Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Το πρώτο πέος που είδα

 


Το πρώτο πέος που είδα ήταν στο Λυκαβηττό, παιδάκι σε βόλτα με τα σκυλιά. 

Μέχρι να πάω 12 είχα δει πάρα πολλά. Στα σκαλάκια της οδού Αναγνωστοπούλου, στο παγκάκι στο ‘'Όμορφο’ τέρμα Ξενοκράτους, στο παρκάκι του Αγίου Νικολάου πάνω από την Ασκληπιού και σε όλους τους πεζοδρόμους αν δεν έχουν κάποιο φωτεινό μπαράκι (και τότε δεν είχαν τόσα όσο τα τελευταία χρόνια).

Τα πρώτα χρήματα που μου προσφέρθηκαν -μήπως και, ποτέ δεν ξέρεις- ήταν σε λεωφορείο που έτυχε να πάρω όταν άργησα κι έχασα το σχολικό. Είχαν ένα γραφειάκι τότε τα λεωφορεία και πίσω από αυτό καθόταν ο ένστολος εισπράκτορας ο οποίος  με κοίταζε έντονα, γλειφόταν και μου κρατούσε κάτι σα καρτελάκι στο οποίο έγραφε  ‘1000’.

Ο πρώτος άνδρας που με άγγιξε ή μου έκανε σεξουαλικές προτάσεις ήταν οικογενειακός φίλος και δεν ήταν ο μόνος.

 

Και δεν είμαι η μόνη.

Δεν είπα ποτέ λέξη στους γονείς μου, παρότι είχα την τύχη να μεγαλώσω σε ένα πολύ ελεύθερο περιβάλλον, και κοιτάζοντας πίσω μοιάζει σα να γινόταν να μιλήσω. 

Δε μίλησα όμως. 

Καμιά δε μιλούσε. Καμιά δε θα μιλούσε αν και μεταξύ μας αλληλοειδοποιόμασταν πως ο τάδε δάσκαλος είναι ‘ανώμαλος’ κι ο τάδε δρόμος ‘σκοτεινός’.

 

Έχουν αλλάξει πολλά από τότε. Όχι αρκετά όμως κι αυτό φάνηκε από τις αντιδράσεις κάποιων στο πρόσφατο περιστατικό του επιδειξία που ακολούθησε την έξυπνη και θαρραλέα Δανάη Ακριβιάδου σχόλια που συνεχίζονται ακόμα και αφού αυτός συνελήφθη και αφού μίλησαν κι άλλες (κάποιες πιο άτυχες πάνω στις οποίες πρόλαβε να εκσπερματώσει). 

 

Όταν είδα τις πρώτες εικόνες ξέρετε τι είπα;

Σκέψου αν ήταν παντρεμένη με ζηλιάρη, σκέψου αν ήταν καταπιεσμένη από το σπίτι της κι άλλαζε φούστα πριν μπει ή είχε κανένα πατέρα που της ζητούσε να είχε επιστρέψει νωρίτερα; Σκέψου αν φοβόταν και κάτι άλλο; 

Σκεφτείτε πόσες από εμάς δε μιλήσαμε, πόσες δε μιλάμε και γι’ αυτό.

Και επειδή, ‘έλα μωρέ τι της έκανε, επειδή ένας λωλάθηκε κι έβγαλε το πουλί του έξω’; Ή τα γνωστά της γειτονιάς που μας λέει τι καλό παιδί με σκύλο και κορίτσι και σπουδές; Ή της γιαγιάς του που ψάχνοντας τι να πει είπε πως δεν είναι και ‘κανένας αναρχικός’ που ναι, το καταλάβαμε κυρία μου όταν είδαμε με τι οπλοπολυβόλα συνοδεύτηκαν προσαχθέντες διαδηλωτές και πώς ο κανακάρης σας.

