Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΦΙΑ, #me_entoli_samara (Τα σχόλια)



Ξεχειλίζει και με πνίγει η οργή μου για τον ΕΝΦΙΑ το νέο Χαράτσι που ακόμα κι αυτοί που το βάφτισαν δυσκολεύονται να το ξεστομίσουν κι ακόμα δε μάθαμε πού τονίζεται.
Πέρσι το χειμώνα ψηφίστηκε. Τι έδειχναν τότε τα κανάλια; Κι ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν τον χρησιμοποίησε ως επιχείρημα στις εκλογές αντί για τα κενά συνθήματα πως τάχα «αύριο φεύγουν»; Διότι να που δεν έφυγαν. Έμειναν για να μη μας πάρουν τα σπίτια οι κομμουνιστές και, το αστείο πάλιωσε και πάγωσε, μας τα παίρνει η τράπεζα (και μ΄αυτήν γνωστοί πολιτικοί γόνοι που χτίζουν  "portofolios' με Real Estate για τα δισέγγονα. Διότι, μη γελιόμαστε, άριστοι δεν είναι μα αριστοκρατία έχουμε που κυβερνά με κληρονομικό προνόμιο.
Κουράστηκα να τα λέω. Κουράστηκα να ακούω ότι θα γίνουν εκλογές και θα φύγουν. Κουράστηκα να ελπίζω και εσείς (όχι εσείς-εσείς οι δικοί μου) να τους ξαναψηφίζετε. Με το νέο αβάσταχτο χαράτσι, με τις τελευταίες εκλογές, σας ομολογώ απελπίστηκα.
Κι έτσι απελπισμένη σας παραθέτω τη συλλογή μου μήπως συγκεντρωμένα κάνουν το θαύμα τους.




 @Souidos

Αναρχία στην Νέα Δημοκρατία. Η Βούλτεψη εναντίον της ιδιωτικής περιουσίας ακινήτων

kalaiolympia 
 Αυτο το μιασμα αυτο το φασιστομουτρο παιζει με τον πονο μας ,εμεις με στεγαστικο και μας περιπαιζει!

LieInZenith
Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω το πόθεν έσχες της Βούλτεψη; Είμαι περίεργος, να δω πόσα ακίνηταεταμένα λεφτά" έχει.

BriefNews: «Η Βούλτεψη παίζει το παιχνίδι των "κορακιών" της αγοράς ακινήτων» http://goo.gl/fb/MV36ie 

Βούλτεψη σε Real FM τώρα, παραδέχεται ότι ασχολείται με τον τομέα της Προπαγάνδας.
Σα να μην ξέραμε το team των παραθύρων






«Σηκωθήκαμε από τον καναπέ για να... πληρώσουμε τον ΕΝΦΙΑ!!!»





Η Ιερά Σύνοδος προτρέπει τις Μονές να προσφύγουν κατά του ΕΝΦΙΑ!


Archie Burchie  
Ανύπαρκτες διαφορές μετά τις βελτιώσεις ΕΝΦΙΑ Τουλάχιστον,στην Κεφαλονιά απαλλάχθηκαν 100%.Μόνοένας σεισμός μας σώζει



Nikos Alepis
Την ίδια στιγμή που "η οικονομία δεν αντέχει μισθούς 751€", βάζουν ΕΝΦΙΑ 400€ για ένα δυάρι και τέλος επιτηδεύματος 650€. Τα ζώα.
@nikosalepis  
Μετά τη β' δόση φόρου εισοδήματος έρχεται ο ΕΝΦΙΑ και μετά η τρίτη και μετά άλλος ΕΝΦΙΑ και μετά τέλη κυκλοφορίας και μετά άλλος ΕΝΦΙΑ...




