Porta photo©by Pierre Couteau for DC

Δευτέρα, 5 Απριλίου 2021

Δαϋίδ το Γολιάθ με γρανιτένια βράχια

 Αμήν λέγω υμίν, 

για σάς που αμφιβάλατε (μα ανεβάζατε τις θεάσεις των videos σε 1100 μέσα σε μια ώρα) ότι κάποτε, μια στα τόσα, ακόμα και στη 2η σε διαφθορά χώρα της Ευρώπης, ο Δαϋίδ το Γολιάθ καταφέρνει να τον λιθοβολεί με τους 'ογκολίθους' που εκείνος έσπασε.Με χίλια ευχαριστώ σ εσάς που μας στηρίξατε.

(Ξέρετε εσείς).

Και όχι, δε γελιέμαι πως νικήσαμε οριστικά, ούτε αλλάζω στάση. Όμως δικαίως σήμερα βάζω γιρλάντες στο κάστρο στην άμμο για μια ανάπαυλα να πάρω δύναμη να συνεχίσω τους  δίκαιους, άνισους και (συνήθως) μάταιους αγώνες στους οποίους ετάχθην.


Ακολουθούν σύνδεσμοι όχι προς δικά μου μα προς δύο άρθρα του Mykonos Daily, ένα με τα ευχάριστα και το άλλο που περιγράφει την καταστροφή και με εικόνες (για σας που ίσως με νομίσατε υπερβολική ή ανοήτως τολμηρή κι αιθαιροβάμονα).


mykonosdaily.gr 1 4 2021

Διακοπή εργασιών στα Καστελλάκια - Το λόγο έχει τώρα το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Τήνου - Μυκόνου 

Την διακοπή εργασιών στο οικόπεδο που πραγματοποιούνταν εκβραχισμός στην περιοχή Καστελλάκια στον Πλατύ Γιαλό, διέταξε η Πολεοδομία της Συρου μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα, την κινητοποίηση του Δημάρχου και τις κοινωνικές αντιδράσεις που προκάλεσε.

Με έγγραφό της η δ/νση Πολεοδομίας Σύρου – Ερμούπολης προς το Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου το οποίο κοινοποιεί και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου ζητά την διακοπή οποιονδήποτε οικοδομικών εργασιών που πραγματοποιούνται στο συγκεκριμένο ακίνητο μέχρι να ληφθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής Τήνου - Μυκόνου. 
 
Τα μηχανήματα αποχώρησαν από το σημείο των εργασιών ενώ αναμένεται με ενδιαφέρον η απόφαση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Τήνου – Μυκόνου.
Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 6 της ΖΟΕ Μυκόνου 8/03/2005 μεταξύ άλλων είναι ξεκάθαρο ότι: 
 
Απαγορεύεται η διαπλάτυνση, αλλοίωση ή καταστροφή των παραδοσιακά δομημένων μονοπατιών που πρέπει να παραμένουν αναλλοίωτα καθώς και η μετατροπή τους σε αμαξητούς δρόμους, όπως επίσης
 
Απαγορεύεται η καταστροφή και αλλοίωση των χαρακτηριστικών βραχωδών εξάρσεων, είτε αυτές είναι συμπαγείς, είτε συντίθενται από μεμονωμένους ογκόλιθους. Επιπλέον απαγορεύεται η καταστροφή μεμονωμένων ογκόλιθων, ελάχιστου εμβαδού 4 τ.μ. και άνω, εντός των γηπέδων. 


31 3 2021

Τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή στα Καστελλάκια, αιωνόβιοι γρανιτένιοι ογκόλιθοι καταρρέουν στη δίνη του σφυριού

Συνεχίζονται ασταμάτητα οι εργασίες που έχουν ξεκινήσει εδώ και μερικές ημέρες μετά από προσωρινή παύση τους σε βραχώδη περιοχή στην περιοχή Καστελλάκια στον Πλατύ Γιαλό. Το πάλαι ποτέ αξιοζήλευτο και ένα από τα σπάνια για την μοναδικότητα του σημείο του νησιού σφυροκοπάται αμείλλικτα καταστρέφοντας μια περιοχή σπουδαία για την γεωμορφολογία αλλά και για την άγρια πανίδα της. 