 

Δεν είναι σπάνιοι, δεν είναι λίγοι. Δεν ξέρω για πόσους πρόκειται για ένα ακόμα πατριαρχικό παιχνιδάκι εξουσίας  που τονώνει προς στιγμήν το αδύναμο εγώ ή πόσοι πάσχουν από κάτι ιάσιμο, και δε με νοιάζει. Διότι το σημαντικό είναι ότι ζουν σε κοινωνία που τους αφήνει χώρο να πραγματοποιούν τις φαντασιώσεις τους, που τις δικαιολογεί, που φορτώνει την ενοχή στο θύμα.

 

Γι’ αυτό, μαζί με εκείνα τα ‘τι φορούσε’ (που ό,τι γουστάρουμε φοράμε) ας κοπεί και δικαιολογία. 


Ακολουθεί, όπως πάντα, η είδηση,  εικόνες και σχόλια από κοινωνικά δίκτυα.






Η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ:

"Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 6-5-2021 στη Νέα Σμύρνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Σμύρνης, 22χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Μετά από καταγγελία ημεδαπής, άτομο την προσέγγισε πρώτες πρωινές ώρες της 6-5-2021 κατά την επιστροφή στην οικία της, προσβάλλοντας την αξιοπρέπεια της στο πεδίο της γενετήσιας ζωής της.

Κατόπιν ενδελεχούς έρευνας από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Νέας Σμύρνης και με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, ταυτοποιήθηκε και στη συνέχεια εντοπίστηκε και συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης της ανωτέρω πράξης.

Ο κατηγορούμενος με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών".


rosa.

Νέα Σμύρνη: Συνελήφθη ο επιδειξίας που ακολούθησε την κοπέλα μέχρι το σπίτι της

Αναγνωρίστηκε από το θύμα στο Τμήμα Ασφαλείας Νέας Σμύρνης και συνελήφθη ο νεαρός που προσήχθη νωρίτερα ως ύποπτος για το περιστατικό της σεξουαλικής παρενόχλησης στην Νέα Σμύρνη.

 

Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία με την κατηγορία της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας, με την οποία και θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα. 

Υπενθυμίζεται πως η κοπέλα την οποία ακολούθησε έως την είσοδο της πολυκατοικίας της, κατήγγειλε το γεγονός στις Αρχές, ενώ οι κινήσεις του καταγράφηκαν και από κλειστό κύκλωμα.

 

Η κοπέλα είχε κοινοποιήσει και βίντεο από την κάμερα που βρίσκεται στο εσωτερικό της πολυκατοικίας που διαμένει, αναφέροντας πως ο άγνωστος άνδρας την ακολούθησε μέχρι το σπίτι της και μάλιστα έχοντας σε κοινή θέα το μόριό του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία γειτόνισσα της κοπέλας αναγνώρισε τον δράστη από κάποιο στέκι που σύχναζε και στη συνέχεια τον υπέδειξε στην αστυνομία, όπου με τη σειρά της τον συνέλαβε. 

Η ανάρτηση της κοπέλας

Χθες το βράδυ ο συγκεκριμένος τύπος με ακολούθησε για 300 μέτρα, από το τραμ Αιγαίου στη Νέα Σμύρνη μέχρι το σπίτι μου. Στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει βγάλει το μόριο του καθώς έρχεται προς εμένα.

Τρέμω στην ιδέα του τι θα είχε γίνει αν δεν είχα ήδη τα κλειδιά στο χέρι μου και δεν είχα κλείσει καλά την πόρτα.

Αν τον αναγνωρίσει κάποιος παρακαλώ να επικοινωνήσει μαζί μου. Έχει γίνει ήδη καταγγελία στο Α.Τ. Νέας Σμύρνης».

 

Νωρίτερα, η νεαρή κοπέλα είχε περιγράψει στο NEWS 24/7 τις στιγμές που βίωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης:

«Γύρισα να χαιρετήσω τη φίλη μου όταν χωριστήκαμε και είδα κάποιον να με ακολουθάει. Κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά. Με ακολουθούσε για 400 μέτρα. Τα κλειδιά τα έχω πάντα στο χέρι μου πριν φτάσω σπίτι. Αυτό έκανα και τώρα και αυτό με έσωσε. Εγώ στον δρόμο είχα καταλάβει ότι κάποιος με ακολουθεί, αλλά επειδή έχει σκοτάδι εκεί που μένω δεν είχα δει ότι έχει έξω το μόριό του. Αυτό το είδα στην κάμερα μετά.