 @10ekes

Αν στηθείς στην ουρά της τράπεζας για να πληρώσεις τον ΕΝΦΙΑ υπάρχει περίπτωση να πετύχεις τον Άδωνι να σηκώνει τις αποταμιεύσεις του
@The_Broken_Loop 
Πληρώστε τον ΕΝΦΙΑ σας, γιατί θα πέσει η +κυβέρνηση και θα αναγκαστεί ο Άδωνις να βγάλει τα λεφτά του πάλι έξω.


adiasistos

ΑΣ ΑΥΞΗΘΕΙ Ο ΕΝΦΙΑ ΝΑ ΙΣΟΦΑΡΙΣΟΥΜΕ RT @giopso Η γερμανική Hochtief που διαχειρίζεται το Ελ.Βενιζέλος χρωστά 600 εκ. για μη απόδοση ΦΠΑ



Πατήρ Κακόψυχους
το άκρο άωτο ελληνικής συμπεριφοράς είναι να έχεις σπάσει το φράγμα της Χριστοπαναγίας σε Εφορία για το ΕΝΦΙΑ κ να ψηφίζεις ακόμη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ




@Souidos 

Σύμφωνα με τον Μπαλτάκο, ο ΕΝΦΙΑ είνια αποτέλεσμα των εκδικητικών γερμανών "αναρχικών" εναντίον της ιδιοκτησίας των ελλήνων #facepalm

Μαντέψτε ποιος φόρος εφαρμόστηκε στην Ρουάντα τ 2005, ο οποίος ήρθε εδώ με την ίδια ακριβώς φρασεολογία κ τις ίδιες ακριβώς διατάξεις..ΕΝΦΙΑ


@KOPRITHS 
Να ρωτησω κατι??Καποιοι προτρεπετε τον κοσμο ν μην πληρωσει ΕΝΦΙΑ γιατι ειναι παρανομος!Μαζι σας!Τ προστιμο μετα ομως θα τ πληρωσετε εσεις?

trelokouneli.gr 
ΚΑΛΑ ΚΑΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ!!!!!!!!!! «Δε θα πληρώσω τον ΕΝΦΙΑ και θα προσφύγω στη Δικαιοσύνη»





@giopso 
Μ΄αυτά που έγιναν σήμερα & θα γίνουν & αύριο στις τράπεζες με τον ΕΝΦΙΑ, ο Τσίπρας θα βγει με ποσοστό Κιμ Γιόνγκ Ούν.

@ManosNiflis
Είμαστε οι πολίτες που δεχτήκαμε τον ΕΝΦΙΑ αλλά όχι τον αντικαπνιστικό





Ποιος Γιώργος; Ο Σεφέρης. 
Το έχει αυτή η χώρα να μας προκαλεί αγανάκτηση



___________________


Δημοσίευσα χθες το βράδυ. Σήμερα το πρωί η τελευταία προθεσμία για την πρώτη δόση.
Τώρα στη Θεσσαλονικη: Νεκρός ένας άνδραςστην ουρά της τράπεζας όπου στεκόταν για να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ.
Πολλές οι λιποθυμίες στις ουρές.
Με το αίμα μας τους πληρώνουμε.









15 σχόλια:

  1. Δάφνη μου, απ το κακό στο χειρότερο, μπλα μπλα μπλα είμαστε όλι στα κοινωνικά δίκτυα και οι Σαμαροβενιζέλοι ακόμα κυβερνούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τους ψήφισαν φίλε, πάλι.
      (Τι εννοείς όμως για τα κοινωνικά δίκτυα;)

      Καλό maw απόγευμα Tremens!

      Διαγραφή
    2. Εννοώ ότι βγαίνουμε όλοι, συμπεριλαμβανομένου εμού, στα κοινωνικά δίκτυα και τους κράζουμε, και στους δρόμους κανένας...

      Διαγραφή
    3. Tremens, αυτοί που είμαστε στα κοινωνικά δίκτυα είμαστε ο καθένας με τις "παρέες" του, τους ομοϊδεάτες. Κατά κανόνα, δηλαδή. Οπότε, μην περιμένεις αλλαγές εξαιτίας της εκφρασμένης αγανάκτησης που βλέπεις "εδώ μέσα", από τους ανθρώπους που σκέφτονται σαν κι εσένα. Επί της ουσίας διάλογος μεταξύ αυτών που καταλαβαίνουν τα πράγματα λίγο καλύτερα,που έχουν λίγο πιο ολοληρωμένη πληροφόρηση και όσων αφήνονται να τους κατα-εξαπατούν τα προπαγανδο-κάναλα, δε γίνεται. Τέτοια προσέγγιση δεν υπάρχει. Επίσης, ενότητα του κόσμου δεν υπάρχει. Λες και οι περισσότεροι έχουμε διαφορετικά, προσωπικά συμφέροντα που ιεραρχούνται πάνω από τα συλλογικά και που θέλουμε να προλάβουμε να εξυπηρετήσουμε πριν αλλάξουν τα πράγματα και μέχρι να γίνει αυτό, "success story" και πράσινα άλογα...Έτσι, οι λίγοι θα συνεχίσουν να αγανακτούν και η μεγάλη πλειονότητα θα συνεχίζει να βόσκει! Μια ομόφωνη καταδίκη της πλέμπας που κυβερνά, όμως, από τον κόσμο, θα έκανε τη διαφορά, πιστεύω. Απλά, για διάφορους λόγους, τέτοια σύμπνοια δεν υφίσταται. Και ορισμένοι αλωνίζουν!

