Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Τι να διδάξει δάσκαλος που βλέπει λαθραίους ανθρώπους; Λέσβου ντροπές


Εκπαιδευτικοί της Λέσβου δε ντρέπονται να χρησιμοποιούν τη λέξη «λαθρομετανάστης». Η χρήση του όρου προκρίνεται μετά από πλειοψηφική απόφαση του Δ.Σ της ΕΛΜΕ Λέσβου, αντίθετα από κάθε έννοια πολιτισμού  και συγκεκριμένα αγνοώντας το έγγραφο του Αρείου Πάγου με το οποίο ζητήθηκε η εξάλειψη της χρήσης του όρου «λαθρομετανάστης» προκειμένου «να αποτραπεί η χρήση μειωτικών για τη προσωπικότητα των ανθρώπων χαρακτηρισμών και να αποφευχθούν φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού».

Τι θα διδάξουν άραγε εκπαιδευτικοί που καταπατούν τους θεσμούς και τους νόμους; Τι έχουν να διδάξουν όσοι ξεσπάνε τη δυσαρέσκειά τους σε παιδάκια, στους μαθητές τους που έτυχε να γεννηθούν αλλού; Τι έχουν να προσφέρουν ως δάσκαλοι ή ως άνθρωποι εκείνοι που χτυπούν τους κατατρεγμένους;
Θα ανησυχούσα πολύ αν το παιδί μου είχε τέτοιους δασκάλους.





Ντροπή! Ρατσιστική απόφαση από την ΕΛΜΕ Λέσβου – Αγνοούν έγγραφο του Αρείου Πάγου
Αλγεινή εντύπωση προκαλεί απόφαση της ΕΛΜΕ Λέσβου που προκρίνει τη χρήση του ρατσιστικού όρου «λαθρομετανάστης». 
Με απόφαση της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Λέσβου και μετά από σχετική εισήγηση του προέδρου της ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Αντιπροέδρου της ΕΛΜΕ Απόστολου Βαρελτζή, προκρίνεται η χρήση του όρου «λαθρομετανάστης» από τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία του νησιού.
Κι αυτό, κόντρα στο γνωστό έγγραφο του Αρείου Πάγου με το οποίο ζητήθηκε η εξάλειψη της χρήσης του όρου «λαθρομετανάστης», προκειμένου «να αποτραπεί η χρήση μειωτικών για τη προσωπικότητα των ανθρώπων χαρακτηρισμών και να αποφευχθούν φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού».
Με την απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας (τέσσερις στους επτά) του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ προκρίνεται η χρήση του όρου «λαθρομετανάστης» ως η απόλυτα σωστή, δεδομένων και των συνθηκών που επικρατούν στη Λέσβο.
Ας σημειωθεί ότι η απόλυτη πλειοψηφία της ΕΛΜΕ Λέσβου ανήκει στην προσκείμενη στη Νέα Δημοκρατία ΔΑΚΕ. Ενώ στην απόφαση μειοψήφησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που πρόσκεινται στις αριστερές παρατάξεις.
πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ



Εμείς λάθρα παιδιά δεν έχουμε. Λάθροι ειναι οι ρατσιστές και οι φασίστες. Η απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου, που προκρίνει τη χρήση του όρου «λαθρομετανάστης» από τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία του νησιού, είναι ρατσιστική και αναίσχυντη
Η  απόφαση της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Λέσβου, που προκρίνει τη χρήση του όρου «λαθρομετανάστης» από τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία του νησιού, είναιρατσιστική και αναίσχυντη

Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία, μετά  από σχετική εισήγηση του προέδρου της ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Αντιπροέδρου της ΕΛΜΕ,Απόστολου Βαρελτζή. Μειοψήφησαν οι προσκείμενοι εκπαιδευτικοί στις αριστερές παρατάξεις. 

Αυτή η απόφαση, προσβάλει την κοινότητα των εκπαιδευτικών και των μαθητών, προσβάλει όλους όσοι διαχρονικά και με αίμα, αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για το δικαίωμα στη μόρφωση , για πραγματική μόρφωση και ενάντια στον κοινωνικό αναλφαβητισμό που θέλει το σύστημα. 

Προσβάλει τις χιλιάδες αλληλέγγυων που αγωνίζονται απ' άκρη σε άκρη της χώρας 

Στοχοποιεί τις οικογένειες των προσφύγων, τα παιδιά τους.  Κι όταν λέμε παιδιά των προσφύγων, εννοούμε τα παιδιά του κόσμου, τα παιδιά μας.

Η ασκούμενη ταξική επιθετική πολιτική στην κοινωνία  από τη κυβέρνηση... 

Η πολιτική που απαξιώνει την Παιδεία...

...δίνει χώρο σε τέτοιες ρατσιστικές και φασιστικές επιδόσεις, καλλιεργεί τέτοια περιστατικά  στα σχολειά  σαν συνέχεια αυτών που ήδη συμβαίνουν στην κοινωνία και τα αφομοιώνει.... 


Σύνταγμα της Ελλάδος





Aegean Boat Report

https://www.facebook.com/AegeanBoatReport/videos/2210831782521845/

Λέσβος: Ο «περήφανος» εθνικοσοσιαλιστής Γυμνασιάρχης της ΔΑΚΕ που θέλει να αποκαλούνται «λαθρομετανάστες» οι πρόσφυγες Αρθρογράφος στις ιστοσελίδες ΧΑ με το ψευδώνυμο 'Βαίνων ο Λοκρός'. Επίσης γράφει τζαζ ασυναρτησίες:





15 Oκτ. '18 
Αυτά τα 4 παιδάκια πολεμούσαν τόσες μέρες οι ελληναράδες;
Μιλάμε για τέσσερα, 4, προσφυγόπουλα σε ένα σχολείο. Θα παρακολουθούν μαθήματα από τις 2-6 το απόγευμα. Το σχολείο με τα ελληνάκια σχολάει στη 1.15 Αυτό κάνει ακόμα πιο γελοία και φασιστική την αντίδραση..




2 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Και λέω αυτά τα παιδιά γονείς δεν έχουν;
      Ή έχουν και τα θυσιάζουν νομίζοντας ότι είναι επένδυση η γνωριμία με Υπουργό;

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.