Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Ο Δήμαρχος κι ο μετανάστης κρεμασμένοι σήμερα― Σας ένοιαξε;






         Σας νοιάζει; 
     Επηρεάζει τη ζωή σας που ζείτε σε τέτοια χώρα με στρατόπεδα εγκλεισμού προσφύγων και μεταναστών, εκλεγμένους καταχραστές και έρευνες αστυνομίας που θεωρούν πειστήρια εγκλήματος βιβλία;
     Και επειδή βαρέθηκα να ακούω περί εγκληματικότητας μεταναστών, σας προσφέρω και επίσημα στοιχεία, εάν ακόμα έχετε αυταπάτες. 

―Σήμερα αυτοκτόνησε ο πρώην αντιδήμαρχος Ιωαννιτών – Είχε αποκαλύψει σκάνδαλο υπεξαίρεσης και είχε παραιτηθεί.

Επίσης:

―Ένας νεαρός Πακιστανός που είχε συλληφθεί για παράνομη είσοδο στη χώρα αυτοκτόνησε στις τουαλέτες του Αστυνομικού Τμήματος Σερβίων Κοζάνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός απαγχονίσθηκε με ένα κομμάτι υφάσματος από το στρώμα τού κρατητηρίου.


Τον άτυχο μετανάστη βρήκε νεκρό ένας συγκρατούμενός του που ανησύχησε όταν ο 26χρονος άργησε να επιστρέψει από την τουαλέτα και πήγε να δει τι συμβαίνει. Μπαίνοντας τον αντίκρισε κρεμασμένο από σωλήνα με μια αυτοσχέδια αγχόνη που είχε φτιάξει από λωρίδα λωρίδα υφάσματος που είχε κόψει από τον υπνόσακο του.


Το μεσημέρι η σωρός του άτυχου μετανάστη μεταφέρθηκε ιατροδικαστική υπηρεσία Θεσσαλονίκης, διότι ο ιατροδικαστής της Κοζάνης ήταν σε άδεια, ενώ οι αστυνομικές αρχές ενημέρωσαν την πρεσβεία του Πακιστάν για να αναλάβει τα διαδικαστικά για την μεταφορά του 26χρονου στην πατρίδα του.


Να σημειωθεί ότι οι συνθήκες κράτησης των μεταναστών στα κρατητήρια του Τ.Δ.Λ. Σερβίων είναι επιεικώς απαράδεκτες, αφού οι κρατούμενοι στοιβάζονταν σε δύο θαλάμους και παραμένουν εκεί επί μήνες. Οι χώροι αυτοί, όπως τονίζουν οι αστυνομικοί της περιοχής, φτιάχτηκαν για ολιγοήμερη κράτηση, ενώ τώρα λειτουργούς ως χώροι φύλαξης μεταναστών που μπαίνουν παράνομα στη χώρα μας και πρόκειται να απελαθούν.


Αυτή ήταν η δεύτερη, μέσα σε λίγες ημέρες, αυτοκτονία αλλοδαπού σε κρατητήρια της ΕΛ.ΑΣ. στη δυτική Μακεδονία. Πριν 10 ημέρες ένας άλλος κρατούμενος στο Α.Τ. Γρεβενών έβαλε τέλος στη ζωή του.

_________________________________
Τα αποσπάσματα από αναρτήσεις στο koutipandoras.gr 
Περί βιβλίων άρθρο του Κώστα Βαξεβάνη εδώ επίσης. 
Εικόνα: 
Τον πίνακα τον έχω από καιρό, 

προέρχεται από στατιστικές της Ελληνικής Αστυνομίας και θα τον βρείτε στο: http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=18342&Itemid=52&lang=&lang= όπου πατώντας στο
«Στατιστικά Στοιχεία Εγκληματικότητας - Επικράτεια για το έτος 2012» κατεβάζετε το έγγραφο με τα στοιχεία μέχρι και του 2012.
Διαθέσιμα είναι τα στατιστικά στοιχεία από το 2008.


8 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Τυχαίες... ναι..
      και πολλές δημοσιογραφικές (λέμε τώρα) ερμηνείες της εγκληματικότητας...

      Καλό απόγευμα Ευρυτάνα!

      Διαγραφή
  2. βρε Δάφνη που να αντέξουμε

    όχι φρικαρισμένοι είμαστε

    πανικό νοιώθουμε

    μίσος έχουμε

    οργή διαθέτουμε

    αλλά κάτι λείπει

    το κακό είναι ότι πολλοί παλαιοί δεν τα έχουν αυτά .... ΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρω, σας έριξα
      μα τι να κάνω που πια δεν κάνω κέφι να σας δείχνω θάλασσες...

      Συγγνώμη...

      Διαγραφή
  3. Αναφέρομαι μόνο στα στατιστικά και όχι στα υπόλοιπα της ανάρτησης: Οι αριθμοί που αναφέρονται στον πίνακα είναι απόλυτοι και όχι ποσοστά. Αν λάβουμε υπόψη ότι οι αλλοδαποί είναι ένα μικρό ποσοστό του αυτοχθόνου πληθυσμού (~10%) τα ποσοστά των παραβατικών περιστατικών των αλλοδαπών είναι πολύ υψηλά. Τα περί μεταχείρησης των αλλοδαπών από τις αρχές είναι άλλη ιστορία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την αντίρρησή σου φίλε εξέφρασε εκτενώς κάποιος και στο Facebook.
      Δε θα διαφωνήσω.
      Μα όπως λες κι εσύ για να καταλαβαίναμε ακριβώς θα έπρεπε να συνυπολογίζαμε και άλλους παράγοντες όπως π.χ. την ευκολία με την οποία συλλαμβάνεται/ερευνάται αλλοδαπός δίχως ένταλμα, την κακή υπεράσπιση (ρουτίνας ή από έλλειψη πείρας/χρημάτων/οικογενειακής υποστήριξης).
      Αν μετρούσαμε μάλιστα τις αυτοκτονίες (με ή χωρίς εισαγωγικά) ξένων σε αστυνομικά τμήματα ίσως παίρναμε μια ιδέα για τα μεγέθη αδικίας.
      Μια ιδέα πάντως παίρνουμε πιστεύω..

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.