Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Παύλος Φύσσας― 7 χρόνια [σήμερα η ΠΟΡΕΙΑ, 7/10 η Απόφαση]




Σα σήμερα, 18 Σεπτεμβρίου 2013, η Χρυσή Αυγή δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα. Ήταν τα χρόνια που ύποπτοι πολιτικοί χειρισμοί την είχαν φέρει στο προσκήνιο και τα μέλη της ένιωθαν αήττητα. Οκτώ χρόνια μετά πολλά έχουν αλλάξει κι οι Χρυσαυγίτες (κάποιοι με βουλευτικές ισόβιες συνταξούλες, κάποιοι βολεμένοι σε άλλα κόμματα, κάποιοι κρυμμένοι στις τρύπες τους) μασάνε τα λόγια τους, ενώ μια μικρή ομάδα είναι υπόδικη. 
Στις 7 Οκτωβρίου θα βγει η απόφαση της μεγάλης δίκης που, έχω πει πολλές φορές ότι, αν θέλουμε να σπάσει το απόστημα, έπρεπε να παιζόταν ζωντανά στην τηλεόραση. Δυστυχώς δεν είμαστε πολλοί που παραστήκαμε, δεν είμαστε πολλοί που παρακολουθούμε τόσα χρόνια την εξαιρετική δουλειά του Jail Golden Dawn και του omniatv που ακούραστα παρακολουθούσαν, δημοσίευαν ζωντανά από την αίθουσα κι ανέλυαν κάθε Παρασκευή την εβδομάδα που πέρασε.
Αυτά υπάρχουν, αν θέλετε μπορείτε να τα συμβουλευτείτε.
Επειδή ακόμα δεν τελειώσαμε. Θέλουμε απόφαση, θέλουμε ποινές, θέλουμε και να αφομοιωθεί η εμπειρία, να διδαχθεί απ’ αυτήν η κοινωνία μας. 
Γι' αυτό παρακαλώ ας κοινοποιούμε (όχι εμένα αν δε σας αρέσω, το θέμα μετρά όχι οι αγγελιοφόροι).

Φέρνω ένα εκπληκτικό video- ανάλυση της δολοφονίας (ελληνικά είναι, μόνο ο τίτλος είναι αγγλικά διότι προέρχεται από την πολύ σοβαρή ομάδα ΄’forensic architecture' που αναλύει εξονυχιστικά χρόνο και δράση εγκλημάτων ώστε να φανεί η αλήθεια.

Φέρνω και συνδέσμους για να θυμηθούμε.
Μα πάνω από όλα υπενθυμίζω τη μεγάλη μέρα: 7 Οκτωβρίου 2020.

Εικονογραφώ
με graffiti από τη Μπολόνια, στην Ιταλία, με λόγια και εικόνα της Μάγδας Φύσσα και το σκίτσο του Carlos Latuff από το 2017. Διότι η Μάγδα Φύσσα έδωσε μαθήματα αξιοπρέπειας, παρούσα ακούραστη στη δίκη, δίχως κλάψες και ουρλιαχτά, αλύγιστη ηρωίδα μπροστά σε τέρατα αναίσχυντα που τη λοιδορούσαν και συκοφαντούσαν το νεκρό γιό της.




Τον Σεπτέμβριο του 2013, αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε δεκάδες στελέχη και μέλη της Χρυσής Αυγής. Έπειτα από μια μακρά ανακριτική διαδικασία, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε μεταξύ άλλων, την παραπομπή σύσσωμης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής με τη βαριά κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση. Στις 20 Απριλίου 2015 αρχίζει μια από τις σημαντικότερες δίκες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Θεωρούμε ότι η δίκη αυτή μάς αφορά όλες και όλους, γιατί η έκβασή της θα αποτελέσει σταθμό τόσο στα πολιτικά πράγματα του τόπου όσο και στην ελληνική κοινωνία.

Omniatv H Δίκη της Χρυσής Αυγής- ένα βιντεοχρονολόγιο:
Σε ανοιχτή γραμμή με το Παρατηρητήριο για τη Δίκη της Χρυσής Αυγής (Golden Dawn Watch) και την πρωτοβουλία Για την Πολιτική Αγωγή του Αντιφασιστικού Κινήματος (Jail Golden Dawn) θα συλλέγουμε πληροφορίες, μαρτυρίες από τους παρατηρητές, τους δικηγόρους της πολιτικής αγωγής και δημοσιογράφους που παρακολουθούν τη δίκη, ώστε κάθε βδομάδα, από την αρχή μέχρι το τέλος της δίκης, να σας παρέχουμε μια συμπυκνωμένη αναφορά για όσα συμβαίνουν στις δικαστικές αίθουσες αλλά κι έξω απ’ αυτές.


Στον δρόμο στη μνήμη του Παύλου, επτά χρόνια μετά τη δολοφονία του από τους ναζί
Επτά χρόνια μετά από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά και λίγες εβδομάδες πριν από την ετυμηγορία του δικαστηρίου για τη ναζιστική συμμορία, ο κόσμος κατεβαίνει στον δρόμο για τη μεγάλη αντιφασιστική πορεία στη μνήμη του Παύλου. Στο Κερατσίνι, η καθιερωμένη αντιφασιστική πορεία στις 18.00, ενώ αντίστοιχα καλέσματα έχουν γίνει στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, τα Χανιά και αρκετές ακόμα περιοχές της χώρας. «Τα λόγια έχουν στερέψει. Περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου, ως ελάχιστη δικαίωση» τα λόγια της Μάγδας Φύσσα, που αντηχούν στους δρόμους όλης της χώρας. https://thepressproject.gr/sto-dromo-sti-mnimi-tou-pavlou-epta-chronia-meta-ti-dolofonia-tou-apo-tous-nazi/



_____________________
Σήμερα, Κερατσίνι, από Pressenza - Ελληνική συντακτική ομάδα








ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ

Η Μάγδα Φύσσα και τα τερτίπια της άδειας αίθουσας (+ημερομηνίες δικάσιμων)
https://daphnechronopoulou.blogspot.com/2018/04/blog-post_35.html#ixzz6YPBB45dV



Τα δάκρυα του Χρυσαυγίτη― με σχόλια (για γέλια και για κλάματα)


Ο άντρακλάς μου δέρνει', 'θα λυγίσω' ― δίκη Χρυσής Αυγής https://daphnechronopoulou.blogspot.com/2018/06/gdtrial.htm

Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου 2013 Να το πω; Να το πω το όνομα του δολοφόνου;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.