 

Δεν μου είπε κάτι όλο αυτό το διάστημα. Απλά τον έβλεπα να με ακολουθεί. Σε κάποια στιγμή τον έχασα και λέω ότι λογικά θα έφυγε. Βέβαια, δεν ήμουν χαλαρή, προχωρούσα γρήγορα προς την πολυκατοικία. Όταν έβαλα τα κλειδιά στην πόρτα της πολυκατοικίας δεν ήμουν σίγουρη αν είναι πίσω μου, αλλά το ένιωθα. Μπήκα μέσα, ανέβηκα από τα σκαλιά και κάποια στιγμή σταμάτησα για να ακούσω αν θα προσπαθήσει να μπει μέσα ή θα χτυπήσει κάποιο κουδούνι. Όταν μπήκα σπίτι, δεν άνοιξα τα φώτα προφανώς για να μην καταλάβει σε ποιο διαμέρισμα είμαι».

 

Την ακολούθησε από το τραμ μέχρι το σπίτι της έχοντας το μόριό του σε κοινή θέα, όπως καταγράφεται και σε κάμερα ασφαλείας.

____________________



ΣΛ

Το παιδί μου είναι φοιτητής,είπε η μάνα του τσουτσουνοδείχτη για να τον αθωώσει.

Συμπλεγματική ελληνική κοινωνία με τη φοιτηση σε πανεπιστήμιο.

Και πριν προλάβετε να βρίσετε τη μάνα θυμηθείτε πόσοι βρίσατε εμένα όταν έγραφα ότι οι φοιτητές που κατέβαιναν σε διαδηλώσεις χωρίς μέτρα προστασίας ειναι αναίσθητα γαιδούρια.

Μα είναι φοιτητές,μου γράφατε,λες και το φοιτητιλίκι σε κάνει καλό ανθρωπο.

Αρπάχτε την τώρα







nassosblog.g

Ο 22χρονος που συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης, 06.05.2021, από αστυνομικούς της Ασφάλειας και μάλιστα πολύ σύντομα, μέσα σε σχεδόν 3,5 ώρες, δείχνοντας την ευαισθησία που υπάρχει σε τέτοια περιστατικά που αφορούν στην έμφυλη βία, μπήκε μετά την επίθεση αυτό στο «μικροσκόπιο» και για ακόμη τρεις επιθέσεις.

 Εκτός από τη χθεσινή, όπου πιάστηκε «επ’ αυτοφώρω» από την κάμερα ασφαλείας, ελέγχθηκε και επιθέσεις που σημειώθηκαν εναντίον γυναικών σε Ακρόπολη, Παλαιό Φάληρο και Νέα Σμύρνη και με βάση το ρεπορτάζ, ταυτοποιήθηκε και για τις τρεις, με τις γυναίκες τελικά να τον αναγνωρίζουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit, μέχρι στιγμής δεν έχει πει σχεδόν τίποτα και θα απολογηθεί στην Δικαιοσύνη. Το μόνο που είπε κάποια στιγμή, είναι πως «Έχω ένα βίτσιο. Όταν βλέπω ωραία γυναίκα θέλω να την πλησιάσω».



Το τέλειο παιδί (κατά τον μπαμπά του),
το εξαιρετικό παιδί (κατά τη μαμά του),
το ωραίο αγόρι που μπορεί μωρέ να το κατείγγηλαν από εκδίκηση (κατά τη Ζήνα Κουτσελίνη του STAR),
το ψηλό κι ωραίο παληκάρι (κατά τους "Αταίριαστους" του ΣΚΑΪ)
κρύβει το πρόσωπό του,
γιατί τα πλυντήρια της κουλτούρας βιασμού δεν κατάφεραν να του το ξεπλύνουν καλά.
Κρύβει το πρόσωπό του,
γιατί μια κοπέλα το έβγαλε στη φόρα με την καταγγελία της κι άλλες τέσσερις το αναγνώρισαν.
Κρύβει το πρόσωπό του,
γιατί το #metoo που "μόδα ήταν και πέρασε", δεν ήταν τελικά μόδα και για ακόμη μία φορά φέτος ξεμπρόστιασε την τοξική αρρενωπότητα.
Κρύβει το πρόσωπό του,
γιατί δεν είναι το πρόσωπο ενός τέλειου, εξαιρετικού, ωραίου αγοριού, αλλά το πρόσωπο ενός κατά συρροή κακοποιητή.
Κρύβει το πρόσωπό του σήμερα,
αυτός που δεν τον ένοιαζε μέχρι χθες να κρύψει το πουλί του.