      Διαγραφή
    4. Α,και νομίζω ότι ο Sraosha τα είπε όλα. Κοιτάξτε αυτό:
      http://sraosha2.blogspot.gr/2014/09/blog-post_30.html

      Διαγραφή
    5. Μην υποτιμάτε τα κοινωνκά δίκτυα.
      Βγήκαμε στο δρόμο, μην το ξεχνάτε. Πριν τις εξεγέρσεις στην Ιστανμπούλ η καταστολή των Αγανακτισμένων ήταν από τις αγριότερες με εκτεταμένη χρήση χημικών (και αγορά πανακριβων τεράστιων ποσοτήτων για μελλοντικές εξεγερσεις).
      Τα τάγματα καταστολής είναι στυγνότατα και δίχως οίκτο. Προσωπικά δεν πιστεύω στο να βγαίνουμε «στο δρόμο», δεν πιστεύω ότι θα κερδίσουμε κάτι αν βγούμε να μας δείρουν. Κι αφού μας χτυπήσουν και γκρεμίσουν οι παρακρατικοί την Αθήνα μου κατεβάζουν και το ΠΑΜΕ, γράφουν και τα αρθράκια τους και μας απαξιώνουν ως αιθεροβάμονες ή΄«μπαχαλάκηδες». Ευχαριστώ, δε θα πάρω, διαλέγω τις μάχες μου και δε θέλω αυτή την ήττα.
      Αντίθετα στο Διαδίκτυο νικάμε εμείς.
      Πολλά λέγονται γαι τους καναπέδες μα όλες οι αλλαγές σε καναπέδες σχεδιάστηκαν. Μην υποτιμάτε το διαδίκτυο. Και αν δε με πιστεύετε δείτε τι αγώνα (μέχρι δολοφονιών των hackers) κανουν για να μας φιμώσουν.
      Όλο και λιγότεροι πιστευουν τα συστημικά κανάλια. Κι ακόμα κι εκείνοι που ενημερωνονται από αυτά από εμάς περιμένουν να μάθουν την αλήθεια. Διότι εδω ενημερώνονται oι λεγόμενοι Opinion Formers.

      Διαγραφή
    6. Δεν τα υποτιμώ λατρεμένη μου, εξάλλου κι εγώ εδώ εκφράζομαι και αγανακτώ. Απλά ο κόμπος το χει σπάσει το χτένι και δεν γίνεται Α Π Ο Λ Υ Τ Ω Σ τίποτα ουσιαστικό για να μην αλωνίζουν πάνω στις ζωές μας οι Σαμαροβενιζέλοι Βουλτεψομπουμπούκηδες. Τι άλλο πρέπει να γίνει πια για να φύγουν νύχτα κυνηγημένοι;

      Διαγραφή
    7. Για μένα οι τελευταίες εκλογές ήταν μεγάλο πλήγμα.
      Από τότε κοιτάζω στο δρόμο τους Έλληνες κι αναρωτιέμαι ποιοι είναι αυτοί που τους ξαναψήφισαν και με τι θράσος κυκλοφορούν ανάμεσά μας, με τι απύθμενη βλακεία τολμούν να διαμαρτύρονται.

      Παλεύω πολύ μέσα μου με την πικρία,
      σου ομολογώ φίλε αυτή τη φορά δε βλέπω ελαφρυντικά.
      Ίσα-ίσα βλέπω πού στηρίζεται η αλαζονία κι η έπαρση της συμμορίας. Και κατάλαβα ότι δύσκολα θα γλιτώσουμε.

      Τρέμω Tremens για το τι μας περιμένει. Τρέμω.
      (το υπονόησα στο άρθρο: τρέμω πως αυτό εδώ θα καταλήξει στο απόλυτα χείριστο- πες με τρελή― το εύχομαι να είμαι― μα πια φοβάμαι πόλεμο..μη γίνουμε Συρία).

