Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Μπογδάνοι εξίστανται αντικομμουνιστικώς με παλιά νέα #Πατριωτης #Καζάκος



Ξυπνάω αργά, πολύ αργά σήμερα. Για κακή μου τύχη στο σπίτι μου ήταν ανοιχτή η τηλεόραση και πρώτο θέμα μεσημεριανής σχολιαστικής εκπομπής ήταν τι; Ο Κώστας Καζάκος.
Ο οποίος είπε μια μεγάλη ανοησία:
«Ό,τι θέλει ο νέος πρέπει να το παλέψει και να αγωνιστεί να τα κερδίσει στον τόπο του, αλλιώς είναι ξένος! Φύγανε και πάνε και δουλεύουν για τις ξένες χώρες και ο τόπος τι θα γίνει; Αυτό είναι στην ουσία… προδοσία.»
Τόσο μεγάλη ανοησία που λογικά έγινε σάλος στα κοινωνικά δίκτυα (των οποίων, παρεμπιπτόντως, τα ταχύτατα αντανακλαστικά κι η πολυφωνία είναι ένας από τους λόγους που επιμένω να διατηρηθεί η ελευθερία τους).

Είδα για λίγα λεπτά και ενοχλημένη μεταφέρθηκα με τον καφέ μου στην αυλή, όμως καθώς πηγαινορχόμουν άκουγα τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο να επανέρχεται στην ατυχή (βλακώδη κι αναίσθητη, αν προτιμάτε) δήλωση με εξ ίσου βλακώδεις γενικεύσεις περί κομμουνισμού, με αστειάκια κι αναφορές στους «προδότες» που διέφευγαν με κίνδυνο της ζωής τους από την Ανατολική Ευρώπη.
Ένα ολόκληρο αντικομμουνιστικό ζήτημα ανακινήθηκε που, ανοήτως, έσπρωξε πολλούς να νιώσουν ότι οφείλουν να πάρουν θέση, άλλοι βρίζοντας κι άλλοι φέρνοντας επιχείρημα άσχετο το  προ τεσσαρακονταετίας 'Μεγάλο Μας Τσίρκο'. Ξανά δηλαδή βρισκόμαστε μπροστά σε ψευτοδίλημμα, την κουρτίνα ή το κουτί και γίνεται η ζωή μας ποδόσφαιρο.

Και αναρωτιέμαι:
Πρόκειται για είδηση; 
Ο Κώστας Καζάκος ίδια και χειρότερα τα λέει εδώ και χρόνια (Σας φέρνω video  του 2013) και δυστυχώς δεν είναι ο μόνος που επικαλείται πατριωτισμούς για να θυσιαστεί ο άλλος.