NLP Wellbeing Corfu

Και όταν δεν έστελνε, παίρναμε και ένα τηλέφωνο: «Καλέ που είσαι; Ανησύχησα»

Άραγε, υπάρχει έστω μια γυναίκα που:

δεν έχει στείλει στη φίλη της την πινακίδα του ταξί που πήρε

για να πάει στο σπίτι;

δεν περίμενε πάνω από το τηλέφωνο να της επιβεβαιώσει ότι μπήκε σπίτι;

δεν έχει στείλει μήνυμα «Έφτασα»;

δεν έχει τρομοκρατηθεί στο δρόμο και βγάζει τα κλειδιά μέτρα μακριά από το σπίτι για να μπει γρήγορα;

δεν έχει νιώσει άβολα για το ντύσιμο της γιατί κάποιος σφυρίζει- στέλνει φιλάκια- και μουγκρίζει κοιτάζοντάς την;

Και μιλάω για τις γυναίκες γιατί αυτές ονομάζουν αδύναμο φύλο.

Γιατί ακόμα και σήμερα, κάποιοι μαθαίνουν στους γιους τους:

ότι τη γυναίκα πρέπει να την κυνηγάς. Και μετά να τη φτύνεις γιατί έτσι μόνο κολλάει 

ότι οι άντρες μπορούν να πίνουν και μια μπύρα παραπάνω και μετά να λένε και μια κουβέντα παραπάνω. Ε άντρες είναι. 

Το δε θέλω σημαίνει ΔΕ ΘΕΛΩ. Ούτε δεν μπορώ, ούτε δεν ξέρω, ούτε θέλω αλλά ντρέπομαι να στο πω.

Είτε φοράμε μια κοντή φούστα, είτε στολή δύτη είναι γούστο και καπέλο μας. Τα φοράμε γιατί εμείς νιώθουμε καλά μέσα σ’ αυτά και δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να μας σφυρίζει και να μας πλησιάζει εφόσον δεν το επιθυμούμε.

Και επειδή πολλοί ξαφνιάστηκαν..

Ένας άνθρωπος άξεστος, επικίνδυνος, ανώμαλος και βιαστής δεν έχει συγκεκριμένο προφίλ. Πολλοί θα ήθελαν να είναι άσχημος, αγράμματος, άνεργος και πολύ πιθανόν μετανάστης. Εκεί θα δικαιολογούνταν όλα, έτσι δεν είναι;

Έλα σου ντε που και οι «όμορφοι» και οι «γραμματιζούμενοι» και οι «καλοντυμένοι» κρύβουν ανωμαλίες.

Χρέος και ανάγκη μας είναι, να βάλουμε το λιθαράκι μας από το πόστο που βρίσκεται ο καθείς, να φτιάξουμε έναν κόσμο που η ελευθερία, ο σεβασμός και η ισότητα δεν θα είναι αξίες που κάποιος θα πασχίζει να αποκτήσει.

Που δεν θα υπάρχουν βιαστές, διεστραμμένα μυαλά και φοβισμένοι άνθρωποι. 

Γιατί ο φόβος συρρικνώνει και καταστρέφει ψυχές.

