Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

Χασισέλαιο: Συνταγή παρασκευής σε 3 εύκολα βήματα (με εικόνες)




Τώρα που φούντιασαν οι κανναβουριές ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για την παρασκευή χασισέλαιου στο σπίτι.
Η Κάνναβη είναι  αυτοφυής στον τόπο μας και  εκτός από ψυχαγωγική είναι ίαμα αρχαίο. Τελευταίες έρευνες* αποδεικνύουν πολύ σημαντικά αποτελέσματα  μετά από χρήση ασθενών με καρκίνο και άλλες πολύ σοβαρές αρρώστιες.
Δυστυχώς όμως η απαγόρευση γεννά την εγκληματικότητα και ενώ οι κοινές φούντες, συχνά άθλιας ποιότητας (κοινώς μπουρούχες) είναι τουλάχιστον εύκολο ακόμα κι από τον άσχετο να αναγνωριστούν ως κάνναβη, στο εμπόριο λαδιού η εκμετάλλευση οργιάζει, όπως και στα χασίσια (κατεργασμένα σε πλάκα, μπομπάρια, ‘σοκολάτες’, ‘αφγάνια’ κ.λ.).
Άλλη φορά θα σας δώσω συνταγές και για μπομπάρι (πλάκα πράσινη) μα,  επειδή  πάλι άκουσα περίπτωση άρρωστης φίλης που μόνο που δε δηλητηριάστηκε από ακριβοπληρωμένο «λάδι», αποφάσισα πως ήρθε η ώρα να μοιραστώ την απλούστατη αυτή συνταγή για να πάψουν να σάς εξαπατούν με «τα λεφτά μπροστά» και «δεν τον έχω βρει ακόμα» ή και να σας δηλητηριάζουν.

Η συνταγή είναι απλή και εύκολη κι αν σας αρέσει, συστήνω όταν αρχίσει να μεγαλώνει η ημέρα να φυτέψετε τα δικά σας φυτά για να έχετε ανεξαρτησία.

Προειδοποιώ όμως:

Οι φαρμακευτικές δόσεις είναι απείρως ψηλότερες από τις ψυχαγωγικές άρα αν δεν έχετε εξοικείωση, οι γιατροί συστήνουν να αυξήσετε σταδιακά ώστε να μη σας ταλαιπωρήσει η μαστούρα, η οποία δεν αρέσει σε όλους μας.
Σ έμενα λ.χ. η μαστούρα της Κάνναβης δεν αρέσει και έχω να καπνίσω από τα 19 μου (όταν αποφάσισα πως πλέον ήμουν αρκετά μεγάλη για να λέω όχι). Τόσο με ενοχλεί ακόμα και το ντουμάνι που οι καλεσμένοι μου καπνίζουν μόνο έξω, στον κήπο.  Τα αναφέρω αυτά επειδή τα τελευταία χρόνια με τον αγώνα για την αποποινικοποίηση έχει επικρατήσει ένας φανατισμός κι είναι σε κάποιους κύκλους σχεδόν ιεροσυλία να πεις πως είμαστε κι εμείς που η μαστούρα της Κάνναβης  δε μην πηγαίνει. Ευτυχώς είμαστε λίγοι.  
Αν ασθενείτε κι είστε μια/ένας από εμάς, θα βρείτε σκευάσματα στο εμπόριο στα οποία έχει απομονωθεί η μαστουρωτική ουσία.  Αν όμως είστε από τους τυχερούς κι η Κάνναβη σας φτιάχνει τη διάθεση, σας ηρεμεί, διώχνει τα άγχη, κάνει πιο αισθησιακό το sex, πιο δυνατό το γέλιο κι εύκολο τον ύπνο, τότε σάς συνιστώ να φτιάχνετε εσείς το λάδι σας διότι9 το χασισέλαιο είναι πιο δυνατό και πιο γλυκόπιοτο από τις μαριχουάνες και, αν το φτιάχνετε με τα χεράκια σας θα είναι κι απολύτως αγνό κι ανόθευτο.

Συμβουλεύω
αν το λάδι για σάς είναι φάρμακο για σοβαρή ασθένεια συνιστώ να συμβουλευτείτε ένα καλό γιατρό όπως το Γιώργη Οικονομόπουλο που θα σας συστήσει ποσότητα και τρόπο για την πάθησή σας.

Για τους υπόλοιπους εύχομαι
 Καλή διασκέδαση!

Η συνταγή
1.  Καθαρίζετε τη φούντα από τα σπόρια, και τρίβετε καλά να γίνει σκόνη



2.
Κλείνετε καλά σε βαζάκι με καθαρό οινόπνευμα έτσι που να  το σκεπάζει  (να μη μουχλιάσει).


3.  Μια εβδομάδα μετά
το bain-marie: Ανοίγετε το βάζο και το
 τοποθετείτε ανοιχτό μέσα σε κατσαρόλα σε νερό που σιγοβράζει.
Παρακολουθείτε ώσπου να εξατμιστεί όλο το υγρό, δηλαδή το (πράσινο πια) οινόπνευμα και να μείνει στο βάζο σας μια ουσία μαύρη μαλακιά εύπλαστη σα μέλι.



4.  Η οποία είναι το Λάδι σας.


Το φυλάτε ή μέσα στο βάζο ή, για μεταφορά και μικρότερες ποσότητες, ανάμεσα σε δυό ζελατίνες. Με τον καιρό αραιώνετε αν θελήσετε με ζέσταμα και λίγο οινόπνευμα.


Οι τρόποι χρήσης είναι πολλοί, πολλά και τα σκεύη χρήσης. Μα εδώ θα αναφέρω μόνο τα εύκολα και πολύ γνωστά, σημειώνοντας πως φαρμακευτικά συχνά συστήνεται κατ’ ευθείαν υπογλώσσιο για πιπίλισμα ή σε τσάι. Προσοχή όμως: όταν καταναλώνεται μέσω στομαχιού είναι λίγο απρόβλεπτος ο χρόνος που θα πάρει ώσπου να νιώσετε τη μαστούρα (εξαρτάται κι από το αν το στομάχι είναι γεμάτο, πόσο γρήγορα χωνεύετε κ.λ.). Γι’ αυτό, ιδίως στην ψυχαγωγική χρήση, προτιμάται το κάπνισμα:
Κλασικά, το ανακατεύετε με καπνό και στρίβετε.
Η χίππικη μέθοδος που θυμάμαι σε πάρτυ της τρελής μου νιότης ήταν άπλωμα με μια καρφίτσα πάνω στο τσιγάρο.


Καλή επιτυχία!

______________________________________________________
ως υστερόγραφο
 ένα σχόλιο που ίσως σάς ενδιαφέρει. Συστήνω όμως να μην τρομάξετε από όρους και ώρες. Ξεκινήστε κι όλα θα τα βρείτε.



_______________________________________________
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Ως μικρό δείγμα του τι ανακαλύπτεται παγκοσμίως σας φλερνω σοβαρό άρθρο, μελέτη σε Πανεπιστήμιο, όχι φήμες. Νέα μελέτη για την αποτελεσματικότητα της κάνναβης κατά των παρενεργειών από χημειοθεραπείες:

https://aboutcannabis.gr/nea-meleti-gia-tin-apotelesmatikotita-kannavis-kata-ton-parenergeion-apo-chimeiotherapeies

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.