Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017

Βασίλης Δεμερούκης rip ― ο Βασιλάκης της νιότης μας


✙ 6 Ιουνίου 2017

Άλλος ένας Μυκονιώτης που αγάπησε και τίμησε τον τόπο, άλλος ένας απ' τη φυλή μας των Νομάδων της Μυκόνου θα ζει στις αναμνήσεις της δικής μας νιότης και στην καρδιά της Kiki της αγαπημένης μας γυναίκας του.
O Βασιλάκης των Μουσών, ο Βασιλάκης του Seven Sins, των σκυλιών, του Άγιου Σώστη. Κάθε γενιά, κάθε φουρνιά με κάτι τον ταυτίζει, πρόσωπο κεντρικό τοπίων και γλεντιών του παρελθόντος της.

Για τον κ. Kastell κι εμένα είναι τα ατέλειωτα μεσημέρια στο φημισμένο μικροσκοπικό ταβερνάκι πάνω απ' τον Άγιο Σώστη που δεν είχε ηλεκτρικό κι όλα έπρεπε να καταναλωθούν ως τις 6.00 που έκλεινε. Ουρά έξω κι η Κίκη μου έκανε νόημα να καθίσω σε όποιο τραπέζι ήθελα ενώ ο Βασιλάκης χαμογελούσε σκυφτός πάνω από την ψησταριά.
΄Ημασταν νέοι τότε, πάντα άφραγκοι, μα η Κίκη είχε ιδιαίτερες τιμές για όποιους συμπαθούσε, όποιους δεν έκαναν το θόρυβο που απεχθανόταν. Έκλεινε η κουζίνα και κουβεντιάζαμε  όσο μάζευαν, πίνοντας κρασιά με μεθυσμένες βουτιές στο μικρό, σαν ιδιωτικό, παραλιάκι με τα ήσυχα νερά.
Ο Βασιλάκης πάντα εκεί, χαμογελούσε σιωπηλός πάνω απ' την ψησταριά.
Συναντιόμασταν συχνά στους μεγάλους περιπάτους με τα σκυλιά, κοινό μας πάθος που το κουβεντιάζαμε εκτενώς με λεπτομέρειες. Κι αν τύχαινε να με δει με παρέες θορυβώδικες που ίσως δεν του άρεσαν, χαμογελούσε σιωπηλά πάνω από τα σκυλιά.


Αυτά τα λίγα εγώ, από τα πολλά που έχω στην καρδιά μου.
Για πιο παλιά σας φέρνω άλλα,
για να κρατάμε στη ζωή ό,τι αγαπήσαμε.

Για πιο παλιά, άλλοι θα  πουν.






Dimitris Koutsoukos    Mykonos 1970 Ο φιλος μας ο Βασιλης Δεμερούκης,ασβεστωνει εξω απο τις θρυλικες 9 MUSES του Κωστα Ζουγανελη.Ο Βασιλης ηταν ο manager και η Σουηδεζα γυναικα του η Κικι δουλευε στο μπαρ. 

Dimitris Koutsoukos
Βασιλης Δεμερούκης.Πεθανε χτες στην Σουηδια ο φιλος μας ο Βασιλης. Ηρθε στην Μυκονο αρχες του 60'ς το 1964 αρχισε να δουλευη στις θρυλικες 9 MUSES του Κωστα Ζουγανελη και η γυναικα του η Κικι δουλευε στο μπαρ .Ηταν manager εκει μεχρι αρχες του 1980'ς οποτε και πηρε το Μπαρ 7Sins.απεναντι απο του Λαλουνη. Τελος του 1980'ς Μαζι με την Σουηδεζα γυναικα του την Κικι ανοιξαν την ΚΙΚΙ's TABERN στον Αγιο Σωστη.Στην οικογενεια του και σε ολους του φιλους του,τα θερμα μου συλλυπητήρια.

Σύνδεσμος :


karvouna.wordpress. Βασίλη, σ’ ευχαριστώ για το μάθημα ζωής

________________________________________________________
Ψάχνω φωτογραφία του στα συρτάρια μου και τις ιντερνετικές συλλογές του Mykonos Tribe. Και θα βρώ, κάπου έχω μα ίσως είναι στην Αθήνα, σε άλλα συρτάρια. Χαρακτηριστικό είναι που δε βρίσκω, ο Βασίλης έτσι ήταν, σκυμμένος πάνω σε ό,τι αγαπούσε, μ' ένα χαμόγελο για μάς.  

Ο Βασιλης στο σπιτι στο Σώστη (λίγο πανω απο την ταβερνα, προτού ανοιξει), αρχες '80.
Εκεί στον αγαπημένο τους Άγ. Σώστη παντρεύτηκαν.


1970, ανοιξιάτικο ασβέστωμα έξω από τις 9 Μούσες

2 σχόλια:

  1. Ζεις για πάντα στις καρδιές και στις αναμνήσεις όσων σε γνώρισαν και σε αγάπησαν.
    Καλό ταξίδι Βασίλη
    Αντώνης Μακραντώνης
    για τους παλιούς φίλους ο τσίτας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.