Όμως ο Κώστας Καζάκος, καλός-κακός, έχει παίξει μέχρι τώρα σε 40 κινηματογραφικές ταινίες και σε 87 θεατρικά έργα, έχει σκηνοθετήσει 25 παραστάσεις, έχει εκλεγεί δυο φορές βουλευτής και από το 2015 έχει επιλέγει καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.
Ασχολήθηκε ποτέ ο κ. Μπογδάνος (ή ο διευθυντής και οδηγητής του κάθε κ.Μπογδάνου) με το Θέατρο; Είχε ποτέ αναφορά σε καλλιτεχνικό έργο, θεώρησε ποτέ άξια σχολιασμού  δήλωση του Καζάκου ή κάθε Καζάκου;
Για μια στιγμή, γράφοντας εδώ σκέφθηκα να ψάξω στις συλλογές μου να βρω δηλώσεις εμετικές και εξωφρενικές άλλων (είτε ηθοποιών νεώτερων, άλλης ιδεολογίας ή πολιτικών) με τις οποίες επίσης έγινε σάλος στο Διαδίκτυο. Σιωπή ιχθύος γι αυτούς όμως στα κανάλια. 
Σιωπή ιχθύος και για παραστάσεις και σινεμά –για το οποίο, αν νοιάζονταν να κρίνουν τη συνέντευξη, θα είχαν εντοπίσει ανακρίβεια του Κ. Καζάκου που στην ίδια συνέντευξη λέει πως δεν υπάρχει σήμερα σινεμά στην Ελλάδα παρότι, ερήμην Μπογδάνων και παρά τα γραφειοκρατικά εμπόδια, ζούμε μια άνθηση  του Νέου Ελληνικού Κινηματογράφου που έχει αναγνωριστεί εκτός συνόρων μέχρι του να γίνονται ελληνικά αφιερώματα στα μεγάλα Φεστιβάλ.
Μα αυτά δεν ενδιαφέρουν τα κανάλια.  Ο στόχος είναι ο 'κομμουνισμός' έτσι αψτρέ κι ανάκατα για έμμεση επίθεση στον τάχα κομμουνιστικό ΣΥΡΙΖΑ. Κομματικής γραμμής αρλούμπες δηλαδή.
Για τις οποίες δεν αντιδρώ, συχνά, το συνηθίσαμε, κι εξ άλλου, σαν ήρωες από cartoons, ξέρουμε πια τους παρουσιαστές και δεν περιμένουμε απ΄αυτούς παρά να μένουν εντός ρόλου. Συνηθίσαμε, για παράδειγμα, ποτέ να μη μεταφέρονται στο γυαλί οι αγραμματοσύνες και οι γκάφες του Άδωνη Γεωργιάδη με τις οποίες γελά το Twitter. Συνηθίσαμε να μη θεωρούν άξιο τηλεοπτικού χρόνου το ότι κλείνει πενταετία στη φυλακή άνθρωπος που πρωτοδίκως κρίθηκε αθώος. Συνηθίσαμε τη μονομερή προπαγανδιστική ενημέρωση στην οποία το μικροέγκλημα, οι κώλοι και η Δόση πρωτοστατούν αλλά Θέατρο, Λογοτεχνία, Κινηματογράφος, Επιστήμες, ακτιβισμός, δεν υπάρχουν.
Ναι, συνηθίσαμε. Όμως κύριοι Μπογδάνοι, υπάρχουν και όρια και, όταν τα περνάτε, θα σας θυμίζουμε πόσο είστε διαφανείς.
_______
Σας φέρνω videos νέο  + του 2013 (για πειστήριο),
φέρνω και σχόλια έτσι για δείγμα μαζί με τα hashtags για να βρείτε κι εσείς πιο πολλά. Αποφεύγω να μεταφέρω εδώ τα χυδαία, τα ageist, τα 'Κυρ Καρέζη', παρά μόνο δειγματοληπτικά, έτσι για μια γεύση της πόλωσης και της εκατέρωθεν ανοησίας και μάταιης απρέπειας.  Τέτοια λοιπόν εδώ δεν έχει.
Ακόμα, παρότι γνωστή η θέση μου για τον πατριωτισμό
 [κι επ' ευκαιρία του hashtag λόγω των περί πατριωτισμού του Κ. Καζάκου,  υπενθυμίζω ότι «ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο επιχείρημα των αχρείων» όπως είπε κι ο αγαπητός μου  Σάμουελ Τζόνσον  ένα απριλιάτικο απόγευμα του 1775]
σχόλια με ετικέτα #Πατριωτης απέφυγα να φέρω διότι σπανίως είναι έξυπνα και όλα ίδια: φωτογραφία πολιτικού και λεζάντα  «που άφησε το Χ και ήρθε να Ψ επειδή είναι πατριώτης», όπου Ψ κάποτε είναι μισθοί/μίζες/λογαριασμοί και Ψ  σε γυναίκες/χοντρούς κ.λ. είναι πάντα κάτι άσχετο  σεξιστικορατσιστικό περί εμφάνισης που στο δικό μου κήπο  δεν έχει θέση.

Ιδού η συλλογή μου,
χαρείτε τη:



Το φρέσκο: https://youtu.be/Gwh4ZGDa6ro


Μετά το σάλο προσπάθησε προς στιγμήν να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Σας δίνω σύνδεσμο, αλλά και το video  που ακυρώνει και τον ίδιο μα και τους εξοργισμένους αφού αποδεικνύεται ότι λέει τα ίδια πριν 4 χρόνια αλλά εμάς τώρα μάς πόνεσε:
«Δεν είπα προδότες τους νέους που φεύγουν, είπα προδότες αυτούς που τους οδήγησαν να φύγουν», ανέφερε ο Κώστας Καζάκος, με αφορμή τον σάλο που προκλήθηκε και τα σχόλια στα social media μετά τις δηλώσεις του περί «προδοσίας» των νέων που μεταναστεύουν.

http://www.parapolitika.gr/article/kazakos-se-akrita-den-perno-tipota-piso-apo-osa-ipa




Προδοσία να είσαι νέος,να φεύγεις στο εξωτερικό για δουλειά... ενώ 80 χρόνοι κρατούν βουλευτικές συντάξεις,κρατικές θέσεις...!