Και εμείς τις θέλουμε ανοιχτές. Ανοιχτές και ελεύθερες. 




morfo

Α και ακούγεται γελοίο αλλά εσάς τα αγόρια που όταν καταλαβαίνετε οτι φοβόμαστε και επιταχύνουμε , επιβραδύνετε και αλλάζετε πεζοδρόμιο σας αγαπάμε λίγο παραπάνω. Δεν θα έπρεπε αλλά είναι τεράστια ανακούφιση  



the press project  «Δεν είναι όλοι οι άνδρες έτσι»

Σε κάθε έναν που νιώθει σήμερα την ανάγκη να φωνάξει «δεν είναι όλοι οι άντρες έτσι», με αφορμή το περιστατικό στη Νέα Σμύρνη, θέλω να τον ρωτήσω αν σκέφτηκε ποτέ:

*ότι τα βράδια γυρνάμε σπίτι κρατώντας στο ένα χέρι τα κλειδιά, στο άλλο το κινητό ξεκλείδωτο, έτοιμο να καλέσει για βοήθεια, και ευχόμαστε να είχαμε άλλο ένα χέρι για παν ενδεχόμενο

*ότι αναπηδάμε σε κάθε θρόισμα και περίεργη σκιά και ανακουφιζόμαστε αν η σκιά ανήκει σε γυναίκα ή θηλυκότητα

*ότι κάνουμε risk management αν είναι καλύτερο να ταχύνουμε το βήμα ή να επιβραδύνουμε και να αφήσουμε να μας προσπεράσουν για να έχουμε οπτική επαφή

*ότι αλλάζουμε πεζοδρόμιο για να αποφύγουμε να περάσουμε μέσα από παρέες αντρών και ασυναίσθητα καλύπτουμε το στέρνο μέχρι τον λαιμό ή κατεβάζουμε νευρικά τη φούστα γιατί πράγματι σκεφτόμαστε ότι μπορεί κάπως εμείς να το προκαλέσουμε

*ότι όταν μας προσθέτουν στα social άγνωστοι κάνουμε ένα σκανάρισμα υπολογίζοντας κατά τα φαινόμενα την πιθανότητα να λάβουμε ανεπιθύμητα λόγια και εικόνες

*ότι πήραμε δίπλωμα οδήγησης γιατί ήταν πιο φτηνό από το ψυχικό κόστος να συναναστρεφόμαστε παραβιαστές σε λεωφορεία και νυχτερινές κούρσες με ταξιτζήδες που κλείδωναν τις πόρτες και έφευγαν από τη διαδρομή τους

*ότι λέμε η μια στην άλλη «στείλε μου όταν φτάσεις» και δεν πέφτουμε να κοιμηθούμε αν δεν βεβαιωθούμε ότι όντως όλες φτάσαμε καλά

Φυσικά, λοιπόν, και δεν είναι όλοι οι άντρες έτσι. Γι’ αυτό και κάποιες πιο τυχερές από εμάς ερωτευτήκαμε τέτοιους άντρες που δεν ήταν έτσι, κάναμε μαζί τους παιδιά, τους έχουμε φίλους, είναι οι αδελφοί μας, οι πατεράδες μας, οι γιοί μας. Δεν είναι όλοι έτσι, είναι, όμως, αρκετοί για να είναι ο φόβος η κανονικότητα μας. Και όταν μια γυναίκα ονοματίζει και ξεμπροστιάζει αυτόν τον φόβο, λέγοντας «όχι, δεν πρέπει να είναι κανονικός», αν δεν μπορείτε να συνταχθείτε μαζί της, αν δεν μπορείτε να μπείτε στη θέση της, τότε τουλάχιστον ακούστε τη χωρίς να προσπαθείτε να βρείτε πού έφταιξε, εκτός αν έφταιξε που έγινε γυναίκα. Γιατί μπορεί να μην είναι όλοι οι άντρες παραβιαστές και κακοποιητές, όλες, όμως, οι γυναίκες έχουν βιώσει τουλάχιστον ένα περιστατικό παραβίασης στη ζωή τους, και, σίγουρα, όλες οι γυναίκες ζουν με τον φόβο αυτής της παραβίασης. Αν θυμώνετε, λοιπόν, νιώθετε ότι σας αδικεί όταν λέμε ότι το 95% των περιστατικών σεξουαλικής βίας έχει θύτες άντρες, θέλετε να κραυγάσετε ότι δεν είστε ένας από αυτούς, σας προσκαλούμε να παρατηρήσετε αυτόν τον φόβο που έγινε πετσί μας, το ασύμμετρο του αιτήματος να συνεχίσουμε να ζούμε με τον φόβο για να μην πληγωθεί ο εγωισμός σας.