      Διαγραφή
    8. Δυό πράγματα μπορείς να καταφέρεις να γίνουν σε τούτη τη ζωή. Αυτά π'αγαπάς κι αυτά που φοβάσαι. Έχε το νου σου το λοιπόν. ;-)

      Διαγραφή
    9. Δυστυχώς, έχω στερέψει από λόγια και για αυτό κοντεύει να πιάσει αράχνες το ιστολόγιό μου. Και δεν είναι μοναχά αυτό, είναι ότι δεν είναι δυνατόν να αναμασάμε διαρκώς τα ίδια και τα ίδια, μια μερίδα από εμάς. Διότι οι υπόλοιποι είτε είναι τόσο βολεμένοι, είτε άτολμοι.
      Δυστυχώς, εδώ στο εξωτερικό οι ομογενείς και οι Αυστραλοί περιμένουν να πέσουν οι τιμές ακινήτων/μισθοί κι άλλο, ώστε να κάνουν φθηνές διακοπές ή ν'αγοράσουν "φιλέτα".
      Δυστυχώς, είναι όλα θέμα συνήθειας. Όσα περισσότερα χρόνια διαρκεί, τόσο περισσότερα χρόνια κάνει για να την αποβάλλει ο οργανισμός/κοινωνία, όπως τις τοξίνες δηλαδή.
      Κι εγώ κοιτάζω στο δρόμο όσους έχουν έρθει πρόσφατα από Ελλάδα κι αναρωτιέμαι αν μπορώ να έχω την ίδια καταγωγή με αυτούς, εξετάζω τους λόγους για τους οποίους ο καθένας μας/κάθε μία μας βρέθηκε εδώ και αναλογίζομαι με πόση ευκολία κάποιοι από εμάς στρέψαμε την πλάτη και φύγαμε νύχτα...
      Φιλί γλυκό απ'την ανοιξιάτικη πλέον Μελβούρνη, Δάφνη μου :)

      Διαγραφή
    10. Ανώνυμε αν η διεθνής πολιτική εξαρτιόταν από τους δικούς μου φόβους θα ήμασταν όλοι καλύτερα.
      __________
      Αχ Αγριμιώ μου πώς σε νιώθω.
      Έχει πέσει μια μαυρίλα, δε βλέπω φως, πνίγομαι.
      Εκεί καθένας το συμφέρον του, εδώ την επιβίωσή του. Και ξυπνά ο μαυραγορίτης μέσα τους.

      Καλά που την έριξες τη μαύρη πέτρα φιλενάδα,
      δεν προχωρά εδώ η ζωή.

      Σου στέλνω την αγάπη μου.

      Διαγραφή
  2. Δάφνη έχεις απόλυτο δίκιο....κι εγώ φοβάμαι, μα κι αναρωτιέμαι ταυτόχρονα ποιοι τους ψήφισαν...
    Και μετά τους βλέπω γύρω μου, δεν το παραδέχονται, μα όλο και βολεύονται κάποιοι...είναι τεράστια η κλίκα και δύσκολα σπάει δυστυχώς!!
    Κι επιμένω να λέω πως οι βολεμένοι είναι πολλοί ακόμα γι΄αυτό και δεν αλλάζει η κατάσταση...

    Καλό ξημέρωμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λες να είναι βόλεμα και όχι βλακεία όπως νομίζω;
      Εκτός κι αν είναι κανείς βαθύπλουτος δε γίνεται να έχει σιγουριά σε κράτος που καταρρέει. Μα.. μήπως καταλαβαίνουν;

      Διαγραφή
  3. Απλά να πω πως εδώ στο εξωτερικό, εκτός του ότι πληρώνουμε της Ελλάδας στην Ελλάδα, όπως είναι το σωστό, πληρώνουμε και τα της Ελλάδας εδώ... Ζήτω τα παράλογα, ζήτω η Ελλάς! Είμαι απογοητευμένη, εξοργισμένη και μπερδεμένη. Δεν ξέρω που θα με βγάλει αυτή η θολούρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε νιώθω,
      σε νιώθω,
      μια σκοτεινιά έχει πέσει και τρέμω πια τι άλλο μας περιμένει..

      Κουράγιο φιλενάδα μου..

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.