Σφυριά, εκσκαφείς, φορτηγά καταστρέφουν με μανία ό,τι η φύση μάς χάρισε απλόχερα σε αυτό τον τόπο και διατηρήθηκε ζωντανό για χιλιετίες. Δεν είναι η πρώτη και σίγουρα με το ρυθμό που έχει παρει το νησί, ούτε η μοναδική φορά που βλέπουμε εκτεταμένους εκβραχισμούς σε διάφορες περιοχές. Αναρωτιόμαστε όμως για άλλη μια φορά πως μπορεί να παρακάμπτονται νόμοι και διατάγματα που ορίζουν σαφώς τη νομοθεσία για το νησί.  

Αναστατωμένοι οι κάτοικοι της περιοχής που βλέπουν ένα ακόμη φυσικό "μνημείο" να χάνεται έχουν προβεί σε διαμαρτυρίες που έφτασαν μέχρι τον Δήμαρχο το απόγευμα της Δευτέρας 29 Μαρτίου.

Ο ίδιος ο κ. Κουκάς προέβη σε καταγγελία προς το ΑΤ Μυκόνου το απόγευμα της 29ης Μαρτίου 2021 επικαλούμενος καταγγελίες κατοίκων και με προσκόμιση βίντεο και φωτογραφιών από το σημείο των εργασιών. 

Ακολούθησε αυτοψία των αστυνομικών αρχών λίγη ώρα μετά στο σημείο και απάντηση ήρθε στις 30.03.2021 από το Α.Τ. αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι κατόπιν περιπολίας διαπίστωσε "πραγµατοποιηθείσες σε πρόσφατο χρόνο εργασίες διάνοιξης εκβραχισµού και διαπλατύνσεις" παράλληλα "Γίνεται µνεία ότι κατά της πρωινές ώρες της 29/03/2021, τελέστηκαν οικοδοµικές εργασίες παρουσία υπαλλήλου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και κατά τον έλεγχο κλιµακίου της Υπηρεσίας µας ήταν σύννοµες".

Παραθέτουμε φωτογραφίες και απόσπασμα του άρθρου 4 παρ.6 της Ζ.Ο.Ε Μυκόνου (ΦΕΚ Δ’ 243, 8-3-2005). 

από την Ομάδα Mykonos SOS Αυθαίρετα STOP

ΑΦΕ ΖΩΝΕΣ.. Μύκονος! (καταστροφή Βράχων)
Όταν οι.. "παρεμβάσεις" διαμορφώνουν τους χάρτες.. όπως σας βολεύει! Υπολογίσατε όμως χωρίς την.. "Ξενοδόχο"

Ό,τι πρέπει για.. "νυχτερινή προβολή" 
Περιεχόμενα "προσφοράς φακέλου" Τα υπόλοιπα.. επίσημα εκεί που πρέπει! 

1) Short Videos
2) Φωτογραφίες από φίλη της ομάδας
3) Φρεσκάρισμα μνήμης "ευγενική χορηγία" προς Δήμο Μυκόνου
4) Ανακοίνωση μη εμπλοκής Μηχανικών - Μελέτες κ.α.
5) Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (Full info PDF)
6) Μηνύματα φωτιά! (No name), προς Εισαγγελία ΣΥΡΟΥ
7) ΦΕΚ 313Β/06.02.2020
https://we.tl/t-4WEdnSQSfs

https://www.facebook.com/daphne.chronopoulou.9/videos/102216594419298401 σχόλιο:

Προσωρινά και για λίγες ημέρες λόγω επιπλοκής της σύνδεσής μου δεν καταφέρνω να απαντώ στα σχόλια.
Σας διαβάζω όμως και
ζητώ συγγνώμη- κάνω ό,τι μπορώ για να διορθώσω το πρόβλημα.