Α, ναι, και για να μην το ξεχάσω, γι’ αυτό και είμαστε φεμινίστριες και όχι «ανθρωπίστριες». 









Θείο Βρέφος

Όταν ο θυτης είναι Έλληνας, το θυμα έχει προκαλεσει, τόσο απλο..Αν μπορούσαν οι γαμωπουριτανοι, που ζουν στον γιδότοπο, θα έβγαζαν κ νόμο "Βιάζουν μόνο ξένοι, τα δικά μας τα παιδια είναι της εκκλησίας, τα ξελογιάζουν οι τσούλες".. 



stand-up covidian

Τι κοινό έχει η Νέα Σμύρνη με το ίνσταγκραμ;

Σε ακολουθούν ανώμαλοι με το πουλί τους έξω.



Ποια Αθηναία ξεχνά τα 'πουλάκια' στο Εδίον του Παπάρεως;


Και μια ατυχής έκφραση





kaseropites 

Φτανει τωρα με τις συμβουλες για τα κοριτσια πως να προστατευτουν. 

Πειτε τωρα καμια συμβουλη για αγορια αλλιως βουλωστε το


___________

Θυμίζω και τον οχετό κατά της δολοφονημένης Ελένης Τοπαλούδη και άλλα:

Δύο νέα ρατσιστικά εγκλήματα ― κι οι ηθικοί αυτουργοί
 http://daphnechronopoulou.blogspot.com/2018/12/blog-post_4.html#ixzz5ZKMAA8cZ


Χαστούκια κυρίες μου, δημόσια και με το νόμο πια!
http://daphnechronopoulou.blogspot.com/2015/03/blog-post_8.html#ixzz5Z3HIqZKL

'Χτύπα σαν άνδρας' πάμπλουτε κύριε Jumbo― #boycott_jumbo



#ΚαμίαΜόνη


3 σχόλια:

  1. Η Αγία Ελληνική Οικογένεια, και οι τρεις μεγάλοι φόβοι της:
    Μη γίνει το παιδί "αναρχικός", "ναρκομανής", ή "αδελφή" (τα βάζω σε εισαγωγικά γιατί ανάθεμά με αν ξέρουν τι πραγματικά είναι το καθένα).
    Και φυσικά, όπου "παιδί" βλέπε "αγόρι" - τα κορίτσια είναι για οικογένεια, τα σπουδάζουμε μόνο και μόνο για να έχουνε μια πνευματική προίκα, μια και η κανονική προίκα -βολικά- καταργήθηκε, διότι είμεθα και προοδευτικοί.

    Κατα τ' άλλα ας κυκλοφορεί και με τη μαλαπέρδα έξω, σιγά, αφού είναι καλό παιδί μωρέ... έχει και proficiency, που θα 'λεγε και μια άλλη μάνα.

    Και δεν ξέρω αν είναι πιο κατάπτυστος ο Βασιλάκης, ή η Αγία Οικογένεια που τον ανέθρεψε και τον δικαιολογεί.


    *Σκηνή από το BIOS+Πολιτεία (1987) του Νίκου Περάκη: παράκτορες, πρεζάκηδες, πουλημένοι, πούστηδες, παρανοϊκοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακριβώς. Διότι το ζήτημα δεν είναι η φαντασίωση ή η ασθένεια του καθενός μας αλλά η κοινωνία που αφήνει χώρο να την κάνουμε πράξη και μας δικαιολογεί κι από πάνω.
    Η Αγία Οικογένεια έχει πολλές ευθύνες.

    Καλό μας καλοκαίρι Πρεζιντέντε μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό καλοκαίρι, ελπίζω να προλάβετε να ανοσοποιηθείτε πριν σας έρθουν οι καλοκαιρινές ορδές!

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.