Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

Έλαβον: 'ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΣΕ ΣΦΗΝΑΚΙ ' του Δήμου Βοσινάκη




Έλαβον, έλαβον και μοιράζομαι μαζί σας διότι αξίζει.

'Τρικυμία σε σφηνάκι', το τρίτο βιβλίο του φίλου μου Δήμου Βοσινάκη, νέου πολύ καλού συγγραφέα που έχει ήδη γράψει τα εξαιρετικά: Η μάχη του Συντάγματος (2012) και Βήτα όπως Βλακεία (2013).

Η 'Τρικυμία σε σφηνάκι' είναι το πρώτο του μυθιστόρημα με θέμα τα αδιέξοδα της σύγχρονης ζωής νέων ανθρώπων.
Οι ήρωές του παρουσιάζονται σε μικρά πυκνά κεφάλαια καθώς προχωρεί η πλοκή με γλώσσα που ρέει και αποκαλύπτει τους ίδιους αλλά και τα αίτια των αδιεξόδων τους. 
Σαν τους Γάλλους του φιλοσοφικού μυθιστορήματος του 19ου αιώνα, ο Δήμος Βοσινάκης τολμά σε μικρές δυνατές παραγράφους να δίνει αναλύσεις για όσα επηρεάζουν την πορεία και το νου του κάθε ήρωά του.
Βρήκα άκρως ενδιαφέρουσες τις εκ των έσω παρατηρήσεις του για τον αναρχικό χώρο με τα παλιωμένα συνθήματα και τα ερωτήματα για τις συγκρούσεις με τους πάνοπλους στρατούς πόλης. 
Αντίθετα, με πόνεσε λίγο το πρεζάκι του ― αλλά αυτό είναι το δικό μου θέμα κι ο αγώνας μου και δε με εμποδίζει να σας συστήσω αυτό το πάρα πολύ καλό βιβλίο. Διότι αυτό, όπως και τα άλλα του, αξίζει.

_______________________________________
'ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΣΕ ΣΦΗΝΑΚΙ'
Κεντρικά βιβλιοπωλεία Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Γιαννιτσών και ηλεκτρονική διεύθυνση για παραγγελίες θα βρείτε στο blog του συγγραφέα:


2 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω για αυτό, αλλά το Βήτα όπως βλακεία ήταν φανταστικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμένα μου άρεσε πολύ.
      Του έκανα και ραδιοφωνικό αφιέρωμα.

      Ενδιαφέρον και το blog του: http://dimosvosinakis.blogspot.gr

      Διαγραφή

Το Blogger με ενημερώνει ότι δε μου επιτρέπει να απαντώ στα σχόλια στο ίδιο μου το blog- λόγω κάποιας ρύθμισής μου για cookies (την οποία δε θυμάμαι) .

Ψάχνω για να διορθώσω
μα εν τω μεταξύ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ που δεν απαντώ πάντα
και ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που σχολιάσατε.
Μου δίνετε μεγάλη χαρά όταν κάνετε τον κόπο- ακόμα κι αν διαφωνούμε.