Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

6.00μμ Πορεία για το Ν.Ρωμανό― και λίγα σημαντικά.





Δε σας καταλαβαίνω.
Ο νόμος (πρώτο μάθημα) είναι ίσος για όλους.
Ο λόγος είναι ελεύθερος.
Μπορώ π.χ. να πω: 'Να πεθάνεις!" αλλά αν προσπαθήσω να το πραγματοποιήσω τιμωρούμαι.

Επίσης υπενθυμίζω:
Ο Ρωμανός καταδικάστηκε για την Απόπειρα Ληστείας
Όχι για τα γραπτά του, όχι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Όταν του επετράπη να δώσει εξετάσεις συνέπεια ήταν και υποχρέωση του νόμου να μην τον εμποδίσει να παρακολουθήσει.

Καταλαβαίνω ότι κάποιοι το πιστέψατε ότι υπάρχουν 'Τρομοκράτες' από τους οποίους μας προστατεύει η αστυνομία.
Αλλά αν κάποιος δεν έχει καταδικαστεί ως τρομοκράτης;

Με το σκεπτικό σας ο Σαρτρ, ο Καμύ θα είχαν σαπίσει στη φυλακή.

Παρακαλώ ξανασκεφτείτε τα μήπως και κάποτε καταφέρουμε να ζήσουμε με νόμους σε αληθινή Δημοκρατία.




Νιώθω την ανάγκη να θυμίσω σε διάφορους εκεί έξω τι έχει συμβεί με τον Σαραλιώτη: Σύμφωνα με το δικαστήριο, οι δύο ειδικοί φρουροί είχαν επιδιώξει, από εγωισμό και υπεροψία, να συγκρουστούν με όσους καθόταν στην οδό Τζαβέλα, καθαρά αυθαίρετα, χωρίς να ειδοποιήσουν το κέντρο δράσης για τους σκοπούς τους. Όλα αυτά, επειδή κάποιος τους πέταξε ένα πλαστικό μπουκάλι λίγο πιο πριν, όταν βρίσκονταν στο περιπολικό. Επέστρεψαν λοιπόν για τσαμπουκαλίκι, φωνάζοντας σε όσους κάθονταν εκεί «ελάτε ρε μουνιά» και «ελάτε να σας δείξουμε». Όταν ο Κορκονέας έβγαλε το όπλο του, σημάδεψε και πέτυχε το Γρηγορόπουλο, ο Σαραλιώτης όχι μόνο δεν τον επέκρινε, όχι μόνο δε ζήτησε να μάθει γιατί πυροβόλησε, αλλά γύρισαν τις πλάτες τους και απομακρύνθηκαν ατάραχοι και οι δύο. Όπως και να'χει, το δικαστήριο έκρινε τις πράξεις του Σαραλιώτη με ακρίβεια, θεωρώντας ότι ο πυροβολισμός ήταν μια ενέργεια που «ενδόμυχα επιθυμούσε και ο ίδιος, αφού δεν ενήργησε καθ' όλη τη διάρκεια του επεισοδίου κατευναστικά, αλλά πυροδότησε την ένταση με τη χρήση χειροβομβίδας κρότου-λάμψης».
Εκείνο το βράδυ, ο Ρωμανός είδε το Γρηγορόπουλο να πεθαίνει στα χέρια του. Έχω την εντύπωση ότι, πέρα από αυτή την τραυματική εμπειρία, καταλύτης για τις επιλογές του στη συνέχεια ήταν και η δίκη, όπου βρέθηκε απέναντι στον επάρατο Κούγια που τη μετέτρεψε σε δίκη του Ρωμανού, ζητώντας μάλιστα να του ασκηθεί ποινική δίωξη σαν «επικίνδυνος αναρχικός». Ο Ρωμανός εξαφανίστηκε, αρνούμενος να ξαναπαρουσιαστεί για μάρτυρας. Προχωρώντας στη ληστεία στο Βελβεντό, όπου αυτός και οι συνεργάτες του δεν άσκησαν βία, αλλά παρόλ'αυτά η σύλληψή τους συνοδεύτηκε από τη διεθνή ντροπή του photoshop στα πρόσωπα τους για να κρυφτεί ο βασανισμός που είχαν υποστεί στα χέρια της αστυνομίας, βρέθηκε να κατηγορείται επιπρόσθετα για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση. Αυτή η κατηγορία κατέρρευσε και ο εισαγγελέας στη δίκη για τη ληστεία δήλωσε «πρώτη φορά βλέπω ληστεία που να αφήνουν τους ομήρους ελεύθερους, κατά δε την καταδίωξη, ενώ είχαν το επάνω χέρι διαθέτοντας βαρύ οπλισμό, ούτε πυροβόλησαν τους αστυνομικούς που τους καταδίωκαν, ούτε χρησιμοποίησαν τον όμηρο σαν ασπίδα για να διαφύγουν».
Ο Σαραλιώτης καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκιση για συνέργεια σε φόνο. Αποφυλακίστηκε 1 χρόνο μετά την καταδίκη του.
Ο Ρωμανός καταδικάστηκε σε 15 χρόνια φυλάκιση, με το δικαστήριο να έχει εξαντλήσει την αυστηρότητά του. Εδώ και 22 μέρες είναι απεργός πείνας, για τις φοιτητικές άδειες.
Ναι, ό,τι κι αν είναι ο Ρωμανός στα δικά σας μάτια, η γαμημένη πολιτεία σας τον έκανε αυτό που είναι. Και του χρωστάει πολύ περισσότερα από φοιτητικές άδειες. Και πολύ περισσότερο όταν ξέρει να δείχνει τόση καλοσύνη προς τους θύτες του.
Άντε, πολύ κράτησα την προσοχή σας, ώρα να ξαναμπείτε στα protαγών σας να γράψετε ότι οι θεσμοί δεν οφείλουν να ισχύσουν γι'αυτούς που δεν τους αναγνωρίζουν, ότι φοβάστε μη σας βάλει βόμβα κι ότι οι άδειες δεν πρέπει να δίνονται σε αυτούς που αποζητούν μερικές στιγμές ελευθερίας, εκτός κι αν φοράνε στολή ειδικού φρουρού, οπότε θέλετε να τους πάρετε αγκαλίτσα.