Σκέψου νέος που έμεινε άφραγκος στην Ελλάδα,εγκατέλειψε φίλους,περιβάλλον οικειότητας&έχει καθάρματα τύπου Καζάκος να του κουνούν το δάχτυλο

Vagelis Zevgolis Προδότες είναι όσοι βολεύουν τα παιδιά τους ή βολεύονται οι ίδιοι με ρουσφέτια αναγκάζοντας τους άξιους να φύγουν.Ακούει #Πατριωτης Καζάκος;

Μια χαρά τα λεει ο Καζακος, δε θα φεύγετε εξω,θα κάθεστε εδω να βλέπετε σαρβαιβορ και Ρουβά να μην αποδυναμώνεται το δυναμικό κοινό του ΣΚΑΙ

Εδώ που τα λέμε ένα δίκιο το 'χει ο Καζάκος... είναι προδοσία που φύγαμε από τη χώρα και την αφήσαμε σε κάτι τύπους σαν αυτόν.

καλα εδω το ΚΚΕ εχει κατηγορησει Βελουχιωτη και Πλουμπιδη για προδοσια,στους νεους που πηγαν στο εξωτερικο λογω κρισης θα κωλωσει; #καζακος

Ο Καζακος ισως λεει προδοτες αυτους που φευγουν απο την χωρα επειδη στα κουμουνιστικα κρατη που θαυμαζει απαγορευεται η εξοδος..

Αντί να σχολιάσει ο Καζακος τα μνημόνια , τα λαμόγια , την ύφεση , την ανεργία!... σχολιάζει τους νέους που φεύγουν τρέχοντας να σωθούν!


Spyros Kanaliotis
Αν φεύγαμε όλοι από Ελλάδα πως θα ζούσαν Καζάκος, κυβέρνηση, τραπεζίτες, ΦΕΚ και ο κάθε Πατριώτης ;



Προδότες οι νέοι που φεύγουν εξωτερικό. Εθνικός ήρωας ο Καζάκος που στα 85, αντί να αφήσει τη θέση του σε κάνα νέο, παίρνει 4300 από ΔΗΠΕΘΕ

Καζακο να πας να γαμηθεις κωλογερε που θα μας πεις προδότες.Ο κάθε νέος που μπορεί και θέλει να έχει μέλλον πρέπει να φεύγει από την Ελλάδα μια Ελλάδα των 300 και 400€ και να δουλεύουν 12ωρα_

Γιώργος Αλεξάτος
Σύντροφοι, χαλαρώστε λίγο! 
Ο Καζάκος στα 1967-74 ήταν 32-39 χρονών. Δεν ήταν μικρούλης οΚαζάκος. Αλλά στην Αντίσταση δεν ήταν. Ο Καζάκος ουδέποτε πείνασε. Και ουδέποτε διώχτηκε για τις ιδέες του. Μην τον κάνετε και ήρωα!
Προσβάλλει όλο τον φτωχόκοσμο που τρέχει στη ξενιτιά για να ζήσει και αντί να του πείτε "βρε φίλε, τι λες τώρα;" ψάχνετε να βρείτε τι ενόχλησε μ΄αυτό που είπε; Την προσβολή στα παιδιά της ανεργίας και των 300 ευρώ δεν την καταλαβαίνετε; 
Τι τίμημα πλήρωσε ο Καζάκος, για να χαρακτηρίζει "προδότες" τα παιδιά των φτωχών;
Angeliki Kotti Διαφωνώ οριζοντίως καικαθέτως με τη δήλωσή του. Ομως,παρακαλώ να μη ξεχνάμε Το ΜΕγάλο μας Τσίρκο, παράσταση- ορόσημο κατά της δικτατορίας και την παρουσία του στο Πολυτεχνείο που τον έστειλε για κάποιες μέρε ςμε τη Τζενούλα στο ΕΑΤ-ΕΣΑ.
Γιώργος Αλεξάτος δεν το είχα ξεχάσει ούτε όταν έγραφα αυτό το κείμενο. Σκεφτόμουν όμως και εξακολουθώ να σκέφτομαι πως δεν είναι το ίδιο να σωπαίνεις επί έξι χρόνια και φυσικά να μην έχεις και καμιά επίπτωση στη ζωή και στη δουλειά σου, όπως είχαν τόσοι και τόσοι συνάδελφοί σου, και να αντιδράς στην περίοδο της "φιλελευθεροποίησης". Τότε που και πάλι δεν θα είχες καμιά επίπτωση. Δεν ακυρώνω ούτε "Το μεγάλο μας τσίρκο" ούτε την παρουσία του στο Πολυτεχνείο ούτε τη δίωξή του τις επόμενες μέρες. Δεν ήταν χουντικός ο άνθρωπος. Αλλά δεν συμμετείχε και στην Αντίσταση, από το 1967 μέχρι τη "φιλελευθεροποίηση" του '73. Κι αυτό θα έπρεπε να τον κάνει πιο προσεκτικό, όταν καλεί τους άλλους να επιδείξουν αγωνιστικότητα, ζώντας στην αβεβαιότητα ή και στην εξαθλίωση.


