Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Εκκένωση περιοχής στο Αμύνταιο λόγω κατολίσθησης― (σχόλια εικόνες )#Αμυνταιο #ΓΕΝΟΠ #ΔΕΗ #skouries

#Αμυνταιο 

Κατολίσθηση στο ορυχείο της ΔΕΗ στο Αμύνταιο. Σε ξενοδοχεία της περιοχής μεταφέρθηκαν οι κάτοικοι των Αναργύρων. Ο Χάρτης άλλαξε, η περιοχή θα απαλλοτριωθεί. Πιστεύω έχουμε τη φαντασία να καταλάβουμε τι σημαίνει αυτό για τους ανθρώπους του τόπου.
Στις Σκουριές αντισκέκονται, τα κανάλια δεν λένε λέξη. Και τι να πουν όταν καταστρέφεται η πατρίδα του Αριστοτέλη, τι να πουν όταν χρησιμοποιείται η δική μας αστυνομία για να προστατέψει ιδιώτη εναντίον μας;
Η ζημιά τεράστια.
Οι λίγοι που μιλούν υπέρ (τα άκουσα και κατ ιδίαν τηλεφωνικά) υποστηρίζουν αντίθετα από τους επιστήμονες ότι τέτοιες εξορύξεις δεν είναι επικίνδυνες, ότι μετά αναπλάθουν το τοπίο. Κι αν αντιδρώ προχωρούν συνήθως σε χαρακτηρισμούς περί αναρχοαπλυσιάς μου και μοίρας της Ελλάδας που δεν καταλαβαίνει από επενδύσεις.
Τους πληροφορώ ότι παντού στον κόσμο οι κάτοικοι αντιδρούν κι ότι βιομηχανία της Ελλάδας είναι ο Τουρισμός κι είναι ωμό ξεπούλημα να επιλέγουμε να καταστρέφουμε αρχαία δάση για να κάνουμε τους κατοίκους εργάτες ορυχείου.
Τα έχω ξαναπεί.
Με τις αναχρονιστικές ανοησίες περί άρνησης Υπερθέρμανσης του πλανήτη που είπαν από τη ΔΕΗ γελάσαμε πρόσφατα (σάς την έχω κι αυτή). 
Όμως τα σημερινά δεν είναι για γέλια. 
Δείτε τώρα εξελίξεις- αποδείξεις από το ορυχείο Αμυνταίου στους Αγίους Αναργύρους στη Φλώρινα και, ας μη σκεφτούμε μόνο ένα 'Μακριά από μάς' γυρνώντας σελίδα. Στη Φύση δεν υπάρχει μακριά, ούτε στην ανθρωπιά.


Η κατολίσθηση ήταν σε εξέλιξη αλλά η ΔΕΗ είχε αφήσει εκεί τους τέσσερις πανάκριβους καδοφόρους γερανούς γιατί την υποεκτίμησε 


Αμύνταιο: Γκρεμίζουν ολόκληρο χωριό μετά την κατολίσθηση 80 εκατ. κυβικών μέτρων χώματος 

Ξεσπιτώθηκαν οι κάτοικοι του οικισμού μετά την κατολίσθηση σε ορυχείο στο Αμύνταιο – Απαλλοτριώνεται η περιοχή -

Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους των Αγ. #Αναργύρων (#Φλώρινας)

Άλλαξε ο χάρτης από κατολίσθηση στο ορυχείο της ΔΕΗ στο Αμύνταιο - Συγλονιστικό VIDEO & ΦΩΤΟ http://fb.me/CLvII8jL 

Βιβλική καταστροφή στο Αμύνταιο στίς 11.00 Σήμερα...

 Από μια πρώτη εκτίμηση των επιστημόνων της επιχείρησης, φαίνεται ότι, εξαιτίας της κατολίσθησης, οι μάζες που μετατοπίστηκαν ήταν πολύ μεγαλύτερης έκτασης από αυτές που ανέμεναν και αγγίζουν τα 80 εκατομμύρια κυβικά μέτρα".
Για να τελειώνει και το παραμύθι με την υποτιθέμενη δυνατότητα των επιστημόνων να τα προβλέπουν όλα και να τα αντιμετωπίζουν όλα. Το φαινόμενο βρισκόταν ήδη σε εξέλιξη και αυτοί είχαν αφήσει εκεί τους τέσσερις πανάκριβους καδοφόρους γερανούς γιατί υποεκτίμησαν το μέγεθος της κατολίσθησης.
Περιττό να πούμε οτι οτι αυτά που γίνονται στη δυτική Μακεδονία είναι μια ολοκάθαρη προειδοποίηση για τη Χαλκιδική όπου η Ελληνικός Χρυσός μας φτιάχνει φράγματα αποβλήτων ύψους 150 μέτρων πάνω σε σεισμικό ρήγμα και διαβεβαιώνει οτι δεν θα πέσουν...
Τεράστια κατολίσθηση στο ορυχείο Αμυνταίου, εκκενώθηκαν σπίτια στους Ανάργυρους (βίντεο) #skouries 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.