Ο Νίκος Ρωμανός δεν πιστεύει σ΄αυτά μα ας δείξουμε πόσοι είμαστε υπογράφοντας: https://secure.avaaz.org/el/petition/Symvoylio_Fylakon_Korydalloy_Amesi_horigisi_ekpaideytikon_adeion_toy_apergoy_peinas_Nikoy_Romanoy/?sJFwzfb#sthash.jxZYKVUI.dpuf

Κωνσταντοπούλου: Σκληρή κριτική για τη στάση του υπουργού Δικαιοσύνης στο θέμα της χορήγησης άδειας στο Ν. Ρωμανό. Όλα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση της επιτροπής δικαιοσύνης της Βουλής: news247


Κατάμεστη η αίθουσα του αυτοδιαχειριζόμενου θεάτρου «Εμπρός» (12:33μ.μ.)

Κατάμεστη η αίθουσα του αυτοδιαχειριζόμενου θεάτρου «Εμπρός» από αλληλέγγυους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον Νίκο Ρωμανό.

«Η απεργία πείνας δεν είναι αυτοθυσία και θυματοποίηση, είναι κραυγή αξιοπρέπειας», λέει η γιατρός του Νίκου Ρωμανού, Λίνα Βεργοπούλου.

______________________________________________
Δείτε επίσης:
Σχόλια από τα κοινωνικά δίκτυα, στην αγαπημένη Κίρκη


4 σχόλια:

  1. Ο νόμος Δάφνη μπορεί να είναι ίσος για όλους, οι προκαταλήψεις όμως όχι. Ούτε και η παραπληροφόρηση βέβαια, ούτε το φίλτρο επεξεργασίας πληροφοριών του καθενός.
    Κι αν τα σκάψουμε λίγο πιο βαθιά όλα αυτά, μπας και βρούμε τις πταίει ΚΑΙ γι αυτόν τον χαμό, πάλι στην έλλειψη παιδείας θα καταλήξουμε.
    Και δεν εννοώ του Ρωμανού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλά τα λες Δάφνη μου. Χρειάζεται να είναι κανείς σκεπτόμενο άτομο για να καταλάβει. Από αυτά που λέγονται όμως και γράφονται μόνο απογοήτευση. Οι επαναστάσεις των καιρών δεν ήταν αρκετές για να έχουμε σήμερα μια ανθρώπινη και δίκαιη κοινωνία προς όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω φταίει η άγρια πλύση εγκεφάλου των συστημικών καναλιών.
      Πάω βα μιλήσω κι από τα επιχειρήματα καταλαβαίνω αμέσως ότι ο συνομιλητής έχει ενημερωθεί από τα γνωστά κανάλια....

      Αχ Margo...

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.