Stratos Mavrolabados
Όσοι νέοι φεύγουν στο εξωτερικό κατά το τρίτο μεταναστευτικό ρεύμα, είναι για τον κομμουνιστή Κώστα Καζάκο ...προδότες. Διότι (κατά τον Καζάκο) ο νέος πρέπει να παλέψει στον τόπο του. Ακριβώς η ίδια επιχειρηματολογία με αυτήν που αναπτύσσουν οι ναζιστές της Χ.Α. για τους πρόσφυγες που φεύγουν και δεν μένουν να πολεμήσουν στον τόπο τους.
Ευτυχώς και πάνω από 500.000 νέοι και νέες έχουν γραμμένες στα παλιά τους τα παπούτσια τις κόκκινες φασιστικές νουθεσίες και διαλέγουν τον δρόμο που διάλεγε πάντα η ανθρωπότητα σε περιόδους εξαθλίωσης, την μετακίνηση.
Οι μετακινήσεις για λόγους οικονομικής μετανάστευσης (αλλά και άλλους) υπήρξε η ιστορία της ανθρωπότητας.
Το να κατηγορείς αυτούς που φεύγουν μακρυά απ την γενικευμένη δυστυχία (τα δικά σου τα παιδιά δηλαδή) είναι ότι πιο ελεεινό. 

Πρόδωσαν τι ρε τιποτένιε εθνικο κομμουνιστή;
-την πατρίδα που τους έχει κάνει τον βίο αβίωτο;
-το γαμημένο το κόμμα σου που έχει ξορκίσει την εξέγερση των νεόπτωχων Ελλήνων και τους γυροφέρνει πέριξ της πλατείας ομονοίας και συντάγματος με την μορφή λιτανείας;
-την μη συμμετοχή τους στο εκλογικό τσίρκο που οργανώνει η εξουσία για να νομιμοποιείται κατά καιρούς η εκάστοτε ολιγαρχική και τυραννική κυβέρνηση;

Αλήτες λέρες αριστεροί εργατοπατέρες ΚΚέδες ένα πράγμα κάνετε με συνέπεια χρόνια τώρα.
Δίνεται το άλλοθι στον φασισμό.






Ο Γρηγορης Ψαριανός ΔΕΝ θα μπορουσε πουθενα αλλου να κανει καριερα μαλακα. Εμεινε Ελλαδα κ ειναι αυτο που λεμε μαλακας #Πατριωτης

Ο Γιάννος Παπαντωνίου, ενώ μπορούσε να φύγει στο εξωτερικό, ως γνήσιος #πατριώτης έμεινε εδώ να παλεύει να ζήσει μόνο με 46 λογαριασμούς.



 Καζάκο άστα αυτά. Ας μην την έκανε έτσι η γενιά σου την χώρα, να κάθονταν οι νέοι.
Εσύ έζησες 40 Χρόνια με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
ΚΑΙ ΕΦΑΓΕΣ ΚΑΛΑ.
ΟΙ ΝΕΟΙ ΣΟΥ ΦΤΑΙΝΕ.
ΣΚΑΤΟΓΕΡΕ.

Γιώργος Αλεξάτος
Με αφορμή τον θόρυβο που ξεσηκώθηκε με τις δηλώσεις Καζάκου (και θα παρακαλούσα να μη σχολιαστούν ξανά εδώ) το πράγμα αρχίζει να ξεφεύγει. Εκπλήσσομαι με την κατάθεση από αριστερούς ανθρώπους απόψεων απαξιωτικών για εκείνους που ξενιτεύτηκαν ή ξενιτεύονται για να ζήσουν. Ξαφνικά, βλέπω ότι είναι κάμποσοι εκείνοι που με ύφος Μαρίας Αντουανέττας καθυβρίζουν τον κόσμο που ξεριζώνεται, μη έχοντας καμιά ελπίδα στον τόπο του.
Πρωτοφανείς απόψεις για αριστερούς. Σημείο κι αυτό των καιρών της μεγάλης ιδεολογικής ήττας και της αφ' υψηλού κριτικής για τις επιλογές των φτωχών που ζουν στην απόγνωση.
Για κοιτάξτε στα μάτια αυτούς τους Έλληνες, που φωτογραφήθηκαν μόλις βγήκαν απ' του Βελγίου τις στοές, τότε, κατά τη δεκαετία του '60! Και βρίστε τους, κατάμουτρα!

____________________________





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.