαίνει τη ζημιά που κάνει; Δε νομίζω. Ο άνθρωπος μ΄αυτά γαλουχείται. Από εκείνο το ανθρωποκεντρικό «σε τι μάς βλάπτει- σε τι μας ωφελεί» που διδασκόμασταν στα σχολικά βιβλία  Φυσικής Ιστορίας όταν πήγε σχολείο η γενιά αυτών των καταστροφέων (κι ελπίζω πλέον να έχει διορθωθεί).
Η καραντίνα, άκουσα, ξανάφερε στη Μύκονο τα χελιδόνια. Τα δικά μου δεν είναι χελιδόνια, ούτε κορώνες, ούτε δεκοχτούρες. Αν ξέρετε μου λέτε.  Πάντως, ό,τι κι αν είναι, σήμερα μου έδωσαν χαρά. Κι ελπίδα.



2 σχόλια:

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.